Scudo Sports

'' ucu açık tarih......hava durumuna göre tekirdağ ya olacak ya olacak....''

@mehmetsunu

endişelenme mehmet dostum ,bu topik mayısa kadar açık, önü açık tarih ,olur ha bakarsın bir pastırma ayı sıcaklığı yakalarız o vakit gideriz bekleyeceğiz iyi havayı,,

Scudo
hava şartlarına göre,,,,,

süratli sürüş adayları-a grub

1- enver hocam
2- özkan kanka
3- yetkin
4-korsan hasan
5- soner

b- grub orta tempo...

1- tuncay ,
2- fatih

(link)

etap link,,,,,

(link)

23 aralık koşullar iyi gibi tabi şimdilik

yağmur olmasında soğuk önemli değil... termal kıyafetler idare eder.

Kudret Abi,Enver Dostum

Hava sartlari uygun olmasi durumunda muhtemelen bende gelirim.Ancak ibana bu etabi ilkbaharda yapmak daha mantikli gibi geliyor.

@enver avcı

-0 ın altı olursaki sabah olur ve de akşam, termaller kurtarır 0 ve 5-6-10 derecelerde, gündüz makul ,23 aralık imkan tanıyor sabah -2 ama gündüz 6 derece tabi değişebilir...ocak ve şubat ne olur bilinmez çok sert kış geliyormuş

@Eren Tublek
eren,yağmur tek sorun kuru bir hava az rüzgar olmalı, 23 aralıkta şimdilik hava koşulları iyi,

(link)

aralık ayı sonu accuya göre 23 ve 30 tarihlerinde hem rüzgar az gözükmekte hemde ısı normal ,23 ü güneşli ve 30 u parçalı az bulutlu, bence bu tarihlere odaklanalım derim ,ocak ve şubatta ne olur bilinmez, atmosferler koşulları son 24 saaatte değiştiğinden aralık kötü olursa ocak ve şubat ,mart ve son olarak nisan, mayıs aylarına odaklanırız ,kışın kuru soğukta sürmeyi seven dostlarımızıda düşünelim derim....

@Kudret Kurtcebe

kudret baba nasılsın abi sen benim ne istediğimi biliyorsun ki organizasyonu çok güzel kurmuşun ellerine sağlık elimden geldiğince bisiklet forumu takip etmeye çalışıyorum saygılar:)

@yetkin palgın
evet ,nabza göre şerbet ,isteyen performans yapar ya da yapmaz, burası herkeze açık bir forum, performansı seven var sevmiyen var tarzlar ve renkler tabiki tartışılmaz sele üstünde herkez serbest yalnız temposu düşük olan b takımındaki dostlar 200 km de geceye ,karanlığa kalabilirler, ayrıca anadolu yakadan bir tek ben varım, bu yakadan gelmek isteyen aracı ile gelecek valla yetkin ben enver hocama bakıyorum araç onda söz onda ;)
evet illaki bir daha tepeceğiz o yolları ama ben ilk 60 da durmak istemiyorum bıçan -derede bayağı hazırlandım, köfte şüpheli, olayı 200 e bağlayacağım tekirdağa girmeyeceğim ,tekirdağın 7 km dışında benim ik çıkışım biter ,yani 100 km gidiş, bunun ilk 60 ı tempo sonra 15 dakika ve son 40 a dalış ve 30 dakika mola ve dönüş 100 km ,dönüştede sistemi oturtmaya çalışacağım buralarda 19 eğimler yok, tek bize muhalif rüzgar ısı ve yağmur

(link)

ayın 23 ü hafif bulutlandı,akşama yağmur, gündüz 12 derece ,akşam 6, koşullar halen iyi, evet son sözü enver hocam söyler. ama tabi daha çok erken, 23 ü 22 sinden belli olur...30 aralıkta yağmur,23 aralıkta rüzgar sabah 16 sonra 35 km güney batı,akşama düşüyor 16 km

23 aralık koşullar hala iyi son 10 saatte durum değişmez ise 23 aralıkta gidilebilir 30 aralık pazar yağmur, 22 aralıkta yağmur olmaması bize avantaj ,pazara yerler kuru olur , o.k derseniz hemen uçarız;)

(link)

evet performansa aday dostlarım bu gün barış dostumla ilk 60 km yi 2 saate sığdırmaya çalıştım ama 50 km ye eşdeğer etabı 2 saatte alabildim, bu da şunu göstermekte haziran ayında bıçkıderede derecem daha iyi idi 60 km yi iki saat 10 dakikada almış idim aradan zaman geçince böyle olmakta bu iş birazda çalışmaya bakıyor,,200 km den mesafeyi 160 km ye çekmeyi düşünüyorum ama belli olmaz fikrim değişebiir ..geçen nisan ayında 194 km yapıldı evet öğlen saat 14.00 da tekirdağda olduk ama çok bekleme yapmış idik bir saat ...dönüşü 5 saatte almış idim ama o zamanlar altımda 26 jant var idi 28 e geçince en az 50 dakika fark etmeye başladı uzun etaplarda ,,,,başka bir durumda ilk 50 km yi 2 saatte aldığıma göre geriye 50 kalır onuda 2 saatte alırsam 4 saat sonra 100 üncü km de olurum, arada sadece tek mola 15 dakika ,saat 07.00 çıkış, 100 üncü km de saat 11.00 olur ki fena sayılmaz 11.30 dönüşe geçerim en kötü ihtimal 5 saat dönüş ,saat 16.30 da araca varmış olurum bunu yapabileceğimide zannediyorum tabi molalarıda katarsam araca varış saati en geç 17.15 ile 17.30 olabilir

Kudret abi ; bana sorarsan : bir kardeşin olarak söyleyeceğim 240 km yol için önceden plan yapma derim .Grubun arasında uyumlu pedal çeviren bir arkadaşla peşpeşe ve mümkün olduğunca gruptan kopmadan gitmek daha doğru olur sanırım.Mevsimlerden kış ve hava 11-15 dereceler arasında yani çok sert performans zor üzerimizdeki kışlık giyimde cabası ... 30 un üstünde terlersin ,rampa inerken o ter soğur ve üzerine yapışır ve direncini azaltır.Bunları göz önüne alarak hep beraber sorunsuz ve kazasız gidip gelelimde ziyanı yok 1 saat geç gelelim derim.

@Ozkan Aydin
evet nisanda hava sert değil idi,,rampa inerken terin soğuması olayı ise içe termal giyilmez ise olabilir yünlü giyinmek sakat ,bu ct günü deneme yaptım özkan içe termal üst üste iki adet yazlık bisiklet forma en üste ise scott uzun forma ama ince ,
üşüme olmadı terleme olmadı altada termal ,terlemedim kar maske çok iyi korudu ve gözlük şart soğuk havalar inişte gözleri etkiler eldivenler iyi soğuk geçirmedi ve ayakkabı ise yazlık mtb spd ama iki adet çift yün çorap ile üşümedim yüksek rakımda soğuğu hissettim ama üşümedim şimdi bu olayımız 244 olacaksa açıkçası benim ışıklandırmam yok ve bisiklette ışık olayını sevmiyorum karşıdan geliyorum karanlığa kalma durumu, mesafe bana fazla olacak ,bi de benle birisi gelmez ise ben aynen bu topiği tavşanlıya çekecem anadolu yakadan bir adet partner arıyorum bakalım inşallah talip çıkar yoksa yatar performansçı olması gerekecek ...
ama bi tarafımda diyorki dostları yarı yolda bırakma benim kondüsyonda gerileme olduğundan ve bu kış aylarında 200 devirmek ön hazırlık olarak şüpheli göründüğünden 244 ün yarısı 122 km yapmakta bunuda kırparak 80 e çekeceğim ve ilk 50 de basacağım ve 15 dakika mola ve son 30 km ve final 30 dakika mola ve dönüş,dönüş ise aynı sistem, toplam 160 km de işi bitiririm ...
bu sistemi uygularsam iyi olur özkan dostum karanlığa kalmayı sevmiyorum malum 16.30 da hava kararıyor

(link)

evet rotam, aralık- ocak- şubat -martta,,,
nisanda tekirdağ olur ama kış aylarında ben 160 km de kalacağım ,bu arada kışın bıçkıderede antremanlarımız olacak....

Durumun önceden belli olmaması sakat oldu... Ben geliboluda olacağım ve bu tur için İstanbula geleceğim. Ama oldu ki hava müsait olmadı boşa gelmiş olurum.

@Tuncay Üner

aralık sert geçecek ayın 23 ünde ise koşullar kötü,16 sı yağmur 30 u yağmur bu gidişle bu topik mayısa kadar gidebilir ama bellide olmaz şubatta bir güzel pazar yakalama şansımız olur, mart her zaman berbat geçer ve nisanda gitme olasılığı dahada artar

(link)

5 derece ama hissedilen 1 derece,akşam -1 ve 26 km rüzgar ve akşam 37 km,23 suya düştü.....

@Kudret Kurtcebe
bana her pazar uyar kudret baba.yeterki ciddi bir yağış olmasın.erkenden basar gider döneriz.uzun zaman oldu sağlam performans yapmayalı.ne kadar paslanmışız görücez bu turda :p

(link)

şimdi enver hocam ,en uygun 16 aralık bu pazar rüzgar iyi ısı iyi yağmur yok,ama ben tekirdağ yapmak istemiyorum bence antreman yapalım ilk 50 de ben durmayacağım ve 15 dakika mola, benim olay marmara ereğlisinde biter şimdi sen bana arabanın anahtarını verirsin ben arabada sizi beklerim sen özkan kanka ve hasan ve yetkin tekirdağ yapabilirsiniz ben en çok 87 km gidiş ve dönüş yaparak 174 de kalırım karanlıkta bisiklet kullanmayı sevmiyorum bilare bu topikten tekirdağ güzergahtan iki tur yapmış oluruz, ilki kışın ikincisi baharda 6 ayda iki tur sallayalım derim..nisan veya mayısa günler uzayınca 244 e soyunuruz,ayın 23 ünde 35 km rüzgar var 23 yatar 30 aralık yağmur..

Geri