Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

ya o bu değilde FİONA nasıl bir kadın maşallah... Kas kitlesi bir kere asla bir erkek kadar olamaz demekki olay kas gücü falanda değil tamamen irade ve mental onu anladım.. Helal olsun ve türk kadınlarına örnek olsun tüm kadınlar bakıp bakıp utansınlar.... demekki isteyince oluyormuş.

Scudo
1565252259174.pngMaraton koşan bir koşucunun kasları. Ne kadar kas uzun mesafede o kadar sıkıntı demek aslında. Dayanıklılık yarışlarında (biryere asılıp kalma, tek ayak üstünde durma Survivor dan hatırladıklarımız) kadınlar hep daha üstündürler.

@trainspotting35
ne kadar kas o kadar sıkıntı olurmu hocam... kas aerobik egzersizin bir numaralı aktörü ne kadar dayanklı ve sağlam kas lifi varsa o kadar uzun mesafede rahatlatır... kasını yırtıp yırtıp protein tozu ile fake body tarzı kas kitlesi ile amenna o bi işe yaramaz ama mesela haftalık 300 400 km bisiklet süren insanın kas kitlesinden bahsediyoruz onu galiba net anlatamadım gibi

peter sagan ve chris froome dan sonra yeni bir fenomen çıktı yıllarca artık FİONA efsanesi konuşulur...

Ben de tam net anlatamadım. 1565252840844.png Bunlar salon bisikleti yapan bayan yarışçılar. 1565252998029.pngBu da uzun mesafede erkekleri yakalayan bayan bisikletçinin bacakları ne demek istediğim şimdi anlaşılmıştır umarım.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@trainspotting35
aslında ikimizde aynı şeyi anlatmaya çalışıyoruz onu anladım:))... uzun uzun yazmıycamda şunu demek istedim yani transkontinentela katılan çoğu bisikletçinin kas yapısı benzer ama nolursa olsun fiona onlardan kadın olması ve hormonal sebeblerden ötürü bir tık daha geri... tüm koşullar aslında aleyhine ama ona rağmen.... o yüzden bence fenomen olmayı haketti....

Ben_Davies_Finish_Angus_Sung_Photo.jpg
Job_Hendrickx_Finish_Angus_Sung_Photo.jpg
macerayı ikinci ve üçüncü tamamlayan Ben Davies ve Jon Hendrickx aileleriyle teselli bulurken..

Job Hendrickx podyumdakilerden CP4 parkurunun en hızlısı , tüm yarışçılar içinden de en hızlı tamamlayan olabilir.
CP4 parkurunu bitirdiğinde Fiona ile farkı 23 saat 30 dk idi ama finiş çok daha yakın olabilirdi.
Hem Fiona son 24 saat uyumadı , önceki uykusu da en fazla 3 saat civarındaydı. hemde sonlara doğru mental yada fiziksel bir duvara tosladı, gerisi gelmedi ...

İşin kötüsü Cp3 ü bitirdiğinde bile genel klasmanda iddiası olmadığını söylüyordu. Yarışın içindydi tabi ama yarışmaya çok geç başladı.

zaman hız grafiklerini altalta koyunca ne demek istediğim daha iyi anlaşılır, Job ın yarış başındaki uzun uykularını hemen görürsünüz.
Verebileceğinin hepsini vermedi yarışa. Ben çok beğendim bu elemanı.

67625188_10157168579381352_8862129402809417728_o.jpg

Son düzenleme:
@tanerhosgor
Fiona birinci oldumu olmadımı. Bitti.

Yarışın başında açık ara önde giden ve CP2 parkurunda bırakmak zorunda kalan Björn Lenhard da Fiona gibi Dresden'de yaşıyor.
Yarış öncesindeki vidoalarda hep yanyanalar
, Birlikte en önde start aldılar ve atakla başladılar. Takım ya da çift değiller ama Fiona Björn den kopmamaya çalışırken önde kaldı.
Orjinal planları bu değildir tabi ama Björn kendini tüketirken Fionaya tavşanlık yapmış oldu.
Fionanın diğerlerinden en belirgin artısı uykusuzluğa tahammülü , uykusuzken gösterdiği performansı.
Konaklama konusunu nasl hallettiğini çok merak ediyorum. Diğerleri gibi saatlerce ya da km lerce otel aramadı , yanında tente uyku tulumu gibi şeylerde taşımadı.

Bence yarışın en cici katılımcısı , Gail Brown da finişe ulaştı. 13gün 4 saat 45 dk.

tcrno7cap134.JPG

@tanerhosgor

benimde en çok merak ettiğim konu konaklama....:kötü::kötü:

@dryakup23
insomnia sevdiğim bir parçadır.

..
I struggle, I fight dark forces in the clear moonlight
Without fear
Insomnia..

@Abdülkadir Ergin

Hepsinin ön göbekleri dinamo hub, sürüş süresince bir powerbank şarjedip cihazlarını onunla beslemiş olsa gerek
Telefonunu kapattı hiç kullanmadı ,
Trackerin pili yarışın ortasında yenisiyle değişmişti.
DI2 pillerin şarj olayı nasıl oluyor bilmiyorum, yedekleri vardı.
Bir de yol bilgisayarı,

Hala finish alanında , tayt giyebildiğine göre pişik sorunu olmasa gerek :)
Björn lenhard da yarışı bıraktıktan sonra CP2 parkurunda iki gün takıldı, Çarşı pazarda bile havlu sarılı dolaştı, aşağıya bir şey giyemiyordu.

@tanerhosgor

Şu dinamo hub mevzusunu bende araştırmıştım ttubr öncesi, kimseler tavsiye etmemişti. Halbuki en mantıklı da o geliyordu. Elin gavuru hep ondan kullanmış ,aklın yolu bir işte. Powerbank e rağmen priz peşinde az koşturmadık :)

Geri