Ben bi decathlon'a gidip bakayım diyorum şimdi bisikletle. Siz bisikletle ana caddeye çıkıyor musunuz? Yani e5'e filan?
Yahu ne zormuş bisiklet seçmek. Altı üstü iki teker diyorsun, yani diyordum. Haşim işcan'a gider, veririm 500 600 kıralını alı çıkarım diye düşünüyordum. Ama hiiiiç de öyle değilmiş. Bizim oğlana bisiklet alırken de Salcano Hercules modelini aldık. Ne kadar büyük bir yanlış yaptığımızı daha şimdi şimdi anlıyorum. Yazık valla çocuğa. Marka olsun, rengi güzel olsun, şekli değişik orjinal bir şey olsun dedik gittik en güzelini aldık. 3 sene önce yetkili bayisinden 450 liraya aldığımız bu en güzel en orjinal en kral bisiklet aslında çocuğun en fazla efor sarf ederek en az mesafe kat edebileceği bir bisikletmiş. Lastikleri gereksiz derecede kalın, kendisi bir bütün olarak komple zaten ağır ama bir o kadar da sağlam. Site içerisinde asfalt yolda bisiklet kullanacak bir çocuğa kalın tekerlekleri olan çift amortisörlü MTB almışız hiç bir fikrimiz bilgimiz olmadan. Biz ne yaptık? Şekline şemaline kandık.
Ben bu aralar herhangi bir bisiklet almak istiyordum. Son bir kaç gündür forumda yazıları takip etmeye başlamıştım. Bu forumda -eksik olmayın- değerli arkadaşlarımızın da bilgilerini paylaşmış olmaları ve sorularıma kolayca yanıtlar bulabilmiş olmam neticesinde, alacağım bisikletin sadece bir bisiklet değil sadece iki teker değil aslında bir yaşam biçimi olduğunu da öğrendim.
Haşim İşcan'a veya Metro markete gidip hah bu güzelmiş deyip bisiklet almak çok kolay. Fakat sadece 3 gün forumda vakit geçirmemle bacak boyu, sele yeri, kadro ve gidon eğimleri gibi ergonomik yapıların benim vücuduma ne kadar uyumlu olabileceğini, bu bünyeye hangi bisikletin daha verimli olabileceğini düşünmeye başladım.
Daha 4 gün önce (hafta sonu) Metro markette "hah bu güzel işten bunu alalım" diye bir tane bisiklet alıyorduk eşime.
Ben bu kadar bilgi yüklemesinin olduğu bir konuda eksik bilgilerimin de olmasıyla kendime henüz bisiklet bulamamışken eşime nasıl bulacağım o da ayrı bir muamma
Sevgili arkadaşlar, değerli bilgilendirmeleriniz dostane yaklaşımlarınız, kıymetli paylaşımlarınız için sonsuz teşekkür ediyor, ee bağlayamadım işte sonunu teşekkürler yani hepinize kucak kucak sevgiler öpücükler kelebekler

)