Scudo Sports

Türkiye'deki ultra maratoncular

Scudo
@Soner Sarihan

Çok Teşekkürler ,

Selamlar ,

Tolga Gürgün

Selamlar Fatih ,
Konuyu yeni gordum ve cevap yazmak istedim .Bende bir bayan olarak 152 km yaptim Xanti-Kavala -Asprovalta arasini .2007 yilinda Yunanistan seyahatinde.Eger yol daha da uzun olsaydi devam edecek gucdeydik. Yani simdi bu km ler sayilmayacak mi listende bir mil olmadigi icin.
Daha sonraki yillarda da 125- 140 km yaptim bir gun icinde ama bisiklete bindigimde hic hesap tutmadim sadece bindim ve gittim.Sevgiler herkese.

adapazarı çıkış saat:06.00 kaynarca orda güzel bir deniz keyfi ve kahvaltı tabi bu arada kendimize yer beğenmek için kepe kefken arası iki tur attık ordan daha sonra saat:11,00 gibi cebeci oradan sahil yolundan sıtabilize yoldan ki bu yol 32 km.olmak üzere karasu burada akşam üzere saat:16,30güzel bir hamsi tava ordanadpazarına varış saat:20,50 toplam km:210 kişi sayısı:3 tarih: 2007 benim makina o zaman bianchi olmak üzere amortisör yaylı ve çalışmaz bir durumda gerisini siz düşünün hayırlı günler YETKİN PALGIN

• Beğen
Tepkiler: Timukan Karaca
konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ederim önemli bilgileri aldım ...
ultra maratoncu olarak daha çok çalışmam gerektiğini ama yaşımın gereği bu işi başarabileceğim konusunda şüphelerim olduğudur..
5 yıldır varım bu forumda ama son iki yılı geçti üyeliğim ...
arkadaşların turlarına katıldım 2006 dan resimlerim var bu forumda ...
ultra maraton olarak naçizane kartepe etabım olmuştur kartepe zirveye yolu olan maşukiyede tek tepedir bu turu ultra yapan ise 270 km ye bana patlamasıdır...bu gerçekten zor bir turdur...
30 ağustos 2008 yapılan ve 14 katılımcı ile başarmak için giriştiğimiz bu ultra turu anca 6 kişi tamamlayabilmiştir...
bu turun en yaşlısı bendim ...

04.00 de toplandık istanbuldan kartepeye gidecek ve dönecektik...
saat 04.30 da harekete geçildi..
katılımcılar....
1- aytekin erzan
2- kudret kurtcebe
3- ali kerim
4- ali emre akcan
5- evren
6- suha
7- serdar
8- okan
9- harun
10- sadettin
11- volkan akboga
12- koray
13- hakan

14 üncü arkadaşımız fatih izmitten bize katıldı ...
tempo çok yüksek başlayınca iki kişi geri kaldı ben grubu toplamak için herkesi durdurdum...
ve tekrar başladık ama biliyordumki yüksek basanlar dayanamıyacaktı nitekim gene basıldı ve sonunda ali kerim kaza yaparak dizini yaraladı ve serdar ona eşlik ederek geri döndüler gebzeden tekrar basıldı ve yolda bir kaza oldu okan bir camın üzerinden hızla geçti tekeri boydan boya yarıldı ve oda geri döndü...
evet 11 kişi kaldık sonunda izmitten fatih katıldı 12 kişi idik...
bu turun zorluk derecesi şu idi...
bostancıdan suadiye girişine tam 103 km vardır ....
bu 103 km in yol üzerindeki rampalar gebzede başlar ve dil ovasına kadar sürer sonra dil ovasından aşağı up uzun inersiniz... rampa eğimleri fazla değildir ama uzundur....
esas beter olay suadiyeden sonra olan yoldur bu yolun ilk 6 km si düz yoldur ama 22 km si oldukça dik rampalardır ve kartepe 1640 a burdan çıkarsınız suadiye girişi.dönüş ise maşukiyeye iniş tam 21 km dir ......
maşukiyeden bostancı istanbul tam 113 km dir ....
evet çok zor bi tur idi........
zirveyi 8 kişi gördü.....
ben ,aytekin,ali emre
koray, volkan suha evren harun...
fatih sado hakan zirveden vazgeçtiler ....
trenle dönenler ben koray hakan oldu...istanbula basanlar ise aytekin ,volkan ,ali emre,harun ,evren , ve suhadır,,,
fatih izmite kadar pedalladı....bu turda en az yorulan fatih olmuştur...

ben 153 km de kaldım ultra maraton km sinden 7 km eksik ama 22 km lik rampa
bence bir kaç km düz yola bedeldi.....

tur detayları...
herkesde mtb vardı iki saat kazaya gitti 4 saat sele üstünde idik izmite bostancıdan dört saatte vardık suadiyeden zirveye ise 15.30 de ulaştık ....suadiyeye vardığımızda saat öğlen vakti idi 12.30 idi...
rampalarda kopmalar oldu tabi.....yalnız ben son kalan 4 km lik offroad yola girmeden direk 800 metre bisikleti sırtlayıp treking yaparak 1640 a çıktım daha zor bi olay oldu benim için...
istanbula dönen 6 dostum saat tam 23.00 de istanbulda oldular....

bu turdan anladığım olay şu oldu bence mtb ile bu tura gitmek vakit kaybı yol bisikleti ile bu tur daha kısa zamanda gerçekleştirilir fakat sadece maşukiyeden çıkıp ordan inme şeklinde olabilir yol bisikletine uygun değil suadiye çıkışı...kartepe otele çıkılır 1.300 rakıma çünki ondan sonra zirveye olan yol, yol bisikletine uygun değil....

hesaplarda yalnışlık olmuş düzelteyim 10 kişi izmite vardık ve fatihin eklenmesi ile 11 kişi olduk 8 kişi zirveyi gördü 3 kişi göremedi....

ezine- bergama.. 180 km civarı olması lazım, km saatim bozulduğu için tam ölçm yapamadım, yaz sıcağında gittiğimizden, yolların mıcır gölüne dönüşmesinden ve yolu şaşırıp kaz dağına tırmanışımızdan dolayı yolda sık sık tansiyonumuz düştü..

@Fatih Buzgan

Ultra Maratoncular bi gün toplanıp bişeyler yapalım....

@Hasip Çehre

aytek volkan gelirse ben ne edecem ayvayı yedim valla.....

:) :) :) :) :) :)

@Hasip Çehre

yav şimdi onunlada gitmek acaip zevkli yahu...

:) :) :D :D :D :in: :in: :in: :in: :in: :in: :in:

Merhaba Arkadaşlar,

MBG-Mersin Bisikletli Gezginler grubunun 78. gezisi: Uzuncaburç ve Olba Antik Şehirleri.

Tarih : 04.02.2012
Bisikletçiler: Ahmet Salih Özenir, İstemi Kerem, Selâhattin Bulut, Yalçın Pak.
Rota : Mersin, Erdemli, Limonlu, Esenpınar, Sömek, Seydili, Yeğenli, Olba, Uzuncaburç, Olba, Yeğenli, Cambazlı, Hüseyinler, Kızkalesi, Erdemli, Mersin.
Mesafe : 181 km.
Rakım : 0-1211 m.
Tırmanış : 35 km.
Süre : 17.5 h.
Bisikletler : Ahmet Salih Özenir, tur, 28"; İstemi Kerem, Selâhattin Bulut ve Yalçın Pak, MTB.

Merhaba Arkadaşlar,

MBG-Mersin Bisikletli Gezginler grubunun 81. gezisi: Mersin-Adana-Mersin. (UCI 2012 Türkiye MTB - Dağ Bisikleti Yarışları izlemeye gidildi.)

Tarih : 26.02.2012
Bisikletçiler: İstemi Kerem, Cem C. Tunç, Çağlayan Z. Ablak, Mustafa Düzgün, Benhur Ekerdiker.
Rota : Mersin, Adana, Dilberlersekisi (MTB Yarışı), Mersin.
Mesafe : 161 km.
Süre : 12 h.
Bisikletler : Çağlayan Z. Ablak, yol yarış, 28"; İstemi Kerem, Cem C. Tunç, Mustafa Düzgün, Benhur Ekerdiker, 26", MTB.

https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=96204&page=44

anadolu performans istanbul ekibi , 20 mayısta kartepe-rube etabını bisiklet ile alacak bi günde,,,,toplam 188 km dir bostancı -izmit-maşukiye-kartepe otel-suadiye gölcük - topçular -gebze-

turun zorluğu ,,,,,,bostancıdan maşukiye 113 km dir çok az molalar ile ekip devam ederek maşukiyeye geldiğinde çok kısa bi mola sonrasında 18 km lik rampayı tırmanacaktır eğim her yerde 9 dur ve tek bir düz yol yoktur ,kartepe otel 1300 rakımdadır ve çok kısa bi moladan sonra 22 km lik bi iniş gerçekleştirilecektir ,rahmiye üzerinden gölcük istikametinden topçulara ulaşılacaktır senede bi tane kartepe-rube yapılacaktır 2009 da bostancıdan çıkılarak bu turun daha zoru yapılmıştır,,,188 km toplamdır yalnız 18 km lik rampada kaybedilen kaloriyi hesaba katarsak bu tur ekibe 200 km in üstünde bi yorgunluk yaratacaktır,,,ıron man turları 160 km den başlar zamana karşı bir tur olacaktır,,,

Tam da forma girmeye başlamıştım ki geçen Pazar bisiklet kazası geçirdim ve sol elimin tarak kemiklerinden biri kırıldı. Geçen Pazartesi'nden beri sol elim alçıda :(

Artvin- Murgul-Arhavi-Hopa Kemalpaşa- Muratlı - Borçka-Artvin Toplam 228 km Süre 16 saat Rakım 200 metreden 700 metreye-100 metreden 1300 metreye 0 dan 1.135 metreye 100 den 250 metreye 200 den 700 metreye Toplam tırmanma 93 km düz yol 40 km iniş 96 km Parkur: Çok zor yer yer patika ve vahşi doğada... Tarih: 01.05.2012 toplam dinlenme: 2 saat. maksimum hız :86.7 km. ortalama hız:16.2 km/saat... Kaybedilen sıvı:. ????????? Kaybedilen Kalori: ??????????
Lastik patlama sayısı: 3 Karla mücadele: 2 km Çamurla mücadele: 10 km. Tam bir dayanıklılık testi.........................

6 kişi çıktık bazıları kartepe yapıp D100'den geri gelerek 250 KM yaptılar...

Burda adı geçmeyen o kadar çok kişi var ki saymakla bitmez ben bana ait bu link'i gönderirken bile utanıyorum.. :)

220 KM vardır ama %100 kanıtlı en büyük turum :D

(link)

Bu arada bana göre son ultra maratonuda Tolga Gürgün ve Fatih Buzgan denemiştir :) Aflarına sığınarak onlarında linkini göderiyorum. Sorucam sorucam diyorum Tolga abi GPS kendisimi resetlendi iki parça halinde yüklemişsin verileri :)

(link)

(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Tolga Gürgün
Geri