Scudo Sports

Türkiye coğrafyası bisikletli macera yarışı

Seneye tekrar ben de katılmayı düşüyorum. Bu sefer hedef bitirebilmek. Bu sene yeterli iznim yoktu sırf destek olmak için katılmıştım. Seneye izni artık yarışa göre ayarlayacağım.

Scudo
Birilerinin bir şey olmamış gibi davranması bir şey olmadığı anlamına gelmez.
Aksine çok şey oldu.
Nazik bir üslup eşliğinde yaşlarımıza uygun bir özür bekliyorum.
Bu erdemi gösteremeyen toplumun güvenini kaybeder.
Dün bana yapılan yarın başkasına yapılır.
Organizatörlük ve organizasyon yapmak katılımcılara ve onların fikirlerine karşı
Tevazu hoşgörü ve tahammül gerektirir.
Çok şey oldu.
Herkese iyi akşamlar.

Küçük bir hatırlatma “TUR” Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kısaltması UCİ ve avrupalı bisiklet severler tarafından bizim turumuz TUR diye bilinir, tüm telif hakları felan alınmıştır muhtemelen bilginize ...

Bu oylamaya acıldığı için işi ciddiye alıyorum ve paylaşıyorum
yani sonuçta içinde inğilizce yarış gecen ve iki oy alan secimden başka
yarış yazan secnek yok oda kabul görmemiş.
Böyle olacaktıda bana niye hakaret ettiniz
bana hakaret yoksa ben özür dilerim
ama banayapılan saygısızlık içinde bir özür bekliyorum.

Biz mecaz-ı mürsel sanatı yapıyoruz.

Örnek vermek gerekirse
Nazım Hikmet'i severek okurum.

Burada Nazım Hikmet'i okurum demekle Nazım Hikmet'in eserleri kastedilir

Üşürsen sobayı yakarsın.(Sobayı değil içindekileri yakarsın anlatılmak istenir)

Uçağım Trabzon'a 27 Haziran sabahı inecek.(Trabzon diyerek Trabzon Havaalanı kastedilir)

Şimdi de konumuzla ilgili olarak bir cümle kurmak gerekirse;
Gelecek seneki UltrAnadolu'ya katılacağım.(Burada da UltrAnadolu denerek ''UltrAnadolu yarışından'' ,maceradan,uzun mesafe bisiklet yarışından kendiniz içini nasıl doldurursanız ondan bahsediliyor)

İllaki ''yarış'' dememize gerek yok.

24 Bisiklet 2400 Km Anadolu

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Biz mecaz-ı mürsel sanatı yapıyoruz.

Örnek vermek gerekirse
Nazım Hikmet'i severek okurum.

Burada Nazım Hikmet'i okurum demekle Nazım Hikmet'in eserleri kastedilir

Üşürsen sobayı yakarsın.(Sobayı değil içindekileri yakarsın anlatılmak istenir)

Uçağım Trabzon'a 27 Haziran sabahı inecek.(Trabzon diyerek Trabzon Havaalanı kastedilir)

Şimdi de konumuzla ilgili olarak bir cümle kurmak gerekirse;
Gelecek seneki UltrAnadolu'ya katılacağım.(Burada da UltrAnadolu denerek ''UltrAnadolu yarışından'' ,maceradan,uzun mesafe bisiklet yarışından kendiniz içini nasıl doldurursanız ondan bahsediliyor)

İllaki ''yarış'' dememize gerek yok.
Sevgili dostum bende sizin gibi illaki yarış dememize gerek yok demiştim.
Yani bugün seçime açılan rahat konuşulan muhtemele yarış adı bu organizasyondan çıkacak .
Ben bu kelimeyi ilk kullandığımda sizinde yakın şairi olduğunuz hakaretlere maruz kaldım
Sayın büyüğümüz hic bir büyüklük göstermeden aksine kötü bir üslupla şahsıma hakaret etti
Bende Şuan sizlerin rahatlıkla konuştuğu oylamaya açtığı konuyu ilk dile getiren oldum.
Ben de 50 yaşında birisiyim
Lütfen bu ülke adaletsiz ve seviyesiz davranışlara dur demediği icin bu hâlde
Ben bu organizasyonun kurucusundan özür bekliyorum.
Bunu başaramayan bir adama güvenemezsiniz.

Sevgili dostlar bir pedaldaştan güzel bir öneri geldi, benim çok hoşuma gitti. Tüm kalıpların dışına çıkarak bambaşka bir anlam yükleyip tüm yarışçıları da motive edecek olan ingilizce ( ilerisini de düşünerek) bir isim. Bu isimle beraber tüm dünyada yapılan 25 adet ultra yarışın konseptine bir de hayatta kalmayı ekleyerek dikkat çekebilir, yarışın kurallarında da bir kaç değişikliğe giderek tam bir macera ve survival yarışı oluşturabiliriz. Biz bir ilk oluruz diye de düşünmekten kendimi alamıyorum... Aşağıda yayınlıyorum... :harika:

"BARS"

Yarışın ismi aslında "PARS", biz Türkçesini kullanmak adına bildiğim kadarıyla Uygur Türkçesindeki karşılığı olan "BARS" kelimesini kullanacağız. Mücadelenin, dayanıklılığın, doğada hayatta kalmanın sembolü olan bir canlıya, Anadolu Parsına çok güzel bir gönderme. Nesli tükendiği düşünülse de son dönemlerde yeniden görüntülendi bir kaç kere sanırım. Yani yeniden uyanışın/dirilişin de güzel bir sembolü olacaktır. İngilizce karşılığı "BARS/Bike in Anatolia Race and Survive" "Anadolu Yarışında Bisikletinle Mücadele Et/Hayatta Kal" gibi çevrilebilir sizin yarışın formatından dolayı.
Yani aslında format Anadolu topraklarında kendi Barsınızı arıyorsunuz. Bu mücadeleyi kazanan karakterini ortaya koyacaktır.

Saygılarımla.

@Süper Dede survival, ölüm kalım demektir. Organizasyonun böyle risklere girmesine bence gerek yok. UBRA olsa yeter, Ultra Bike Race Anatolia
Hatta yabancı benzerlerini çağrıştıracak şekilde UBRAA olabilir, Ultra Bike Race Across Anatolia. Olmadı UBRAT da olur, across Turkey.

Böyle giderse moku çıkacağa benziyor... :D iyisi mi ben normal isimden devam edeyim, alaya almalar bile başladı, sağ olsun Mehmet Sunu güzel bir isim bulmuş...:koptum: Evet çok sevgili dostlar, isim bulma konusunda göstermiş olduğunuz gayreti yarışa katılma konusunda da göstermenizi rica eder, işlerinizde başarılar dilerim...:):kötü:Türkiye Coğrafyası Bisikletli Macera Yarışına hoş geldiniz...Pedalınıza kuvvet bakalım.

Sevgili dostlar bir sıkıntım var...2018 yılında çok güzel antrenmanlar yapan ben trans troy da da yaşıma göre fena sayılmayacak bir sonuç aldım. Fakat bu sene bacaklar sıkıntılı, hepi topu bir sene geçti. İhtiyarlamadim ya...Yalnız tek fark, 3-4 kilo fazlam var bir de 28" lik lastiklerin yerine 32' lik lastikler kullanıyorum. Çevre ölçüleri arasında dört cm var. Bu mu yani beni yoran...Ya da başka bir deyişle 4 cm lik bir kondusyonum mu vardı benim...İhtiyarladin diyenin ağzına kürekle vururum...mesela yani...anlatın bakalım bunun sebebi nedir...

Sevgili dostlar bir sıkıntım var...2018 yılında çok güzel antrenmanlar yapan ben trans troy da da yaşıma göre fena sayılmayacak bir sonuç aldım. Fakat bu sene bacaklar sıkıntılı, hepi topu bir sene geçti. İhtiyarlamadim ya...Yalnız tek fark, 3-4 kilo fazlam var bir de 28" lik lastiklerin yerine 32' lik lastikler kullanıyorum. Çevre ölçüleri arasında dört cm var. Bu mu yani beni yoran...Ya da başka bir deyişle 4 cm lik bir kondusyonum mu vardı benim...İhtiyarladin diyenin ağzına kürekle vururum...mesela yani...anlatın bakalım bunun sebebi nedir...
Kimse sallamamış, ben söyleyeyim. Nisan ve mayıs aylarını tamamen hastane ve ev arasında mekik dokuyarak geçirdim. Böbrek taşı ve idrar yolları enfeksiyonu dolayısıyla bir sürü antibiyotik ve narkoz etkisiyle mevcut kondusyonum neredeyse sıfıra yaklaştı. Üstüne antibiyotik etkisiyle on beş gün ishal olunca şanzıman dağıldı. Bütün bunları ders olsun diye anlatıyorum. Yok ben bir bardak suyla üç yüz km giderim yok ben ayakta uyurum, bu gibi söylemlere aldırmayın ve kendinize çok iyi bakın. Sağlıkla kalın...

15 yaşındaki toparlama süreci de aynı olmuyor tabiki @Süper Dede :)

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Süper Dede
Çok zorlama abi kendini. Bazen bende de oluyor fizikselden çok motivasyon olarak düştüğüm günler oluyor; -ki her sabah antrenmana çıkarım, yaz kış demeden ama dediğim gibi sen istesen de vücut sana "dur" diyor. Dur deyince durmalısın.

Süper Dede
Çok zorlama abi kendini. Bazen bende de oluyor fizikselden çok motivasyon olarak düştüğüm günler oluyor; -ki her sabah antrenmana çıkarım, yaz kış demeden ama dediğim gibi sen istesen de vücut sana "dur" diyor. Dur deyince durmalısın.
Aynen katılıyorum, azı karar çoğu zarar...

Yaşlanıyorsun. Evet gün günü aratır der eskiler. Doğrusu da budur. Ehtiyarlık öyle davul ile zurna ile kırmızı dipli mumla tellal tutarak gelmez sayın süperdede. Bir gün içinde nefesin kesilir, merdiven tırmanamaz hale gelirsin. Bence motoru soğutmanda fayda var.

@Süper Dede (bknz. Gianluca Vacchi )
Para varsa cepte böyle performanslar normal. En son maddi anlamda bazı dertteydi. Artık eskisi gibi dans ediyormu bilmiyorum.

Sevgili arkadaşlar , yarış süresince her yarışmacının gps yardımıyla takip edilmesinin önemini hepimiz biliyoruz. Buradan hareketle geniş kapsamlı bir araştırma yapıp en basit , verimli ve ucuz yollu bir çözüm bulmaya çalıştım. ttubr'de kullandığımız arvento firmasının bize sunduğu cihazlar maalesef pek bir işe yaramadı. En basitinden şarzı ile ilgili bir sürü sıkıntı yaşadık. Sonlara doğru bir gün bile gitmemeye başladı. Yarışmacılar, bir taraftan aydınlatmalarını diğer taraftan cep telefonlarını şarz etmenin derdine düşmüşken bir de tracker cihazlarının şarz problemleriyle uğraşmaya başladılar. Bu arada amacım kimseyi kötülemek değil. Ancak firma bize şarzlarının 3-4 gün gittiğini ve hatta yazılımla bunun bir haftaya çıkabileceğini söylemişti. Neyse sonuçta verim alamadık. Şimdilerde life 360 uygulamasının pro'sunu inceliyorum. Çok iyi bir uygulama, sadece internetinizin olması gerekiyor ve yalnızca telefonunuzun şarzıyla ilgileniyorsunuz. Eğer TCBMY'nı yeterli katılımla hayata geçirebilirsek bu uygulamayı kullanarak istediğimiz verimi alabileceğiz.
Şu ana kadar izlediğim kadarıyla yarış pek ilgi görmüyor bir havada devam ediyor. Acaba erken olduğundan mı, yoksa takip sisteminin oturmadığını düşünmeler yüzünden mi...? Arkadaşlar bu macera yarışını eğer yapacaksak, hep beraber yapıcaz. Yoksa ben tek başıma sponsor sıkıntıları yüzünden bu yarışı mümkünü yok yapamam. Hiç bir çıkarımın olmadığı bir organizasyonu da nereye kadar hayatta tutarım, orası da soru işareti. Ön kayıt açmama rağmen henüz iki kişi kayıt yaptırdı. Kaldı ki ön kayıt sadece katılım hakkında bilgi almak amaçlı bir araştırma niteliğinde. Yılbaşına kadar bir süre var, oldu oldu, olmadı ise yapacak pek bir şey de yok. Kalın sağlıcakla...

Yaşlanıyorsun. Evet gün günü aratır der eskiler. Doğrusu da budur. Ehtiyarlık öyle davul ile zurna ile kırmızı dipli mumla tellal tutarak gelmez sayın süperdede. Bir gün içinde nefesin kesilir, merdiven tırmanamaz hale gelirsin. Bence motoru soğutmanda fayda var.
Haklısın. 2012 den beri antrenmanları dayanıklılık tarzına çevirdim. Zorlama yok, anaerobik zone yok. Uzun ve tatlı sürüşler yapıyorum.

Geri