Scudo Sports

Türkiye'de bisikletin yeri

@Fixie Cem

Ama adam haklı, ben de aynı düşüncedeyim, aynı derecede bende bu davranışları sergileyen motorlu ve bisikletlilerden tiksiniyorum. Kullandığımız şey bir taşıt ve taşıtlara tanınan haklara sahibiz daha fazlasına değil ;)

Scudo
@tuzer

Bence burda anormal olan bisikletlinin bisiklet yolunda bisiklet sürmesi .
Araba seyir halindeyken kafasını arabanın sağ penceresinden çıkarıb bana kaldırımı göstererek kaldırımda sürsene diye bağıran adama nasıl anlatacağımı bilememiştim...

Daha dün bir tofaş'çı tayfa yüzünden ödüm bir yerime karıştı.
Cidden bir şey demek istemiyorum

Türkiye'ye en körü körüne bağlı adamın altına bisiklet verin 3 gün sonra maalesef ecdadına söver bu ülkenin. Bisiklet dünyasının afrikasındayız.

Bu önemli konuyu hortlatıp,birkaç şey de yazayım..

Sürekli bisiklete binmenin faydaları işaret edilerek bisiklete binmenin öneminden bahsedilir ki,doğrudur bunlar..Ben Türkiye'de (bu konuda da bahsedildiği gibi) , bisiklete binmemenize neden olabilecek 7 sebep sıralamak istiyorum;

1-Eğer bisiklet üstünde kaza geçirip ölürseniz,sizi öldürenlere hesap sorulması zor..Denetimli serbestlikle filan,bir şekilde sizi öldürenler hayatlarına kaldığı yerden devam edebilirler..(Adalet)
2-Bisiklet ve bisikletle ilgili her şey çok pahalı..2020 Türkiye'sinde,mesela sadece karbon bir bisiklet almak,büyük çoğunluğun kurabileceği bir hayaldir sadece..(Ekonomi)
3-Trafikte insanların bir bölümünün,bisiklet sürenlere bakışı çok kötü..Trafikte kasıtlı olarak sizi sıkıştıranlar bile olabilir..(Bilinçsiz insanlar)
4-Türkiye'deki yollar sadece motorlu araçlara göre dizayn ediliyor..Bisiklet yolları son yıllarda yapılmaya başlansa da,bu yollarda bisiklet kullanmakta çok tehlikeli..(Motorlu araçlara pozitif ayrımcılık)
5-Trafikte motorlu araçların bazılarının egsozundan çıkan duman,sizi bisikletten,hatta hayatınızdan bile soğutmaya yeterlidir..Devlet bu konuda esnek olduğu için,bu kişilerin pisliğini bir bisikletli olarak çekmek zorundasınız..(Çevre kirliliği)
6-Sokak köpekleri ile baş etmesini bilmiyorsanız,bisiklete binme seçeneğinizi iyi tartmalısınız..(Köpekler)
7-Erkek olduğunuz halde,tayt giydiğiniz için sizi gözleri ile taciz edenlere şahitlik edersiniz..Kadınlardan hiç bahsetmiyorum bile..(Taciz)
Her şeye rağmen bisiklete biniyoruz ama..Çünkü;

@tuzer o çok normal beya :) koşu ve yürüyüş için ayrı yol olmasına rağmen inatla bisiklet yolunda koşuyor yürüyorlar musade isteyince pardon diyip kenara çekiliyorlar siz geçince tekrar yoldan yürümeye devam

Sayın @Triban video ya çok güldüm, mesajına gelince 7 sebebi dertlerimizi anlatmaya yetmiş

Geri