@akalpakcioglu Bana göre "arada derede kalmış" bir görünümü var bisikletin. Çelik, ama üst boru yere paralel değil. Yeni bisikletler gibi eğimli. Farklı renk ve geniş profil çemberler. Aynakol, göbekler, sele borusu, boğaz, gidon, hepsi beyaz. Benim gibi eski kafalı fixiecilere hitap etmiyor hiç
@7haiku Çok rahat yapılıyor. Tek bir kusuru olur, arka milde QR kullanamazsınız, yani kullanırsanız emniyetli olmaz. Somunlu kullanıp somunların çok iyi sıkılması lazım.
Jant toplama (tel seçme + örme +akort) yapıyorsanız göbeği alıp kendiniz toplayabilirsiniz. Bisikletin kendi jantlarıysa muhtemelen 36 tel olacak. O zaman 36 delik göbek almanız lazım. Gösterdiğiniz göbeği ben şahsen almazdım, siyah olduğu için. Fixie'de vintage havası almalıyım, o sebeple gümüş olmalı benim zevkime göre. 1 ay önce Aliexpress'ten 36 delik rulmanlı gümüş renk göbek takımı aldım. Dişliyle beraber 36 dolara gelmişti herşeyiyle. Aliexpress linki gönderinin içinde.
Fixie için parça satan bisikletçiler
Aynakolu unutmuşum. Aktarıcısız bisikletler (ss, fixie, kontra fren, göbekten vites) geniş zincir ile çalışır, bu sebeple dişlileri en az 2.5mm olmalı. Aktarıcılı bisiklet zinciri bu dişlilere girmiyor. Arka dişliden dolayı mecburen geniş zincir kullanmak zorundasınız. Ön tarafta normal aynakol kullansanız zincir-dişli temas kalitesi düşecek, dişliler zincir boşluğunu doldurmayacak, sesli çalışacak ve hem zincir hem de ön dişli görece az bir ömre sahip olacak. Aktarıcısız bisiklet aynakolu almanız en iyisi.