saat onbir gibi yola çıkıyoruz istikamet dipkarpaz

ilerledikce çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz berrak deniz, okadar temizki
Yollar böyle devam ediyor ilk rampamıza yaklaşıyoruz yedikonukla balalan yerleşimlerinin arasında yaklaşık 700 metre bi tırmanma yaptık buarada fazla su imkanımız yokdu hatta yolda ingiliz bisikletçi gördük susuz kalmış yağmur yataklarındaki suyu içtim demişdi bende mataranın birini verdim bitane bana kaldı

rampayı çıkdım, soluklanma aşamasındayım
Burda dikkatimi şu çekdi hiç çeşme yok ancak su sıkıntısı çejmiyorsunuz 20 km aralıklarla yerleşim var en azından köy veya benzinlik dedikleri gibi değil en azından bana öyle anlatıldı

ve balalan köyüne varıyoruz burası girneden yaklaşık 100 km sadece birkez rampa çıkdık yol çok gğzel hava güzel ve inanırmısınız araç trafiği çok az az ileride inişe geçtiğimiz yerde köye girip bişeyler atışdırıcaz

köyün içinde ufak bi kahve tarzı bi mekana oturuyoruz buranın sahibi emir ali korman diye bi abimiz 74 de oda katılmış barış harekatına
Burda şu mevzuya deyinmem gerek kıbrıs halkı türkleri çok seviyor ben daha önce işde türkleri sevmiyorlar felan gibi laf çok duydum ama bana hiç denk gelmedi aksine bizi durdurup ihtiyacınız varmı diye soran içecek ikram eden halnhatır soran onlarca insana denk geldim inanın kıbrıs halkı çok sıcak kanlı ve misafirperver aynı bizler gibi
Emir ali abi anlattıkca geçmişi benim biraz gözler sulandı, çok acı ve sıkıntılı günler yaşamışlar inanın insanın kaldırabileceği şeyler değil geçmişi açıp insanları üzmemek adına bu konulara girmiyorum yanlız şunu söyliyeyim yaşanılan sıkıntılar duyduklarınızdan çok daha fazlaymış

emirali abimizin orda bişeyler atışdırıp en iyi yaptığımız işe devam ediyoruz, bisiklete binmeye, okadar güzel manzaralar varki durup durup fotoğraf çekiyorum bu arada coğrafi olarak türkiyeye en yakın yermiş bu balalan köyü aklımda kalmışken söyliyeyim

istikamet dipkarpaz