Bu önemli konuyu hortlatıp,birkaç şey de yazayım..
Sürekli bisiklete binmenin faydaları işaret edilerek bisiklete binmenin öneminden bahsedilir ki,doğrudur bunlar..Ben Türkiye'de (bu konuda da bahsedildiği gibi) , bisiklete binmemenize neden olabilecek 7 sebep sıralamak istiyorum;
1-Eğer bisiklet üstünde kaza geçirip ölürseniz,sizi öldürenlere hesap sorulması zor..Denetimli serbestlikle filan,bir şekilde sizi öldürenler hayatlarına kaldığı yerden devam edebilirler..
(Adalet)
2-Bisiklet ve bisikletle ilgili her şey çok pahalı..2020 Türkiye'sinde,mesela sadece karbon bir bisiklet almak,büyük çoğunluğun kurabileceği bir hayaldir sadece..
(Ekonomi)
3-Trafikte insanların bir bölümünün,bisiklet sürenlere bakışı çok kötü..Trafikte kasıtlı olarak sizi sıkıştıranlar bile olabilir..
(Bilinçsiz insanlar)
4-Türkiye'deki yollar sadece motorlu araçlara göre dizayn ediliyor..Bisiklet yolları son yıllarda yapılmaya başlansa da,bu yollarda bisiklet kullanmakta çok tehlikeli..
(Motorlu araçlara pozitif ayrımcılık)
5-Trafikte motorlu araçların bazılarının egsozundan çıkan duman,sizi bisikletten,hatta hayatınızdan bile soğutmaya yeterlidir..Devlet bu konuda esnek olduğu için,bu kişilerin pisliğini bir bisikletli olarak çekmek zorundasınız..
(Çevre kirliliği)
6-Sokak köpekleri ile baş etmesini bilmiyorsanız,bisiklete binme seçeneğinizi iyi tartmalısınız..
(Köpekler)
7-Erkek olduğunuz halde,tayt giydiğiniz için sizi gözleri ile taciz edenlere şahitlik edersiniz..Kadınlardan hiç bahsetmiyorum bile..
(Taciz)
Her şeye rağmen bisiklete biniyoruz ama..Çünkü;