Scudo Sports

Türkiye'de şehir şehir gezeceğim fakat..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@can akıncılar

Zaten karar verdim ilk önce küçükten yani ilçe ilçe dolaşacağım fakat her şeyi geçtim sponsor falan da geçtim sadece bir fotoğraf makinesi olsa süper olur sadece resim çekebileceğim ama o bile yok :)

Scudo
kastetdiğim şuydu. toplumsal bi mesele olcak temanda sponsor için. misal bisikletin faydaları, egzoz gazına karşı bisiklet vs gibi..

@zahiradam

Şuan öyle bir şey planlıyorum fakat masraf olur mu bilemeyeceğim

@mertalc

Yanlış anlama için pardon ! Bilgin olsun biz DBT olarak her zaman bekleriz. Planlarını hayata geçirebilirsin umarım ki !!!

Canım Kardeşimize,

Sponsor olalım diyorum,
yardımcı olalım diyorum,
Kendisini davet ediyorum,
İstanbul'da olduğu halde "Param yok gelemem diyor" Gerçek turcu arkadaşa bunu dediğimizde yürüyerek gelirdi.

Ahh be canım kardeşim sen daha İstanbulun yakın bir noktasından parasız gelemiyorsan Türkiye'yi nasıl gezeceksin?

İnancın çok güzel ama biraz ütopik.

Fotoğraf çekecem makinam yok diyorsun,
Tura gidecem bisikeltim yok diyorsun,
Yanınıza geleceğim param yok diyorsun,

Bahsettiğin illerin rotasını biliyor musun? Hiç tura çıktın mı? Köpekle karşılaştın mı? Kafana şişe fırlattılar mı?

Senin ailenen yok mu? veya bir okulun yok mu? Okul ve aile senin bu macerana ne diyor.

Bu sorulara güzel bir cevap verirsen bütün forum şahidimdir sana sponsor olacağım.

Vay Ulaş Bey,

Harbi harbi yazmışsınız. Beğendim !!!
O kardeşimize sormamız gerekenleri sormuşsunuz! güzel.
Ben de cevapları bekliyorum merakla :)

@ulas
Tabi ki de cevap vereceğim.
1. Ben yaşımı söylemiştim size ve herkesin içinde utanmadan yazıyorum. Ben fakirim yalanım yok.
Benim hayallerim var ama hem yaşımdan hem parasızlıktan hayallerimi körelttiler.
Haklılar da parasız hiç bir şey yapılmayacağını bildiğim halde yinede çabalıyorum ama nafile tabi ki.
İş arıyorum bulamıyorum daha iş aramaya gidecek param olmazken arıyorum. Kadiköy'e yürüyerek gelmem 1 günümü alır. Geriye nasıl döneceğim şişe attılar mı demişsiniz geriye döndüklerinde ne olacak... Tura çıktın mı demişsiniz Sınırsız sayıda İzmir, 2 defa Ankara 3 defa Manisa 1 defa Erzincan 9 defa da Sivas'a gittim umarım sorularınıza cevap verebilmişimdir. Ben size açık açık anlattım sormak istediğiniz varsa buyrun. He şimdi diyeceksiniz ki bizde öyleydik ama başardık ya da yapıyoruz diye Helal olsun derim başka bir şey diyemem.

Yaklasık olarak 6 aydır her gun 10km kosan bırıydım son 1 aydır bısıklete bınıyorum.. Agustos ayı ıcınde kendıme bır yol arkadası bulabılırsem karadenız turu planlıyorum.. Oncesınde bır kendımı test etmek ıstedım ve gectıgımız pazar Ankarada dan kızılcıhamam a gıdıp gerı dondum..sabah 9 da cıktım aksam 7 de ankaradaydım 200 km yol yaptım turan gunesden baslayıp.. 1 gun ıcınde fena bır performans degıl ama su bır gercek ki yol arkadası olmadan bu tarz bır mesafenın tehlıkelı olacagını anlamıs oldum ...
Guzergahı katılacak olan arkadalarla bırlıkte belırlerız dıye dusunuyorum ...

30 yaşımda 13 sene aradan sonra ilk defa bisiklete binmişim ve bu siteyi keşfederek böyle bir başlık açmışım..3 sene önce

Bakalım neler olacak Rotayı yenı bıtırebıldım.. 26 nısan da ankara'dan otobusle hareket edıp samsun'a gıdecegım.. 2 ay ıcınde eksıklerımı ve sponsorlarımıda bulurum umarım. bugun mogolıstan cın ve turkmenıstan elcılıklerine gıdıp guzergahım hakkında bılgı aldım.. çin ve mogolıstan vızelerını kazakıstandan alacagımı ogrendım.. japonyanınkınıde cınden alırım.. Amacım rotam ve turkıye'de katıldıgım geziler (link)
bu adreste. Insallah bır aksılık cıkmadan pedallamaya baslarım. Bir kere pedallamaya basladımmı gerısı gelır ınanıyorum .... Eslık etmek ısteyen olursa konusup haberlesmek ısterım..

Bu Türkiye'den Japonya'ya giderken foruma açtığım başlığın ilk yazısı Mertc. Benim 10 yaşındaki hayalimdi dünyayı gezmek 2010-2011 yılları arasında bir kısmını yaptım... Dikkat et sponsorlarla ilgili ne yazmısım : )

2012 yıllının içindede şimdi (link) çıkıyorum.

Dikkat edersen hayalleri gerçekleştirmek öyle sandığın kadarda kolay olmuyor. 10 yaşında hayalini kurduğum seyahate 33 yaşında başlıyorum. Kaldıki bisikletle tekrar seyahat etmeyede 31 yaşımda başlamışım. Sen diyorsunki kimse inanmıyor!! Bu hayal dediğimiz şey görünmeyene inanmaktır. Sen söylersin çevrendekiler inanmaz çünkü onlar senin gördüklerini göremezler. Bu hayalini gerçekleştirmek içinde ilk hedefin iş bulup çalışmak olacak. Kadıköy'e gidecek param yok önce o parayı bulmak için çalışacaksın. Türkiyeyi gezecem diyorsan gezmek için ne kadar çalışman gerekiyorsa çalışacaksın. HEDEF! . "17 yaşında çok uğraştın olmadı" diyip buralardan yardım ararsan olmaz. Bunun bir usulü vardır. Önce nasıl destek istenir onu öğreneceksin bunun dosyasının içinde neler bulunmalı ben neler yapmalıyım araştıracaksın. Buraya foruma ne yazıyorsun??!! Karadeniz turuna cıktım 2 hafta yolları ınceledım, japonya dosyasını 2 ayda hazırladım, dünya turu diyorum son 8 aydır çalışma yapıyorum.

Yüzlerce genç benzer projeler ıcın benden yardım istiyor mesaj atıyor. Arkadaşlar 33 yaşındayım iletişim fakültesi mezunuyum, özel sektörde hem eleman olarak hemde müdür olarak çalıştım sonrasında kendi şirketimi kurup 22 personel çalıştırdım. Böyle bir kariyer hayatından sonra dünyayı gezmeye karar verdim. Hadi lisede bir git bakalım, hadi üniversitede bir git. O anaya babaya yazık. Yolda çalışarak gitmeyeceksen kimin parası ile gezeceksin? Yolda çalışarak gideceksen sponsorluk anlaşmasındaki yükümlülükleri nasıl gerçekleştireceksin??? Böyle kararlar alırken kendi ayaklarınız üzerinde durun önce. Sonra gidin destek isteyin destek olacak firmada bir baksın "ha bu adamın şu şu başarıları var bu işlerde çalışmış bu işin altından kalkar" desinler. Şimdi ulaş yukarıda bir firma sahibi olarak çok rahat bir şekilde bana doğru cevapları ver seni desteklim diyor. Veremeyeceğini biliyorda diyor. Ben diyim ulaşa veya yukarda hemen ibrahim abinin mesajını gördüm o desin destekler mi desteklemezmi? Veya ben 7 sene dünyayı gezicem diyorum buna inamayacak olan kişiler sadece beni tanımayanlar olur.

Hayatta başarıların varsa o kurduğun hayallere başkalarıda ortak olur. Aile,arkadaşlar ve sponsorlar. Yaş 17 kendine zaman tanı.

Hayallerinizi kurarken öncelikli hedeflerinizi iyi seçin. Ben yapamayacaksın demiyorum yaparsın diyorum ama senin öncelikli hedefin bu olmamalı diyede düşünüyorum..

Sevgiler

@Gurkan Genc

Yazınız için çok teşekkür ederim yazılarınızın bir kaçını okudum. Bu yazıdan sonra zaten bir şey diyemem siz ne diyorsanız o sizler haklısınız. Zaten benim bu saatten sonra hayal etmeye bile hakkım yok

@mertalc

Bunada kızarım hayal etmeye hakkım yokta nedemek? 12 yaşında hayalmi gerçekleştiremedim diye veya sonrasında bendemı hayal kurmamalıydım? . Bunumu demem lazım? Güzel bir hayalin var gerçekleştirmek için biraz zamana ve çalışmaya birde kendine inanmaya ihtiyacın var o kadar. Yukarda dedim senin hayallerini bir göremeyebiliriz. Ben inanıyorum sana.. Sadece pes etme

Sevgili Gürkan'ın yukarıda yazdıklarını okumadan önce farklı şeyler yazacaktım ama şimdi ifade şeklimi değiştiriyorum. Hepimiz senin yapabileceğin konusunda hemfikiriz. Sıkıntı senin bunları dile getiriş şeklin ve önceliklerin. Maddi durumun tek belirleyici değil. Kaldı ki para olmadan hiç birşey yapılmaz diyorsun "Hasan Söylemez" beş parasız 10.000 km yol yaptı bisikletle. (link) Önce beyin olarak bu işe hazırlan. Bu iş için mesai harca. Para ile gezgin olunmaz sadece seyahat edilir. Sen tüm hazırlıklarını tamamla fiziken ve kafa olarak hazır ol sana destek olacak çok insan var. Fakat destek olmayı para vermek olarak algılamayı bırakmalısın önce.

@Gurkan Genc

Öyle ama şuan içinde olduğumuz durumu anlatsam inanın ne demek istediğimi gayet anlayacaksınız ama fazla detay veremiyorum vermk istemiyorum sadece ulaş abiye yazdıklarım kadar verebiliyorum eğer öğrenmek istiyorsanız da yine de yazarım.

@Tolga Günsezer

Kimsenin bana inanmasına gerek yok ben kendime gayet iyi inanıyorum biliyorum zamanı daha var fakat içinde olduğum durumu anlatamıyorum.

Tolga Günseze güzel bir örnek verdi Hasan Söylemez. Çok güzel bir seyahat gerçekleştirdi Türk halkının misafirperverliğini gösterdi ve Türkiye''yi fotoğrafladı. Fakat onunda öncesine bakarsak Hasan'ın da hayatta kazandığı deneyimler ve başarılar var. Dediğim gibi zamana ihtiyacın var. Sorunlarını anlatmak zorunda değilsin bizlere. Hayallerine inanmadığımızı söylemedik. Sadece öncelikli hedeflerini belirlemen konusunda fikrimi söyledim. Zaten başlıkta bu yüzden açıldı sanırım

Şuan çoğunuzun gözünde sahtekar gibi durduğumu hissediyorum çünkü her şey olumsuz sanki bisikleti alıp kaçacam ya da sponsor bulunca yapmayacağım gibi bir kaç kişi böyle algıladığını düşünüyorum düşünmelerinde haklılar çünkü birisi böyle şeyler yazsaydı bende öyle düşünürdüm belkide ben kendimi ifade edemiyorum.

ümidini asla yitirme genç kardeşim eğer olumsuzluklara göğüs geremezsen zaten bu tura hiç başlama başlasanda yarı yolda bırakırsın biraz elindeki imkanları zorla ve birşeyleri desteksiz olarak yapmaya çalıştığını göster ki insanlar sana helal olsun desin ve gerekiyorsa yardım ellerini uzatsınlar hiç kimseden yardım alamazsan bizlerden alırsın merak etme ben 3 tane iç lastik veririm bir yama takımı verir birinden alyan takımı gelir birinden rüzgarlık birinden eldiven derken tüm eksiğin tamamlanır sen fiziken ve zihnen hazırsan bas pedala koyul yola bisiklet camiası arkanda

• Beğen
Tepkiler: asidodo
@Ahmet Kırıkhanuğur

Başladıktan sonrası kolay zaten başlamışım tabi yardımcı olacak çıkacaktır. Ama başlamadan öncesi var

Sarkan Taşdelen seninde yapmak istediğin turun benzerini 2007 yılında yaklaşık 100 günde tamamlamıştı. Sende bu turunu gerçekleştirebilirsin. Hasan Söylemez örneğindede olduğu gibi yaz tatilinde bisikletine atla ve yola düş derim.
Sen programını yap, güzergahını belirle bizlerle burada paylaş... Emin ol sen yola çıktıktan sonra destekler çığ gibi yağacaktır... :)

@M.Ozkul

Dediğim gibi başladıktan sonrası kolay destek mutlaka gellir ama ondan öncesi olmadan başlamak imkansız.

Sevgili Kardeşim,

Bebekler yürümeden önce yerlerinde dönerler, sonra emeklerler, arkasından yürürler ve sonra koşarlar.
Bazı bebekler emeklemeden yürürler ama geç yürürler.
Bazı bebekler emeklemeden erken koşarlar!

Sana emekle demiyoruz, önce yürü de demiyoruz. Koşacaksın da demiyoruz. Hemen arabesk takılma.

Madem konu açıldı Gürkan Abinden Hasan Abinden bahsedildi; Onları örnek vererek anlatayım sana. Bu abilerin koşan bebeklerden. Her ikisi de Türkiye'nin kahramanlarındandır. Her ikisi de inanmanın sonuçlarındandır. Kimseden bir meded ummadan koştular bu abilerin... Arkalarında gözyaşlarını bıraktılar. Dönüp arkalarına bakmadılar bile. Onların neler çektiğini ancak kendileri bir de zaman geçirdikleri ot böcek sinek bilir.

Sende inandırıcı olmayan bazı noktalar var.

1.O kadar tur yaptım diyorsun senden ricam bir kaç fotoğraf paylaşır mısın?
2.Avatarını koyar mısın? Seni görerek konuşmak istiyoruz.
3.Ailen bu duruma ne diyor? Senin bu planından haberlerivar mı?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri