Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

@Orhan Kılıç

Hep insana o ana kadar yapmadığı(yapamadığı değil) şeyler zor gelir, gözünde büyür. Ama onlardan birini yapınca, hemen ondan sıkılır, bir adım daha öteye götürür, biraz daha zorluk ekler.Onu da yapınca yine sıkılır, biraz daha zorlaştırır, sonra biraz daha , biraz daha... derken bu böyle sürüp gider.Zaten gelişmek de bu şekilde olur.

Kendimden örnek vereyim.1.5 yıl öncesine kadar "Uludağa bisikletle çıkmak" (sadece çıkmak, başka hiçbir özelliği yok.saat, zaman, hız sınırlaması yok.sadece başarmak!) benim için çok önemli bir şeydi. Yatıp kalktıp Uludağa çıkmayı düşünürdüm. O sıralar bisiklete başladığım ilk aydı. Ve birgün sabah erken fırladım.Bacaklarım çok güçsüz, nasıl çıkıcam bilmiyorum ama işin asıl komik yanı yolları bile bilmiyorum :) Millete sora sora gidiyorum.Sorduğum kişiler de bir bana bir de bisikletime bakıyorlar, "olm sen kafayı mı yedin, dön evine." diyorlardı.Neyse, o gün 6 saate Oteller bölgesine kadar çıktım.O anki mutluluğum anlatılamaz. Ama sonrasında aradan zaman geçtikte basit, bayağı bir şeymiş gibi gelmeye başladı. Sonraki hedef süreyi kısaltmak. Ve sürekli daha hızlı, daha kısa sürede çıktıktan sonra artık limite ulaşıyorsunuz.Ve bu sefer başka bir şey daha eklemek istiyorsunuz. Ve bu da Zirve oldu. Nitekim bunu kafaya koyduktan 1 sene sonra kendimi zirve taşının üzerinde bisikletimi kaldırırken buldum.
Yazın Uludağla yapılabilecek herşeyi yapmıştım artık.Sayısız defa çıktmıştım, çok hızlı çıkışlarım olmuştu, arazi inişim olmuştu, zirveye bile çıkmıştım.Artık farklı birşey yapma zamanı gelmişti.
O da Karda Uludağa çıkmaktı.İlk başta bakıldığında çok zor gibi göründü, gözümde büyüdü.Bazı olumsuz durumlarda vardı.Ama sonunda onu da başardım.Şimdi ise bir kaç gün içinde tekrar çıkıp(tabiki daha hızlı bir şekilde:)) bisikletle kayak yapıcam. Ama biliyorum, şu an beni çok heyecanlandıran bu kayak olayı, onu yaptıktan sonra tekrarlarında yine sıkıcı gelmeye başlayacak.

O yüzde işte yeni hedefim.Ne zamana gerçekleşir bilmiyorum ama
"Kışın bisikletle Zirveye çıkacağım!"
Tüm imkansız diyenlere duyurulur.Gelsinler istedikleri kadar imkansız desinler. Bu, beni daha çok hırslandırıyor!

Scudo
dinçer sen çok şanslısın keşke bende bursada ikamet etseydim paso dalardım uludağa...

:D :D :D

Daağlaar Daağlaar Gurban olam Yol ver Geçem Sevdiğimi son bir olsun Yakından Görem :( :( :( O Dağlarki Yüreğimi dağlar :( :( :(

@tolgaerdem

Tam şu kadar mm kala değiştirilir diyemem, 1 kez disk fren pedi değiştim.
O nunda yarısı duruyordu, ama çok ilginç olan, balata bitmediği halde zımpara vs.. bir çok yolu denememe rağmen tutmadığıydı, birde sanki bayatlamış gibiydi,
sağlam balataya göre ufanıyor gibiydi. mm olarak azaldığından değilde sanki malzeme yapısı bozulmuş gibi geldiği için değiştirmiştim.
Uludağ gidiş dönüşümde yanımda 1çift yedek ped vardı.:in:

• Beğen
Tepkiler: tolgaerdem
@Dinçer ÜNSAL

Başarılar diliyorum Dinçer, ilk seferinde olmasa bile bir gün mutlaka başaracağından eminim ama maalesef yanında olamayacağım. Tamam çılgınım, inatçıyım, gözü karayım ama sonuçta ben yaşlı bir insanım o kadar heyecana dayanamam. Bisiklet sürmeye yeni başladım, yapacağım daha çok tur, göreceğim daha çok yer var. Senin gibi gençleri gördükçe çok mutlu oluyorum.:)

@Ahmet ERTAN

Teşekkür ederim sevgili Ahmet ama bu durumda bu geziye benimde gelmemem gerekir çünkü henüz 11 aylık bisiklet tecrübem var ve yaşımda bir hayli ilerledi. :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet ERTAN
@Orhan Kılıç

Orhan abicim seni anlıyorum gel bu sevdadan vazgeç bu karda kışta ne işin var senin bisikletle uludağa çıkacaksın arabalar zincir takıp zor çıkıyor malum hava şartları sonra demedi deme burada tecrübe konuşuyor otur evinde sobanın başında kestane kebap götür abicim yaz gelsin gidersiniz ben seni sevdiğim için yazıyorum bunları :) :) :) Sonra seninle gelecek arkadaşlarıda düşünüyorum Sarıkamışta donan şehitlerimiz aklıma geliyor soğuktan donarsınız oralarda :eek: :eek: :eek:

@Orhan Kılıç
Orhan abi sakın kendine yaşlı deme. Şu ana kadar beraber olduğumuz zamanlarda senin benden ve benim yaşımdakilerden hiç bir eksiğini görmedim.Aksine hepimizden de iyiydin. Ben de eminim ki, karda Uludağa çıktıktan sonra senin de fikrin değişecek(Uludağ tekrar seni kendine çekmeye başlayacak :D :D) ve bu imkansız turda da birlikte olacağız.

Görüşmek üzere :)

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Orhan Kılıç

tabiki bahsettigim tecrübe konusu biraz iddialı oldu . çıkarız Allahın izniyle vede ineriz...

Uludağın ayrıntılı hava durumunu gösteren güzel bir site.
7 günlük hava durumunu özet olarak, seçtiğiniz günün saat saat sıcaklıklarını ve durumunu ayrıntılı olarak gösteriyor.

(link)

@Dinçer ÜNSAL

Dinçer biliyorsun bu yaz aşmam gereken başka bir zirve var. Önce onu aşayım sonrasında karda Uludağı aşma çalışmalarına başlarız.

:):):):):):):):):):):)
kendime gülüyorum:):):):):):)
çünkü bu turun geçen gün yapılacağını sanıyordum tarihleri şaşırmışım şimdi ilk sayfaya bakınca gelecek Cumartesi olacağını gördüm...ve birde içimi bir sevinç kapladı...çünkü Cuma günü kontrole gidip durumum hakkında bilgi alacağım eğer sorun olmayacaksa bende gelebilirim.....
ama bu seferde turun içeriği değişmiş galiba... yanlışmı anladım nereye kadar çıkılacak Hoteller bölgesine değilmi???

Çavuş sana sesleniyorum vrmısını yokmusun ben Hamdi Bey???

:) :) :) :) :) :) @Hasip Çehre

bana bak arkadaş sen beni öldürecen galba :) :) varım ama bi akşam öncesinden sana gelirim sende kalırım akşam senin evde uludağın stratejisini ele alırız ....zirve zor gibi olabilir .... ben öyle tek başıma gelmem... ben anlamaz bi gün öncesinden beni karşıla sirkecide valla gelirim vede gederek...
.......
imdi vede şimdi 2540 metredeki kitap orda duruyordur ....
yalnız her taraf beyaz olduğu için yolu nasıl bulacağız ayrıca bir anda tipi başlarsa vede sis ne edeceğiz bisikletimi ben aşağıda bırakmam bu iş bence dağcılığa giriyor bisikletçi- dağcılık diye bi spor dalı varmı....
valla zirve zor neden dersen kar kalınlığı ne kadar olacak, karda bata çıka sonunda ikimizde bisikletlerimizle orda ölürüz mezar taşımıza iki enayi burda öldü derler ne için ...
para vereceklerse giderim 500 milyara bu işi yaparım ...
her işin bi karşılığı olmalı...

:D :D :D :D

Ağalar beyler Sarıkamışta donan şehitlerimiz geldi aklıma mekanları cennet olsun.Orhan abi gel beni dinle vazgeç bu işten bak sonra Seninle beraber gelecek gencecik arkadaşlarımız var onları düşün bir inat uğruna onlarıda maceraya sürüklüyorsun yaz gelsin bre o zaman gidersiniz bu ne hırs beyaa :eek: :eek: :eek:

@Kudret Kurtcebe

Çavuş Cuma günü belli olacak durumum hadi onu Perşembe öğreneyim yada hiç öğrenmeden geleyi diyecem hadi ayakta çıkalım diyecem in,işte nolacak neyse bana gel bende kal no Problem sana özel bir daire açarız...
Şimdi gurup nereye çıkıyor oteller bölgesinemi Milli Park a kadarmı turun şekli şemali değişmiş gibi....yetkili bir ağızdan bir açıklama bekliyoruz...
Uludağ zirve bu şartlar altında olmaz olamaz...ancak Kamplı ve havanın açık olduğu ir günde olur ama o karda bisiklet zirveye taşınırmı bilemem ha belki geçen Ağrıya çıkanlar gibi beş kişi bir bisiklet taşıyabilir :):):):):):)
evet gelecek açıklmaya göre Uludağ yapalım diyorum ama ( doktor kontrolümden sonra uygun ise )
Öte yandan bu topik Kartopu oynama topiği ama Kar olan bölgeye yani ( hotellerin oraya ) çıkılmayacaksa Kartopu oynanamayacak demek...
Naçizane haddimiz olmayarak bir öneri getirebilirmiyiz....

Eğer amaç Kartopu oynamak ve tırmanmak ise....????
Bence Kartepe yapalım....
Mesire alanından vururuz gidebildiğimiz kadar gideriz....
Uludağ turuna oranla her türlü daha kıyak olur diye düşünüyorum Mangl bile yaparız...

Trenle veya çok erken saatlede çıkarak Topçular üzerinden gidilebilinir
Dönüş Trenle olur veya tekrar Yalova...
Gemi kaçırma derdi yok şu yok bu yok...
yukarıda mangal bile yapabiliriz icabında....

veya tam tersi bir organizasyon Olarak...Yalova Termal Havuz Sefası diyorum....

<script src='http://img831.imageshack.us/shareable/?i=imgp1282n.jpg&p=tl' type='text/javascript'></script><noscript>(link)</noscript>

Not : Topik Sahibinden ve Sakinlerinde özür dilerim....

yalova termal mi ben ona varım arkadaş ooooooo
sıcak sıcak .....

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

@Hasip Çehre

Hasip ağam yanacan kavrulacan Orada Havuzun kenarındaki Kırmızı terlikler seninmi :D :D :D Üç kuruş fazla olsun Kırmızı olsun :D :D :D Hasip ağam havuzdan duman çıkıyor senmi çıkartıyorsun yoksa :D :D :D :D :D

@Gökhan Toros

Başın sağolsun Gökhan. Allah dedene rahmet eylesin. Ben de 2 sene önce yaklaşık bu tarihlerde en sevdiğim üniversite arkadaşlarımdan birini prostat kanserinden kaybetmenin acısını yaşamıştım :(

:boese157: @barış taşkıran

Katılıyorum.. Azıcık saygılı olalım lütfen...:boese157: :boese157: :boese157: :mad:

• Beğen
Tepkiler: BARIŞ TAŞKIRAN
Geri