Scudo Sports

Ülkenin Çivisi Çıkmış! Aynı yerde iki kere...

Hocam yanlış anlamanı istemem fakat sen aynı hatayı iki defa yapmışsın.Ben aracımın arkasındaki bisiklet taşıyıcı ve bisikleti bile söküp gözümün önüne koyuyorum 1 saatlik arkadaş ziyaretinde bile.

• Beğen
Tepkiler: liteon
Scudo
Bu arada tekrar belirteyim Suriyeliler yaptı demedim hatta ilk gönderimde kimsenin günahını almak istemiyorum demişim. Suriyelilerden şüphelenme sebebim şu: Apartman giriş kapısınin yanında ki dairedekiler balkonda oturuyordu ve balkon da tam kapıyı görüyor. Onlara sordum kesinlikle kimse girmedi içeri dediler anlayacağınız apartmandan biri...

@aytacdirek Yok neden yanlış anlayayım aksine haklısınız yani. Ben lambaları çaldıklarında çantayı çalmadıkları için bi güven geldi bıraktım öyle ama hataydı yani. Sağlık olsun.

öncelikle geçmiş olsun , kesin suriyeliler yapmış eminim %1000000 çünkü ülkemize suriyeliler gelmeden ne bisiklet çalınıyor ne de hırsızlık oluyordu her şey suriyelilerle başladı. Keşke ülkemize gelmeyip kız kardeşlerini işide bıraksalardı çocuklarının da kafalarını kesilişini izleselerdi.

Bu arada eve nasıl girdiğimi anlatayım: Sabah 8 civarı anahtarcıyı aradım adam bin türlü formalite istedi yok ev sahibi sen misin sen değilsen savcılıktan onay almamız lazım yok muhtar imza atacak ya da apartmandan 10 kişi senin orda oturduğunu teyit etmek için imza atacak vs vs. Anlayacağınız yeni teamül boyleymis sadece Hatay'da mı böyle bilmiyorum ama anahtarcı bize kesin talimat var bunun dışında açamıyoruz dedi. Sonra evde yedek anahtarın var mıydı dedi evet dedim. Peki açık pencere var mi dedi var dedim. O zaman hemen itfaiye yı ara onlar böyle bir hizmet sunuyor büyükşehir bünyesinde dedi. Kapatıp aradım 110'u dedim durum bu. Tabi adresinizi verin dedi verdim. 10 dk sonra itfaiye aracımız orada dedi şaşırdım açıkçası koca itfaiye aracı benim için gelecekti ve geldi de çıktım merdivenine ve sepetine geçtim adam beni 4. Kat pencerisne yapıştırdı pencereden odama atlayip girdim yedek anahtarı alip aşağı indim ve tek kuruş ücret odemedim çok da nezaketli personeldi. Tesekkur ettim ve sadece caldirdiklarimizla olayı atlatmış olduk. Sizin oturduğunuz yerlerde böyle bir hizmet veriliyor mu bilmiyorum ama hatay büyükşehir belediyesi bunu veriyor araştırın gerçekten çok iyi bir hizmet. Geçmiş olsun dileğinde bulunan tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler.

@anıl şentürkk
He yoktu ilk bisikletimi de 3 haftalık kimler çaldı bana bi söyle de bende onlara oturduğum yerden ahkam keseyim. Düşün binbir naz ile yokluk ta yalvar yakar alınan kırmızı ve nikelajları parıl parıl parlayan ilk bisikletin daha tozlanmadan çalınsın. Hemde bütün aksesuarlarıyla yav hiç vicdan yok insan zilini filan söker de koyar oraya dimi. Ülkenin çivisi haramı helal ı öğretemediğimiz için çıkmıştı zaten. Olayın suriyeyiler ile bir alakası yok. İlla üst kat da oturuyor diye insanları suçlayamazsınız. Hele şurası çok ilginç
... apartmanın ikici katında Suriyeliler oturuyor kimsenin günahını da almak istemiyorum ama durum bu. Burada günah almış sayılırmısınız?
Hemen oturduğu yerden ahkam kesen adam yargılayan ve devlet kurtaran godamanlara sormak istiyorum. Günah mı dır?
Direk suriyeliler dememiş de dolaylı yoldan ima eder gibi yapıp nede yapmayıp direk adres göstermekten vaz geçmiş gibi birşey.
BU arada sakın konuyu ortadoğu,siyaset,bataklık... gibi konularına çekmeyin. Kişi evini ve bisikletini önemsemeyip dışarıya bisikletini ve eşyalarını bıraktı diye hiç kimseye çamur atamaz en azından atmamalı.

"Eşeğin kuyruğunu kalabalıkta kesme; kimi uzun der kimi kısa" Bizimki de böyle oldu sanırım.

geçmiş olsun ben küçükken amcamlara gittiğimizde arabanın camını patlattılar, yaptırdık tam bir hafta sonra yine aynı yerde bir daha patlattılar.. iğrenç bir durum.

• Beğen
Tepkiler: M.Fatih
Dimi ya, suriyeliler gelmeden once zaten ne hirsizlik yolsuzlukolurdu, ne de tecavuz cinayet. Super bir ulkeydik halbuki. Halk hafta sonlari opera ve balelerden cikmaz, surekli okur arastirir ve sorgulardi. Kimse kimseye saygisizlik etmezdi.
He tabi suriyeliler bozdu bizi. Adamlar da memnundegil burada olduklarindan merak etmeyin. Konustugumuzda turkiye musluman oldugu icin burada kalmak istemediklerini, burada da ortaligin karisacagini, amaclarinin italya yunanistan fransa gibi ulkelere gitmek oldugunu ve bircok suriyelinin kacmakta oldugunu soyluyorlar. Belki de bizim goremedigimiz bazi seyleri goruyorlar. Bence kesinlikle goruyorlar.

• Beğen
Tepkiler: anıl şentürkk
şerefsiz haysiyetsiz bu u yapanlar.
geçmiş olsun. aman bir daha tekerle gitme

Bizim buralarda da seleyi direk cikartiyolar (luleburgaz)

@Kuzey Ege

"turkiye musluman oldugu icin burada kalmak istemediklerini, burada da ortaligin karisacagini, amaclarinin italya yunanistan fransa gibi ulkelere gitmek oldugunu"
Amma ufku genismis arkadasin, biz nere kacsak buralar karisinca acep?
Yahu nedir bu arap seviciligi bunu anlamis degilim?? Dusunun bakalim islami en cok zarara ugratanlar kimdir? Islama en cok hizmet edenler kimdir?
Mesela arabistana gidin nasil bir amerikan etkisi var... nasil bir temizlik! Kültürü var.. tabi ki suriyeli kardesler gelmeden once ulkemiz toz pembe degildi, biz gercek vatanseverleri, gercek dini butun insanlarimizi canakkalede kaybettik... en kritik nokta ise ne yazik ki bu topraklarda kan ve gözyaşı insanlik tarihinin evveliyatindan beri var... bazen diyorum orta asyadan hiç cikmasak nasil olurdu :) Türk'ün Türkten başka dostu yoktur.. bknz: yemen cephesi..

@kursatihtilali
merak etmeyiniz türkün türkten başka düşmanı da yoktur.

Tedbirli olup bisikleti her zaman eve almak.
Bisikleti eve vs. sokamayacağın zaman o yere bisikletle gitmemek.

Bisiklet kilidi kullanan kişi bisikletinin çalınma riskini göze alıyor demektir.

Bisiklet kilidi kullanan herkesin bisikleti bir gün çalınacaktır.

Bisiklet kilidi hiçbir zaman kullanmadım.

Ülkenin civisi ne durumda bilemem ama dünyanin bir yerlerinde üzerinde aksesuarlariyla kilitleyip biraktiginiz bir bisikleti dönüsünüzde tüm aksesuarlari tamam olarak bulabileceginiz herhangi bir sehir varsa bilmek isterim. Cennet gibi bir yerdir kesin.

Ben caddenin ortasında bile ayaklığı indirip yola bırakıyorum araba gibi :D şimdiye kadar bişey olmadı

Geri