Scudo Sports

Trek 6000 mi? Bianchi Alikut mu?

Kadroda olarakta alikut daha üstün olması lazım:DAlikut 7005 alüminyum Trek ise 6061 alüminyum:O

Scudo
@Mustafa Ozler

Aslında duymak istediğim cevaplardan birisi de buydu .. Agresif sürüşten çok dik sürüş pozisyonu benim ilgilendiğim tarafı .. slx in sürüş keyfini de düşününce iyice heyecan basmaya başladı :)

keyfinede laf yok Metehan abi hıcc tereddut etme fıyatı cılgınlık slx set le crossride jant set sadece 1.500 ü gecıyor fsa gidon sele borusu artı 50 euroluk fızık seleyıde yabana atmamak lazım :)

@Murat İçlek

Murat abi yabana atamayalım dediğin seleye ayıp etmişsin ne 50 euro su bikeandoutdoorda 250tl İtalyan devi fi'zi:k selelerinden bahsediyoruz:DFizik Tundra bide bütün parçaların toplam fiyatını düşününce bianchi biraz kendine kazık atmış gibi geliyor :D

• Beğen
Tepkiler: Murat İçlek
@Dogukan Artuç

Boyle bir sey yok, metaller Trek modelleri gibi siniflandirilmazlar, 7000 serisi 6000 serisinden ustundur gibi kolay bir cikarim da yapilamaz.

Benim bildigim kadari soyle:

7005 6061'den daha sert ama daha kirilgan bir alasim, ayni zamanda daha pahali. Iyi ozelligi ise kaynak sirasinda dayanikliligindaki kaybin 6061'e gore az olusu, bu yuzden 6061 gibi pahali isil isleme tabi tutulma zorunlulugu yok. Isil islemin maliyeti alasimin maliyetinden genelde fazla oldugu icin 7005 kadrolar genelde daha ucuza bile geliyorlar.

6061 serisinin avantaji ise kolay sekillendirilebilmesi ve bu sayede kadro tasarimcisina sundugu esneklik, ama dedigim gibi kaynak isleminden sonra yapilan isil islem kadronun dayanikliliginda buyuk oneme sahip.

Kisacasi kadronun kalitesini belirleyen materyal degil tasarim, yani materyalin kullanim seklidir. Ulkemizde Migros'taki celik bisikletleri gorenler de "celik bisikletten uzak dur" deseler de o da dogru degil, adam gibi tasarlanmis Transition, Surly, Evil Bikes gibi markalarin celik modelleri satilsa bu onyargi da kirilmis olurdu.

Masa yatagindan da bahsedilmis, Bianchi'de de kullanilan entegre masa yataginin pazarlama balonu oldugunu Chris King firmasi bizzat acikladi, semi-integrated olan Trek'in de bu acidan Bianchi'den avantajli oldugunu belirteyim.

Iki kadro da Uzak Dogu uretimiyse kalitesi benzerdir durumuna da katilmiyorum, Uzak Dogu'da da iyi fabrika kotu fabrika vardir illaki. Bianchi'leri kim uretiyor bilmiyorum, ama benim kullandigim Trek Giant uretimi ve Giant'in kalitesini tartisacak kimse oldugunu sanmiyorum.

Hadi ikisi de ayni fabrikada uretiliyor diyelim, sonucta isin icinde bir de tasarim kismi var. Fabrika kafasina gore yapmiyor ki kadroyu, firmalarin muhendisleri dizayni yapip fabrikaya imalatini yaptiriyor, yani uretim kalitesi ayni olsa da tasarim kalitesi ayni degil.

Bazilari arkadaslar Trek'teki donanim dusuklugunu sadece kapitalizme, marka degerine, ego tatminine baglamislar. Tabi ki bunlarin da etkisi vardir, ama ben Alikut'un kadrosunun 6000'den iyi olduguna inanmiyorum. Bisikletimi alirken hissettigim duygu da "ego tatmini"nden cok omur boyu garantinin getirdigi "ic rahatligi" oldu.

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
alikut-alikut-alikut kadro süper ilerde kompanatları değiştirirsin

Kadro geometrileri hakkında yorum yapmak isteyenler için :

Alikut :

Alikut için bilgi

(link)

Trek :

Trek için bilgi

(link)

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
7005 bir kadro entegre furşlu olacaksa dikkatli olmak gerek. Uzun vadede bir iki sene içinde çıkacak sorunlarda kadronun tamamen değişmesi gerekebilir.
Açıkça yazdığımı sanıyordum ama tam belirtmemişim sanırım.

Alikut whistlenin bir modeli.

Kadro tipi Whistle den alınmış...

http://i41.tinypic.com/o8cdig.jpg

Bende alikut için para biriktirmeye başladım...

• Beğen
Tepkiler: Yunus K.
Ben Trek Al derim Hem Daha Sağlam Yinede Sizin Kararınız İyi Forumlar

Başlık baya bi karışmış :D belkı de bu senenın ılk alıkut'unu aldım 5 ocaktan berı kullanıyorum. açıları çok guzel ve uzun yolda da hıc yormuyor, kaldı kı tırmanısda da cok rahat... bu fıyata bu kompenantları bulacagınız baska bır bısıklet var mı? yorum yapan arkadaslar bıanchı dusmanı nedense, anlamadıgım sekılde "pahalı ama sıradan scott" kullanıp konusmak moda. Alırsın Alıkut'u da memnun olmazsın ondan sonra konusursun.
eywallah

@tolgayalcin

Zaten o kadro Bianchi değil(whistle kadro Whistle 942d modelinin ülkemizde Bianchi adı altında satılan modeli) Trek güzeldir kadro olarak ayrıcalıkları vardır (garanti olarak)Alikut kompenantları daha iyi senin gönlünde hangisi varsa onu al derim ve birde bütçe meselesi tabi şimdiden hayırlı olsun....))))

@Mustafa Ozler

Değil araştırın Ali kut o söylediğiniz 7005 triple butted kadro değil aksine 9000 hydroform kadrodur.))))

Sıradan bi Scott ne oluyor?? Scott'un dağ bisikletleri grubu bile 7 farklı türden oluşuyor ve her türden 2-3 seri var. Scale 70 bence o fiyata en ugun olanı..

bende alikut almayı düşünüyorum ve araştırıyorum..

kadroyu beğenmediğimi varsayalım..

ileride değiştiririm diye düşünüyorum..
umarım hata yapmam :)

Alikutun kompozitleri çok çok iyi.Bisikleti beğenmeyenlerin gösterebileceği tek kusur kadro gibi.Onu da satarak biraz eklemeyle güzel bir kadro alınabilir.Ki onada gerek olacağını sanmıyorum.

Geri