Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Güzel yurdumuzun bezemelerine (yollarına) en uygun lastik bence 28 mmlik lastikler, gerçekten çok konforlu.Bir daha 25 mmlik kullanacağımı hiç sanmıyorum.

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,

Ben de yarışta arkamızda birini unuttuk ama kimi diyordum.Sen yazınca aklıma geldi:Emre.
Bazen de öyle bir his uyanıyor ki Emre kardeşimiz, Sinop taraflarında hâlâ daha gezinip duruyor gibi geliyor.
Emre kardeşimiz sürekli kendisiyle inatlaşma halinde, korkuyorum bu sene katılırsa zorunlu rotanın dışından ve karadenizin içinden gelecek... :koptum:

İçimizde elektrik elektronik uzmanlarımız muhakkak vardır. Shimanonun dinamo ön teker göbeği hakkında bilgi verirlerse çok iyi olur. 6 volt 3watt elektrik gücü. Bununla neler yapabiliriz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler..telefon dolar mı, power bank dolar mı, kaç km gidince ne kadar dolar...vs...vs..yani o paraya değer mi...?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Scudo
Emre kardeşimiz sürekli kendisiyle inatlaşma halinde, korkuyorum bu sene katılırsa zorunlu rotanın dışından ve karadenizin içinden gelecek... :koptum:

İçimizde elektrik elektronik uzmanlarımız muhakkak vardır. Shimanonun dinamo ön teker göbeği hakkında bilgi verirlerse çok iyi olur. 6 volt 3watt elektrik gücü. Bununla neler yapabiliriz. Bilmemek değil öğrenmemek ayıp demişler..telefon dolar mı, power bank dolar mı, kaç km gidince ne kadar dolar...vs...vs..yani o paraya değer mi...?
Abi aynı anda hem powerbank hem iki ışık veya telefon artı 2 ışık şeklinde destekleyebiliyor, ben elektrikten pek anlamam, ama iyi bir elektrikçi akım düzenleyici ve usb çıkışı takarak halledebiliyor çok ufak bir masrafla, internette akım koruyucu devre ve usb dönüşümünün çizimleri var ama zaten standart mahalle elektrikçileri yapabiliyor.
Shimano göbekler dinamo ışıklarının bağlanabileceği bir çıkışla geliyor hali hazırda, ve dönme direncine göz ardı edilebilecek kadar az zarar veriyor

Abi aynı anda hem powerbank hem iki ışık veya telefon artı 2 ışık şeklinde destekleyebiliyor, ben elektrikten pek anlamam, ama iyi bir elektrikçi akım düzenleyici ve usb çıkışı takarak halledebiliyor çok ufak bir masrafla, internette akım koruyucu devre ve usb dönüşümünün çizimleri var ama zaten standart mahalle elektrikçileri yapabiliyor.
Shimano göbekler dinamo ışıklarının bağlanabileceği bir çıkışla geliyor hali hazırda, ve dönme direncine göz ardı edilebilecek kadar az zarar veriyor
Çok teşekkür ederim..

@Süper Dede rica ederim, bu güzel bir konu şu iki kaynağı buraya bırakıyorum arşivlemiş olsun

(link)

(link)

İki aynı kaynağı koymuşum yanlışlıkla şimdi tekrar düzenledim

GPS takibinin telefonda bir uygulamadan yapılacağı belirtilmişti. Aklıma şu sorular geldi:

1- Bir önceki yarıştaki sistem kadar ayrıntılı takip yapılabilecek mi? Yani bir önceki yarıştaki gibi rüzgâr boşluğu kullanma olayı tespit edilebilecek mi?

2- Bu uygulamanın telefon şarjına etkisi nedir? Mesela aşağı yukarı 10 saatte ortalama % kaç şarj yer?

3- Internet çekmeyen yerlerden geçerken uygulamayı nasıl kullanacağız? Belli bir süre tolerans payı olacak mı?

Başka bir konu ise geçen yarışın kanayan yarası sosyal medya paylaşımları nasıl yönetilecek?

Buyrun çok katılımlı beyin fırtınasına :)

GPS takibinin telefonda bir uygulamadan yapılacağı belirtilmişti. Aklıma şu sorular geldi:

1- Bir önceki yarıştaki sistem kadar ayrıntılı takip yapılabilecek mi? Yani bir önceki yarıştaki gibi rüzgâr boşluğu kullanma olayı tespit edilebilecek mi?

2- Bu uygulamanın telefon şarjına etkisi nedir? Mesela aşağı yukarı 10 saatte ortalama % kaç şarj yer?

3- Internet çekmeyen yerlerden geçerken uygulamayı nasıl kullanacağız? Belli bir süre tolerans payı olacak mı?

Başka bir konu ise geçen yarışın kanayan yarası sosyal medya paylaşımları nasıl yönetilecek?

Buyrun çok katılımlı beyin fırtınasına :)
Life 360 uygulamasını trans troy da kullandık ve hiç bir sorun çıkmadı. Şarzı iyi dayanıyor. İnternetin olmadığı yerlerde mutlaka opsiyon tanıyacağız. Sosyal medya paylaşımlarını bizzat ben instagram üzerinden yöneticem. Bazı durumlarda yarışanlardan kontrol amaçlı selfi istenebilecek.

Life 360 uygulamasını trans troy da kullandık ve hiç bir sorun çıkmadı. Şarzı iyi dayanıyor. İnternetin olmadığı yerlerde mutlaka opsiyon tanıyacağız. Sosyal medya paylaşımlarını bizzat ben instagram üzerinden yöneticem. Bazı durumlarda yarışanlardan kontrol amaçlı selfi istenebilecek.
Life360 programının ücretsiz hali yeterli olacak mı yoksa uygulama içinde ücret ödeyecek miyiz?

Life360 programının ücretsiz hali yeterli olacak mı yoksa uygulama içinde ücret ödeyecek miyiz?
pro versiyonunun 30 gün deneme süresi var. Gerekirse tüm kullanıcılara pro sunu yükleyip kullanırız. Yarış en fazla 15 gün sürer.

Roswheel attack model hiç kullanamadığım kadro çantasını ihtiyacı olan bir arkadaşımıza vermek istiyorum.
Bir iki şartımın olduğunu söylemek istiyorum:
-Öncelikle ürünün bir bikepacking çantası olması sebebiyle @Süper Dede Mümtaz Ağabey'in düzenleyeceği ultra mesafe bikepacking yarışında yarışacak bir arkadaşımıza vermek istiyorum.
-Verdiğim ürünü kendimin kullanama sebebim boyumun kısa olmasından dolayı small beden bisiklet kullanmam ve bisikletimin kadrosunda yeterli yer bulunmaması.Bundan dolayı alacak arkadaşımın bisikletinin en az ''L'' beden olması şartı aranacaktır.
-Ürün, yarışa kesin kayıt yapıldıktan sonra İzmir içi elden teslim edilecektir.Bu şekilde yarışa katılan katılımcının yarış maliyetlerinin düşürülmesi adına katkı sağlanmış olacaktır.Bundan dolayı gerçekten ihtiyacı olan bir arkadaşımızın iletişime geçmesini rica ediyorum.

Ürünün temsili fotosu budur.Büyük beden bisiklet şartının konulmasının sebeplerinden biri de büyük boy bisikletlerde suluk iptaline gerek kalmayacak olmasıdır.Küçük bedenlerde suluk kullanamayacağınızdan seyahatiniz çok zorlu olacaktır.
213569 dosyayı görüntüle

Değerli bir arkadaşımıza ayrılmıştır. Güle güle kullanması dileklerimle

@Süper Dede Mümtaz Ağabey,
Hayırlı olsun.

Ben de geçen seneki yarıştan 4 ders çıkardım.
1) Sele
-Brooks Narrow İmperial sele almayı düşünüyorum.
Abi sen narrowa alışabildin mi?Konunun birinde ağrı var diyordun.

2)Lastik
-Geçen sene 5 defa lastik patlattım.Bu sene @Özcan Ağabeyimin tavsiyesi ile (link) alarak patlak sorunumu çözmeyi düşünüyorum.

3)Kilitli pedal
-Geçen sene kullanmadım ,hem dizlerimi hırpaladım ,hem çekme kuvvetinden mağrum kaldım hem de platform pedallar ayağımın altını acayip acıttı.Diz sağlığınız için şiddetle mtb tipi kilitli pedal tavsiye edilir.Pedalları tekrar attım bile.

4)Çanta fetişizmine son.:tskler:En zoru da bu olacak.:D
-Yanıma sadece gerekli eşyaları alacağım için tek sele altı çanta alacağım.

O çantanın sarkmasına, sallanmasına acilen bir çözüm üretin o zaman sayın @hamlet2006 ?.

Narrow b17 700 km sonra yumuşadı nihayet. İlk kutudan çıktığında sonuna kadar gerilmişti. Ben onu anahtarıyla en yumuşak pozisyona getirdim ve her gün yağladım. Özellikle alt tarafı yağı iyi çekiyor.

O çantanın sarkmasına, sallanmasına acilen bir çözüm üretin o zaman sayın @hamlet2006 ?.

Çözüm bulamadım, bulamayacağım da.Ben de bir tane ''hacıyatmaz'' alıp çantanın üstüne koyacağım.
Ahan da bundan
haciyatmaz.jpg
Narrow b17 700 km sonra yumuşadı nihayet. İlk kutudan çıktığında sonuna kadar gerilmişti. Ben onu anahtarıyla en yumuşak pozisyona getirdim ve her gün yağladım.

Kafamı karıştırdın.Kullandıkça gevşeyecek, gevşedikçe de gerdirmeyecek miydik?
Sen baştan gevşetmişsin:okyrm:

Narrow b17 700 km sonra yumuşadı nihayet. İlk kutudan çıktığında sonuna kadar gerilmişti. Ben onu anahtarıyla en yumuşak pozisyona getirdim ve her gün yağladım. Özellikle alt tarafı yağı iyi çekiyor.

Ne yağı kullanıyorsunuz? Ben de sonradan fark etmiştim çok gergin olduğunu ve sizin gibi yaparak epeyce gevşetmiştim.

Ben de epey süre gergin kullandım ama yumuşamadı bir türlü meret, eziyet olmuştu artık. Belki de hem gergin tutmak hem de sürekli yağlamak gerekiyor, bilemedim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
15.000 km’yi geçtiğini sanıyorum benim brooks’un 500/600 km gibi şekil almaya başladı kendi yağını kullanmıyorsanız, badem yağı, vazeline veya herhangi deri/kösele bakım kremi kullanılabilir. Ben kabaca her 1000 km’de içini ve dışını yağlıyorum. Gergi vidasını henüz hiç sıkma ihtiyacı hissetmedim deri henüz kendini bırakmadı. ( bu arada seleyi kullanmaya başladığımda 102 şimdi 86 kilodayım)

Çözüm bulamadım, bulamayacağım da.Ben de bir tane ''hacıyatmaz'' alıp çantanın üstüne koyacağım.
Ahan da bundan
214212 dosyayı görüntüle

Bu adamlar öyle bir gerdirip göndermişler ki, ayar sondaydı. Bildiğin betondu yani. Gevşetip kendi yağını sürdüm. Sonra da her gün vazelin sürdüm. Çoğunlukla alt kısmına. Bu gün resmen sele yayıldı..Bir kaç sürüşten sonra yavaş yavaş gerdirmeye başlarım..
Ne yağı kullanıyorsunuz? Ben de sonradan fark etmiştim çok gergin olduğunu ve sizin gibi yaparak epeyce gevşetmiştim.

Ben de epey süre gergin kullandım ama yumuşamadı bir türlü meret, eziyet olmuştu artık. Belki de hem gergin tutmak hem de sürekli yağlamak gerekiyor, bilemedim.
İlk olarak kutudan çıkan ve bir seferlik olan orjinal yağını kullandım. Sonra ayarın çok gergin olduğunu farkedip tamamen gevşettim ve her gün vazelin sürmeye başladım. Özellikle alt tarafına sürünce iyice çekiyor. Bu gün sele tamamen yumuşadı. Yaklaşık 700 km oldu.

@Süper Dede Şunu anladım
1)Biraz gevşeteceğim
2)Gevşettikten sonra her gün çoğunlukla alttan vazelinleyeceğim
3)Sele yayılınca da yavaş yavaş gerdireceğim

Yani böyle yaparsam ''tahta'' pinokyom, ''pamık'' prensese dönüşür mü?:ssrtcbya:

@Cemal Ç.
Şimdi benim sele ''tahta'' ya, vazelin yerine vernik mi kullansam?

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri