Scudo Sports

Türkiye'den Bosna Hersek'e Bisiklet Turu

Scudo
@yakubi bey, rotanız nasıl şekillendi? Strava kayıtlarınız var mı? Oraya giripte sizi takip etmek isterim.

takip ellerinize ve ayaklarınıza sağlık.

• Beğen
Tepkiler: yakubi
@Kerem Groims rotamı genel olarak belirleyip duruma göre yolda şekillendiriyorum
Dolayısıyla doğaçlama oluyor bu seyahat
Strava veya diğer takip programları kullanamıyorum çünkü internetim yok yurtdışında, olsa da şarj sorunu yaratıyor. Aslında takip edilebilmeyi isterdim hem güvenlik hem de motivasyon açısından çok iyi olurdu galiba. Üzgünüm.

Bugün Pogdoricia'dayım. Bosna Hersek sınırına doğru gidiyorum. İnternetim olmadığı için sürekli bağlanamıyorum.
Fırsat bulunca yolculuğu yazmak istiyorum fakat açıkçası çok imkan olmuyor.

Bugünkü fotoğraflardan bazılarıyla bırakayım sizi

image.jpeg
İşkodra'dan ufak bir görüntü. Bisiklet çok revaçta. Yaşlısı genciyle yolumda en çok bisiklete binen insanı burda gördüm.teyzeler böyle bisiklete binince daha bi tatlı görünüyorlar

image.jpeg
Karadağ ( Montenegro) sınırından geçerken.

image.jpeg
Dün Karadağ sınırını geçtikten sonraki öğle yemeğimiz
Biraz "kırık" bi gence benzeyen Enis'in hazırlardığı sucuk ve küçük salata. 4 Euro.

image.jpeg
Tzusa kasabasında karşılaştığım düğünden

image.jpeg
Karadağ sınırına giderken birkaç bisikletliyle karşılaştım
Antrenman yapıyorlarmış bu resimdeki arkadaş geride kalmış bir sorun nedeniyle ve arkadaşlarını beklerken yanından geçtim selam verdim. Yaklaşık yirmi dk sonra arkamdan yetişti sohbet ederek keyifle 15 km kadar pedallardık. Karadağ'dan gelmişler. Niye Arnavutluk a geldiniz dediğimde yüzünde hayretle Montenegro?!!! Noooo!!! Mountains dedi. Karadağ'a geçince söylediğinin gerçekliğini bizzat tecrübe edecektim. Anam ağladı yokuşlarda.

image.jpeg
İşkodra'da ikinci el pazarı. Gerçekten alınabilecek şeyler vardı.

@yaboga teşekkürler

Sucuk ve küçük salata 4 Euro çok pahalı. Balkan ulkeleri arasında en pahalı yer Karadağ o zaman. Bulgaristanda 4 Euro ya 4 kangal sucuk alırsın :)

@Ferhat Karaca Euro'ya geçen her ülke öyle. Bakmayın Bulgaristan'da pahalı, 1 € = 1,95 Leva, 1 € = 4,00 Levi (Romanya para birimi) :)

Çok hoş gerçekten bu uzun yolculukları gördükçe bizimde isteğimiz artıyor Allah kaza bela vermesin iyi sürüşler :)

• Beğen
Tepkiler: yakubi
İki şişe ufak suya Karadağ'da 2 Euro aldıklarını da eklemeliyiz. O kadar yolda böylesini görmedim hiç. 1 Euro'ya iki tane ufak su aldığımız oldu. Yerine göre değişebilir desek de bu kadar mı olur diyorum.

Neyse bir iki fotoğraf atayım fırsat bulmuşken

image.jpeg

@emr-e Teşekkür ederim

image.jpeg

Karadağ'a bugün veda ettik. Gezilecek çok yeri olan zorlu bir bölge. Ben çok sevdim.
Hedef bugün Sırbistan'da Trebinje'de konaklayıp yarın Dubrovnik'e geçmek. Ordan sonra kıyı boyunca Bosna'ya Saraybosna'ya pedallamak.

@yakubi Yol baya uzun ama güzel. Yolunuz açık olsun.

Bu arada yolunuzun üzerine Transcontinental bisikletçileri gelebilir. Onlarla buluşabilirsiniz. Şuan isviçredelermiş.

upload_2016-8-2_19-8-49.png

@Kerem Groims evet yarıştan haberim var hatta bugün Finlandiyalı bir bisikletçi ile karşılaştık, bisikleti ultra tur için hazırlanmış bir bisikletti. Hatta transcontinental I kastederek yarışçı mısın diye sordum hayır dedi. Gerçi Karşılaşsak dahi adamları durdurmak olmaz

Küçük bir ekleme yapalım

Daha yoğun fotoğraflarla daha aktif takip etmek isteyen arkadaşlar hmemetsahin adıyla instagramdan ulaşabilirler.

http://leventisikli.com/wp-content/uploads/2015/09/makedonya-ohrid-yagmurdan-once-gezi-notlari.jpg

Okurken kaçırmış olabilirim. Ohrid de bu manastırı gördünüz mü ?

Before the rain filminde görmüş, filminde etkisiyle çok etkilenmiştim. Belki izlemişsinizdir, izlemediyseniz de tavsiye edeyim.

• Beğen
Tepkiler: Cüneyt HOCAOĞLU
@mersault mesajına çok memnun oldum. Bu kiliseyi gördüm ve adım adım gezdim. Beni ohridde en çok etkileyen yerlerin başında bu kilisenin bulunduğu konum ve yapısı oldu.
Fotoğrafları yedeklediydim için ulaşmam zor şu anda ama ilerde gözüme çarptığında mesajını hatırlayacağım büyük ihtimal.
Filmi biliyorum ama izlemedim. Şimdi dönünce ilk yapacağım şeylerden biri bu filmi izlemek olacak. Tşkler

Boşnak kökenli biri olarak seyahatiniz beni cezbetti.
ancak fotolar neden yan duruyor :) baykuşa döndük monitör karşısında :)
saraybosnadan bol foto bekliyorum. bulursanız sancak bayrağı stickeri almanızı tavsiye ederim

@Hamit E. Teşekkür ederim
Resimler konusu iPhone iOS işlemciden kaynaklı bir sorunmuş. Biraz uğraştırıcı bir çözüm yolunu admin arkadaşlardan sadettin bey yazdı. Elimden geldiğince vakit imkan verdikçe düzgün yüklemeye dikkat edecem.
Stickir bulmak çok zor olabiliyor. Düşünün ki Karadağ başkenti podgorica'da ülke bayrağı stickerı bulamadım. Ama Bosna'yı kesinlikle atlamayacağımdan emin olabilirsin.

Bol fotoğraflarla Bosna yolculuğumuzda birlikte... Selamlar

Birkaç ay öncesi arabayla geçtiğim yerlerden geçmişsiniz. Özellikle Karadağ'ın yolları bisiklet için epey zorlayıcı. Bir Karadağ göçmeni olarak Kotor'u görmenizi çok isterdim. Bosnaya geçtiğinizde Mostar'a 20km kadar uzaklıktaki Balagaj Tekkesini kesinlikle ziyaret edin. Ben çok kıskandım umarım çok keyif alıyorsunuzdur. Yolunuz açık olsun.

@Atahan Eker haklısın Karadağ'da özellikle birkaç yeri göremeden geçmek beni de üzdü, mesela Herceg Novi. Fakat bunun için daha uzun zaman gerekiyordu.

Arnavutluk'ta yaşadığım bir günlük kabus dışında büyük keyif alarak bu yolculuğu yaptığımdan emin olabilirsiniz. Doğa harika insanlar harika yemekler harika, trafik çok dar olsa da genelde saygılı, daha İyisi can sağlığı.
Tekke konusunda tavsiyeniz çok iyi oldu. Mutlaka uğramak isterim. Teşekkürler.

image.jpeg
Karadağ sınırını geçip Sırbistan girişindeki kilometrelerce keyif dolu inişteki manzaralardan birisi.

Geri