Scudo Sports

Türk mantığı ve yeşil bisiklet!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Çetin Güzel

Belli ki seni gözü tutmamış. :) Zaten alış veriş yapmamışsın.

Scudo
Ben burada adını bile anmayacağım insanlara cevap yazma gereği duymayacağım, sizde öyle yapın gerisini boş verin.

@Ali Uzel
Ya arkadaşlar ciddiye alıp yazıyorum ben buna ama çocukmuş bu yapılacak bir şey yok abileri anlamıştır umarım. Yazmadıklarına göre anlamışlardır işin aslı astarının ne olduğunu daha da ne diyim.

Yeşil Bisiklet Ataşehir denen yer 15 m2 küçücük bir dükkan. Zaten oradan bisiklet almak kabahat. Ben oraya sadece servis için giderim başka bir şey de almam.

@ismail eren
Ismail bey firma sahibine vahiy mi inecek orada calisanin ahlaksiz olduguna dair? Tabii ki sen sikayet etmek zorundasin ancak senin sikayetindrn sonra bir degisiklik yoksa dediklerinde haklisin. Bir cok insan bikir patronlarina yaranmak icin her seyi yaparlar ama patron piyasada yoksa kraldirlar musteriye istedikleri gibi davranirlar vs vs. O yuzden firma sahibi/patron/yonetici bunu goremeyebilir.

@Kudret Kurtcebe

Valla cok sanslisiniz o zaman bende gecenlerde gittim ne suratima baktilar ne de ilgilendiler. Sanirim arkadas facebookta takiliyordu. Vrtdigi crvaplsr git bak orda iste off puff seklinde idi bende hic bir sey almadan ciktim.

Ayrica Ali Uzel kusura bakmayin bayim ama bos konusmussunuz.

Kullanmaya usendigimden turkce karakterler yok ama bunlar hep tepetolk!!!

@Tahsin Y.

Tahsin ne bir ipe sapa gelir düşüncen var nede bunu ifade edebilecek düzeyin biz sana kendini geliştir diyoruz sen daha da bozuluyorsun.Bak haftaya sözlün var nerden çıkacağını biliyorsun.
(link)

@Gökhan K.
Turkceyi duzgun kullanma zorunlulugu var mi? Yoksa klasik Turk mantigi gibi karsidaki hakli olunca cumlelerine mi saldiriyorsunuz? Ayrica Turkceyi dogru kullanma zorunlulug yok bildigim kadari ile ama illa cok dogru grameri duzgun cumleler istiyorsan cince konusabiliriz.
Benim ana dilim cince Turkceyi sonradan ogrendim

Gene bir şikayet konusu ve gene firmaları can havliyle savunan arkadaşların durumu.Parasıyla bisiklet almaya çalışan insanlar, gördükleri muamele ve karşılarında ise firma savunucuları..Yazık..

Çetin arkadaşım bu konuda senin Türk mantığı lafın etrafında evirilip çevrilip kaynatılır maalesef...

Hem yaşadığın tatsız olay için geçmiş olsun hemde aldığın bisiklet hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler...

@Özgür R
Ali uzel adli srkadas hsricinde savunan kim var ki? O arkadasinda zaten yazdiklarindan firmayi degilde arkadasini korumaya calistigi anlasiliyor.

Diger kisiler ise arkadasa hak vermis :)

@Tahsin Y.
Eksik olmuş okunanı da anlamıyorsun sen.Cümlelere kendini komik düşürerek saldıran da sensin ;bana 'devrik cümle' kuruyorsun diyosun kusur sanarak aslında beni yüceltiyorsun farkında değilsin. Şimdide senin cümlelerine saldırıldığını söylüyorsun.Türkçeyi doğru kullanma zorunluluğu olmasa da iletişim kurmak için okuduğunu anlamaya ve kurulan cümleler üzerinden en azından okunabilir bir türkçe ile yazma gerekliliği var.
''Benim ana dilim cince Turkceyi sonradan ogrendim'' Komik olmak ile komik düşmek arasındaki farkı anlaman dileğiyle. Allah ıslah etsin Tahsin.

@Çetin Güzel

Adamlar pahalı orjinal teker ve jantı söküp ucuz jant ve teker mi takmışlar ? Bazen fabrika çıkışlarda bazı parçalar modele göre değişiyor. Pahalı modelde pahalı parça, ucuzda ise ucuz. Fakat burada bunun gibi durum mu var, yoksa adamlar resmen iyi parçalarla kötülerini değiştirip de mi satıyorlar ? Eğer böyleyse, bu sahtekarlığa girer.

Mağazalarla ilgili genel yorum yapayım; ağzı bozuk olup müşteriye afedersin köpek muamelesi çeken mağaza çalışanlarından "NEFRET" ediyorum. Bazen mağaza çalışanı olmayıp doğrudan mağaza sahibi de olabiliyor bu satış yapan kişiler. Bu gibi kişilere anında ağzının payını vermek en iyisi; haklılığınızı ve sinirinizi ertelemeyin. Sen kendini üzeceğine o kendini üzsün biraz da. Eğer satış elemanı patron değilse şikayet etmek de bir yöntem. Eğer bir çalışan, terbiyesiz davranış üzerine defalarca şikayet alıyorsa, sonunda patron ya kulağını çekecek ya da kapıyı gösterecektir. Eğer şikayet olmazsa patron da habersiz olur. Patron da çalışanlarına müşteriye nasıl davranılması gerektiğini baştan adam gibi öğretmeli ve yeri geldiğinde uzaktan veya yakından teftiş etmeli.

@Tahsin Y.

Tahsin bey size yönelik veya sizi ima edecek bir cümle kurmadım sadece sizin mesajınız benden önceydi tmm sizde şu turkçe konusunu bırakında madem konu olağan akışında devam etsin..

İnsanları burda yaşadığı sorunları paylaşmaya pişman etmek isteyen ve bu satış düzenin olduğu gibi devam etmesini isteyen bir grup var sanırım burda..

Diyoruz bisikletlilere yolda saygı duymayan insanların eğitilmesi gerek...Bence satıcılardan başlanması daha iyi olur sanki

@Tahsin Y.
daha muhabbeti sizli/bizli seviyede tutmaktan acizsiniz ve üstüne kalkmış bir terbiyesizliği savunuyorsunuz.
firmalar çalışanları kontrol etmekte ve işini doğru yapmayan çalışanını tespit etmekle yükümlüdür.
nasılki dükkanındaki malları kontrol etmekle ve müşterisine sağlam mal sunmakla yükümlüyse, aynı şekilde müştesini mağdur etmemekle ve müşterisine terbiyesizlik yapan çalışanını yola getirmekle yükümlüdür.
aksi illaki müşterinin birşey şikayet etmesi gerekir diyorsanız, siz firmayı sürekli deh çüşe ihtiyaç duyan bir eşek gibi görüyorsunuz demekki

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Lütfen sakin olalım ve ayrıca kurallara uygun davranalım. Her zaman eksikler yanlışlar olabilir ama bunu bir bütüne bağlamak yanlış olur. Yeşil Bisiklet bisiklete önem vermiş öncü firmalardan birisidir. Büyük bir ihtimalle personel yanlışlarını firma sahibi bilmiyordur. Bu tip durumlarda firma yetkilisine ulaşmakta fayda var.

@Gökhan K.
Gokhan bey sacmaladiginizi dusunup daha fazla cevap vermiyorum nasil dusunmek isterseniz oyle dusunun!

@Özgür R

Konu olagan akisinda devam ederken mantik cercevesinde yazilan cumlelere olumune saldiran arkadaslar yuzunden buralara geldik. Bu tarz konularda beni hep firmayi savunmakla sucluyorlar (gecende asli bisiklet konusu) fakat benim yek yaptigim sikayetci arkadasi savunmamak budur. Kesinlikle kendisine hak veriyorum ve her defasinda bildiriyorum yesil bisikletide tanimiyorum baska bir bisiklet firmasinida.
Tekrar ve tekrar soyluyorum sikayetci arkadas hakli ama bu sikayetini firma yetkililerine bildirmiyorsa bu konuda sikayet etme hakki yok (sikayetini kendine saklamali vr gerekiyorsa bir daha o firmadan alisveris yapmamali) ancak sikayet ettigi halde her hangi bir ozur veya yaptirim uygulanmadiysa sonuna kadar hakli olup her istedigi platformda da bu konuyu yazabilir. Umatim anlatabilmisimdir.

@ismail eren

Yazdiklarimi eger en bastan okursaniz kimseyi savunmadigimi anlayacaksiniz! Siz tek bir pencereden olaya baktiginizdan dokayi sanki beni rakip takim/dusman gibi gorup bir seyleri savundugumu dusunuyorsunuz.

Tekrar ediyorum ben bir sey savunmuyorum sadece olayi degerlendiriyorum ve hemen hemen her mesajimda da bunu bildiriyorum.

Geçen sene aksium jantlı idi fabrika çıkışı, son çıkanlarda aksium jant kaldırıldı.

@Levent_K
Bu bilgiye gore (dogru oldugunu varsayarak) geriye kaldi sadece terbiyesizlik.

Simdi gene bir kac sey soyluyecegim gene savunuyor olucam ama ben sadece ihtimalleri soyluyorum.
Siz degistiginizi bilmediginizden dokayi sordugunuz seyleri ukalalik ve dalga gecmeye gelmis bir musteri olarak algiladi ve ilgilenmemeyi tercih etti.

Dionot : BU OLASILIKTA BILE SATIS ELEMANININ HAKLI OLDUGUNU SOYLEMEDIM CUNKU DEGILDIR. SADECE IHTIMAL BILDIRDIM!

bundan sonra bu tarz konularda her mesajimin sonuna bu notu dusmem gerek sanirim

Yeni bisikletin hayırlı olsun Çetin abi bu arada salcano bayileriyle böyle sorunlar yaşayan pek çok kişi var ve bunun sebebi ise salcano isteyen herkese bayilik vermesi diye biliyorum.Hatta bunun biR canlı örneğine de ben şahidim bizim buradaki salcano bayisi hem kömür satıyor hem araba yıkıyor hemde bisikletle uğraşıyor artık gerisini sen düşün.O yüzden bende salcanoya karşı okuduklarım ve gördüklerimden sonra büyük bir ön yargı oluştu.Tüm markalarda böyle mi dersen,benim kendi bayim oldukça iyi kendisi hem giantın hem de sedonanın bayisi ve hizmeti de memnun edici.
Son olarakta o salcano bayisi sana en azından %10 nakit alım indirimi yapmalıydı...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri