vfren le disk fren agırlıgı demıyor arkadaş vfren sistemli bisiklet ve disk sistemli bisiklet olrak soruyor bu konuda benım bı bılgım yok sonucları merak ediyorum
ya fikocum şimdi burda birde dağ bisikleti özelliğini kaybetmeden rekor diye birşeyde ilave etmek lazım gerçi bizim bisikletlerde bu durum yok ama bilmediğimiz bisikletlerde belki çıkabilir.
Valla şuanda Türkiyede ağırlıklarını iyi bildiğim 9.4 ve 9.2 lik 2 tane Spark Team edition var... 10kg sınırında Epic S-Works Fact Carbon var, dağ bisikleti özelliğini kaybetmeden 8.8kg Amoeba Scandium V-frenli bir alet vardı... Açıkçası TR de gizli ganimet çok ama işte...
Fren konusuna gelince benim Magura Lousie ler Bütün vidaları Ti ve Alligator rotorlarla 690gr geliyor... Ama Türkiyede gene var olduğunu bildiğim Hope Mono Mini Pro disk fren setide var benimkinden az daha hafif...
@zafer sayin
Bencede böyle olmalı... Ama mesela ben 29-44 ikili aynakol yetine 32-44 le daha rahat ediyorum ve bu sebeple aynakolu 2 yaprak kullanıyorum... Bu sayılıyor mu?
bence 8-9-10 kilo bisikletler kafidir bence pek gereği yok dağ bisikletini yol bisikletinden daha hafif hale fetirmeye ama zefk meselesi yapan yapıyor 8.8 sınırdır heralde piyasadaki parçalar ile herlde daha da hafifletmek için özel yapım parçalar kullanılıyordur kanımca ( gaffur ile hakan abi bulaştırdı bu sözü )
Türkiyede cevher çok gerçekten... Aslında keşke hepsini görebilsekte içimiz açılsa...
Bu arada şuan 2-3 hafta beklemek suretiyle 8.5 kilo civarı diskli bir bisikleti çok rahat yakalarsın TRde hatta daha bile altını... Hepside piyasada satılan özel yapım falan olmayan aletler...
İzmir karşıyada 9.5 in altında iki scale var,benimkide 32 telli Dtswiss jant setiyle 9.4 gelmişti;tartı hatası varyada yok bilmiyorum,28 telli mavic819 la tartmadım ama yine o aradadır herhalde...
seni ve şöleni söylüyor arkadaşlar da hasan çagrı gibi foto koysanız ne olur..hafif bisiklet bölümünde fotonuzu bekleriz..bekletmeyin artık ki bizde görelim
@samsung
Tamamlayalım şu parçaları koyacaz Fiko hemde tartının üzerinde de çekip koyacaz ama bu kadar uğraştıktan sonra şu 6 lı kg leri görünce tartarız diye düşündüm teller ve kablolar yarın elimde olacak merakla bekliyorum.
Şimdi hasancım tabi bu ikili yaprak aynakol olayı sökmeye başlamanın başlangıcı
daha neler neler söküyorlar biliyorsun bu en masumu.ama bu aynakollarla dik uzun çıkışları ben yapamıyorum.
Valla işte ben 36-48 ken Polenezköydeki bütün yokuşları çıkıydorum şuan 32-44... Zaten sökülecek başka bişey yok... Tek aradığım şu DT nin Remotu gibi bir remote bulabilmek Sid lere... çok basit bir sistemi var ve çok hafif eski index sistem vites kolları gibi 28gr geliyor kablosuyla beraber... Push lock ise nerdeyse 2.5 karı :S onuda halledersen aynakol dışında hiç bişeyini bozmamış olucam...