Scudo Sports

Trek'e ZAM

@Önder Küçükyazıcı

Vallaaa...bisikletimi tam zamanında almışım var ya.....Şimdi ki 8.4 hem daha pahalı hem de donanımı daha düşük :D:D

Scudo
Her şey bir yana durdurulamayan dolar ve bu ekonomi ile 2015'te çok canlar yanacak. Şu an fiyatından şikayet ettiğimiz markaları belki de önümüzde ki süreçte bulamayacağız. Şaka değil, maalesef böyle bir sürece girdik.

@Murat Cömez

canyon tek bir merkezden dünyanın hemen hemen her yerine kargo yapıyor. almanyadan da gidip alabilirsin tabi. almanyadan gidip alırsan oranın vergisini ödeyip dönünce geri alabiliyosun kargolatırsın 200 euro gibi bir kargo ücreti var ve türkiyeye gelince 1500 euro nun altındaki ürünler için %18 kdv ödüyosun. 1500 eurodan fazlaysa extra %20 daha alıyor devlet (1500 euronun üstünü ticari mal olarak sayıyor)

forumda daha önce gidip almak mı yoksa kargolatmak mı daha karlı diye tartışıldı. sonuç arada ciddi fark yok ama gidip almak daha hoş gibi duruyor.

trek almanyada türkiye ye göre daha ucuz olabilir ama canyondan ucuz olacagını sanmam. canyonun en büyük özelliği yüksek donanımlı carbon bisikletleri ucuza satıyo olması. farklı bir sistemleri var. misal benim su an almak için ugraştıgım model ultegra 6800 setli 7,5 kg karbon bir yol bisikleti. ham fiyatı 1350 euro. aksesuar kargo kdv fln 1850 euro civarında bir rakama denk geliyor. oda su an ki kurla 5300 küsür tl eder.

bu rakama bu kompenantlarda bir bisiklet canyonun dışında anca ikinci elde bulunabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Önder Bahadır
@sinobjk
1500 Euro'nun üstüyse sadece %20 daha değil bir sürü prosedürü ve ıvır zıvır masrafı var. 1500 euro üzeri olacaksa gidip almak kesin daha iyi :)

Alman malı ve internetten satış yaptığı için fiyatları uygun olan ve çok iyi yorumları olan ROSE markasını da atlamamak lazım bu arada.

Trek konusuna gelince. Bu fiyata alan varsa adam da koyar fiyatı gayet doğal olarak. Eğer kimse almazsa o zaman "seve seve" indirirler zaten o fiyatları. Ufak hesaplardan kimseye fayda gelmez. Gidip sorsan biz dolarla aldık ürünleri o yüzden dolar artınca böyle bir çözüme başvurduk gibi bir açıklama yaparlar muhtemelen. O zaman da sorarlar adama madem dolarla aldın neden euro bazında koyuyordun fiyatları diye.

bizim ulkemizde kdv otv vs vs dusmedigi surece bu surec boyle gider abi zannetmiyorum da bunlarin dusecegini? bakalim yeni bisiklet alanlara allah sabir versin ins butcelerini sarsmaz kimsenin

@erkan_harman, post: 16kaçtı, member: 49066
Koskoca PANASONIC Türkiye'den kaçtı,insallah bisiklet markaları da kaçmaz......

@Çağrı Soylu

epeydir canyonu araştırıyorum. forumda canyonla alakalı ne kadar konu varsa okudum. 1500 euro nun üstüne ıvır zıvır bişeler daha cıkıyor evet fakat cok deil 100 200 tl arası bişe cıkıyor.

tekstilçi bir arkadaşım var epeyde samimi arkadasız. yurtdısından hem kumaş alıyo hemde kumaş satıyor.bu gümrük işlerini bilir diye ona sormuştum. oda gümrükçüsüyle görüştü ve " evet 1500 euro üzeri ek maliyetler cıkar fakat biz zaten uluslararası ticaret yapan bir firmayız eger bisikletin faturası bizim adımıza olursa sadece kdv sini öderiz" demiş. şu an bunu araştırıyorum dogrumudur deilmidir. fatura benim adımı deilde firma adına olursa ne olur diye. bakalım görecez.

konu amacından cok saptı farkındayım fakat türkiyedeki fiyatlar bizi nerelere getirmiş bununda bir örnegi olmuştur.

not: şimdi rose a da bakıcam :D

6 ay kadar önce Almanya'dan başka bir ülkeye kargolatarak 2014 model Domane 4.3 aldım. Vergisiz fiyatı 1300 euro idi. Aynı bisiklet (2015 model ama renk hariç donanım farkı yok) Türkiye'de 2800 küsür euro. Nerde noluyor, hangi ara fiyat artıyor bilinmez.

@sinobjk
Canyonun donaminda almanyada daha nice o fiyata bisikletler var ve ayrica o fiyata Trekde buluna bilir. Ama tabiki bu yazdiklarima inanabilmek icin almanyaya gidip görmek gerekiyor. Almanya türkiyeyegörebiraz daha ucuz degil bayagi bir ucuz olabiliyor.:)
Not: Yazdiklarim yeni bisikletler icin gecerlidir.

@sinobjk

Arkadaşınızın firmasına faturalanacaksa karşı taraftan muhakkak menşei şehadetnamesini de istemelisiniz. Yoksa menşeini ispatlayamadığınız için KDV haricinde ek gümrük vergileri ödenir.

@Murat Cömez

benden aynen sizin gibi düşünüyorum fakat almanyaya gitme şansım yok denecek kadar az. netten araştırmaya devam ediyorum. misal rose biraz daha pahalı fakat bana göre yakısıklı deil :) trek, giant, specialized ve cannondale düşünebileceğim bisikletler ama nedense canyon cok hoşuma gidiyo o yüzden canyon a yogunlaşmış durumdayım. bakalım hayırlısı sezona pek bişe kalmadı. kismetimizde ne varsa gelir bizi bulur :)

@muratcolakoglu

bilgi için teşekkür ederim. o kadar cok sey okudum ki kafa biraz patates oldu bu konuda. ab ülkeleri için gerek yok diger ülkeler için gerek var diye kalmıs aklımda. bunuda tekrar araştırıcam. gerçi canyon da iki model arasındayım. tek farkları jant setleri eger 1500 euro üstü işlemler ciddi sorun yaşatacaksa bana diger modele yönelicem ve faturada adıma olacak. bakalım oda kismet mesele :D tekrar teşekkür ederim bu bilgi unuttugum bi bilgiydi hatırlatmış oldunuz ...

@sinobjk

AB'den gelmesi AB menşeili olduğunu göstermez. Bu yüzden menşei belgesi gerekir.

@muratcolakoglu

dogrudur. benim hatrımda öle kalmış olabilir. çokta zor bişe deildir tahminim. araştırmaya devam ...

O zaman TL gitsin , maaşlar herşey dolara dönsün.Ücretler TL ,fiyatların tamamı dolar.

Geçen Yaz Gidemedik Sınavlardan Bu Yaz İnşallah Giderde Görürüz Almanyada ki Bisikletleri İnşallah Stutgart Çevresinde Güzel Mağazalar vardır:D Belki Dayım CANYON Alır:D

@can akıncılar
Can Stuttgart cevresinde fazlasiyla güzel magzalar var, insallah gider ve görürüsün. Stuttgarta gelirsen beraberde gidebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: can akıncılar
@Hasan SAYLIK
TL, Doların Türkiye'deki adı :)

Dolara bu kadar bağlı kalırsak yurtdışı alışverişlerinde böyle olması normal. Rusya,Çin,Japonya ile yapılan ticaretlerde dolar devreden çıkarılmalı .

Geri