Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

@tanerhosgor

Çok güzel anlatmış. Baştan sona uzun uzun yazsın, tefrika olsun bir yerlerde.

Scudo
@justbasicfacts

CV sinde " Hobilerim : Keman ve Piyano çalmak, Fotoğraf çekmek, Bisiklete binmek " yazıyodur :D

Paris-Brest-Paris katılımcı listesine ulaşamadım, kabaca 6000 kişi diyorlar, tek tek aramak da sıkıcı, bu yarıştan en az 10 ismi gördüm kayıt yaptırmış.
dotwatcher sadece 20 kişiyi ve muhtemelen fionayı da takip edecek.

Berk diye bi abi vardı, her sene katılırdı. Katılmadı mı bu sene?

@Samsam
Bu sene katılmadı ama bu sene ki start yakın olduğu için start noktasına desteğe gitti.

@Devenez ce que
hocam latinceden ingilizceye devşirilmiş bir ön ek olan inter eki içerisinde anlamındadır yani inter bir kıtanın içerisindeki organizasyonu temsil eden bir kelimedir burda TDK ya başvurup doğrusunu sormak lazım çünkü ne trans ve inter ekleri türkçe olmadığı için bir kavram karmaşası çıkıyor... bizim savımızda aslında doğru sadece birden fazla anlam kazanabilen ön ekler sözkonusu....

bu arada bisiklet yarışlarında doping testine gerek varmı bilmiyorum?? çünkü sonundaki ödüller çok cazip değil galiba.. 1. ve sonuncu olmak arasında çok anlamlı bir farkta yok.. neticede önemli olan katılmaktı felsefesinden yola çıkılarak fikrim bu.. ödüller cazip hale getirilirse belki iş biraz daha ciddileşir..

^^Fransa turu kahramanlarından olan Lance Armstrong un da en önemli mühimmatlarından biri çok yüksek devirli kullanmasıdır, bu yüzden virajlarda yavaşladıktan sonra çok yüksek devirler sayesinde süratle hızlanabilmektedir, aynı zamanda yüksek oranda kas dayanıklılığınıda buna borçludur, zira yüksek devir az önce belirttiğimiz gibi mukavemet sporlarında en gerekli ve önemli kas tipi olan yavaş kasılan kasları (slow twich muscles) terbiye etmektedir...^^

bu cümleleri forumda bayağı kaliteli katkıları olan Hakan Yazman adlı üyenin bir yazısından aldım.... Yani kasların terbiye edilebildiğinden bahsetmiş

@tanerhosgor

"Frenli fixie-frensiz fixie tartışması" fixiecilerin kendi iç meselesidir, birtakım dış güçleri iç işlerimize karıştırmayız. ?????

Kendi frensiz fixiem ile 2650 metreye tırmanmadan kimseyi eleştirme hakkını kendimde görmem. Cornell kardeşimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ve ayakta alkışlıyorum. ?????

@tanerhosgor

2020'de çıkacak olan kitabımda bu konuda bir yazı var. Flip flop göbekler uzun inişler için idealdir. Fren takması da bu yüzden 10 km üzerinde uzun inişler frensiz bir fixie ile tek seferde yapılamaz. Çıkarken fixed gear kısmını kullanmış, inerken single speed tarafını. Gayet makul bir tercih. Her zaman söylerim frensiz bir fixie ile yokuş çıkmak asıl mesele değildir, her yokuş bir şekilde çıkılır ama inmek asıl meseledir. Herkes sabit bir vitesle yokuş çıkmanın zorluğu yüzünden fixieden uzak duruyor ama fren olmadan nasıl inileceği üzerine düşünmüyor. Dün yaptığım 220 km.lik uzun turumda ciddi bir yokuş olmamasına rağmen fren olmadan yokuş aşağı inerken bisikleti yavaşlatmak için harcadığım watt çıkarken harcadığım wattdan daha fazlaydı. Hele bir de 245 km.lik Ankara turumdaki Elmadağ inişi var ki ona hiç girmeyeyim. Hala hayatta olmam bile takdir-i ilahi!

İvan Cornell'in bu yarışı tamamlamış olması Fiona'nın birinci olmasından daha önemli bir meseledir bence. Bir fixie kullanıcısı olarak böyle düşünüyorum. Zaten fixie kullanmayan biri bunun neden Fiona'nın başarısından daha önemli bir olgu olduğunu anlayamaz. Bu nedenle cümleme "bence" sözcüğünü ekleme gereği hissettim. An itibariyle TCR tamamlamış 2 fixieci var. Buradan çıkarmamız gereken sonuç: Vitessiz de yapılabiliyor! Biri bu kadar zor bir yarışı vites olmadan tamamlayabiliyorsa biz de aynısını yapabiliriz.

@dryakup23

"inter" ön ekinin bazen içerisinde anlamında kullanımı da olsa da, Türkçe'deki en yakın karşılığı "arası" kelimesi.
International = uluslararası
Internet = ağlar arası (internetten önce birbirinden kopuk bilgisayar ağları vardı)
Antrenmanlarda çok kullandığımız interval kelimesinin de kökeni Latince; iki duvar arası mesafeden geliyor.
Daha da başka anlam için:
Interaktif = Etkileşimli (Öğelerin karşılıklı birbirlerini etkiledikleri)

"trans" ön eki ise; boyunca veya ötesine anlamına geliyor.

Bu ve bundan önceki senelerde düzenlenen yarışlardaki bisikletlerde kullanılan sele ve lastik modellerini detaylı olarak nereden öğrenebiliriz? Bilen forumdaş var mıdır?

@hamlet2006
Ben de bu konuyla ilgili bir derleme aradım ama bulamadım, iş biraz araştırmaya bakıyor katılımcıların bir kısmını sosyal medya ve ülkelerinin forumlarından takip ediyorum. Bir, iki belgesel var izlenebilecek youtube,da (siz kesin izlemişsinizdir) onun dışında bu senenin en güzel kaynağı şu: (link)
Katılımcıların bisiklet fotoğrafları ve isimleri size yardımcı olabilir

@Gökay Akçay
Kris Wright
Cap: 138
Nationality: Great Britain
Bike: Shand Stooshie with Gates drive and Rohloff hub

bu bisiklet ilginç geldi üstat, tekli aynakol,14 vites,45 mm 'ye kadar lastik seçeneği. bildiğin tur bisikletiyle katılmış . bize de ilham olsun hem de konu yukarıya taşınsın.

207768 dosyayı görüntüle

@ippon
@ippon çok güzel paylaşım. Bunları gördükçe sevindirik oluyorum zamanında iki paraya aldığım Fuji’nin bir/iki minik düzeltmeyle her yola gelebileceğini düşünüyorum, zaten senin Trek çok yönlü bisikletin ulaşabileceği son nokta.
Şu sıralar ultra romance / bike packing felan gibi değişik isimlerle adlandırılan minimalist tarz tur bisikleti düzenlemelerine merak saldım iş yoğunluğum biraz azalsa aklımdaki değişiklikleri yapıp sizinle hemen paylaşacağım. Şimdilik örnek aldığım modellerden ikisi:
773CF876-79DB-4CED-BE32-8A13F4EAC935.jpeg974FE176-EB44-42D9-81B9-66C56A5688B5.jpeg

Geri