Scudo Sports

Ucuza fixie toplanır mı?

Cidden dediğiniz gibi sonu gelmeyen bir yola evrildi. Bu kadrodaki oranı düşük tutmak istemiştim ama maalesef şu anda bu oranı kullanacağım. İkisini de düz yolda kullanmak şart oldu. Artık yatay kızaklı kadroyu tekrar kontra yaparım yokuşlu rotalara onunla giderim. 🙂

Dosyalar

• A8214539-6E66-4DBE-B704-F9B2FA71BAED.jpeg
    A8214539-6E66-4DBE-B704-F9B2FA71BAED.jpeg
    131,3 KB · Okunma: 53
Son düzenleme:
Scudo
Vitesli fixie projesi keşke orjinal alu fixie kadrom olsaydı dedirtti. Aliexpress'te uygun fiyata var aslında. Maşa dahil 140 dolar. 49-52-55-58 olarak var. 52 kadrosunun maşayla beraber ağırlığı 2150 gram. Ama nedense Türkiye'ye gönderim yok :(

H3f833eba6c9c411fbf3dc069f88eadceg.jpg

(link)

Son düzenleme:
Ali
Vitesli fixie projesi keşke orjinal alu fixie kadrom olsaydı dedirtti. Aliexpress'te uygun fiyata var aslında. Maşa dahil 140 dolar. 49-52-55-58 olarak var. 52 kadrosunun maşayla beraber ağırlığı 2150 gram. Ama nedense Türkiye'ye gönderim yok :(

(link)

Aliexpressten kadro getirme işleri bitmiştir.

(link)

Kargosu da 3K+ tutar diye düşünüp epey kadro ve bisiklet baktım, hiçbiri Türkiye'ye gönderilmiyor. Yeni gümrük mevzuatından dolayı geri dönme riski var diye göndermiyorlar herhalde.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@Spartiat Daha önce TR'ye yolluyolardı da yakın zamanda kaldırdılarsa, oturup bi köşede ağlamam lazım :agla:

• Beğen
@Spartiat Daha önce TR'ye yolluyolardı da yakın zamanda kaldırdılarsa, oturup bi köşede ağlamam lazım :agla:

Yolluyorlardı. İstek listemde 20'ye yakın kadro ve 2 bisiklet vardı, şimdi hiçbiri gönderilmiyor.

Edit: Sadece bisiklet ve kadro değil, maşa gibi parçalar da gönderilmiyor artık. Belki de belli bir fiyatın üstü.

@Spartiat O zaman güzel haber. Ben de 10 gün önce fixie dişlisi alcaktım, Şangay'daki yeni virüs dalgasından dolayı Çin bütün gümrük giriş-çıkışlarını kapatmış, o sebeple siparişi iptal ettiler. Kapanma bitince umarım tekrar TR'ye gönderim açılır. Ama bizim seçime kadar uzarsa sıkıntı büyük. Seçimden sonra dolar/euro uçacak çünkü. Bilindik hikaye.

@Spartiat O zaman güzel haber. Ben de 10 gün önce fixie dişlisi alcaktım, Şangay'daki yeni virüs dalgasından dolayı Çin bütün gümrük giriş-çıkışlarını kapatmış, o sebeple siparişi iptal ettiler. Kapanma bitince umarım tekrar TR'ye gönderim açılır. Ama bizim seçime kadar uzarsa sıkıntı büyük. Seçimden sonra dolar/euro uçacak çünkü. Bilindik hikaye.

Ucuz parçalar gönderiliyor ama. Mesela karbon maşaların hiçbiri gönderilmiyor, alu maşalar gönderiliyor. Belki 150€'nun üstünü göndermiyorlardır, işlemi farklı diye.

• Beğen
Mart başında istek listesine eklediğim bir kaç kadro ve karbon maşa vardı. O dönem gönderim varken şuan da gönderim yapılamıyor olduğu yazıyor. (link) ile görüştüm yarın kargo işlerini öğrenip size dönüş yapacağım dedi. Dediğiniz gibi ya yeni gümrük kanunundan yada Şangay 'daki kapanmanın tetiklediği durumdan kaynaklanıyor. 19 Nisanda almış olduğu 2 ürünüm 22 Nisanda Singapur Havayollarına teslim edildiği var gerisi yok, bir tanesinin teslim tarihi 9 Hazirana ertelendi diğeri 3 Mayısa. Umarım kısa süreli bir süreçtir, her ne kadar artık aliexpress bitti desek de yurt içi bir çok ürün Çin ve benzeri ülkelerden geliyor. Üzerine eklenen kar payı vs derken aliexpressten bireysel almak daha mantıklı olacak. Bizim için tek kötü tarafı mevcut kur olmasına karşın 1-2 ay önce alacağımız fiyatın üzerinde alacak olmamız.

Eski bir bisiklet alıp öncelikle kadrosunu, sonrasında da işe yarar kısımlarını değerlendirip fixie veya single speed toplama hedefim vardı. Sağ olun neler yapma(ma)m gerektiğini yazdınız. Aylardır takip ettiğim ikinci el fixie vardı, bütçe ayıramıyordum, aylarca satılmadı ve bana kısmetmiş, dün aldım. Çok çok hoşuma gitti. Daha iyisi sizlerin olsun.WhatsApp Image 2022-04-30 at 22.49.58.jpegWhatsApp Image 2022-04-30 at 22.49.59.jpeg

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-04-30 at 22.50.01.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-30 at 22.50.01.jpeg
    112,1 KB · Okunma: 17
  • WhatsApp Image 2022-04-30 at 22.50.02.jpeg
    WhatsApp Image 2022-04-30 at 22.50.02.jpeg
    158 KB · Okunma: 17
@7haiku Fixieciler artıyor, sevindirici :) 2012 Schwinn Madison'mış. Özellikleri :
  • รายละเอียดสินค้า: รถจักรยานฟิคเกียร์ FIXED GEAR SCHWINN MADISONFRAME- Schwinn Chromoly Track Steel COLOR 1 x Silver/Pearl Black
  • FORK - Schwinn Chromoly Track, 1"
  • RIMS - Schwinn Track 42mm profile 28 Hole (F), 32 Hole (R)
  • HUBS - KT Alloy 28 Hole, Flip-Flop 32 Hole (R)
  • SPOKES - 14G stainless
  • TIRES - Duro Fixie Pop, 700 x 25c
  • PEDALS - Kore platform with reflector
  • CRANK - Schwinn Alloy 46t
  • BOTTOM BRACKET - Cartridge
  • CHAIN - KMC Z510H
  • REAR COG - 18t cog, 18t freewheel
  • HANDLEBARS -Urban Flat, 25.4, 20mm rise
  • STEM -Alloy Racing Quill, 25.4
  • HEADSET - Tange Threaded, 1"
  • BRAKES - Alloy Caliper
  • BRAKE LEVERS - Alloy
  • SADDLE - Schwinn Track with rivets
  • SEATPOST - Alloy, 25.4 x 300
  • SIZES - 50cm(XS)
  • COLOR 1 -Silver/Pearl Black

@7haiku Fixieciler artıyor, sevindirici :) 2012 Schwinn Madison'mış. Özellikleri :
  • รายละเอียดสินค้า: รถจักรยานฟิคเกียร์ FIXED GEAR SCHWINN MADISONFRAME- Schwinn Chromoly Track Steel COLOR 1 x Silver/Pearl Black
  • FORK - Schwinn Chromoly Track, 1"
  • RIMS - Schwinn Track 42mm profile 28 Hole (F), 32 Hole (R)
  • HUBS - KT Alloy 28 Hole, Flip-Flop 32 Hole (R)
  • SPOKES - 14G stainless
  • TIRES - Duro Fixie Pop, 700 x 25c
  • PEDALS - Kore platform with reflector
  • CRANK - Schwinn Alloy 46t
  • BOTTOM BRACKET - Cartridge
  • CHAIN - KMC Z510H
  • REAR COG - 18t cog, 18t freewheel
  • HANDLEBARS -Urban Flat, 25.4, 20mm rise
  • STEM -Alloy Racing Quill, 25.4
  • HEADSET - Tange Threaded, 1"
  • BRAKES - Alloy Caliper
  • BRAKE LEVERS - Alloy
  • SADDLE - Schwinn Track with rivets
  • SEATPOST - Alloy, 25.4 x 300
  • SIZES - 50cm(XS)
  • COLOR 1 -Silver/Pearl Black

:)) Özelliklerini bulmuşsunuz hemen. :)
Fixie ayrı bir keyifmiş. Düz yolda giderken ve hafif eğim çıkarken harika hissi var. Yokuş inerken epeyce kontrollü kullanıyorum. Tam alışmam zaman alacak.

Eski bir bisiklet alıp öncelikle kadrosunu, sonrasında da işe yarar kısımlarını değerlendirip fixie veya single speed toplama hedefim vardı. Sağ olun neler yapma(ma)m gerektiğini yazdınız. Aylardır takip ettiğim ikinci el fixie vardı, bütçe ayıramıyordum, aylarca satılmadı ve bana kısmetmiş, dün aldım. Çok çok hoşuma gitti. Daha iyisi sizlerin olsun.287255 dosyayı görüntüle287256 dosyayı görüntüle

Makine süper. Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşler diliyorum. 🥰

Eski bir bisiklet alıp öncelikle kadrosunu, sonrasında da işe yarar kısımlarını değerlendirip fixie veya single speed toplama hedefim vardı. Sağ olun neler yapma(ma)m gerektiğini yazdınız. Aylardır takip ettiğim ikinci el fixie vardı, bütçe ayıramıyordum, aylarca satılmadı ve bana kısmetmiş, dün aldım. Çok çok hoşuma gitti. Daha iyisi sizlerin olsun.287255 dosyayı görüntüle287256 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun dikkatli kullanın lütfen. Size bir sorum olacak ayrıca cevap verirseniz sevinirim. Forumda yeniyim ama 15 yaşımdan beri yol bisikleti kullanırım. Ben de son zamanlarda fixielere merak sardım 2. el bulmak zor sanırım siz nerden buldunuz?

@Keremalcl Fixie kısmına yeni biri yazmış, hemen yardımcı olmam lazım. Potansiyel fixieciyi teşvik etmek adına :)

Atılık bir çelik yol bisikleti alıp onu fixieye çevirebilirsin. Orjinal fixie göbeği alıp ördürürsün veya hazır jant alıp o şekilde fixie sahibi olabilirsin. Normal vidalı göbek de fixie göbeğine çevrilebilir. Frenle kullanırsan bir sorun olmaz. İstanbul'dasın yardımcı olabilirim normal göbeği fixie göbeğe çevirmede. Elindeki bisikleti de fixieye çevirebilirsin yeni masrafa girmeden.

@Keremalcl Fixie kısmına yeni biri yazmış, hemen yardımcı olmam lazım. Potansiyel fixieciyi teşvik etmek adına :)

Atılık bir çelik yol bisikleti alıp onu fixieye çevirebilirsin. Orjinal fixie göbeği alıp ördürürsün veya hazır jant alıp o şekilde fixie sahibi olabilirsin. Normal vidalı göbek de fixie göbeğine çevrilebilir. Frenle kullanırsan bir sorun olmaz. İstanbul'dasın yardımcı olabilirim normal göbeği fixie göbeğe çevirmede. Elindeki bisikleti de fixieye çevirebilirsin yeni masrafa girmeden.
Şuan şehir dışındayım ama yaz sonu İstanbul'a geri dönüyorum, pedal bisikleti görmüştüm yine forumda internet sitesinden baktım kadro satışı vardı. Ama Türkiye'de fixie parçaları bulmak zor diye anladım yaptığım araştırmalardan o yüzden kafam biraz karışık.

@Keremalcl Fixie parçası dediğin göbek sadece... Pedalbisikletteki kadro da gereksiz pahalı çelik kadro için. Sen oradan bir fixie göbek veya fixie göbekli jant al derim, gerisi burada toplanır.

• Beğen
Tepkiler: Keremalcl
Hayırlı olsun dikkatli kullanın lütfen. Size bir sorum olacak ayrıca cevap verirseniz sevinirim. Forumda yeniyim ama 15 yaşımdan beri yol bisikleti kullanırım. Ben de son zamanlarda fixielere merak sardım 2. el bulmak zor sanırım siz nerden buldunuz?
Çok teşekkür ederim. Daha iyisi sizlerin olsun. Letgo'dan buldum. İlanda 10-12 ay kaldı belki de. Bir türlü alan olmamıştı ve ben de bütçe oluşturamamıştım. Nihayet bütçe ayırabildim ve hâlâ satılıktı... Aldığım kişi, oğluna almış, oğlu da yurt dışına çıkınca bisiklet burada öylece kalmış. İyi denk geldi yani. Sahibinden... sitesinde de var. Bu arada şunu da gördüm: Geçen ay devamlı gittiğim bisiklet tamir ustasının yanındaydım. Birisi, decathlon'dan aldığı bisikleti fixie'ye çeviriyordu. Ustaya, "eski bir yol bisikleti alsam, kadrosunu ve sağlam parçalarını kullanıp fixie yapsam nasıl olur?" diye sordum. "Bence girişme. Maliyeti 4000-5000 olur, hem de orijinal olması iyidir," dedi ve o anda çok basit bir hamle sonucu fixie'ye çevirdiği bisikletin jant teli koptu... Ben de aldığım fixie'yi kullandığımda orijinal fixie olmasının artısını görüyorum diyebilirim. Kısacası, naçizane, 2.el sitelerinde toplama veya sonradan yapılan fixie'ler var ama orijinal bulursanız daha iyi olacağını düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: Erhan Ertan
@7haiku Tel kopmasının kadronun orjinal fixie olup olmamasıyla ne alakası var yahu :) Fixielerde de tel kopuyor. Fixie kadrolarında 2 fark oluyor yol kadrolarından :

- Yatay kızaklı oluyor, böylece dingili sabitlerken elinizle tekeri geriye doğru çekme ihtiyacı ortadan kalkıyor. Zincir gergisi kullanabiliyorsunuz.
- Zincir borusu (chainstay) yere paralel veya paralele yakın oluyor. Böylece dönüşlerde çok yatıyorsanız pedalın yere çarpma ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Usta 4000-5000'i bisiklet parası hariç, sırf dönüşüm için dediyse abartmış biraz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Geri