Scudo Sports

Transtoros, Konya-Antalya, kamplı bisiklet turu.

@Mesut Girgiç

Netlik ayarı ile kasten oynarsanız tabii ki asfalt bulanık çıkacaktır. Çakıl taşlarının o kadar akıllı olacağını sanmıyorum :)

Neyse başka çarem kalmadı, sizin mışıl mışıl uyuduğunuz bir sabah sizin bisikleti ve makinayı sessizce "ödünç" :D aldım. Çalıştığınız parkuru sordum soruşturdum ve buldum ve bir deney daha yaptım. Aşağıdaki fotoğraf ve ilgili karelerin altındaki açıklamalar sanırım tüm konuşulanların iyi bir özeti oldu. Hala soru soracak olanların dönem sonu notlarından 5 puan düşecektir ona göre

http://img236.imageshack.us/img236/2561/fotopsi1xo9.jpg

@Mesut Girgiç

Merakla beklenecektir bu konular :)

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
Scudo
@basri

:eek: :eek: :eek:

Hocam, pes valla. Süpersin. Sanal gezi diye buna denir. :)
not: Bende zaten düşecek puan kalmadı ki. Yani soru sorma hakkım bitmez. :)

May brj gezisinde de senin için bir foto çektim. Hem de mtb ile yapılmış 60km/sa sürat.

Konuya imzamdaki ilgili linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Madem bizim soru hakkımız bitmiş.
Pozlama süresini siz tahmin edin bakalım. :)
Biz de, soru sorma olayına sizden başlarız. :)

• Beğen
Tepkiler: basri
@BMX_rider07

Selam Alper,

Foruma koyduğum fotoğraf orijinal fotoğraf değil haliyle (orijinal hali çok yer tutuyor ve forumda görüntülenemiyor). Bu yüzden EXIF info bilgilerini göremezsin. Önceki yazışmalara dikkat edersen sadece orijinal resim
olursa bu başlık bilgilerine erişilir. Bir ara eve uğradığında bakarız...Ya da senin makinandan resimleri orijinal yazılımı ile yüklersen görebilirsin :)

• Beğen
Tepkiler: ZekiAlper
@Mesut Girgiç

Merhaba,

Gezi, parkur ve fotoğraflar süper, ellerinize sağlık. Hele 3 tekerleklisine merdane takarak kendini aşmış velet harika !

Dediğiniz fotoya baktım. Tabii poz süresini tayin eden ve olay karmaşıklaşmasın diye önceleri bahsetmediğim bir de diyafram açıklığı meselesi var. Diyafram ne kadar açıksa o kadar çok ışık toplanacağı için poz süresi kısalacaktır. Ama ben önceki resimlerinizle aynı diyafram açıklığının (F/4.00) kullanıldığını düşünüyorum. Yapılan hız yaklaşık bisikletle havalanma sınırı :D ve 1 saniyede 16.83 m yol gidiyorsunuz. Çakıllarda ortalama 1 cm'lik olsa görünen bulanıklığa ve yapılan hıza göre 1/1000 sn civarında bir poz kullanılmış olmalı diye bir tahmin yapabilirim.

Burada önemli bir ayrıntıya da dikkat çekmeli. Jant tellerinin yerdeki gölgesi de net. Yani teller tek tek görülebiliyor. Bu da oldukça kısa bir poz süresinin seçilmiş olduğunu gösteriyor. Başka bir deyişle "tekerleği dondurmayı" başarmışsınız :)

Benden bu kadar

Tüm ekibe Antalya'dan selamlar...

Konyadan antalyaya giden ironları bize orda olmadığımız halde ordaymışız hissini yaşattıkları için tebrik ediyorum. (yeni bir bisikletçi - eski bir insan olarak bir gün böyle turlarda olmayı hayal ediyorum).

Ninenin resmini ilk gördüğüm anda gözlerim doldu, ilerleyen "post" larda ahmet beyin yazdıklarını görünce gözyaşlarımı tutamadım (neyse ki iş yerinde yalnızdım da bir gören olmadı ).

Tuncay bey ve Mesut beyin Foto netlik çakıltaşları eksenindeki harkulade münazarasını da bayılarak okudum ve noktalanmadığının farkındayım devamınıda bekliyorum/uz.

Benimde hakkında sorularım olan bir fotoğraf var post #3 leylekten sonraki 5. resimde önde göl ve arka planda dağların olduğu resimde resmin sol üst kısmında derinlik olarak dağların ön üst kısmında olduğunu sandığım bir takım uçan cisimler var (tabi mesut beyin defalarca düşmüş makinasının azizliği veya objektifin içine girmiş olan yerküre parçası / çapak/ toz zeresi değilse). ben onların uçak (jet- beyşehirde hava üssü mü vardı yoksa yanılıyor muyum?) veya UFO mu olduğunu soracağım?

Not: resmi bir sonraki posta ekledim

• Beğen
http://i295.photobucket.com/albums/mm134/mygirgic/anta33.jpg

becerebildiysem bahsettiğim resim bu

@topchu

@topchu

Merhaba,

Eğer hala duruyorsa resmin orijinal halini, yani fotoğraf makinasının orijinal programı ile ve mümkünse JPG değil, RAW, TIFF gibi dosya formatlarından biri olarak kaydedilmiş kayıpsız halini incelemek isterim. Leylek dediğiniz sol alttaki tek cisim ise aslında fazla net çıkmış, bir çapak, toz zerresi olabilir mi diye düşündüm. Ama sanırım diğer karelerde yoksa veya uçuşunu takip ettiyseniz o zaman tamamdır. Diğerleri için söyleyebileceğim tek şey tabii ki "UFO".Yani "Tanımlanamayan Uçan Cisim" olabileceği. Dikkat edin sadece UFO, uçandaire filan değil :)

Hoşçakalın

@basri

Resmin orjinali sanırım mesut beyin kamerasında (hala duruyorsa) ben gezi resimlerini incelerken gördüm bu "tanımlayamadığım uçan nesneleri". bu konuda top şimdi mesut beyde kamerasını ve hafızasını gözden geçirirse çok iyi olur...

• Beğen
@basri

Sayın hocam.
Bahsettiğiniz UFO lar aslında ufo değil KFB olsalar gerek. (Known flowable Birds) Yani Bilinen Uçabilen Kuşlar.
Yani şu HINZIRLAR :) :
@Mesut Girgiç

not: ŞU anda yarın gideceğimiz kamplı başka bir tura hazırlık yapmakta olduğumdan uzun cevap yazamıyorum. Aslında mesaj yazmaya canım gidiyor ama vaktim dar.
Zira birkaç saat önce Amasra dan Konyaya yeni geldim.
Amasrada 618 foto çekmişim. (Birbirinden farklı ) :eek:

Bilahare paylaşırım. ;) :)

Çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflar da harika... Tebrikler

Merhaba Arkadaşlar;

bu yazılanları görüpte iç geçirmemek duygusuzluk olur. Ne güzel güzel bir gezi olmuş. Paylaştığınız için elinize-kafanıza, düşünüp gerçekleştirdiğiniz için vücudunuza-kafanıza sağlık.

Sevgi ve selamlar.

resimlere baktıkça sizi ayakta alkışlamak gerek diye düşünüyorum resimler ve gezi hakkında harfler bir araya gelecek cesareti gösteremiyorlar anlatılmaz birsey...

Çok güzel yorumları için mesaj yazan tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkürü borç bilirim. :)

Bende konyadayım merkezde benim çok iyi bir bisikletim yok fakat kendim topladım günübirlik turlara katılmak istiyorum fakat küçük olduğum için ilgilenen pek yok. Benim elimden tutarsanız bana haber verirseniz.05542473600

Kitap gibi, filim gibi bir gezi. Baktıkça bakasım geliyor. Allah bana da nasip eder İşaAllah böyle bir gezi:dua:
Mesut abi, Ahmet Abi ve sevgili Dede çok güzel bir gezi yapmışsınız ayağınıza sağlık bol bol pedallamanız dileklerimle. Sizi tanıdığıma memnunum

• Beğen
Tepkiler: AHMTB
@bisikletseven

Bu bahara birlikte Mut üzerinden Akdenize akalım inşallah. :)

@Mesut Girgiç

Ya nasip. Koşulları oluşturayım, aranızda olmaktan mutluluk duyarım

tek kelimeyle harika... bu arada yakaköyde çektiğiniz foto beni çocukluğuma götürdü ilkokulu okuduğum köy orası ve 2.fotoda görünen ahşap ev bizim kiracı olarak oturduğumuz evdi... teşekkürler...

@m.varolfb

Güzel yorum için biz de size çok teşekkür ederiz.
Ne mutlu bize ki pek çok bisikletçinin hatırası olan yerlerden geçmişiz. :)

• Beğen
Tepkiler: m.varolfb
Geri