Scudo Sports

Tur Bisikletçiliği ve Yalancılık

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
Merhaba arkadaşlar,
Bir "tatlısu turcusu" olarak, turlara çıkmadığım zamanlarda, belli aralıklarla, yaptığım turları, o turlarda ne yaptığımı, neyi yanlış, neyi doğru yaptığımı düşünüyorum. Az evvel yine düşünüyordum, aklıma turlarım sırasında "Mesleğin nedir?" diye soranlara verdiğim cevaplar geldi. "Sıradan bir işim var, boş vakitlerimde sürüyorum." demek zoruma gidiyor açıkçası, sizde de oluyordur belki. Hayal ettiğim tam olarak bu değildi anlayacağınız, bu saatten sonra da maaşla zengin olamayız. Biz de meraklılarına yalan uydurarak geçiştiriyoruz (biz dediysem, şimdilik tek kişiyim).
Mesela en güzeli Tunceli'deyken kavun getiren bir arkadaşa uydurduğum hikayeydi. Belki de ileride çocuklarına beni anlatır. Belki de dolaylı olarak bir çocuğun ufkunu açarım he, ne dersiniz?
-Mesleğin nedir? (merak işte)
-Belli bir mesleğim yok. (hade be!)
-Nasıl yani? (ne merakmış be!)
-Yok işte. Bazen günlük işler yaparım. (breh breh!)
-Hep öyle mi?
-Hep. (yavaş gel yeğenim)
-Ne güzel! (imrendi be adam)
-Güzel tabii. Şu ana kadar Türkiye'nin yarısını gezdim böyle. (yavaş gez de saçın başın dağılmasın)
-İnanmam, gerçekten mi?
-Tabii ki.
-Biz de ancak çay kenarına gidebiliyoruz :(
-Bence denemek lazım. Ben denedim, oluyor. (neymiş o olan?)
Kavun, çay, poğaça... Onlar getiriyor, ben uyduruyorum. Olur da burayı okursan Tuncelili arkadaşım, affet len, hayalim oydu, o sebepten uydurdum.

Ekleyeyim, başlık biraz garip olmuş. Olsun, gelin dökün içinizi. Tur bisikletçisinin itirafları :)

Scudo
:) icinde yalan olsa da bir baskasinin hayali belki de gelecegi olmus . Ne guzel. Keske her yalan boyle olsa.

sevdim.:)
Anlatım da güzel.Bakalım ne öyküler çıkacak burada.İzleyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
31 yaşındayım bazen öğrencimisin diyorlar, ben de uzatmamak için evet öğrenciyim deyip, öğrencilik yıllarımı anlatıyorum :)
Bazen fazla ilgi bazen de alakasız soruları geçiştirmek ya da soran kişinin duymak istediği! cevabı vermemek için masum yalanlar söylediğim olmuyor değil :)

• Beğen
Tepkiler: ykaracavus
Önümüzdeki ilkbahar ya da yaz Bandırma-Manisa yapamazsam kervana ben de katılacağım. :)

Bu arada işe (K.Çekmece-Karaköy) bisikletle gidip geliyorum deyince zaten gözlerdeki palavracı yaftasını hissedebiliyorum. :D

Ben dişhekimiyim yolda mesleğimi soranlara ticaret diyorum çünkü herkesin dişleriyle ilgili soracak bir şeyi oluyor, kendisinin olmasa bile çocuğunun muhakkak oluyor:) ben meslekten kaçarken bisiklette, o çok sevdiğim aletin üstünde gene işin içine çekilmek beni çileden çıkarıyor
benim yalanım bu:)))))

30 ağustos 2009
saat 04.30 olay performans,,
13 adam hazır,
toplam mesafe 270 km
güzergahın zorluk derecesi,

bostancı-suadiye kavşağı 104 km
6 km sonra 21 km 7-8 eğim rampalar ile boğuşulacak zirveye doğru sert arazide 8 eğimli rampalar ,
04.30 çıkış başladı tempo çok hızlı oldu ve gebzede filim koptu 2 kişi geride kalınca olaya müdale ettim ,turu ben düzenliyor idim ,ve sürekli buradan yazdığım halde olayın performans olduğunu gezi ile karıştırılmaması gerektiğini söylediğim halde arkadaşlar olayın ne olduğunu acı bi şekilde sahada gördüler,
nitekim bi arkadaş patladı yani yoruldu ,
evet yorgunluktan dikkati dağıldı ve su borusunu kaçırınca aynen düştü ve diz yarıldı ve kan hafif akmaya başladı ,ve yanında ona eşlik eden arkadaş ikisi döndüler tabi ,izmite yaklaşırken bi başka arkadaş ise önümde gidiyor idi.ve kırık şişeden kaçamadı tekeri boydan boya yarıldı ,ve o da dönmek zorunda kaldı ,tren ile döndü tabi,
ve geriye kalan 10 adam kartepe zirveye pedal bastı suadiyeden girdik ısı 40 derece oldu iş zorlaştı ve zirveye ben aytekin erzan volkan akboga ali emre akcan ,evren tuğutlu ,suha onur er, harun, koray ulaştık 8 adam başardı ,
3 adam başaramadı bir kişi izmitten katılmış idi 11 kişi olduk izmitte ,
evet bu iş gerçekten zor olmuş idi.ve maşukiyeden indik bana 150 km ye patlamış idi ama bunun 21 km si rampa idi 200 km ye denk demek ,
23 nisan 2013 de ise 215 km yi 15 saatte devirdim ama güney yolundan iş kolay oldu tabi,13.5 saat sele üstü kaldım 1.5 saat mola oldu bunun 45 dakikası topçulardan eskihisara dönüş saati feribotlar kağnı gibi geliyor bana,
evet kartepe istanbuldan en zor etaptır ,
yol bisikleti ile 1640 'a çıkamazsınız ama edirne birincisi soner dangır yolu sürdü oraya ve zirveye yolla çıktı ,
270 km yi tamamlayanlar ise
volkan akboga
ali emre akcan
aytekin erzan
suha onur er
harun
evren tuğutlu

herkesde mtb var idi ben tren ile döndüm ,,

Sizinkisi gene pembe ve beyaz yalan ben çok,çok uzun tura çıkıpda yarısında pes edip otobüse atlayıp geri dönen arkadaşlar'da biliyorum bide aman abi kimseye anlatma rezil oluruz diyorlar:))

@sezer16

Sezer bey bir konuda bilginize ihtiyacım var geçen bir diş çektirdim aman yarabbim godzillada yokmuş meğersem benim dişlerim bir kök çıkdı azı dişi idi ödüm kopdu yaaa:)))fırçalarım,dişip,gargara yani kısaca yapılması gerek ne varsa yapıyorum ağzımda diş kalmadı bu ırsi olabilirmi rahmetli babamında çok genç yaşda dişleri eridi gitti.ne yapsam çürüyor yahu..

Burada cevaplarım seve seve ama bisiklet üstünde karşılaşırsak aman ha diyeyim
Neyse gırgır bir yana elbette kalıtsal sorunlar diğer bütün konularda olduğu gibi aynen dişte de anne babamızdan yadigar bize ama diş de şöyle bir özellik var biz korunma tedbirleriyle bunu en aza indirgeriz diş fırçalama örneğin şimdi kime sorsam fırçalarım diyor ama bunun bebeklikten çocukluktan beri olması gerek bizdeki eksiklik bu noktada yoksa bir senedir dişlerinizi fırçalamanız sonucu çok değiştirmez.Finlandiyada dişhekimliği fakülteleri azalıyor nedeni adamlar temel dişhekimliği konularını halka çocukluktan itibaren o kadar iyi öğretmişler ki dişhekimine ihtiyaç yok benim ülkemde en kısa zamanda o noktaya gelir de ben de doyasıya bisiklete binebilirim.
kalın sağlıcakla gülen dişlerle

Geçen yaz Gürcistan turunda 54 yaşında Alfred adlı bi amcayla muhabbet ettik 4-5 saat.Kendisi avrupada birçok ülkeyi gezmiş bilgili.bana dedi nerelesin, dedim Türkiye adım Alper...amca dedi yooook olmaz inanmıyorum senin adın Albert ve Sen fransızsın yalan söyleme bana dedi..Baktım olcak gibi değil..Evet fransızım adım Albert fransadan sürerek gürcistana geldim dedim..4-5 saat biraların biri geldi diğeri gitti..şen şakrak bi muhabbet geçti aramızda..benim itirafımda buydu :) tatlı bi anıdır benim için

okulum biraz küçük ama tatlı bir kasabadaydı(6000 nüfüslu)yaz okulunda arkadaşlarla sıkılınca 5 arkadaş bisiklet kiralayıp çevre köyleri gezelim dedik.Neyse kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde 2 tekerimde patladı :D napcaz netcez derken 3 kişiyi yolladık 2 kişi (en yakın köye 10 km) otostop çekip pat patla köye gittik köyde bisikletciye bıraktı saolsun patpatcı abi :D orda da 2-3 çocuk vardı tabi bizim tipimizden şehirli olduğumuz anlaşılıyor.çocuklar abi nerden geliyonuz diyince istanbuldan geliyoruz sende gel bizle felan dedik çocuga tabi çocuk :eek:böyle sonra giderken abi kaç kişi biniyosunuz bisiklete diyince ben o yorgunluk ve bisikletin olması sevinciyle 4-5 kişi biniyoruz dedim tabi bisikletcide amma salladın be abi demişti.anadolu insanını seviyorum kötülükten uzak,doğaya yakınlar.

[QUOTE= Bir de bunun 2.versiyonu var. Yapıp ta inandıramamak.

Çok doğru. Elazığ-Trabzon turumu -bunu gerçekten yaptım, yalan yok- bitirip işe döndükten sonra başıma gelmişti. Turumun işyerimde duyulmasıyla göbekli ihtiyarlar heyeti -çoğu yirmili yaşlarında- beni ben fark etmeden sorguya çekmişlerdi. Bak yine aklıma geldi. Ben de saf saf anlatmıştım. Sohbetin sonunda -Trabzon'a vardığım kısım- elinde çay ile gelen arkadaşıma "Sorguya çektik, yalan söylemiyor gibi." demeleriyle amaçlarını anladım. Bu bana denir mi be :(

Benim en çok söylediğim yalan nerden geldiğimle ilgili muhtelif cevaplar.

Mesela Muğla'da nereden beri bisikletle geldiğimi soran meraklıya İzmir'den diyorum, Fethiye'de sorana Muğla'dan diyorum adam oha diyor Muğla'dan buraya bisikletle gelinir mi?! Verdiği tepkiyi oranladığımda İstanbul deseydim beni dövmeye filan kalkışırdı diyorum. Antalya son durağım.. 5-6km kalmış jandarmanın teki hiç bir şey sormadan, buradan "taaa" Antalya'ya bisikletle mi gideceksin dediğinde bitmiştim zaten. Şu tüneli geçeyim yeter bana dedim ne diyeyim. En son Çan'da benzinlikteki abi sordu ona Çanakkale'den geliyorum dedim bir tek o yemedi yanındaki arkadaşına kesin istanbul'dan geliyor dedi içimden yuh dedim nasıl anladıysa..

Geri