Scudo Sports

tubeless sisteme geçiş hakkında (dönüşüm kiti değil)

1 senedir kullanıyorum geçen haftaya kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. öğlen sürüşten gelince havanın indiğini farkettim. söktüm sıvı kalmamış. 6 ayda bir yenileyin diyorlar ya, hesapladım tam 6 ay olmuş. sıvıyı tamamladım ama bu arada o sıvının ne pis bişey olduğunu anladım. yapış yapış dediğiniz olay tam bir baş belasıymış. neyse sıvı kapattı boşta dururken. sürüşe çıkınca bir süre sonra o noktadan fışkırdı her yana. heralde kapatamayacağı büyüklükte bir delikti. çünkü lastiği inceledim ufak tefek bikaç yerinde sıvıyı farkettim. küçük yerlerde işini yapmış. lastikçiler yapmaya yanaşmayınca normal bisiklet yamasını içten uyguladım lastiğe, sıvıyı ekledim tekrar şimdi deneme sürüşleri yapıyorum. dün 60 km kadar yaptım problem yok gibi. eğer tutmazsa fitil deneyeceğim. iç lastiğe kadar yolu var.

Kaucuk ile kolayca yapisan sividan kurtulabilirsiniz

Scudo
@wolverin eğer bahsettikleri gibi yama yüzde yüz verimli oluyorsa ben gayet memnunum sıvı olayından. Ufak tefek kesikler için yolda uğraştırmıyor. Tabi ki yanımda yedek iç lastik co2 yama seti sibop dönüştürücü taşıyorum her ihtimale karşı. Bir de o tubeless pompası şart. Bir haftadır ne çektiğimi bir ben bir de Allah biliyor

• Beğen
Tepkiler: wolverin
@Turisti yok yapış yapış dediğim, mesela yolda patladı, yedek lastik takacaksınız, dış lastiğin içinde sıvı var, söktünüz, haliyle heryer batacak.
Bunun dışında, patlak için sıvı kapatsada evde kauçukla tamir etmek gerekir sanıyorum.
Batması bir yana sıvı iç lastiğe de bulaşacak ve kısmen tutacak, buda bazı arkadaşların akortlarını bile bozmuş
Arkadaşlar, bu konuda çok tecrübeliler vardır eminim, konuyu canlandırın 🙂

Son düzenleme:
Cst pıka çok dişli olduğu için schawalbe g one speed ile degıstırmetı düşünüyorum. Hava basma işinde sıkıntı olacak muhtemelen. G one lastikler 3000 km kadar tubeless olmadan kullanıldı. Acaba pc temizligı için aldığım hava kompresoru ile ucunu bir şekilde emaneten daraltarak hava basabilir miyim. Birde lastiklerın kullanmıs olması sorun çıkarır mı bana

Geri