Scudo Sports

Triban 100 2019

Ecmel55

Üye
Tepki
17
İsim
Ecmel
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
b'Twin
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Merhaba 2-3 konuyada yazdım biliyorum ama triban 100 bence hak ettiği değeri verilmeyen bir bisiklet herkes onu yol başlangıç bisikletine geçiş için uygun değil gibi görüyor ama bence tamda uygun çünkü yol yarış bisikletine geçcek kişi öncellikle mtbyi yavaş yavaş bırakmalıdır şahsen mtbden direkt ip ince yol tekerine geçerilse ya birçok kez teker patlağı yada bisikletten zevk alınmamaya başlanır diye düşünüyorum triban 100 en iyi yani ise tekerlerin hem asfalt hemde şehir için uygun olması hem şehirde parke taşta ve kaldırımda rahatlıkla sürebilir bir bisiklet ortalama bir kullanıcı için gayet yeterli buluyorum vites sistemi ise sadece pozisyon değişirirken sıkıntı olur gibime geliyor birçok kullanmıyon kişi tek aynokal ve vites sisteminde bahsetmiş tek ayna kol yeni başlayan birine gayet yeterli gelcektir gibime geliyor eğer gelmezse update edebilir ve vites sistemi ise biraz pratikte kötü görünsede kullanan çoğu kişi fazla sıkıntı olmadığını söylüyor bende bunu mart ayı içinde almayı düşünüyorum 1700 tlye 2.el yol al diyenler çok oldu vazgeçmemei istiyende çok oldu ama benim en büyük heveslerimden biri olan bu biiskleti almak istiyorum sizce eğer 1700 tlniz olsa ve bu tür bir bisiklet isteseniz alır mıydınız? birde kullananların sevip sevmediklerini birde kullanmanın zevkli olup olmadığını son olarakta günde 2-3 saat bisiklet kullan birine göre iyi bir bisiklet midir görüşleriniz için şimdiden teşşekürler :)

Bu arada istediğim tip dropbar

HİÇ Mİ KULANAN YOK :):):)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: galen
Scudo
Merhaba.

Öncelikle kullanıcısı değilim fakat küçük kardeşim bu bisikletle başladı yol bisikletine. 2 ayın sonunda grup sürüşümüzle Ankara/Polatlı arası paşalar gibi 140 kilometre yol yaptı. Kötü bisiklet değil, sizi yoracak bir bisiklet değil bu konuda endişe etmeyin. Diğer taraftan aynı durum çelimsiz kardeşim içinde geçerli olurdu. Diğer yol bisikletlerine göre sağ tarafta bulunan vites kolu biraz garip ilerleyen zamanlarda yeterli gelmeyecek daha farklı bir arayış içerisine gireceğiniz için yetmeyecektir. Bu sene ki fiyatlarına gelecek olursak bir çok firma gibi Decathlon'da fiyatlarında artış yaptı. 2018 yılının ortalarında 1300 liraya satın almıştık, şuan dediğiniz gibi 1700TL civarında.

Kısacası alıp almayacağınıza siz karar verin, daha önce ne kullandınız bu bisikletten ne beklentiniz var arada ki farkı hissettirecek bir bisiklet sizi memnun etmeyebilir, insan oğlu doyumsuz. Olsun dedikçe sonu gelmiyor hala daha iyi ekipmanlar, kadrolar, aksesuarlar arıyoruz.

Kazasız, keyifli sürüşler.

Son düzenleme:
ben dechatlonda iç lastiğini bulamadım ama eğer biliyorsanız linkini atabilir misin ?

@Ecmel55
Decathlon'da var mı bilmiyorum fakat 700x32c lastik kullanılıyor Triban 100 modelinde. Her yerde bulursunuz =)

@Cyanide teşşekür ederim fakat dechatlonda olsaymış iyimiş eğer varsa önerdiğiniz ucuz 700x32c iç lastik var mı acaba kardeşiniz patlayınca nereden alıyordunuz acaba internettense link atabilir misiniz ?

• Beğen
Tepkiler: rodya
@Ecmel55
Kullanmadim ama Decathlon da var 700x32c;
(link)

@Osener teşşekür ederim biraz tuzluymuş birde bulunduğum bölgede yok neyse artık tşkler tekrardan 25tl biraz fazla yinede bence 1 lastik için

Decathlon iç lastiğin tanesinin 7tl olduğu zamanları hatırlıyorum. Vay be.

Bu arada 1200 km oldu iç lastik hala taş gibi. Hemen hemen her gün lastik basıncını 120 psi yaparım. Sibop kısmı da taş gibiymiş gerçekten. Lastiği kötüleyen arkadaşlar vardı. Benim tecrübem bu.

@Ecmel55
(link) bu 35 mm 45 mm arası için olanı

buda (link) 23 mm 32 mm için uygun olanı dış lastik ebadınıza göre seçersiniz

@Emre Doğan eskiden triban 100 mü kullanıyordun birde kullanıyorsan bişey sorcam ben yaklaşık mtb lastiğni her 500kmde bir patlatıyorum bu bisiklette fazla sıkıntı olur mu birde iç lastik çok pahalanmış 25tlye çok pahalı bence hemde teklisi daha ucuz bulabilceğim bir internet sitesi var mı güvenilir

"yol yarış bisikletine geçcek kişi öncellikle mtbyi yavaş yavaş bırakmalıdır" alkolü falan mı bırakıyorsunuz? :naslyany: Yazınız tam deneme sınavlarına konacak tipte olmuş.

Yukarıdaki metinde kaç yazım yanlışı vardır?

A 99999 B99998 c99997 d99996

Bu arada triban100 net çöp. Uzun uzun sebeplerini sıralamayacağım bile.

@Mustafa Zeybek

Size göre çöp olabilir fakat insanlar ellerindeki imkanlar ile kendilerine en iyi alternatifleri bulmaya çalışıyorlar. İnsanları ulaşabilecekleri şeylerden soğutmak yerine biraz daha ılımlı yaklaşıp, bilgi vermekte fayda olduğunu düşünüyorum.

Sehir efsaneleriyle dolu bir yazi olmus..

1. MTB den yol bisikletine gecis diye bir sey olmaz. MTB ayri, yol bisikleti ayri disiplinler. Hatta buna hibrit veya sehir bisikletlerini de ekleyebilirsiniz. Aluminyum kadrolu bir yol bisikleti, evet, karbon kadrolu bir yol bisikleti icin giris bisikletidir. SR Suntour masali bir MTB, FOX hava masali bir hardtrail icin giris bisikletidir. Ama yola gecmeden once MTB surulur, sonra yavas yavas birakilir diye bir sey yoktur. (Ben direkt yol bisikletinden basladim, hic de alismam zor falan olmadi, lastigim de patlamadi)

2. Yol bisikletlerinin lastikleri kolay patlar diye bir sey yoktur. Size kim ince lastik daha az dayanir; daha kolay patlar dedi bilmiyorum. Tam aksine ince lastik yol lastiklerinin basinci daha fazla oldugundan oldukca sert olurlar ve aslinda daha dayaniklidirlar.

@Smh
Ben de aynı durumdayım ama neyse onh söylüyorum. Bilgi vereyim; tek yaprak aynakol ile yokuş çıkmayı unutun. 48×14 kombinasyonu ile yokuş aşağı gitmeyi unutun. Vites kolunun pozisyonuna söylenecek yok. Ve bu bisiklet (?) 1700 lira. Ayrıca dropbarı var diye yol bisikleti denmesi çok saçma. Bence olsa olsa dropbarlı market bisikleti olur bundan. 1700 liraya alınan dağ bisikletleri de aynı. Süspansiyon diye zoom koyuyorlar, millet de mtb diye alıyor. Acı ama gerçek.

@Mustafa Zeybek kendi fikrimi belirttim zaten makale falan yazmadım orada kendime özgü olan bir fikri paylaştım bana göre mtb kullanan birisi için yol yarışa yavaşça geçmeli size göre farklı olabilir bu arada çöp diyebilirsiniz 1700tl değmez diye bilirsiniz bana göre de başka bisikletler çöp gelebilir fakat burada bilgi alamaya çalışıyorum bisikleti kötülemeniz birşey değiştirmicek bisiklet yine aynı bisiklet olcak size göre - yönlerini sayabilirsiniz ben zaten bu bisiklet için şehirde parkede bazende asfaltta sürmek için kullancağımı belirttim bütçem bu kadar el veriyor hatta 1700 bile pahalı geliyor ama yinede bu bisiklete içim ısınık ve almak istiyorum sadece sürenler hakkından veya bisiklette uzun deneyimleri olanlar tarafından bilgi almak istedim çoğu kişi güzelce anlattı ve sorularıma cevap verdi siz ise bisikleti kötüleyip çöp gibi şeyler deyip bilgi yerine caydirici kışkırtıcı şeylerde bulundunuz eğer sevmiyorsanız bisikleti nedenlerini belirtebilirsiniz sizin için bisiklet kullancak kişinin bütçesini yüksek tutması gerekebilir benimde bütçem el verdikçe ömür boyu garantili bir şehir tur karışımı birazda yol bisikleti karışımı olan hibrit bir bisiklete benzeyen triban 100ü almak istedim size göre kötü bir bisiklet gelebilir ama forum amacı bilgi vermek ve lütfen yazdığınız yazıda eleştiriden çok bilgi vaya özelliklerin size göre kötülüğünü belirtebilirseniz daha iyi olur

@Mert E. burda zaten şehir efsanesi değil kendi düşüncemi yazdım ve lastik hakkında şunu demek istiyorum mtbde yapmaya alışık olduğumuz haraketleri bunla yapamıcağımı biliyorum o yüzden kaç defa patlaybilceğini sordum alışana kadar sordum verdiniz bilgi için teşekkür ederim basınçı fazla olduğundan daha az patlar yorumunuzda aslında haklısınız fakat yinede psikoljik olarak ince lastik daha fazla patlar gibi hissediyor insan teşekkür ederim ama dediğim gibi kendi fikrimi belirttim :)

@Smh teşekkür ederim dediniz doğru bilgi almaya ve bütçemiz el verdiği bisikleti almaya çalışıyoruz size göre triban 100 iyi bir bisiklet mi istediğim özellikler karşısında ?

@Mert E. belirtmek istediğiniz bir fikriniz varsa söylerseniz sevinirim istediklerim karşınsa alınabilcek bir bisiklet mi triban 100

Sigara mı bu yavaş yavaş bıraksın mtbyi :D

@Mert E.
Aynen öyle 6000km boyunca 1 kere bile lastik patlatmadan gittim sonra ne hikmetse 2 kere birden peş peşe patladı. Son 1000km dir yine patlamıyor.

@CeRKeZ kimse anlamıyor yav :D 7-8 yıl mtb kullandım hatta 21 inch bisikletimide sayarsak nerdeyse 10 yıl ve artık yol yarış tarzına geçmek istiyorum fakat bütçem ve istediğim lastik kalınlığı lastik şekli dropbar oluşu renkinin asilliği ile triban 100 oldu istediklerimi karşılıyor ve emin olun mtbden yol yarışa öyle pat diye geçcek biri olmadığımı biliyorum çünkü arkadaşımın yol yarış bisikleti var ve 30dklık bir sürüş yaptım ve öyle kolay olmadığını bir alışma süreci olması gerektiğini düşündüm bunun içinde bütçemin el verdiği ve en çok hoşuma giden triban 100ü istedim sizinde fikiriniz varsa belirtirseniz sevinirim

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Ecmel55
Valla kardeşim al gitsin. Şahsen ben de baya baya düşünmeye başladım bu modeli. Tam bir yol bisikleti denilmez ama 11 kg ağırlığı, 14-34 rublesiyle yormaz. Ama yol bisikleti gibi de akmaz.

@slckats yav almayı düşünüyorumda şu lastiği kafama çok takıldı şimdi ne kadar çok azda patlasa 25tl çok pahalı geldi bana ben mtb lastğimi 10tlye değiştiriyorum bunun iste 25tl ne kadar az patlıyorda olduğu söylensede yinede 25 tl vermek biraz koyuyuor şahsen bir lastiğe :(

lastiği değiştirirsin olur biter ama ileride memnun kalmazsan satmak istersen ya da bazı parçaları yükseltmek istersen bu bisiklet seni zarara uğratacak bilgin olsun,
onun yerine bu bisikleti alman daha mantıklı (link)

• Beğen
Tepkiler: Aruera ve Osener
Geri