Trek fx her türlü oynamayı kaldırabilecek bir bisiklettir. Fitness olarak da kullanabilirsin, dropbar takıp aero pozisyonda da kullanabilirsin. Ben dropbar ve sti kollar ile kullanıyorum. (dropbarlı olduğu için yol bisikleti kavramını kullanmıyorum. Yol geoetrisi bambaşka birşey, amacım hava direncini düşürmek idi.)
Trek fx kadrosunun diğer alu kadrolarla kıyaslanmasına gelince, merida, giant ve specialized'in fitness kadrolarına göre daha rijit ve daha zor esneyen bir yapıda olduğunu kendim bizzat test ettim.
Bisikletim alivio setli 7.2.
Aynakolu deore ile değiştirdim. Hallowtech göbek, ağırlıkta 250 gr kazanmamı sağladı. Yol pabuçları ile orijinal bontrager jantlar ile kullanıyorum, bundan böyle, bir arkadaştan alacağım fulcrum jantlarla kullanacağım. 700x25 specialized espoir lastikler hem akıcı, hem hafif, hem de yuvarlanma direnci düşük.
Tayt sevmediğimden Brooks sele kullanıyorum. Ağırlığı 250 gr kadar arttırmış olsa da, 200 gr ağırlığındaki sert bir yol selesi ile hem daha hafif, hem de daha esnemez bir nitelik yakalayabiliyorum. Brooks ile yaylana yaylana gitmek performans dünyasının mantığına fazlasıyla aykırı.
Düz pedal kullanıyorum, spdsl üniteler ile petformansı artacak.
Kısacası bir üründe güncelleme yapabilmek için o ürünü öncelikle iyi tanıyor olmak gerekiyor. Yaptığım her güncellemede ortaya çıkan farkları hissedebiliyorum.
7.2 maşası çelik ve de ağır. Bir karbon yol maşası bulabilirsem onu da tecrübe edeceğim.
Orijinal rublem 8li 11-32 idi, ben 8li 12-25 ruble ile değiştirdim, serilik önemli ölçüde arttı, özellikle aliexden sipariş ettiğim microshift kolların daha seri çalışması için bunu yaptım, şu an ultegra ile başabaş çekişir

Tüm bu ağırlık, akıcılık, rijitlik teoremlerimin yanı sıra ilk başta da belirttiğim gibi yol geometrisine sahip olmaması, gücün daha verimli kullanılması ve daha atak olması anlamında olumsuz sonuçlar doğuruyor ki fxin üretim mantığında zaten bir performans kaygısı da yok. Zira yol bisikleti değil
Diyeceksiniz ki, bu kadar anlattın da fotoğraflar nerede? Yaptığım işleri fotoğraflamamak gibi kötü bir huyum var, ama yakında çekecek ve editleyeceğim.
Hadi kalın sağlıcakla
Edit: U frenlerin sti kollar ile çalışmayacağı, "Travel Agent" denen bir aparat ile bu fonksiyonun dengelenebileceği konusunda bazı uyarılar almıştım. Tabii ki frenlere yaptığım ince bir ayar ile travel agent ihtiyacım ortadan kalktı. Şu an frenler gayet sağlıklı, aparatsız kullanıyorum. Zaten o parça pek de bulunmayan birşeymiş, isabet oldu.