Scudo Sports

UCI Gran Fondo Antalya - 18-20 Kasım 2022

Şu olayın buralara kadar gelmesi bile utanç verici bir durum. Karşılıklı atışmalar, tartışmalar, bu böyle bitip sonuçlanacak gibi durmuyor. Bu işi mahkeme de dava konusu olursa belki çözebilirler. Aksi halde herkes eski defterleri çıkartıp belge sunmaya çalışarak çözüm sunduğunu sanacaktır.

Yarışa katılanları hiç bir şekilde bu yapılan açıklamalar tatmin etmez ve bağlamaz. Zaten şu son açıklamaları okuyup, olan biteni normal karşılamamak gerektiğini düşünüyorum.

Scudo
@Özcan.

Özcan gerek timing şirketi ve de gerekse kalıpso tur şirketinin hiziplesmesi sporcuları asla bağlamaz,sporcuların hepsinin iki şirket hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunması gerekir,isteyen hakkını arar ve hatta parasını geri ister ben olsam açarım davayı ve paramı isterim,

Ben 200 lira para verecem çip olmayacak listeler karışacak istasyonlarda saçma sapan uygulamalar olacak madalyalar yok denecek valla acımam açarım davayı isterse 5 yıl sürsün

@Mehmet Çetinkaya

Vay babam vay rezalete bak,,

@ulaş kaya

Bu şirketi iyi belleyin kalipso ve asla bu şirketin düzenleyeceği bisiklet organizasyonlarına katılmayın

@karaomermustafa

Uvvvv kepazelikki ne kepazelik :eek:

Alanya da yaşamama rağmen katılmayarak çok doğru bir karar almışım. Mağdur olan bütün arkadaşlara geçmiş olsun.

@Özcan.

Uci gereğini yapacakta ,sky takımını yarışlardan cekemedi,pasif bir başkan var orada paraya yenilen ,
sky takımı 7 milyon rüşvet dağıtır ise uci başkanının eli kolu bağlanır ha burda ne olur göreceğiz
,şu olabilir uci bu yarışı iptal eder olan bizim derece alan sporculara olur

Esas şimdi can alıcı soruyu sorayım ne kadar para toplandı,listelerin tam listesi doğrumu,burnuma kötü kokular geliyor,tam davalık konu bu,,,

@karaomermustafa

Odak noktamız bundan sonra bisiklet yarışlarında,

1- Veloturk
2- argeus

@Erdal Yılmaz
Bahsettiğiniz işlerden bir tanesini yapan bendim. Hocam ısrarla anlamıyorsunuz ve anlamayacaksınız ancak velotürk'e de bu firmaya da sorulması gerekiyor bu harcanan paranın nereye gittiğinin. Bunları sormadığınız müddetçe böyle sürekli birileri çıkıp, organizasyon yapıyorum ayağına vurgun yapıp kaçacak.

@furkantrojka bu söylediğiniz biraz tuhaf, tişört alırken satın aldığınız firmaya bu tişörtlerin parası nereye gidiyor diyor musunuz? ya da herhangi bir hizmet alırken nereye ne kadar harcıyorsunuz bu çay neden 2 lira diyor musunuz? velotürk zaten bisiklet dağıttığında bunu çeşitli mecralardan paylaşıyor. Kalem kalem her detayın her miktarın açıklanma zorunluluğu biraz zor fakat gerekli mercilere bu yapılıyordur elbette ( düzgün işleyen bir ülkede böyle olması gerekir en azından ) Bana sorarsanız elbette mümkün olan en şeffaf şekilde anlatsın velotürk ekibi, yarışlardan kaç lira gelir elde etmişler ve bu gelirle tam olarak neler yapılmış filan.

Calypso firmasının yaptığı gibi özel yarış düzenlenmesi durumunda bu parayı nereye harcadınız demek pek doğru olmaz zira bu kişiler zaten kar amaçlı bu işi yapıyor. Yarış eksikliği çeken yerde fiyatın yüksek olması düz bir mantıkla kabul edilebilir, neden fiyat yüksek diye sormak neden daha az kar elde etmiyorsunuz demektir bana kalırsa (haklı bir soru fakat firmalara bunu sormak ne denli mantıklı?)

Her durumda bu para nereye gidiyor diye sormak bilinçli bir tüketici olmakla eş değer değil malesef, sorulması gereken doğru soruyu sorarsanız bilinçli tüketici olabilirsiniz. Bu durumda bana kalırsa sorulması gereken soru "neden ödediğim paranın karşılığını alamadım?" ve "organizasyon bu maduriyeti gidermek adına ne yapacak" ikilisidir.

Şahsi fikrim ülkedeki gran fondoların gereksiz pahalı olduğu yönünde, buna karşılık eylemim, mümkün olduğunca az gran fondoya katılıp daha çok ücretsiz yarışlara katılmak ( edirne, tekirdağ vs.)

Granfondo Çeşme 2017

Aydın diricanli 'in mesajını bence herkes okusun ,,,,

Paralar nereye gitmiş şanlı urfadaki garip guraba çocuklarına

Burda öyle bir liste varki uzayıp gidiyor

Mesaj 1 nisan 2018 'de yazılmış ,baştan sona her şey anlatılmış

Tekrar ediyorum ,aydın beyin avukatı değilim ama önce aydın beyin mesajını okudum ve bilgiyi aldım,aydın beye vay efendim yalnış yaptın diyebilirmiyim onuda siz değerli forum dostlara bırakıyorum

Aydın beyin yapmış olduğu fiiliyat ile kalipso tur şirketinin organizasyonunu aynı kefeye koyacağımida zannetmiyorum

UCI Gran Fondo World Series’in bu yıl Antalya’da düzenlenen ve büyük skandallara sahne olan Türkiye ayağı, 2019 Gran Fondo World Series takviminde yer almıyor.

Anadolu'da bir söz var, dirgeni yiyen sıpa bir daha gelir mi sapa ))) Bir daha UCI Türkiye'ye zor Gran Fondo verir. Aynı adamın Kuzey Kıbrıs'ta yaptığı yarıştan sonra da UCI Kuzey Kıbrıs'ta bir daha yarış yapılmaması konusunda çok sert bir yazı gönderdi. Aynı arkadaşın bu Gran Fondo'dan 10 gün önce yaptığı UCI 2.2 yarış tam eğitim ve tez konusu. Bir Yarış Nasıl Yapılmaz başlıklı. İlginç olan da hala bu 3 skandalın üstüne 2019 da UCI yol yarışı yapmak istiyor olması )))

@Kudret Kurtcebe Aydın Ayhan Güney'i 2008 de ilk yaptığımız Cumhurbaşkanlığı Turundan beri tanırım. 6 yıl birlikte çalıştık bu yarışlarda. Bu dünyada görüp görebileceğiniz en düzgün insandır. Yaptığı tüm işlerde de vicdanı, ahlakı, insanlığı, etik değerleri ve basiretli tacir kuralları en ön sırada tutar. Geçen pazar yarışında yaşanan kaza hepimizi derinden üzdü. Hayatını kaybeden sporcu arkadaşa Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dilerim. Aydın'a da büyük geçmiş olsun. 2008 den beri izlediğiniz Cumhurbaşkanlığı Turu'nun mühendisi, dakika dakika, metre metre planlayan ve TUR'ların bu seviyeye çıkmasında emeği olan insanların başında gelir Aydın. Keşke yakından tanısanız. Benim bugün Alanya'da Kış Antrenman Kampları, Erciyes'te Yüksek İrtifa Antrenman kampları yapmama vesile olan, fikir veren, destekleyen insandır. Aydın bugün kenara çekilse Gran Fondo'lar, Kapadokya Bisiklet Festivalleri, Kapadokya ve Aladağlar Ultratrail'ler bu kalitede ve bu sıklıkta zor olur. Bu tip insanların değerinin bilinmesi ve desteklenmesi şarttır. Geçen hafta yaptığı Kapadokya Bisiklet Festivalinde Skoda'nın sponsor olup sıfır km araçları yarışa göndermesi azımsanacak bir şey değil. Skoda tüm Avrupa Birliği ülkelerinde büyük yarışların araç sponsoru. Gran Fondoların maliyet muhasebesini yapan arkadaşlar bir yarış kendileri yapsınlar da bizde izleyelim. 25 Yıldır Kapadokya'da Amerikalılara, İngilizlere haftalık MTB Safari turları yapan birinden bahsediyorsunuz. Saygı duyacak herkes.

@Cartier Tour Kemal

meyve veren ağaç taşlanmaz ,biz okuma özürlü bir milletiz kim ne yapmış araştırmayız ,uci antalya 'daki mahkemenin sonu ne oldu bilmiyorum ,organizasyon dava açtı timing şirketine kim suçlu kim değil dava sonucunu henüz öğrenemedim netten bir kaynağa ulaşamadım ,araştırıyorum,antalya gran fondo uci tam anlamı ile bir fiyasko idi,,
son kapadokya yarışına bakalım son anda kısa ve uzun etap raporunun verilmesi doğru olmamıştır, burayı takip ettim konuyuda ben açtım ,ne oldu, bu ölen arkadaşımız bu raporu okusa idi aynı yerde kaza yaparmıydı ,okumamış olabilirmi ,ya da okumuşsa hatayı yapmış ise derizki tamam hata onun,ama ben diyorumki bu rapor baştan nette aynen duvarda asılı duracaktı, linge giren anında okuyacaktı ,bu raporun okunmaması adamın başına bela açar hele hele etaba yabancı yarışçı için,,kaza 11 'inci km 'de oluyor sola keskin dönüş ,tufan sağnak kaptandır raporu ondan aldım ,sağa çok yanaşıyor ve kaldırıma vurduğunu söylüyor,olayı tam görenlerden ,,tufan soldan alıyor inilen yer yüzde 16 çok dik yani kontrol orda güçtür,raporda özellikle kısada ve uzunda yarışanlara yönelik uyarı var ,çünki iki etapta yarışanlar aynı yerden inecekler ,sola dönüşten sonra yol kasisli imiş, başka bir risk daha tabi,birde organizasyon yaparken böyle çok dik ve uzun inişlerden sakınılması gerekir ,pelotonu riske sokmak doğru değildir,,acemisi var tabi kaza olabilir

Hatta granfondo larda organizasyon tarafından kısa ve uzun parkurları teknik anlamda anlatacak vlog olmalı. inişler, tırmanışlar, riskli yerler bunlar hep anlatılmalı bunun için gerekiyorsa drone kullanılmalı. Yarıştan ciddi bir süre önce yapılmalı. Hatta bu durum ve vlog katılımcılara SMS yoluyla iletilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
UCI 2019 takvim yilı için Antalya'yı takvimden çıkarmış. Şaşırdik mı?

UCI 2019 yılı Gran Fondo takviminde Antalya'yı takvime koymamış. Şaşırdık mı???

O tarihte pandemi sebebiyle yarış yapılabileceğini pek düşünmüyorum.

UCI, Antalya'ya 2021'de yaris izni vermis. 29/04 - 02/05/2021 tarihlerinde duzenlenecekmis. Bu sefer farkli bir sirket organizasyonu yapiyor.
Asagidaki linkten ulasabilirsiniz. Herkese hayirli olsun.

(link)
Iki hafta once organizasyondaki bir arkadas vasitasiyla haberim olmuştu ve 2021 in ilk hedefi olarak planlamama koymuştum. Tabiki bir derece amacim yok ama ilk defa kendime bir hedef koyarak bir yarisa katilmayi planliyorum.
Umarim saglik anlaminda olumlu gelismeler devam eder ve sağlıklı bir sekilde yaris yapılabilir.Screenshot_20201212-151314_TrainingPeaks.jpg

@a.valverde dediklerinizde haklı çıkma ihtimaliniz yüksek, ama yine de riskli bir zaman olduğunu düşünüyorum. Kendi adıma belirsizliğin hakim olduğu bir dönem için organizasyon düzenlemek istemezdim, firma için riskli olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@Bıyıkov ben de ilk hedef yaris olarak bunu koydum onume. hem TT hem de uzun'da olmak istiyorum, bakalim nasil olacak ? yarindan itibaren buna gore bir antreman ve beslenme programi uygulamak lazim. 😀
Bu arada , fiyatlari da ileteyim size ; yabanci katilimci sayisi da cok olacagi icin saniyorum kisa : 35.-Euro , uzun 45.-Euro , TT : 35.-Euro , her ikisine katilirsan 10.-Euro indirim var.

Bu forumda , eskiden 50.-TL fazla aliyorlar diye Granfondo'lardaki hizmet ve ucret politikasini yerin dibine sokan bir grup vardi,
Hatta bir ara , "ben bir duzenleyeyim de siz gorun" culere evrilmislerdi. Keske simdi , buna neler diyeceklerini gorseydik 🤣

Ramazandan sonra olaymış iyiymiş.

Geri