Scudo Sports

Türkiye'deki ultra maratoncular

4.5 5 ay sonra benden de bi uzun yol hikayesi gelecek 250 300 km planlıyorum kendimden tam emin değilim ama kendimi sonuna kadar zorlicam sizinle paylaşmaya can atıyorum hatta dayanabilirsem de 24 saatlik bi sürüş planlıyorum lütfen bakınca hadi lan .... bu yaşta nereye gidiyosun o kadar demeyin belki beceririm :D

Scudo
Antrenmansız yeltenirsen sakatlık ihtimali EPEY yüksek, onun dışında, kolay gelsin ne diyelim.

İmzamdan da görebileceğiniz gibi bu cumartesi için 190+km planımız var. 2 kişi Büyükçekmece-Yenikapı-Yalova-İznik gölü çevresi-Yalova-Yenikapı-Büyükçekmece planlıyoruz.

Bu konuda deneyimli arkadaşlardan her türlü tavsiyeye açığım.

Daha önceki rekorum 141 kilometre. Bütün yazı bisiklete binerek geçirdiğim için antrenman seviyem fena değil.

@tayfur

hrşey çok güzel olacak Allah'ın izni ile becericem inşallah ama 24 saat zor gibi uyanık kalmak benim için zor olacak :D ilk gerçek uzun yol denememi bu bayramda yapmayı düşünüyorum bakalım ne kadar gideceğim ama kendime güveniyorum

benimde arkadaşımla yaptıgım bir gezi var değerlendirirsiniz inş 170 km sınırın 160 km oldugunu yazmıssınız biz 160 ı geçtik

tarih 24 08 2008
rota samsun atakent -terme akçay köyü
kişi sayısı 2
tur linki:https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=31413
mesafe 170 km
pedal çevirme süresi 6,5 saat
toplam tur süresi 10 saat

ben bu kurban bayramında Akçay - izmir yaptım pedalla. yolda bir gece kamp molası verdim. yani iki gündüz gittim. hava erken kararıyor ve ben karanlıkta gitmedim. bisiklet yüklüydü. (bisikletin yüklü toplam ağırlığı 63 kg. idi.)
iki gün sonra yine aynı yoldan aynı koşullarda bir gece kamp yaparak geri döndüm.
gidiş 240 km. (akçay -balçova) ancak 35 km. araca binmek zorunda kaldım. ortalama hız : 20,35 km. (yoğun yağmur altında ancak bu kadar olabildi)

Arkadaşlar 6 aydır kimse uzun yola çıkmıyor mu?
Yoksa yazmıyorlar mı?
Ultra maratoncular son mu buldu?

Eminim her hafta mutlaka birileri +160 km tepiyordur :) Mesela daha geçen pazar hiç zorlamadan 150 km'yi devirmiştim :)

Ordu-Giresun-İnişdibi (Gidiş-dönüş)

• Beğen
Tepkiler: öncütakım
Ben haziran ve temmuz aylarında Trabzonda kalacağım. Uzun zamandır spor yapmadığımdan toparlamam kolay olmayacak ama mutlaka eski rotalarımı tekrar geçerim.

Zamanında 325 km yaptığım yol çok yokuşlu ve zor bir yoldu. O zaman zaten benim planladığım uzun mesafe değil zorluk denemesiydi. İçinde 1800 metre irtifaya çıkış olan uzun mesafe denemesi olmaz zaten :)

Neyse o zamanlar sahil yolunun çoğu sırat köprüsü gibi olduğundan deneme yapacak düz yol yoktu. Ama şimdi istemediğimiz kadar düz yol var. Haliyle birkaç düz yol sürüşü de yaparım yolu bulmuşken. Zaten sporun gelişmesiyle bizim 300 km'ler daha fazla arkadaşımız tarafından yapılmaya başlandı. Çıtayı yükselme çalışmalarına başlamak gerekiyor. Fatih de hareketlenirse tamam olur :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Buzgan
Rekorum kursağımda kaldı ya. Bireysel rekor kırılmış. Ama olsun hala yol bisikletinde bireysel bende:D

merhaba fatih bende yapdığım karadeniz turunda buna benzer km yapdım

samsun - ordu karayolu sitesinde 152 gösteriyor ama ben 165 km yapdım

samsun - ordu 165 km yapıldı

tur başlangıç saati 12:00 başladı ama yol üzerinde fotoğraf ve müze gezileri yapıldığından akşam 22:30 gibi bitti

bisikletim MTB yol lastiği 2,5 bisiklet ağırlığı boş 15 filan spt ayakkapı ile
tur nedeniyle 20 kilo filan geliyordu

yapdığım tur samsun - ordu yüzgara karşı yapıldı orduya geldiğimde ayaklarım tutmuyordu

samsun/çarşamba yakın bir yerde tabela
http://img188.imageshack.us/img188/3318/dsc1286d.jpg

ordu tabelesi
http://img507.imageshack.us/img507/5529/dsc1332.jpg

Performanslar gayet etkileyici gerçekten. Özellikle 300 km/gün üzeri grup gıpta ettiriyor kendine.

Bisikletforumda daha önce yayınlanan gezide https://www.bisikletforum.com/showthread.php?t=24248 212 km/gün yolculuk yapmıştım. Daha üstünü deneme şansım henüz olmadı ama kısmetse olur:D

Tarih: 13-04-2008
Rota: Keszthely-Balatonfüred-Siofok-Szekesfehervar (Macaristan)
Kalın dişli dağ bisikleti-düz pedal (bagajsız-sırt çantası var)
Kişi sayısı: 2

Tolga Gürgün neden son sırada :(

dağ bisikleti ile bir günde Bozcaada - Dikili arası gitmiştim, 250-260km civarında olması lazım..

İstanbul-Kırklareli 244 km gittik Mehmet(The Photo Man) ile 5 Haziran 2009 tarihinde.Güzel bir yoldu.Bizi de dahil edebilirsiniz.

Başlangıç istanbul maltepe. E5 den izmit gölcük, karamürsel yalovaya varış toplam 183 km
ortalama hızım 26 km
toplam süre 7 saat.
Biachi dakar düz pedal dişli lastik..
en güzel tarafı yalovadan vapura binip kartala eve varış :))

arkadaşlar yazın yaptığımız giresun-ordu-sivas-kayseri-kahramanmaraş ve biitiş olarak da gazintep yaptık. yolculuğumuz 5 gün 4 gece sördü. bu bölümü yeni gördüğüm için yeni yazıyorum. en kısa zamanda resimleri koyacağız

Geri