Scudo Sports

Trek FX Serisi

Kesinlikle Trek FX1 disc seçin. Bahsettiğiniz diğer model tüm ekipmanlarıyla çok kötü sizi üzecektir.
Çok teşekkürler üzerlerindeki parçalar konusunda pek bir fikrim yoktu. Sizi dinleyip FX 1 disc alacagim. Fotoğrafını atar şu virüs olayı hafifleyince de kullanımı hakkındaki tecrübelerimi buraya yazarım :)

Scudo
Artık fx1 disc sahibiyim :) soruları olan varsa alabilirim:) yakında canada montréalde önce şehir içi antrenman turlarına sonra da şehir dışı 10 günlük bir tura çıkacağım. Şuan için vites geçişlerinin biraz sert olması dışında her şey harika. Tabi serçe parmağıyla bisiklet taşımak isteyenlere göre bir alet değil :)

• Beğen
Tepkiler: Laciverdi
Trek fx serisini tavsiye ederim. Rahatlık, hızlanma, kadro kalitesi, uzun turlara uygunluk, kadro hafifliği gibi konularda bence fitness dünyasının en iyilerinden biri.

trek markasının 22 vites, disk fren ve düz maşası yok mu ya? donanım olarak biraz da iyi olacak

Merhabalar, sizce alivio setli v frenli 2013 model trek fx 7.3 almak mı daha mantıklı yoksa güncel modellerden 3.000 lira bandında deore-altus-acera bir bisiklet almak mı?

@Murat B. bisiklet fena ama parası da fena. 7 8 k bandında modeli yok sanırım.

Trek desteğe fx 3 disk 22 vites yapabilir miyiz dedim, mantıksız olur dedi. Ne mantıksız olacak anlamadım. Sizce bu model 22 vitese çevrilmez mi?

Arkadaşlar bu bisikletlerle rampa çıkmak zor olmuyor mu? Dişli oranları ve 2 yapraklı aynakol olduğu için soruyorum. Şehir bisikletinin 3 yaprak aynakola sahip olması kullanım amacına daha uygun olmaz mı? Neticede Türkiye’de engebe çok. Bol bayırlı bir ülkeyiz. Daha rahat olmaz mıydı dediğim şekide dizayn edilmiş bir Fx bisiklet?

@okidoki merhaba,ben Fx7.3 bisikletimde 22-32 -44 aynakol ve 11-34 ruble dişli oranlarını kullanıyorum.Özellikle rampalar için ideal olduğunu tecrübe ederek gördüm.

Ben 22-32-46 aynakol ve 11-25 8li rublemle her türlü rampayı çıkabiliyorum. Zorlayın kendinizi biraz gençler.
Yol rublesi kullanma sebebim, düzde son derece seri ve verimli bir kullanım sağlıyor olması. 22-25 kombinasyonu ise zaten her türlü rampayı çıkmaya yetiyor.

• Beğen
Tepkiler: Şenol U.
Trek desteğe fx 3 disk 22 vites yapabilir miyiz dedim, mantıksız olur dedi. Ne mantıksız olacak anlamadım. Sizce bu model 22 vitese çevrilmez mi?
Bence doğru demişler, mantıksız olur...
Ne elde etmeyi beklediğinizi ve ne kadara mal etmeyi planladığınızı sorabilir miyim?

@Murat B. Hızlanma ve rampa çıkmayı kolaylaştırmak. Rahat sürmek. Bu bisiklet bunu karşılıyor mu?

@Murat B. Hızlanma ve rampa çıkmayı kolaylaştırmak. Rahat sürmek. Bu bisiklet bunu karşılıyor mu?

Vites sayısı ile bu dedikleriniz arasındaki neden-sonuç ilişkisini kuramıyorum açıkcası. 6000 Liralık bisiklete vites oranlarını birbirine yaklaştırmak için 2-3 bin Lira masraf yapmak bana da mantıklı gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
yanılmıyorsam 11/36 t ruble 46/30 t krank oranına sahip bir bisikletten bahsediyoruz. ön maşa karbon , m beden 11,74 kg bir bisiklet emin olun sizi rampalarda üzmez .

yanılmıyorsam 11/36 t ruble 46/30 t krank oranına sahip bir bisikletten bahsediyoruz. ön maşa karbon , m beden 11,74 kg bir bisiklet emin olun sizi rampalarda üzmez .
Salkano city takas

Ben de Trek’in FX ve Allant serilerini çok beğeniyorum ama donanım olarak bana çok düşük geliyorlar.6.000-8.000 liralık bisiklette altuslar,aceralar... öyle olunca soğuyorum biraz. Tamam verelim verelim ama sen de bir zahmet alivio,deore set falan ver.Gerçekten değiyor mu kadrosuna bu kadar? Artık hemen hemen tüm markalar güzel alüminyum kadrolar üretiyor. Mesela sizce Carraro’nun full deore setli sabit maşalı alüminyum bir bisikleti mi daha avantajlı yoksa Trek’in giriş seviyesinde ki FX modelleri mi?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@okidoki düşük seviye kadro, orta segment donanım uygun fiyat, nispeten yüksek seviye kadro düşük segment donanım. Böyle düşününce düşük seviye kadro uzun vadede iyi olmayabilir. Kadro donanımına yatırım daha az riskli bence

Elbette iyi kadroya yatırım daha mantıklı ama mesele şu ki gerçekten iyi kadro diye bir şey var mı? Bundan 10 sene 20 sene öncesi eyvallah. Gerçekten ülkelerin kendine ait markaları,kendi ar-ge ileri ile farklı teknolojiler materyaller kullanıp diğerlerine fark atan ürünler çıkarttı ama artık günümüzde materyal üretimi gibi bir sorun kalmadı. Teknoloji,bilgi,sanayi,makineler hepsi globalleşti. Aluminyumu işlemek çocuk oyuncağı. Makine ve bilgisayarlar iş başında. Hal böyle olunca çok çok üst düzey aluminyumlar(karbondan bile pahalı olanlar) haric gerçekten ciddi bir farktan bahsedebilir miyiz? Şimdi benim Trek Fx serisinden karbon maşalı ama aceralı bir bisiklet alıp onu tamamen deore setle donatacak maddi gücüm var. Lakin sonucunda elimde 2 kilo daha hafif bir bisiklet olacak sadece ve bu o masrafa veya beklentiye değer mi bilmiyorum. biraz daha olması dışında ne tür bir avantajı var bu kadronun?

• Beğen
Tepkiler: Tamergügercin
Geri