Scudo Sports

Uludağ'a Kartopu Oynamaya Gidiyoruz 5 Şubat 2011 Cumartesi

@Kudret Kurtcebe

İlk Uludağ turunu düzenlediğimizde ki konuyu başka bir arkadaş açmıştı ihale benim üzerime kalmıştı hava sıcak bu iş bir günde olmaz diye konuyu açan arkadaşta dahil olmak üzere bazı arkadaşlar bu havada günü birlik gezi olmaz Bursada yatıp sabah erkenden yola çıkmak lazım diye gelmediler. Bu tura niyetlenen arkadaşları ortada bırakmamak için Bursalı dostlarımızın da yardımı ile turu gerçekleştirdik. Bu sefer dezavantajımız feribotun 2,5 saat erken kalkması, havanın erken kararması ve mevsimsel şartlar. Sözünü ettiğiniz 2. turumuzda sizinde bahsettiğiniz gibi bir tur gerçekleştirdik. Üstelik Keremin gurubu ile yol boyunca hiç karşılaşmadım ve telefonla irtibat kuramadım. Sonunda onlarla zirvede karşılaştık. Aynı çağrının ateşlediği macera dürtüsüyle 25 kişi zirveye çıktık. Bu sayıyı zirvede Kerem in gurubu ile karşılaşınca öğrendim. Yine bazı arkadaşlar imkansız dediler inanmadılar gelmediler ama sonrasında taktirlerini dile getirdiler.
Bu yıl Temmuzun 2. haftasında aynı turu bir kez daha ve üstelik bu sefer bazı şeyleri bilerek düzenleyeceğim. Bu sefer daha büyük bir katılımın olacağını düşünüyorum ve belkide Uludağın zirvesi bu kez 7 den 77 ye şimdiye kadar görülmemiş sayıda bisikletliyi ağırlayacak. Sonrasında inip gölde yüzeceğiz ve nedis bir off road dan Bursaya ineceğiz. Bunu maliyeti bizlere adam başı 100 Tl yi geçmeyecek. Tabi Derşan ın bu gün verdiği müjde gerçekleşmezse.

Scudo
valla o konu benim canımı şimdiden sıktı açıkçası .....
şehir hatlarından ücret alınması gündeme gelirse direk bd başkanına telefon açacağım durumu haber ederim başka bi durum yapamam...
ayrıca çok kızıyorum tabi göstermelik indirmelerine idonun bisiklet ücretini 5 ytl den 4 ytl ye çekmelerini...
bu konuda pedal sesininn basın sözcüsü gizem altına vede bd başkanına, murat suyabatmaza teşekkürlerimi iletirim...
birlikte çalışma yaparak idonun kapısını aşındırdılar ....
gerçi bir ytl indirdiler....şimdi bunu geri almak istiyorlarsa hemde iki misli valla bilmiyorum ne olur...

Orhan abi şimdiden süper bir tur olacağı belli. Sizinle olmak çok isterdim ama 2hafta önce yağmurda aksiyon yaparken bile bile düştüm ve dizimin hali hala çok iyi değil. Sizlere ayak bağı olmak istemem. Turun sorunsuz, eğlence, bol muhabbetle geçmesini dilerim.

@Orhan Kılıç

Orhan Bey Yazınızda bu turda Gurup disiplinine her zamankinden fazla ihtiyacımız var demişsiniz Yani Uludağ turu için peki tur esnasında cep telefonunuzu kapalı tutuyorsunuz.Bu ne perhiz Bu ne Lahana turşusu Siz önden basıp gideceksiniz Peki geride kalanlar sizinle nasıl iletişim kuracak cebiniz kapalı telsizlemi yoksa GPS aygıtımı takacaksınız hepiniz merak ettim.Şimdi soruyorum size bumu Gurup disiplini anlayışınız önden bas git arkadakiler geliyormu lastiğimi patladı nasıl haberin olacak belki diyeceksin arka takım kaptanım var Ama unutmayınki gurupla çıktığınız zaman tura katılacak insanlarında sorumluluğunuda almış oluyorsunuz.Yalnız sizinle bir gün tura çıkmayı düşünüyorum Gurup disiplini içinde nasıl gittiğinizi görmek istiyorum.Uludağ turuna ben gelemesemde arkadaşım katılacak.Size Başarılar Pedalınız dönsün Aman Büyü Bozulmasın Cep telefonum tur boyunca kapalıdır demişsiniz bu sadece benim içinmi geçerli bunuda öğrenmek istiyorum Orhan Bey :mad:

@Ömer Faruk MUMCUOĞLU

Ömerciğiim geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşursun da bir hafta sonu sabah boğaz yolunda karşılaşıp Ortaköyde birlikte bir kahvaltı yaparız.

@Orhan Kılıç

Orhan abi bugün (yani 27-01) saat 14-15 arası oradaydım senin sarı yelekleri de inceledim, güzel malzemeler var diyebilirim... Not: Dazer cihazı da aldım... Başka bir yerden ve henüz denemedim...:in:

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@Uğur ŞENCAN

Bende 14 te metro ile ayrıldım. Demek ben çıkmışım sen girmişsin. Yalnız geçen gün baktığımda o yeleklerin çocuk boyu kalmıştı. Alırken ona dikkat et.

Oku oku bitmiyor ve siyaset bitmezde :)
Şunuda unutmamak gerekirki Burada her görüşten insana rastlamak mümkün
Birileri diğerlerine oy verdiği için yadırganmamalı.
Fikirleri hoşunuza gitmesede kabullenmeli. Madem demokrasi deniyor hakkıyla yerine getirilmeli. Biir partinin içinde körü körüne oy veren de olabilir menfaati doğrultusundada yada ideolojisinden dolayıda.
sonuçta kimsenin kalbini kırmamak lazım
bizi burada toplayan bisiklet sevdası
Hepimizin dünya görüşleri farklı olsada...

Teşekkürler...

Az sonra Sevgili Sercan ve Dinçer Uludağa doğru yola çıkacaklar. Gece feribotta yer olduğunu görünce bende heveslendim ama sabah kalktığımda boğazımdaki hafif ağrı ve yapmam gereken işlerin çokluğu nedeniyle vazgeçtim. Arkadaşlarımıza iniş yolunda dikkatli olmalarını hatırlatır, başarılar dilerim.

bugün decathlon a gidip gözlük almak istiyorum ... HANGİ MARKADAN ALAYIM BİLMİYORUM... galiba orhan abi gözlüğünü decathlon da almıştı güzel bir gözlüktü bulabilirsen aynısını alacağım .. acaba markası neydiii..?

@Orhan Kılıç
tamam orhan abi .. ne yapalım bekleyeceğiz geldiği zaman alırızzz

@Uğur ŞENCAN

Köpek kovucu (DAZER) benim bugüne kadar karşılaştığım köpeklerde hiç işe yaramadı sadece kendine güveniniz biraz daha artıyor ve köpekten daha az korkuyorsunuz. Belkide ben nerede sağır köpek var gidip onu buluyorum :D

@barış taşkıran

henüz şu ana kadar yakın mesafeden denemedim (7 metre)... evin önünde hergün 10 tane köpek olurdu dünden beri 1 tane yok... deneyip neticeyi yazayım buraya... çok uzaktan geçen (30 mt kadar) bir köpeğe 3 kez uyguladım sadece kafasını aniden arkasına çevirdi...

• Beğen
Tepkiler: BARIŞ TAŞKIRAN
Köpeklerden korunmak için cihaza gerek yok
Kendi deneyimlerimden konuşmam gerekirse.
Kerpe Ağva Şile sahil yolundan geçerken abartısız 15 -20 köpekle karşılaştım.
herbirinin farklı saldırganlığına farklı çözümlerle yaklaştım.
Çoban köpeği , Kaçmana gerek yok yanında sürüsü varsa çobanı bekle :) zaten kaçamazsın.
ev köpekleri, Yanında sahibi yoksa ve sen yolunda gidiyorsan umursama zaten sana birşey yapmaz bazıları havlar bazıları hırlar çoğuda sadece bakar.
Şayet sahibi varsa ona minnet borcundanmıdır nedir aslan parçası kesilir dikkat et :)
bisikletinden in ve bisikletini köpekle arana koy yoluna devam et.
Yolda hızlı gidiyorsan ve yorgun değilsen bas pedala menzilden çıkınca peşini bırakır :)
Tabi başkasının menziline girersen bırakır :))))

Bu güne kadar beni bir kez köpek ısırdı oda tanıdığım ve beni tanıdığını düşündüğüm komşunun köpeği. Yemek yerken annemlere saldırmasın diye araya girdiğim ve beni ısıran çoban köpeği :)

Not: Yemek yiyen köpeğe asla yaklaşma :)))))))))))

National Geographic Köpeklere Fısıldayan Adam programını tavsiye edebilirim. Birçok köpeğe çeşitli olumsuz davranışları ile ilgili terapi uygulayan bir adamın maceraları. Köpekleri ve davranışlarını yakından tanıyabilmek açısından faydalı bir program.

Deneyimin sonucunu açıklıyorum...
Yine çok uzakta (30 mt) ve tam karşımda duran 4 köpeğe 1-2 saniye basılı tuttum 4'ü de anında geri kaçtılar... Artık yakın mesafeye (7-10 mt) etkisini siz tahmin edin... Şimdilik işe yarayacak gibi görünüyor...

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
nedir bu bisikletçilerin köpek korkusu anlamıyorum...
on binlerce belki yüzbinlerce km yaptım bişey olmadı yolda korkacağınız tek şey dört ayaklı hayvanlar değil dört tekerli hayvanlar...
uludağ çıkışında köpekler saldırmaz sanmıyorum defalarca çıktım yaz kış hiç biri havlamadı bile...
yalnız yukarı çıkarken köpeklerin tüyleride uzuyor evrim değiştirmişler gibi bu çok hoşuma gidiyor...

:):):):):):):):):):):):)
köpeklerden korkmayın...
illa korkacaksanız köpek görür görmez inin yürüyün tehlike geçince binin...

tavsiyeler ve bilmişliğim için özür dilerim :):):):):):):):)

@Hasip Çehre

bu köpeklere uzun yolda çok karşılaştım yalnız hep yaptığım bir takdik işe yaradı. bisikletten inip dizlerimin üstüne çökerim asla köpeğe bakmam...
azman bir sivas kangala bu takdiği uyguladım tuzladan molla fenari üzerinden izmite gidiyorduk...o yolda epeyce sivas kangallar var....pençeleri aslan pençesi......bağırdı bağırdı bir metre ötemde sonunda yanıma geldi koca aslan pençesi ile koluma vurmaya başladı ve suratımı kocaman dili ile yalamaya başladı sahibi kan revan içinde koşarak geldiğinde apışıp kaldı tabi....
hasip aga bana anlatma tecrübelerini diyorsun ama görüyorsun 5 senedir burdayız ve sele üstündeyiz bir çok yola başkoyduk senle ....
biz anlatmayacağızda kim anlatacak...

Değerli arkadaşlarım bizleri yakından ilgilendiren bir konuyu bu konu başlığı altında dile getirdiğiniz ve bu konudaki değerli görüşlerinizi, bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Ben maalesef köpekleri oldum olası sevemedim ve sevmiyorum. Köpek saldırılarında şunu gördüm eğer köpeğe çok uzak değilseniz kaçmaya çalışmayın kaçamazsınız. Genellikle durup köpeğe sert sözlerle seslendiğinizde dönüp arkasını gidiyor. Sayıları birden fazla olduğunda aralarından bir tanesi ısrarcı çıkıyor ve diğerleri geri dönüp gitmeye yeltense bile ısrarla havlayıp diğerlerini de yeniden ateşliyor. Durup bağırdığınızda havlamaya devam ediyorlarsa bisikletten inip bisikleti önünüzde kalkan olarak kullanın. Çok olduklarında arkanıza dolaşıp sizi çembere almaya çalışırlar asla buna izin vermeyin gerileyerek köpekleri önünüzde tutmaya çalışın. Bu arada arkanızı dönmeden yürüyerek yavaş yavaş oradan uzaklaşın.
Bir süre önce Bahadırla Kilyosa gitmiştik. Bir ara birbirimizi kaybettik ve sonunda temas kurabildiğimizde Bahadır'ın Zekeriyaköy girişinde olduğunu öğrendim. Buluşmaya giderken Kilyos mezarlığı içinden iki köpek havlamaya başladı, ben nasıl olsa uzaklaşırım diye pedal çevirmeye devam ettim. Sesler dahada yaklaştı. Dönüp baktığımda köpeklerden birisinin hemen arkamda olduğunu gördüm. Fren yapıp bisikletin durmasını beklemeden inmeye yeltendim ama bu arada ön freni bırakmayı unutmuşum kendimi yerde buldum. :)
Hemen ayağa kaktım ve köpekler sanki hiç bir şey olmamış gibi arkalarını dönüp gittiler. Bende bir şey yoktu ama bisikletin sol pedalı kırıldı.

Geri