Scudo Sports

Tuzlaya,Köfteye,Çiğböreğe ve Emin Abinin Muhabbetine

@ayscak

Muhteşem bir performansla bizlerede moral ve doping kaynağı oldun asıl biz teşekkür ederiz.Pedalına ve yüreğine sağlık.

• Beğen
Tepkiler: ayscak
Scudo
@ilyas yiğit

İlyascım iyi haftalar..

Yaş olarak senden epey büyük olduğum için ismen hitap etmekte bir sakınca görmüyorum.Cevap yazmakta geciktim evdeki makine arızalı tamirde ettiremedim bu gün cevap yazıyorum kusura bakma.Ben sürekli tur düzenleyen biri değilim.Ama yapyığım turlarda insanların kılık kıyafetleri beni hiç ilgilendirmez.Fakat yaşadığım olaylardan ötürü kask ve eldiven konusunda son derece hassasım.Tura katılmak istiyen arkadaş bir gün önceden bilgilendirirse kask ve eldiven yanımızda getire biliriz.Bu camiadan ayrılmayı düşünmen bile beni ayrıca fazlasıyla üzdü.İnşallah bir turda karşılaşırız ve bu yazışmanın nekadar yersiz olduğunu konuşur ve güleriz.
Sevgilerimle,sağlıklı ve bol pedallı günler dilerim.

irfan arkadaşın kendi adına düzenleyeceği turlarının devamını dilerim....
ayrıca bütün topiği okudum...
eldiven ve kask olaylarının gerekliliği şu açılardan gerekebilir ...
benim antreman turlarımda hız söz konusudur ...bu nedenle kış aylarında
kafamın üşümemesi için kar maskesi takarım ..eldiven giyerim düşme esnasında eller yere değmekte tabi eldiven eldeki yırtılmaları engeller...gerçi eldiven dağılır...
yalnız yazın malesef kask takamıyorum nedeni kafama bandana sardığım zaman kaskla beraber aşırı terleyen kafam konsantrasyonumu bozmakta bu nedenle yaz aylarında antreman modundaki çalışmalarda hızı normal seyrinde tutmaya çalışırım temmuz ve ağustos aylarında bazı arkadaşların sıcak ile ilgili şikayetleri olmakta onlar haklı olarak bisiklete binemiyorlar ...çünki önce sağlık önemli aşırı sıcaklarda öğlen sıcaklarında yüksek tempo bisiklet sürmekte risklidir aşırı su kaybı...
yüksek tempo yaz aylarında sabah 06.00 dan başlayarak 09.00 da bitirilmesi en mantıklı olanıdır ...
gezi amaçlı tur düzenlemek mesuliyet gerektirmekte evet bu gezilere katılacak arkadaşlarda gerekli önlemlerini alabilirler tabi bunlar kural dayatmaları değil aksine kişinin kendini korumasıdır iyi bisiklete binen yoktur hepimiz bu sele üstünde öğrenmeye talibiz ve hatalara düşmemeye çalışmaktayız...
isteyen düşük tempo düzenler isteyen yüksek tempo isteyen konaklamalı yapar sonuçta bütün yollar romaya çıkar ........herkes yaptığı işten zevk alır ,
ortak noktamız bu işi zevk alarak yapıyoruz....

Her kes kendince haklı olabilir ama güvenlik konusunda her kesin aklı ve fikri aynıdır. Her şeyi anladık ama şu yıldızlama muhabbetinden ne haz alırsınız onu bilmem. Eminim ki yıldızlayanlar kendilerine dahi faydası olamayan kişileridir. Faydalı olanları da bu şekilde başkalarına karşı anti pati oluşturmaktır.

Türkiye de , Meyve veren ağaç taşlanır , hesabı olmuş.Kudret abi ,tecrübelerini paylaştığın için de ayrıca teşekkürler.Selamlar..

@sadana

sadana epey zamandır burdayım biliyorsun ne face book a takılırım nede başka bisiklet forumlara ben sadece tek bir yere sadık kaldım bisiklet foruma ilk göz ağrımdı ve son göz ağrım olacak burda doğduk burda öleceğiz
burda bir çok tura imza attım bunlar geçmiş turlarda düşük tempolu turlardı ama artık temposu yüksek olan antremanlara ağırlık vermeye başladım diyeceksinki ne edecen bu yaştan sonra tempoyu evet bu görüşlere katılmakla beraber şunun zevkini aldım yüksek tempoda yaptığımız üç kişilk çalışmalarda çok zevk aldım bu başka bir adrenalin idi ...
bu üç kişi çok çalıştı ve birbirini yollarda kolladı ve asla kaza yapmadı bu üç kişi ....
birbirini çok iyi tanıyan ve birbirine alışmış insanların birlikte pedallaması çok daha zevkli olmakta ,evet aytekinden bahsediyorum gerçi son kaza canımı sıktı sağ kolum gitti ama aytekinle çok olaylarımız oldu ve onur dostumla bu arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum gerek kafaca gerekse pedalca ...
evet nonstop bütün hafta artık ferdi antreman yapacağım hava iyi olursa sadece kendi tempomu koruyacağım üstüne çıkmak gibi derdim yok ...
her zaman siz dostlarımla yaptığım hataları burda paylaşacağım bende herşey açıktır ...
sadana dostum son olarak bu forumu gerek üyeler ile ve de yöneticileri ve adminleri ile birlikte yaşatacağız ve birlikte bu forumu paylaşmaya devam edeceğiz amacımız bir.....
bisiklet ve ondan zevk almak...

beni tanıyanlar bilir ve ne yazıkki bu tarz konularda sessiz kalmadığımı da bir kez daha belli etmiş olacağım.tur kurallarını organizasyonu düzenleyen liderler yapar ve bunlara elimizden geldiğince de uymaya çalışmak elbette önemli.fakat burada şu kask ve eldiven mecburi kelimesi yerine ısrarla takmanızı öneriyoruz demeniz yeterli olurdu bence.arkadaşları bu mecburi kelimesi fişekliyor sanırım.bende uzun yıllardan beri bisiklet kullanan biri olarak ne yalan söyliyeyim bf ile tanıştığım zamanlarda kask takmaya başladım.eldiveni neredeyse 15 yıldır kullanırım ama kask olayına burada alıştım.oda vural dostumun ısrarı ile oldu.tura kasksız gelen diğerlerini görünce kabak gibi tek kaldığını farkedecek ve ister istemez temin edecektir zaten.fakat rica ediyorum hepinizden bu olayı emir gibi belirtmeyin.ne yani kasksız gelen adamı tura katılamazsın deyip geri mi döndüreceksiniz.yada arkanızdan gelmeye kalksa durup dövecekmisiniz yoksa lastiğinimi patlatacaksınız.yapmayın dostlar.bu mesajımdan kimse bu ayrıntıların önemsiz olduğunu algılamasın.kesinlikle önemli fakat belitme şekline dikkat.kimse burada birbirini kırma hakkına sahip değil.işine gelmezse tura gelmezsin diyerek de zaten bir avuç olan pedalcı dostların sayısını azaltmayalım.bırakın istedikleri gibi gelsinler.gerçek liderler tura uygun gelmeyen dostları kazanmak için uygun bir anda kenara çekip dostça nasihat eden insandır.durumu burdan kestirip atmak yerine münasip şekilde anlatandır.aceleye gerek yok.zamanla herkes anlayacak bu camianın önemli olmazsa olmazlarını.biraz sabır.hemen kılıçlarımızı çekmeyelim.herkes kalsın sağlıcakla...
(turlarımda herşey mecburidir,BİSİKLET İLE KATILMAK DA MECBURİDİR :D:D:D:D

@enver avcı

Bak şimdi bu olmadı sevgili Enver. Ben senin ilk turuna kaykayla gelmeyi planlıyordum, bütün konsantrasyonumu bozdun.
Yakında Uludağa kar turu yapmayı planlıyorum. Gidişi bisiklet ile dönüşü ise kızak ile yapma kararı almıştım. Eğer bisikletsiz bisiklet turu olmaz diyorsan o halde bende şartlarımı ilk olarak burada açıklamış olayım. Gidiş geliş bisiklet ile olacaktır yalnız gidiş bisikletin üzerine binerek dönüşse yan yatırılmış bisikletin kadrosuna oturup kayarak olacaktır. Eğer kadro pedal ve diğer çıkıntılı parçaların yere sürtmesinden dolayı kadro yerde iyi kaymayıp zevk vermezse kasklar ters çevrilip içine oturularak kızak olarak kullanılacaktır.
Bu duyurunun 1. kısmı gerçek, 2. kısmı ise espridir (gerçi kötü bir espri oldu). Bunu bu konu içinde dile getirirken sevgili İhsan ile olan samimiyetim ve dostluğumdan cesaret aldım. Amacım kimsenin kuralları ile dalga geçmek değildir.
Uludağ çıkışını ciddi olarak düşünenler özel mesaj ile temasa geçebilirler. Bu konuda başkaca bir duyuru yapılmayacaktır. Sabah feribotu ile gidip, akşam feribotu veya otobüs ile dönülecektir.

@Orhan Kılıç

:D :D
orhan abi kızak olayına kafam yattı.ben yanımda çöp poşeti getirip üzerime giysem ve bacaklarımıda çıkarsam olurmu:D abi bak şu yağmurlarda ne hikmetse kullanmadığımız çamurluklarımız var ya,hani evde öyle tablo gibi durup da ensemizden su akmasına rağmen kullanmadığımız çamurluklarımız.onları tekerlere geçirip aşağı öyle kayalım.bari bi işe yarasınlar.:D :D yalnız kaymak mecburi değilmi :p :p hafta sonu olursa işim doğrultusunda gelirim abi uludağa.neden olmasın. görüşürüz

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@enver avcı

Enver paşam kılçları falan çektiğimiz yok sadece Barboros meydan muharebesine hazırlık var :D :D :D :D :D :D Senin turlarındada böyle mecburiyet varmı :D :D :D :D :D :D

Beyler kavga olayı falan yanlış,bisikletçisiniz burası çoluk çocuk yeri değil iki gün sonra ha bak burda bu tür adamlar var diyip mileti soğutursunuz.Bence yarın doğru düzgün toplanın ve orda tek grup olun sorunu olanlarda konuşarak belirtsin sorunlarını.Kavga dövüş olayı yani bana garip geliyor artık 18 yaşında çocuk değiliz varmı aranızda 17 18 yaşında çocuk?Ben açıkcası 30 umu geçtim bu yaşlarda kavga dövüş olayı öyle basit olaylar değildir karakola hapse kadar yolu olur.Birde bu işin çözümü çok basit aslında yani mert diyorsa benim turlarımda ben kuralları koyarım tamam ozaman o koyar siz neden yıkmaya çalışıyorsunuzki?Gitmezsiniz mertin turlarına olur biter.Onun turuna gidicek insanlarda zaten kuralları görür hatta kasksız giderse o tura katılamıyacagınıda bilir.Burda kimsenin savunucusu değilim Ne Mertin ne Kudret abinin grubunun ama boşuna şuralar geriliyor şöyle uzakta objektif bakınca hatta çok gereksiz ve komik geliyor bana.
Bende yaza doğru açıcam tur topiği benim gittiğim yerler belli tehlikeli şile yolları bende şimdi oraya yazıcam kasksız gelmeyin kardeşim diye banada böyle davranıcakmısınız?Yoksa he tamam bu eleman tehlikeli yolda böyle bir kural koymış eyvallahmı diceksiniz?
Beyler ben burda gerginlik görmek istemiyorum açıkcası çok itici gelmeye başlıyor.Bence yarın problemlerinizi konuşun halledin daha da sorun olmasın inananın okudukça şurda içim sıkılıyor.Bisiklet özgürlüktür,medeniyettir ve haz almaktır.Burda ne özgürlük kaldı ne medeniyet nede haz o yüzden bir anca düzelin bu sözüm her iki tarafada.

@derşan sezer

hiç bi şey yazmayacağım sadece yarın sahada yüksek tempo basacağım yağmura rağmen ben artık bundan sonra konuşmayacağım sadece pedala basacağım hemde yüksek tempo ....

Bas pedala yol al abi hiç değermi şu hayatta gerginliğe bizim işimiz spor eğlence hoş hatıralar kavga dövüş gerginlik istesek bisiklet foruma değil boks forularına gireriz :) o bunu yaptı şu bunu dedi yok tipini sevmedim bunları artık aşalım kim ne yaparsa yapsın yeterki zararlı olmasın.Yarın mesela işim gücüm yok iptal oldu bacagımıda iyi hissediyorum ama sırf şu gerginlikler yüzünden gelmemeyi seçtim.Basarım kendi çapımda gezerim dedim benim gibi kaç kiş daha böyle demiştir.

@ilyas yiğit

Aslında hiç bir şey mecburi degil mecbur denilen ekipmanları kullanmayınca cezada kesilmiyor ama sonuçlarına katlanmanız kaydıyle:D

Geri