Scudo Sports

Ucuza fixie toplanır mı?

Scudo
Bendekilerden birini satabilirim, haberleşelim isterseniz
Çeşit çeşit var

Ben sizi uğraştırmamak adına pedal bisikletten sipariş geçmiştim ama telefonla stok olmadığını ve girince telefon ile bilgi vereceklerini söylediler.
Half-link zincirin eksileri (fiyatı ve ağırlığı), artılarına (güç aktarımında her dişe eşit yük düşmesi) ağır basıyor. Fixed gear için elzem bişey değil bence. BMX'çiler için gerekli sadece. Ben olsam siparişi iptal ederdim mümkünse.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Link olarak atamıyorum. İlan numarası : 1014336047 sahibinden.com arama kısmına bu numarayı yazarsanız bulabilirsiniz.
Gerçekten çok şık bir bisiklet ve temiz görünüyor. Fiyatı da kalitesine göre makul bence.
Bottechiaların kadro ve jantları ağır biraz, çok kaliteli diyemem ve tek boy satılıyor, ama çok güzel tasarımlar.

Merhabalar. 500 ila 1000 liraya 2-3 adet çelik kadrolu eski yol bisikleti buldum. Bunlardan birisini alıp kadrosunu ve düzgünse jantlarını kullanıp fixie (veya single speed) yapmak istiyorum. 32 ya da 36 telli janta göre altta link verdiğim göbeği alsam yeni bir aynakol da almam gerekiyor mu acaba?.. Bulduğum bisikletlerden bir tanesinin aynakolu tek yaprak, bir diğeri 2 yaprak. (link)
Teşekkür ederim.

Gerçekten çok şık bir bisiklet ve temiz görünüyor. Fiyatı da kalitesine göre makul bence.
Bottechiaların kadro ve jantları ağır biraz, çok kaliteli diyemem ve tek boy satılıyor, ama çok güzel tasarımlar.

Kesinlikle çok şık. Şu zamanda bu fiyata güzel bir bisiklet. Toplam ağırlığı da 10 kg. Bence makul.

• Beğen
@akalpakcioglu Bana göre "arada derede kalmış" bir görünümü var bisikletin. Çelik, ama üst boru yere paralel değil. Yeni bisikletler gibi eğimli. Farklı renk ve geniş profil çemberler. Aynakol, göbekler, sele borusu, boğaz, gidon, hepsi beyaz. Benim gibi eski kafalı fixiecilere hitap etmiyor hiç :)

@7haiku Çok rahat yapılıyor. Tek bir kusuru olur, arka milde QR kullanamazsınız, yani kullanırsanız emniyetli olmaz. Somunlu kullanıp somunların çok iyi sıkılması lazım.

Jant toplama (tel seçme + örme +akort) yapıyorsanız göbeği alıp kendiniz toplayabilirsiniz. Bisikletin kendi jantlarıysa muhtemelen 36 tel olacak. O zaman 36 delik göbek almanız lazım. Gösterdiğiniz göbeği ben şahsen almazdım, siyah olduğu için. Fixie'de vintage havası almalıyım, o sebeple gümüş olmalı benim zevkime göre. 1 ay önce Aliexpress'ten 36 delik rulmanlı gümüş renk göbek takımı aldım. Dişliyle beraber 36 dolara gelmişti herşeyiyle. Aliexpress linki gönderinin içinde.

Fixie için parça satan bisikletçiler
Aynakolu unutmuşum. Aktarıcısız bisikletler (ss, fixie, kontra fren, göbekten vites) geniş zincir ile çalışır, bu sebeple dişlileri en az 2.5mm olmalı. Aktarıcılı bisiklet zinciri bu dişlilere girmiyor. Arka dişliden dolayı mecburen geniş zincir kullanmak zorundasınız. Ön tarafta normal aynakol kullansanız zincir-dişli temas kalitesi düşecek, dişliler zincir boşluğunu doldurmayacak, sesli çalışacak ve hem zincir hem de ön dişli görece az bir ömre sahip olacak. Aktarıcısız bisiklet aynakolu almanız en iyisi.

Son düzenleme:
@can_celik ben beğendim ama tabi ki zevk meselesi. Beyaz olması kötü.

Aldığım jantları triban 520 kadrosuna taktım. Zincir gerginliği bana göre iyi.
Arka jant biraz 8 çiziyor. Kargoda mı bu hale geldi bilmiyorum ama umarım düzelir.

Dosyalar

• AF62F555-7799-4596-9EFE-40E54E40F108.jpeg
    AF62F555-7799-4596-9EFE-40E54E40F108.jpeg
    106,1 KB · Okunma: 56
  • Beğen
Aldığım jantları triban 520 kadrosuna taktım. Zincir gerginliği bana göre iyi.
Arka jant biraz 8 çiziyor. Kargoda mı bu hale geldi bilmiyorum ama umarım düzelir.
Jantlar da bisikletin rengi de çok güzel, fiziksel hasar yoksa akord ettirin düzelir.

@akalpakcioglu Forumdaki tek pist aynakoluna sahip kişisin sanırım. Makine velodromda 100 km/h saat yapacak gibi duruyor :)

@Anonim Akord demişken, bu sette bişey dikkatimi çekmişti. Göbek flanşları hafifletme amaçlı delikli ama buna rağmen ön düz örülü. Böyle düz örülmüş ve zamanla o kuvvete dayanamayıp delik kısmından yırtılmış göbekler görmüştüm. Düz örümde flanşta stres çok fazla oluyor çünkü. Shimano'nun track göbeklerinin flanşları deliksiz mesela. Hazır bisikletçiye para verecekken jantı dağıtıp 3x örgü yaptırmayı düşünebilirsin. Bianchi'nin arka jantını da götürüp 3'ü üzerinden toptan bi pazarlık yapman en hesaplısı olur gibi. Veya da kendin ekipman alıp akort yapmayı öğrenebilirsin, ama uzun bir süreç, pişmesi zaman alıyor.

(link)

Son düzenleme:
@Anonim teşekkürler. Yarın bisikletçime bir göstereyim bakalım.

@can_celik bilmiyorum. Sahibinden üzerinden almıştım. Satan kişi daha üst versiyonunu kullanıyor kendi bisikletinde. Daha düz rotalarda kullanacağım bu bisikleti. Bianchi de arkadaki dişliyi 16 yerine 18 i ile değiştirdim. Sizin yolladığınız baklalar ile zinciri tamamlayacağım. Şehir içinde o bisiklete binerim artık. 🙂

Bende zamaninda birtane toplamistim ama hic kullanmadim. Ilk topladigimda 1 tur atayim dedim ve kolu bacagi kiracaktim nerdeyse. Odur budur sadece tozunu aliyorum ve öylece duvarda asili duruyor.
Bu arada tüm parcalari orjinal NJS zetifikasi ile Pista Parcalari. Kadro ise orjinal gazelle pista kadrosudur. Sizler burada yazinca bende heycanladim ama artik riske girip ameliyatimdan dolayi sürmeyi deneyemem.

DSC_0049.JPGDSC_0051.JPGDSC_0057.JPG2.JPG3.JPGDSC_0100.JPG

@Murat Cömez Kol bacak kırmaya yaklaşmanızın sebebi bu pedallarla sürmeye çalışmanız olabilir. Kalpiyeli veya kilitli pedal kullanarak bi şans verebilirsiniz kendinize.

• Beğen
@Murat Cömez Kol bacak kırmaya yaklaşmanızın sebebi bu pedallarla sürmeye çalışmanız olabilir. Kalpiyeli veya kilitli pedal kullanarak bi şans verebilirsiniz kendinize.
Ozaman fixi pedali takiliydi ve duruyorlar da, bunlari sadece duvarda renk olarak uyumsaglasin diye taktim. Malesef acik kalp ameliyati gecirdigim icin kendime artik o sansi suan verme sansim yok, düsdügüm an sagligim büyük tehlikeye girebilir.

@can_celik Çok teşekkür ederim. Ayrıntılı ve yol gösterici, doyurucu bir yanıt vermişsiniz. Göbek rengini temiz bir işçilikle değiştirebileceğimi düşünüyorum. Gümüş renk de bakayım, dediğiniz gibi hoşuma da gidebilir. Aynakol değiştirmek istemememin sebebi sadece maddi kaynaklı. Zincir ve dişli uyumundan bahsetmişsiniz; dikkate aldım. Teşekkürler tekrar.

• Beğen
@7haiku Renk konusunda şahsi konuştum ben. Yani o kısım zevkler renkler... Hoşunuza gidiyorsa siyah olsun sorun yok. Elim çekiç tutar diyosanız kolu yaprakla perçinli olan tip (kamalı veya kare mil) aynakollardan alabilirsiniz. 60-100 tl arası fiyatları oluyor.

Geri