Scudo Sports

Türkiye'deki ultra maratoncular

Bu bisikletlerle bu amatör donanım,hazırlık ve destek ile müthiş bir iş çıkarmışsınız. Bravo... Deneyiminizi biraz daha tafsilat ve foto ile desteklerseniz...

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
Scudo
Çok idmanlı ve alışkın olan kişiler dışında bu tip teşebbüsleri tehlikeli buluyorum. Profesyonel kişiler bile bu tip yıpratıcı çalışmaları sağlık ekipleri beraberinde yapıyorlar çoğu zaman. Allah göstermesin kalp krizi, aşırı yorgunluğa bağlı şuur kaybı vs olabilir, bunlar akıldan çıkarılmamalı.

@mehmetsunu

Teşekkür ederim ilginiz için, elimizde fazla foto yok ama olanları paylaşacğaım...

@Bilal Demir

Ekibimiz oldukça idmanlıydı diyebilirim... Sık sık 150+ 200+ km sürüşler gerçekleştiriliyor...
Daha donanımlı teknik ekip v.s. denemeler yapmakta yarar var tabi... Artık bundan sonraki denemelerimize inşallah...

(link) ekibi adına MTB ile 24 saatte 523.24 km yapılıp 18.52 dk surus zamani ve 29.8 ortalama yapan (link), (link) ve (link) arkadaşımızı yürekten kutluyorum. Cumartesi sabah 05:00'te yola çıkıp Pazar sabah 05:00 te turlarını sonlandırdılar... Teknik destek ve eskort eşliği olmadan tamamen kendi imkanlarıyla bu turu gerçekleştirdiler... Tebrikler...

Ayhan arkadaşımın bilgilendirme yazısı...

Rekor denememiz bildiğiniz gibi başarıyla sonuçlandırılmıştır... MTB ile 24 saatte 523.24 km yapılıp 18.52 dk surus zamani ve29.8 ortalamayla tur son bulmustur... desteginiz ve inanciniz icin herkese kendim ve arkadaşlarım adına teşekkürü borç biliyorum... Daha tur başlamadan herkes başarabileceğimize inanmıştı...Desteklerinizi hiç esirgemediniz iyi dilekleriniz ve ilginiz bizlere güç ve hırs verdi bu azimlede sonuca ulaştık...Her zamanki gibi çok yuksek tempo başlayıp otobuslerin 2 saatte ulaştığı 100 km lik Konya'nın Kulu ilçesine 3 saatte varmayı başardık moladan sonra geriye 150 km miz kalmış bulunmaktaydı akıcı ve oldukça düz olan bu yolda normal tempo sürüş yaptık tabi yoluda denemedik değil.. ilk defa bu yola gelmiştik ve tozunu almadan duramadık düz yolda grup sürüşüyle 2- 3 dk lığına rüzgar tüneliyle maksimum hız denedik... Düz yolda sonuç 65 km hızı gördükten sonra pedalı bıraktık çünkü daha önümüzde 400 km+ hedefimiz vardı ve enerjiye ihtiyacımız vardı bizde normal sürüş temposuna düştük ve konyaya kısa molalarla vardık... İlk uzun mesafe performans deneyimi olan Ahmet arkadaşımızı Ankaraya yolcu ettik ve asıl basılacak bölüm geldi karanlığa kalmadan kalan mesafenin çoğunu gün ışığında gitmeye çalıştık ve Kısmen başarabildik... Geriye en zor kısım kalıyordu oda gece sürüşü bu konuda deneyimli olsak bile gece vakti algıların değişmesi ve ısının düşmesi zorladı ancak sabah saat 5.15 e kadar bu sürüşü devam ettirip bitkin bir vaziyette turu sonlandırdık ...Tura başlamadan güzergah olarak Ankara -Konya Konya-Ankara olarak ilan edildiysede bu bir rekor denemesi ve hedefimiz 500 km yi geçmek olduğundan yapılan plan ve ufak hesaplarla Konya-Kulu ve Kulu-Konya arasında turlamamızın mantıklı olduğunu düşündük ve haklı olduğumuzu anladık konya yolunun akıcılığını avantaj olarak kullanıp hedefimizi gerçekleştirmeyi başardık Çok şükür...Yol bisikletiyle Turkiye rekoru 568 Km... Biz Farklı klasmanda olan daha hantal ağır ve asfalt lastikleriyle ve aerobarlarla modifiye edilmiş MTB bisikletlerimizle Tescilli olmayan ( Türkiye Şartlarında tescillemek bunun alt yapısını hazırlamak için ciddi maddi külfet ve ayrıca teknik ekip sağlamak çok zor iştir ) ve teknik ekipsiz olarak sadece kendi imkanlarımızı akıllıca kullanarak Takım ruhuyla bu hedefimizi gerçekleştirmeyi başardık...Kısaca Tur özetini de bu şekilde sizlerle paylaştım...Takip eden destekleyen herkese ayrıca (link) (link) ve Özelliklede Çok değerli (link) Hocamıza herşey için çok teşekkür ediyoruz...

Selamlar Saygılar Hürmetler ....

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/s403x403/1014143_495823673828829_1266999112_n.jpg

28 Ağustos Bandırma - Buğdaylı- gönen -orhanlar-balya- havran - edremit- akçay - burhaniye yolunu yüklü şekilde geçtim . Toplam Mesafe 189 km , yol genelde çakıl asfalt ve toprak yol . Mtb continatal 2.2 lasit ile yol aldım.

• Beğen
Tepkiler: Bisikletli Gezgin
@ktusamet
Sıcak sıcak, fırından yeni çıktıııı :D

• Beğen
Tepkiler: samet.senel
4 saat mola verdim ayrıca matematiksel hesaba dökmemek lazım... bir yerde durduğunuz zaman hızınız sıfıra doğru inerken ortalamayı düşürür. ben genel olarak söyledim .. teşekkürler

@ktusamet

ben de durduğumda km saati 1-2 dakika kadar daha çalışmaya devam ediyor. o sürede 0km olduğundan ortalama düşüyor aynı şekilde.

bu yüzden km yi saate bölerek ortalamayı bulamazsın. ;)

bu topiğin başında ne yazıyor ultra maratoncular denmekte ,,
ultra maratoncu demek zamana karşı süratli bisiklet süren kişi demektir ,bu kişinin konaklama gibi derdi yoktur,bu kişi hedef koyar diyelim bi günde 100 km ,ve güzergah tam ring olur ya da aynı yerden döner ,genelde adama zevk verir tam ring olayı, yani gidiş farklı dönüş farklı olur ,,bu forumda profesyonel bisikletçi yoktur ,profesyonel bisikletçi demek eskortlu aracı olan demektir ,zati bu takım anlayışı demektir ve bir bisiklet takımının elemanı olmak demektir,türkiyede olmayan ise profesyonel bisiklet takımlarıdır ,avrupadaki gibi bir çok adet profesyonel bisiklet takımlarınız yok ,olanda yetersizdir ekipman açıdan maddi açıdan ,ingiliz bisiklet takımı sky ekibi gibi sizin bu ülkede bisiklet takımınız yok ,en az avrupadaki profesyonel bisiklet takımları kadar bi sayı çıkarmanız gerekir,devletinizin bu konuda tek bi yatırımıda yoktur ,,sonuçta ne olur bu bisiklet sporunda ülke olarak seyirci kalırsınız ,bisiklet yarışlarına gittim ,uluslar arası ,ilgi sıfır ,niye çünki halk olmuş futbolcu,avrupada çok daha fazla bisiklet yarışlarını seyreden var ,bizde ilgi felan hak getire,bisiklet sporunu spor olarak görmüyoruz ,
evet bir ultra ıronman konaklama yapmadan basabilen kişidir ,arkasında eskort vardır ,araç yaklaşır gelini verir,suyunu verir ,ve ultra ıron man 100 km lik antremanda asla durmaz asla pedal kesmez ,yoksa ultra olamaz,,,asla konaklama yapmaz ,takım çalışmasında durum aynıdır ,arkada araç vardır ,100 km lik antremanda asla durulmaz ,150 km de basılır asla durulmaz ,evet hatırlayalım fabian cancellarayı adam 254 km lik parkuru 5 saatte yedi 45 dakikasıda var idi ,o parkurki parkur demeye bin şahit ister adam asfalttan gitmedi bazen asfalt bazen arnavut kaldırım yolu ve tozlu ve bazen düz toprak yol ,dünyanın en zor bisiklet yarışı paris- rube ,,her sene nisanda yapılır ,,yarış sonunda bitmiş idi , iki kişi koltuğuna girdi yürüyemedi yere düştü öyle kaldı ,,3 ay bisiklete binmedi mayıs -haziran -temmuz hep yattı ,,evet iş o kadar zor çünki ,,bu öyle bi yarışki adamı 3 ay bisikleten mahrum bırakır ,,düşünün işin ultralığını..

evet paris -rube,,

Geri