Scudo Sports

Turist gurubumuz ve kıbrıs gezimiz (dikkat aşırı foto dolayısıyla istek uyandırır)

SEYYAH OZİ

Daimi Üye
Tepki
641
İsim
Özkan
Başlangıç
2013—14
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ekim ayında iki kişi istanbuldan taşucu iskelesine aracımızla ulaştık135275 dosyayı görüntüle

İstanbuldan yaklaşık 1000 km bu bilgiyide verelim

taşucu iskelesiDSC_0181.JPG

Feribot saati gece 23 olduğu için biraz taşucunda oyalandık bu arada feribot ücreti 85 tl onuda hatırlatalım bisikletten ücret almıyorlar

Dosyalar

• DSC_0182.JPG
    DSC_0182.JPG
    98,5 KB · Okunma: 67
Scudo
Fotoğrafları heyecan ile bekliyoruz.

Fotoğrafları heyecan ile bekliyoruz.

DSC_0183.JPG buda feribot beklerken vakit öldürdüğümün
ispatı

DSC_0192.JPG DSC_0192.JPG

Girneye gözümü dikdim acayip gaz var

DSC_0199.JPG bu beyefendi ümit bey kendisi 46 yaşında bakmayın yolda çok kişiye nal toplatır

DSC_0209.JPG girneye indik ilk işimiz market buranın en büyük marketi lemar hemen yemeklik bileyler bakıyoruz

DSC_0207.JPG markette fiyatlara bakayım dedim hiçde korkulacak gibi değil herşey uygun

DSC_0211.JPG burda atıştırıp yola bismillah dedik, ve bastık pedala

DSC_0212.JPG ümit abi candır, hadi olum senimi bekliycem dergibi bakıyor, veriyoruz ayarı rğzgar arkadan esiyor trafik yok hava sıcaklığı 21 derece daha ne istersinki ve 27, 30 ortalamayla basıyoruz pedala

DSC_0228.JPG bir benzinlikde mola veriyoruz bi kahve içelim dedik benzinliğin sahibi trabzonlu çıkdı biraz konuşduk sonra yola devam

Dosyalar

• DSC_0207.JPG
    DSC_0207.JPG
    108,4 KB · Okunma: 27
Römork kullananlara hep bir sempati ile bakmışımdır. Taşıma aracı olarak bence en iyi tercihi yapmışsınız. Forumda bir römork kullananlar kulubü oluşturalım, ve önyargıları yıkalım.

Ben hayatımda böyle deniz görmedimDSC_0255.JPG

DSC_0258.JPG ilk çadır yerimize ulaşıyoruz

DSC_0266.JPG

DSC_0276.JPG bilemessiniz,eğer bu manzarada oturup hayallere dalmadıysanız denizin sesini ve huzuru bilemessiniz, nolyo lan şaire bağladım neyse çadırı kurduğumuz yerin on metre altı kumsal arkamızda eski kilise sizin anlayacağınız manzara müthiş

DSC_0284.JPG kumsaldan kaldığımız yerin görünüşü

DSC_0272.JPG gün doğarken bu manzarayı fotoğraflayayım dedim

DSC_0290.JPG kahvaltıyı yapmadan hooooop denize, ben yüzme bilmiyorum. Ama ilk kez bu kadar çok suya girdim su çok sıcak istanbulu aradığımda çok soğuk diyorlardı biz denize giriyorduk mükemmel bir denizi var

DSC_0311.JPG burda hanıma jest yapmayı ihmal etmiyorum eşim benim baştacım bütün kadınların bunu hakettiğini düşünüyorum, bunuda söylemeden geçmiyeyim

okadar temiz kumsalları varki anlatamamDSC_0297.JPG

DSC_0302.JPG burda gurubumuzun ismini yazıp atmıştım gurubumuzda birbirinden değerli arkadaşlarım var, hepsi benim için bir dost

DSC_0316.JPG sabah bu manzarayla uyandık ve toplandık tekrar yollara düştük

Devamı yarın

@aziz otkur
Teşekürler

Abicim harika tur yaptınız. Grupça hepimiz size imrenmedik değil. İnşallah daha iyilerini de Mevlam nasip eder. Yakında güzergah bilgilerini ve önemli notları da paylaşmanı bekliyoruz. Bu arada admin arkadaşlar konuyu doğru yere (uluslararası gezi ve tur makaleleri) taşırlarsa harika olur. Sanırım aceleden yanlış yere yazılmış.

Fotoları beklemekteyiz başkan.

• Beğen
Tepkiler: SEYYAH OZİ
DSC_0318.JPG saat onbir gibi yola çıkıyoruz istikamet dipkarpaz

DSC_0324.JPG ilerledikce çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz berrak deniz, okadar temizki

DSC_0326.JPG

DSC_0325.JPG DSC_0325.JPG

DSC_0340.JPG

Yollar böyle devam ediyor ilk rampamıza yaklaşıyoruz yedikonukla balalan yerleşimlerinin arasında yaklaşık 700 metre bi tırmanma yaptık buarada fazla su imkanımız yokdu hatta yolda ingiliz bisikletçi gördük susuz kalmış yağmur yataklarındaki suyu içtim demişdi bende mataranın birini verdim bitane bana kaldı

DSC_0345.JPG

DSC_0348.JPG rampayı çıkdım, soluklanma aşamasındayım

Burda dikkatimi şu çekdi hiç çeşme yok ancak su sıkıntısı çejmiyorsunuz 20 km aralıklarla yerleşim var en azından köy veya benzinlik dedikleri gibi değil en azından bana öyle anlatıldı

DSC_0352.JPG ve balalan köyüne varıyoruz burası girneden yaklaşık 100 km sadece birkez rampa çıkdık yol çok gğzel hava güzel ve inanırmısınız araç trafiği çok az az ileride inişe geçtiğimiz yerde köye girip bişeyler atışdırıcaz

DSC_0353.JPG köyün içinde ufak bi kahve tarzı bi mekana oturuyoruz buranın sahibi emir ali korman diye bi abimiz 74 de oda katılmış barış harekatına

Burda şu mevzuya deyinmem gerek kıbrıs halkı türkleri çok seviyor ben daha önce işde türkleri sevmiyorlar felan gibi laf çok duydum ama bana hiç denk gelmedi aksine bizi durdurup ihtiyacınız varmı diye soran içecek ikram eden halnhatır soran onlarca insana denk geldim inanın kıbrıs halkı çok sıcak kanlı ve misafirperver aynı bizler gibi

Emir ali abi anlattıkca geçmişi benim biraz gözler sulandı, çok acı ve sıkıntılı günler yaşamışlar inanın insanın kaldırabileceği şeyler değil geçmişi açıp insanları üzmemek adına bu konulara girmiyorum yanlız şunu söyliyeyim yaşanılan sıkıntılar duyduklarınızdan çok daha fazlaymış

DSC_0356.JPG emirali abimizin orda bişeyler atışdırıp en iyi yaptığımız işe devam ediyoruz, bisiklete binmeye, okadar güzel manzaralar varki durup durup fotoğraf çekiyorum bu arada coğrafi olarak türkiyeye en yakın yermiş bu balalan köyü aklımda kalmışken söyliyeyim

DSC_0357.JPG istikamet dipkarpaz

Romörk ile ilgili bir sorum olacak. Romörk üzeindeki brandayı nasıl temin ettiniz, nerede yaptırdınız. Su geçirmez sanırım. Lastiklimi. Birde deneyimlerinizi paylaşırsanız bazı endişeleri gidermiş olursunuz. (tırmanışta zorluyormu, dengeyi bozuyormu, toplu taşımada zorluk yaratıyormu vs)

DSC_0367.JPG yaklaşık 5km sonra sipahi köyüne giriyoruz su takviyesi ve ihtiyaç molası veriyoruz

DSC_0365.JPG kıbrıs bayrağı almak için bi kırtasiyeye girmişdik burdaki insanlar bize nerden geldinşz diyince bayrağı gösterdim, istanbul Türkiye diyince çok sevindiler gerçekden bizleri çok seviyorlar bişeyler ikram ettiler fazla durmadan bayrakları takdık ve yola devam.ettik burdan tekrar heosine selam olsun

DSC_0370.JPG dipkarpazla sipahi arasında bir çeşme av aşığı birisi yaptırmış

DSC_0380.JPG ve akşamüstü dipkaroaza vardık

DSC_0388.JPG çadırımızı kurup yemek hazırlığı yapıyoruz

DSC_0385.JPG

DSC_0387.JPG

Tebrik ederim.Harika bir tur olmuş ,Gerçekten çok özendirici ve kıskandırıcı :harika: devamı var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Bozkırlı
Devamı yarın

@mehmetsunu
Arkadaşlar donanımla ilgili açıklamayı konunu nsonunda yazacağım sevgilerle

.masaallah cok guzel anlatim olmus pedaliniz kuvvetli yoluniz acik olsin

Geri