Scudo Sports

Ucuza fixie toplanır mı?

@Ali Kılıç 35.5 Seni bir daha alıntıladım diye "bu bana kafayı taktı" diyebilirsin, lütfen deme :) Gözüme batan bi kaç yer oldu sadece.

Yoksa zincir teller ile dişli arasına sıkışıp lockring vidasını yerinden çıkartıyor.
Lockring dişlinin sağında. Zincir, teller ile dişli arasına (yani dişlinin soluna) düşünce lockring nasıl çıkıyor?

Bu işlem sonunda çarpıklık giderilir fakat lastik kadroda tam ortada durmaz. Biraz saga yakin durur.
Zaman verilirse, arka dişli önle kusursuz hizasındayken çemberin kadroyu kusursuz ortalaması sağlanır, neden sağlanmasın. Ayrıca, dişlilerin milimetrik hizası, hem verdiğimiz gücün arka tekere minimum kayıpla iletilmesi, hem de zincir ve diş ömrü için önemli. Zaten çok basit yapılı bir alet kullanıyoruz. Ayda bir ideal ayarlarından kayan vites/fren ayarı gibi dertlerimiz yok. Bir kere yapılıp sonra bana uzun yıllar hizmet edecek bir ayar için zaman vermeyi çok görmüyorum ben şahsen.

Zincir attığında dişli ile tellerin arasına düşüp kendi etrafında dönmeden durursa sıkıntı yok. Şanslısınız. Aynakoldan sıyrılıp kendi etrafında bir tur atarsa dişli ile zincir arasında baskı kurup önce disliye baskı yapıyor sonra da dolayısıyla lockringi yerinden çıkartıyor. Lockring dönerek çıkmıyor, dişleri kırarak çıkıyor. Dolayısıyla göbek çöp oluyor.

Dişli ile aynakol arasındaki çarprazlık giderilmesin , öylece kalsın demedim. Mümkün olduğunca az olsun. Milimetrik olması şart değil bence. Fixie ile yılda 10 bin km yapacağız ki dişlileri yıpratmayı başarabilelim. Bu güne kadar fixiede 30 bin km yol yaptım. Dişli yıpratmayı başaramadım.
Kafaya takılacak kadar önemli bir adam değilim. 😊

Scudo
@Ali Kılıç 35.5 Estağfurullah. Önemsiz biri değilsin benim için. Şurada bir avuç bisiklet gönüllüsünün içinde, bir elin parmaklarını geçmeyen fixiecileriz zaten. Kimseyi kırmak istemem.

İki dişli de 1/8" zincir dişlisiyse diş ömrü epey uzun oluyor dediğin gibi. Ama işi bilmiyip önde vitesli bisiklet dişlisi kullandığım ilk fixiemde ön dişliler çabuk gitmişti. Ayrıca zincir dişleri iyi kavramadığı için, yani zincir dişlerin üstünde sağa sola kaydığı için sesli çalışıyordu.

@Ali Kılıç 35.5 Estağfurullah. Önemsiz biri değilsin benim için. Şurada bir avuç bisiklet gönüllüsünün içinde, bir elin parmaklarını geçmeyen fixiecileriz zaten. Kimseyi kırmak istemem.

İki dişli de 1/8" zincir dişlisiyse diş ömrü epey uzun oluyor dediğin gibi. Ama işi bilmiyip önde vitesli bisiklet dişlisi kullandığım ilk fixiemde ön dişliler çabuk gitmişti. Ayrıca zincir dişleri iyi kavramadığı için, yani zincir dişlerin üstünde sağa sola kaydığı için sesli çalışıyordu.

Evet, yol bisikleti aynalarını fixiede kullanınca öyle oluyor. Bıcır bıcır ses çıkarıyor. Ayağın hassas ise zincirin aynakolda sağa sola kaymasını bile hissediyorsun. 52 ayna kullanırken yol bisikleti aynası kullanmıştım. Bir daha da kullanmayı düşünmüyorum. 52 ayna kullanmak akıl işi bir şey değil. Velodrom dışında da kullanılabileceğine inanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Can Çelik
İlk defa yatay kızaklı bir kadro aldım. Bana büyük ama sudan ucuz olduğu için aldım öylesine. "Roadster" denen, alın ve sele borusu yatık kadro tipinden. Eşek ölüsü gibi ağır ama önemli değil, sahilden Eminönü yaparken kullanıcam sadece. Uzanma mesafesi kısalsın, ayrıca alın ve sele borusu biraz dikleşsin diye önde 26" ile kullanacağım. Amacım ilk saat rekoru bisikletlerin görüntüsünde bir fixie elde etmek. Fotoğrafta önde 26 jant var ama maşa 28 maşası. Daha kısa bir maşayla alın borusu 3 santim daha inecek. Arkaya roadster jantı takıp 1 cm kadar yükseltebilirim. Zamana yaya yaya yapacağım.

DSCN4997.JPG

Üst boruyu buna yakın bir eğime getirmem gerekiyor:
c7a524f2f39dacfd7bb421e4d0e71a46.jpg

Merhabalar, tekrar rahatsız ediyorum ama velosolo 1/8 15t 6 alyanlı dişliyi nereden temin edebilirim?

paypal ile ülkemize gönderimi yok sanırım.

Dosyalar

• FBD10BD4-113F-422A-B71C-9A088C247008.jpeg
    FBD10BD4-113F-422A-B71C-9A088C247008.jpeg
    87,9 KB · Okunma: 13
  • Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@akalpakcioglu Velosolo ürünleri kargosuyla beraber uçuk fiyata gelir. Aliexpress'te var böyle disk fren göbeği için dişliler, oraya bakabilirsiniz. Bir sonraki fixie'yi disk fren göbekle mi yapacaksınız? Nedendir, sorması ayıp?

@can_celik aynakolum iyi olduğu için fixie dişlisini de kaliteli olsun istemiştim. Yukarıda bahsettiğim triban 520 kadrosunu toplayacağım. Ali abi uygun olmadığını söyledi ama ben uğraşıp tecrübe edinmek istiyorum ve az önce denediğimde 15t ile çok güzel bir zincir gerginliği yakaladım. 130mm açıklık için deore göbekle fixie denemesi yapmak istemiştim ama fiyatlar uçuk gibi. 120mm novatec göbeğimle eski bianchi kadromdaki gibi olacak. Hepsi tamamen düzgün olması için ve tecrübe olması adına denemek istedim. 🙂

@akalpakcioglu Yapmasına olur, bir sorun olmaz. Orta göbek yerden biraz daha yüksek olsaymış iyiymiş. Ama dönerken çok yatmıyosanız bir sorun olmaz. SL pedal ile kullanırsınız en kötü. Elimde half-link zincirden artmış baklalar var lazım olursa ücretsiz yollarım. Hangi aynakolu takacaksınız bu arada?

@can_celik dönerken yatmıyorum. Spor olması açısından ve sadeliği sevdiğim için fixie toplamak istedim. Daha dün sahibinden de half link baklası baktım ama satılmıştı. O kadar iyi olur ki o baklalar 🙂 şimdiden çok teşekkür ederim. Miche primato advanced pista aynakol var.

• Beğen
@akalpakcioglu Beylikdüzü'ndeki satıcı mı? Onları ben aldım 2 gün önce :)

Bisikletçilerde monte ettikleri zincirden kalan fazlalıklar oluyor. Tekli bakla gerekirse vereceğiniz kargo parasından daha azına 5-10 liraya bir tane bakla alırsınız. Bulamazsanız ben de yollayabilirim tabi.

• Beğen
Tepkiler: akalpakcioglu
@can_celik eren yılmaz isminde birine ait bir ilandı. Ben direkt site üzerinden satın aldım sonra arkadaş ürünü elden teslim ettiği için iptal etti. Bu nedenle dün 2 bisikletçiye gidip sordum ama bulamadım. Bu arada o bisikletçilerden fren teli alıp ön tarafa fren taktım rahat ettim. Fixie ruhuna aykırı biliyorum ama şehir içinde kesinlikle çok iyi olduğunu düşünüyorum. Görsellik biraz kötü oldu ama elimde bu malmezeler vardı. Önce sorunsuz olsunda sonra görselliğine önem veririm. Fren kolunda değişik bir özellik var. Tekeri kilitlemiyor. Ani fren yapsam dahi takla atmayı engelleyecek bir teknolojiye sahip 🙂 güç kesicili olarak yazıyor.

Dosyalar

• 966DD36D-AF63-40A0-B9AE-B98BB59AE5C2.jpeg
    966DD36D-AF63-40A0-B9AE-B98BB59AE5C2.jpeg
    77,9 KB · Okunma: 45
@akalpakcioglu Fixie ruhuna aykırı olan şey freni bulundurmak değil, kullanmak :harika: Fren takmanız iyi olmuş. Tedbir amaçlı elin altında bir fren olması lazım mutlaka. Hatta sürerken eliniz nerde duruyosa tam oraya monte etmek gerekiyor. Ani bir anda frene 0.3 saniye erken basmak çarpışmadan kurtarabiliyor.

@can_celik aynakolum iyi olduğu için fixie dişlisini de kaliteli olsun istemiştim. Yukarıda bahsettiğim triban 520 kadrosunu toplayacağım. Ali abi uygun olmadığını söyledi ama ben uğraşıp tecrübe edinmek istiyorum ve az önce denediğimde 15t ile çok güzel bir zincir gerginliği yakaladım. 130mm açıklık için deore göbekle fixie denemesi yapmak istemiştim ama fiyatlar uçuk gibi. 120mm novatec göbeğimle eski bianchi kadromdaki gibi olacak. Hepsi tamamen düzgün olması için ve tecrübe olması adına denemek istedim. 🙂
Sahibindende bir ilan var jant seti, deore diskle göbeklere toplamış. Arka dişli kalın fixie dişlisi gibi görünüyor. Bir konuşun isterseniz ölçüleri uygun mu? 600 lira diyor

@can_celik çok haklısınız. Fren kolu şu an güzel yerde. Aşırı güven verdi, rahat hissettim.

@Anonim o arkadaşla da mesajlaştık ama çok geç cevap verdi. Hafta içi tekrar haber verecek bakalım. O ilanda bana uymayan tek şey fotoğraflardan sayabildiğim kadarıyla 16t dişliye sahip. Bana 15t lazım.

• Beğen
@akalpakcioglu Disk göbek fixie dişlileri normal dişliye göre pahalı oluyor. Ayrıca minimum 16t gördüm aliexpress'te. 15t sadece velosolo'da gördüm o da çok pahalıdır. Yeni jantı kendiniz toplayıp akortlamayacaksanız, yani bisikletçiye tel ve jant toplama parası verilecekse 1200 tl'ye rulmanlı 32t novatec göbekli takım satan var görmüşsünüzdür, onu düşünebilirsiniz. Fakat gördüğüm kadarıyla dişlisi büyük, aliexpress'ten dişli almanız lazım.

• Beğen
@can_celik evet o ilanı görmüştüm ama sahibi dönüş yapmamıştı. Şimdi aradım görüştüm bakalım hafta sonuna doğru sorun olmazsa onu alırım. Novatec 14-15-18 dişli var elimde. 16 dura ace 17 miche var.

Konudan bağımsız olarak eski bisikletimi söktüm. Arka kısım 120 mm ve kızaklı 😬

Yarın vitesli sistemlere ait olan tüm parçalarımı da ilana koyacağım. Bir hevesle alınıp kullanılmadan duruyor çoğu.

Edit: Sahibindendeki novatec jant setini aldım. Hafta sonu triban kadrolu fixie de ayağa kalkacak inşallah.

Dosyalar

• E249A413-1D5C-4DCF-99F9-0EED13D42A56.jpeg
    E249A413-1D5C-4DCF-99F9-0EED13D42A56.jpeg
    111,5 KB · Okunma: 46
Son düzenleme:
Novatec göbekli jant takımı elime ulaştı. Ancak cuma günü eve götürüp deneyebileceğim. Sahibinde deore göbekli satılan jant takımının satıcısı ürünü bir türlü istediğim adrese ulaştırmadığından almaktan vazgeçebilirim.
Pedal bisiklette half-link zincir stoğu yok. Rica etsem @can_celik siz 1-2 baklayı bana yollayabilir misiniz ?

Dosyalar

• IMG_2741.jpg
    IMG_2741.jpg
    148 KB · Okunma: 38
  • Beğen
Hayırlı olsun, güzel bir alışveriş yaptın. Bu setin sıfırı kimbilir kaçadır şimdi. Bi de Mavic göbekli set satan var görmüşsündür. Bilyalı göbekli, dişlisi epey kullanılmış bir sete 2500 tl istiyor. Ondan daha iyi bir seti yarı fiyatına almış oldun :harika: Elindeki Novatec göbek de kenarda dursun, fixie parçalarını bulmak her gün zorlaşıyor malum.

Özelden ad soyad, adres, telefon yazarsan 2 adet bakla yollayacağım forumun yeni bir fixieci kazanması şerefine.

Teşekkürler, verdiğiniz yanıtlar ve fikirler doğru olana yönlendirdi. Evet o seti gördüm ve bana pahalı gelmişti. Akşam saatlerinde deore göbekli jant setin sahibi aradı ve belirttiğim adrese getirdiğini söyledi. Onu da aldım. Ben sizi uğraştırmamak adına pedal bisikletten sipariş geçmiştim ama telefonla stok olmadığını ve girince telefon ile bilgi vereceklerini söylediler. Maalesef. 3k ya güzel bir fixie bisiklet ilanı var ama insanın kendisinin uğraşıp sorunlarla karşılaşıp danışıp çözmeye çalışıp uğraşması daha bir güzel. Bakla için şimdiden teşekkür ediyorum. Özel mesaj atıcam.

• Beğen
Teşekkürler, verdiğiniz yanıtlar ve fikirler doğru olana yönlendirdi. Evet o seti gördüm ve bana pahalı gelmişti. Akşam saatlerinde deore göbekli jant setin sahibi aradı ve belirttiğim adrese getirdiğini söyledi. Onu da aldım. Ben sizi uğraştırmamak adına pedal bisikletten sipariş geçmiştim ama telefonla stok olmadığını ve girince telefon ile bilgi vereceklerini söylediler. Maalesef. 3k ya güzel bir fixie bisiklet ilanı var ama insanın kendisinin uğraşıp sorunlarla karşılaşıp danışıp çözmeye çalışıp uğraşması daha bir güzel. Bakla için şimdiden teşekkür ediyorum. Özel mesaj atıcam.
"3k ya güzel bir fixie bisiklet ilanı var" diye yazmışsınız, o ilan nerede acaba? Fixie almak istiyorum ama toplamak için bilgim ve zamanım yok hazır almayı düşünüyorum.

Geri