Murat Cömez
En yeni üye - Kayıt: Az önce
- Tepki
- 20.710
- İsim
- Murat Cömez
- Bisiklet
- Colnago
@Murat Cömez@Serdar AĞAYA
Siviya arazide de gerek yok, ben senelerdir tubeles kullaniyorum, ilk basta sivili kullanmistim ama sonra sivi koymadan kullanmaya basladim. Eger bir bisiklet arazi de kullanilacaksa, sivi degil celik de olsa yaninda daima bir ic lastik bulundurmak gerekiyor.
@Ayhan Kıravat
Eger tubelese gecme sansin varsa gec, kesinlikle tavsiye ederim. Sivi falanda kullanmani da tavsiye etmem, gereksiz agirlik oluyor. Bir lastik yarilinca sivi bile o lastigi kurtaramaz.
merhaba. sıvısız kullanmakta amaç nedir? benim bisiklette gavia 1 lastik var ondan soruyorum. bir avantajı varsa değerlendirelimArkadaşlar merhaba, üstte yazdım ama, giant fondo gavia 2 lastik kullanıyorum, 32 mm
Şu anda sıvı var yalnız, ileride 28 mm boyutunu alacağım ve sıvısız kullanacağım, sıvı olmadan kullanan arkadaş varsa bilgi verirse sevinirim, ona göre tubeless tankı alacağım.
1 senedir kullanıyorum geçen haftaya kadar hiç sıkıntı çıkarmadı. öğlen sürüşten gelince havanın indiğini farkettim. söktüm sıvı kalmamış. 6 ayda bir yenileyin diyorlar ya, hesapladım tam 6 ay olmuş. sıvıyı tamamladım ama bu arada o sıvının ne pis bişey olduğunu anladım. yapış yapış dediğiniz olay tam bir baş belasıymış. neyse sıvı kapattı boşta dururken. sürüşe çıkınca bir süre sonra o noktadan fışkırdı her yana. heralde kapatamayacağı büyüklükte bir delikti. çünkü lastiği inceledim ufak tefek bikaç yerinde sıvıyı farkettim. küçük yerlerde işini yapmış. lastikçiler yapmaya yanaşmayınca normal bisiklet yamasını içten uyguladım lastiğe, sıvıyı ekledim tekrar şimdi deneme sürüşleri yapıyorum. dün 60 km kadar yaptım problem yok gibi. eğer tutmazsa fitil deneyeceğim. iç lastiğe kadar yolu var.@a.erkan Önceki yazışmalarda @Murat Cömez arkadaş yazmış sıvısız kullandığını yalnız, dağ bisikleti sanırım, mesela yolda teker yarıldı, buna yapacak bir şey yok, eve gidince kauçuk ve sair tamir edilecek, beni korkutan tekerin içinde sıvı varken hava ile temas ettiğinde yapış yapış olup kuruyacak iç lastik zor takılacak...
Önceki yazışmalarda da var iç tekeri taktıkları zaman akort bozuluyormuş, bu yüzden yanlarında sabun gibi bir şey taşıyorlarmış, ben arabadaki gibi kullanayım ufak tefek diken tel girerse eve kadar idare eder herhalde, evde de tamir ederim, diğer türlü hem zor hem masraflı. O yüzden kullanan arkadaşlar bilgi versin dedim, eğer devam edeceksem tubeless için pompa ya da benim tabirimle tubeless tankı alacağım.