Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

@Gökay Akçay
Senin Gidon çantan bu görseldekilere benziyor zaten . Ultra romance tarzı biraz daha rahat bir tarz ben de seviyorum ve takip ediyorum ( onların gidon çantaları güllü ya da tilkili) . Kuzeyli dostlarımız Amerika’nın orta enlemlerinde her türlü tüketim kültürünün dayatmalarından uzak turluyorlar.
Paylaşımlarını merakla bekliyor olacağım.

Scudo
@ippon
genel tcr dışı olacak ama tilki çantanın sahibi (link) hatta kona'nın bisiklet logosunda 1-2 modelde bunu yaptılar. Ama genelde el yapımı kendi makinesi ile küçük şeyler yapıp kendi işlerini görüyorlar.
(link)

@MakRo
Bu forumun senin gibi zeki çocuklara ihtiyacı var . Eksik olma ..
Konu dışına çıkıldıysa eğer kuzeyli bisikletli dostlarımızın kendi dinamikleriyle ürettiği bir marka daha var. Ultra romance tarzı bisikletlilerin ayaklarında sıklıkla görmekteyim .
(link)

Dedem neredeyse 40 yıldır İsveç’te yaşıyor (o dönem ülkeyi terk etmek zorunda bırakılanlardan) bu günlerde sağlığı çok yerinde değil normalde senede bir defa yanına gidebiliyordum şimdi 2/3 ayda bir ziyarete gidiyorum zaten bendeki bisiklet tutkusunda temeli oralara dayanıyor. O sizin bahsettiğiniz güllü hayvanlı birbirinden güzel çantalar heryerde içim gidiyo ama almıyorum. Günümüz dünyasında zaten tüm ihtiyaçlarımız önümüze hazır geliyor ve başkaları tarafından karşılanıyor, şu bisiklet turculuğu ve kampçılık hobilerimde biraz kendi kendime yetebilmek mümkün olduğu kadar doğayla barışık olmak istiyorum, he dersen çanta mı dikiyosun kaynak mı yapıyosun tabiki bir şeyleri sıfırdan üretebilecek yetide bir insan değilim ama farklı amaçlar için üretilmiş ve/veya gözden çıkarılmış ekipmanların sağına soluna eklemeler yapıp bisiklete uydurmaya çalışıyorum (biliyorsun bi ön bagaj ve gidon çantası uydurdum her gören soruyor “nerden aldın” diye kendim uydurdum demek çok hoşuma gidiyor ???) yeni düzenlemelerimi yaptım aslında ama sizlerle paylaşmak için bekliyorum. İlk boşlukta şöyle 3/4 günlük bir kamplı tur yapabilirsem sadece fotoğraftan ziyade artılı eksili tecrübe paylaşmak amacındayım. @ippon @MakRo

@Gökay Akçay Sanırım o duyguyu iyi biliyorum. Parayla satın alınabilecek bir haz değil kendi uydurduğun/yaptığım bir şeyi kullanma hissi. Senin eserin, kendi emeğin ve sadece sana özel. Hele yaptığın şey tamamen kurtardığın geri dönüşüm malzemelerle toplandıysa deme keyfine.

Daniel Ehrl
Cap: 128
Nationality: Germany
Bike: Surly Straggler - 14.5kg without luggage!207927 dosyayı görüntülebagajsız 14,5 kg ekipmanlarla bildiğimiz tur bisikleti olmuş çamurlukları bile sökmemiş enteresan bir katılımcıymış.

@Gökay Akçay
Kalıpların dışına çıkmak lazım , ilham olma noktasında sizinle aynı fikirdeyim.
Trans Türkiye Ultra Bike Race macerasına katılan @hamlet2006 dostumuz en az 3/5 kere lastik patlattığından bahsetmişti ve bu patlak lastikle uğraşmak hem zamanından çaldı hem de bence psikolojik eşiğini zorladı , bir gerilim yarattı. Kendisi hissettiklerini daha doğru tarif edebilir.
Bence bu tip ultra maceralarda 20/25 km ortalamayı tutturmak yeterli olur yeterki mekanik aksilikler olmasın. Ben dün gece 21/22 km bir tur yaptım 18 ortalama hızı tuttururken zorlandım. Belki lastiklerden kaynaklanan bir direnç vardı. 700/40 dişli lastik leri 700/32 slick ‘ le değiştirsem 20 ort hız hayal değil gibi geldi. Gerçi jant bu lastiği destekler mi o da bir muamma.

207928 dosyayı görüntüle

@ippon
İlk baharda yaptığım istanbul izmir turu sırasında Akçay - İzmir arası 176.4 yaklaşık 10 saatte tamamladım çaylı kahveli molalar verdim iki defa denize girip çıktım, ortalama hız 20.6. Demek nerdeyse 9 saat pedallamışım, önde iki heybe ve gidon çantasınıda unutmamak lazım, şahsen 40 yaşından sonra ortalama hızımı daha fazla yükseltemem hele daha yükseltili rotalarda bu ortalama dahada düşer, ama bisiklet üzerinde çok rahatım ve hareket ettiğim sürece sıcağı yağmuru çok dert etmiyorum, selem çok güzel şekil aldı totosal sorunlar yaşamıyorum. Deneme şansım olmadı ama bisiklet üzerinde kaldığım süreyi 15 saat civarına çıkarabilirim diye düşünüyorum. Fuji’yi heybelerden arındırıp daha minimal bir tarz tutturabilirsem günde ortalama 275km civarı mesafe alabilirim tahminimce, bu beni yarışmacı yapmaya yetmez ama en azından zaman limiti içinde katılımcı yapar.

Not: bu tur sırasında bisikleti aldığım gün kenara attığım stok lastikleri kullandım 700/32 “vera city” marka. Çok umutsuzdum ama bu ucuz ve hafif lastikler 2200 kilometrede ve daha patlağımız yok ..

daha önce paylaşıldı mı hatırlayamadım. fiona kolbinger ablamızın malzemelerini yayınlamış apidura.
208540 dosyayı görüntüle

kitlist

Packs
(link) (5L)
(link) (7L)
Rapha top tube pack
Osprey Ultralight Stuff Rucksack
Gadgets
USB plug
Garmin eTrex Touch
Accessory cables
USB splitter
Mech hanger
Abus cable lock
AA Battery x8
Personal hygiene and care
Babywipes
Chewing gum x2
Toothbrush
Meridol toothpaste
Factor 50 sun lotion
ASSOS Chamois cream
Compeed Blister patches
Lobello sun protect lip balm
Caffeine Gel x6
Hydration Tablets
Maintenance
Inner tube x4
Tire boot
Set of patches
Abus cable lock
Roll of electrical tape
Cable tie x8
Spare Continental GP5000 tire
Topeak Hexus 16 multi-tool
Finish Line CC Wet Chain Lube – 120ml
Tire lever x4
Shimano Ultegra brake pads
Section of tire
Essentials
Passport
Credit card x2 in waterproof ziplock
Wearable reflective tape
Giro Foray helmet
Set of Roeckl Polartec gloves
Cateye Volt500 front light
Knog Blinder Mob rear light
Pearl Izumi leg and arm warmers
Rapha Souplesse Rain Shell
Yeti Fever Zero sleeping bag
Sunglasses plus an extra visor

@ippon
Tamam kızcağzımız kıymete bindi binmesinede apiduranın eşyalarını mukaddes emanetler gibi paylaşmasının esprisinide anlayabilmiş değilim. Özeli olabilir şu olabilir bu olabilir. Ama şöyle göz ucuyla bir baktığımda oldukça iktisatlı olduğu görülüyor. Bak buradanda benden tam puan aldı.

ayakkabılar sidi bence. ben de yeni ayakkabı bakıyorum şayet.

@mehmetsunu

Mukaddes sayıyorlardır tabii abi. Kız gayreti ve başarısıyla ultra camiasında azize oluverdi bir anda. Sen bile girmişsin yoluna baksana adının altına yazmışsın adını kamyoncu edasıyla.

@ippon
Damarlarında Türk kanı dolaşıyor.

Merhaba arkadaşlar,
Bisiklet ve diğer gerekli ekipmanların temin edilmesinden sonra Trans Continentale bireysel veya takım halinde katılmanın maliyeti yaklaşık ne kadar?Kalem kalem maliyetleri yazabilir misiniz?Hesap kitap yapan mutlaka vardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim:harika:

Merhaba arkadaşlar,
Bisiklet ve diğer gerekli ekipmanların temin edilmesinden sonra Trans Continentale bireysel veya takım halinde katılmanın maliyeti yaklaşık ne kadar?Kalem kalem maliyetleri yazabilir misiniz?Hesap kitap yapan mutlaka vardır.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Katılım bedeli hakkında bir bilgim yok fakat geçenlerde Denizli’de tanıştığım bir öğretmen turcu arkadaşla lafladık Avrupa’da 40 ülke gezmiş dediğinin yalancısıyım doğu Avrupa’da günlük 10 euro batı Avrupa’da ise günlük 12 euro harcadığından bahsetmişti . Konaklamayı çadırda yapıyormuş .
Transcontinantale yarışının bir tur gezisi olmadığından yola çıkıp ve bitirme zamanını göze aldığımızda daha çok efor harcanacağını varsayarak günlük 20 euro harcayarak hedefe ulaşılabilinir kanısındayım . Mütevazi bir hesap yaptım. Dileyen daha çok harcayabilir .

Geri