Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

Allah nasip ederse maddi veya zaman sorunum da olmazsa bu TCR'ye birkaç yıl içinde katılacağım.Planım şu; buradan uçağa atlayıp yarışın başlangıcına gitmek ve Specialized ,Trek,Cervelo,Scott ,Cannondale gibi premium markaların ultegra diskli ve karbon kadrolusunu oradan alıp yarışa yeni bisikletle başlamak.Buradakinin neredeyse yarı fiyatına bisikleti alıp geri kalan yarısıyla da yarışı götürmek.Sizce hiç kullanılmamış, antrenman yapılmamış bir bisikletle bu yarışa girilir mi?
Güzel bir fit yapmadan, o ayarlarla idman yapmadan yarışmak pek mantıklı değil gibi. Çok sağlam bir spor geçmişi ve altyapı ile ufak tefek ayarların olası sorunları görmezden gelinebilir tabi ama alıştığın bisiklet olması önemli geliyor bana uzun sürüşlerde. Ki bisikletin ilk kullanımda yarışması da ayrı bir risk. Olası bir üretim / montaj hatası çileye çevirebilir bu işi. Hiç olmaz bir iş değil ama yarışan herkes bir sene öncesinden bisikletini hazır etmeye bakıyor sırf bu alışma süreci için emin ol.

Scudo
@BerkEvren Her zamanki gibi sinir bozucu derecede rasyononel ve realist bir cevap vermişsin.(Biçimce olumsuz anlamca olumlu cümle:))

Dediğin her konuda haklısın.
Scott Addict 10 disc ile Scott Speedster 20 'nin frame sizeları birebir aynı.Kendi Scottımla antrenman yapıp Addict ile yarışırsam pek sıkıntı çıkmaz gibi.Speedsterda bir sıkıntı yaşamıyorum.

Ola ki Addict 10 bulamazsam kadro ölçüleri yakın bisikletler seçmeye çalışacağım.Yine endurance kadro alacağım için bir nebze daha kompanse edebilir diyorum.Dediğin gibi kilo verip vücudu esnetirsem biraz daha iyi adapte olurum.

Bence teoriniz mantıklı eğer derece yapmak gibi bir niyetiniz yoksa hızlı bir adaptasyon ile yarışın keyfini çıkartabilirsiniz sonunda da yeni bisikletinizle dönüş yaparsınız 🙂@hamlet2006

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Allah nasip ederse maddi veya zaman sorunum da olmazsa bu TCR'ye birkaç yıl içinde katılacağım.Planım şu; buradan uçağa atlayıp yarışın başlangıcına gitmek ve Specialized ,Trek,Cervelo,Scott ,Cannondale gibi premium markaların ultegra diskli ve karbon kadrolusunu oradan alıp yarışa yeni bisikletle başlamak.Buradakinin neredeyse yarı fiyatına bisikleti alıp geri kalan yarısıyla da yarışı götürmek.Sizce hiç kullanılmamış, antrenman yapılmamış bir bisikletle bu yarışa girilir mi?
Sevgili Süleyman kardeşim fikir olarak güzel ancak firmaların çoğu siparişle çalışıyor ve siparişlerin de gelmesi bir iki haftayı buluyor. Yani ellerinde senin bedenine uygun bisiklet bulunmama durumunda gitti TCR durumu olur. Benim düşünceme göre, buradan sipariş geçip bisikletin orada hazır bulunmasını sağlayarak zaman avantajı sağlayabilirsin. Çünkü TCR gibi bir organizasyon öncesi farlkı bir stres yüklenmek hiç hoş olmayacaktır...

buradan sipariş geçip bisikletin orada hazır bulunmasını sağlayarak zaman avantajı sağlayabilirsin.

Büyük ihtimalle öyle yaparım.Önceden arayıp ''sar şunu '' derim ben geliyom derim.:D

@necmeddin Süleyman çok üstün bir iradeye sahip bir kardeşimizdir. Geçen seneki ttubr'de ilk gün 430 km gibi olağan üstü bir performans sergiledikten sonra dizinde oluşan bir probleme rağmen Çanakkale'ye kadar gelmiş ve oradan da İzmir'e devam etmiştir.

@hamlet2006 bizim yarışa gel bir tozunu alalım ondan sonra Avrupa'ya kafa tut. Hem görmedim nasıl sürüyorsun.
@Süper Dede demi dede :)

@Cemal Ç. de sen gibi diyordu. Havası Kumkısık'ta bittiydi.:D
Hâlâ daha tur atıyor beni geçebilmek için , hırs yaptı zaar.Bayram bile kutlamadı.
Çok şükür bugün de Cemal'e sataştım, kotamı doldurdum.Sağol @necmeddin Ağabey sayende.Ben de az değilim hani😈

@necmeddin Süleyman çok üstün bir iradeye sahip bir kardeşimizdir. Geçen seneki ttubr'de ilk gün 430 km gibi olağan üstü bir performans sergiledikten sonra dizinde oluşan bir probleme rağmen Çanakkale'ye kadar gelmiş ve oradan da İzmir'e devam etmiştir.
ben bilmem abi önce bizi bir sollaması lazım TCR ye katılmadan yoksa nasıl destek vereyim.
Hâlâ daha tur atıyor beni geçebilmek için , hırs yaptı zaar.Bayram bile kutlamadı.
Çok şükür bugün de Cemal'e sataştım, kotamı doldurdum.Sağol @necmeddin Ağabey sayende.Ben de az değilim hani😈
@Süper Dede ama Allah var zekası 10 numara benim mesajda bile Cemala ayar vermeye çalışıyor. İzmire adaylığını koysa birçok siyasetçiyi silkeler. Çokta iş görür vatana millete.

Şimdi çok sağlam yazarım da konu dağılır. Sizi Denizli'de bırakıp gitmediğime, Bozdağ'dan Torbalı'ya trene yollayıp Akhisar tarafından inmediğime pişman etmeyin beni. Belki dönüşte kımız içerdim.😏 Kısaca; Yeter gari daaa.😕
Bu dediğinizi yapamayacağınıza eminim sayın @hamlet2006.😏 Utandırın beni.🤣

Sizi Denizli'de bırakıp gitmediğime,

Cemal sen hiç ''Mandela Etkisi'' diye bir şey duydun mu?Büyük ihtimal duymamış olabilirsin ama o etkiyi tam anlamıyla yaşıyorsun. 😜 Google'a ''Mandela Etkisi'' yazınca ne çıkacak bak bakalım.:okyrm:Foruma yazarsan kesinlikle @Cemal Ç. çıkar.:ssrtcbya:
İzmire adaylığını koysa birçok siyasetçiyi silkeler. Çokta iş görür vatana millete.
Beni tanısanız kesin beni aday gösterirdiniz. Çünkü ben sizin yerinizde olsam beni seçerdim.:ssrtcbya::D

Son düzenleme:
@hamlet2006 Avrupa nin hangi ulkesine gideceksiniz. Hollanda ya giderseniz buyuk ihtimalle bulursunuz aradığınız bisikleti. Yuzolcum - bisiklet magazasi oranina bakarsak Hollanda cok avantajli olacaktır.

Önümüzdeki birkaç yıl içinde yapılacak Transcontinental Race'in başlangıç şehrinden veya civarından almayı düşünüyorum.

@hamlet2006 ustad , TCR08 'in baslangici Fransa/Brest ve ilk sektor de Roubaix'mis , bilginiz olsun :)

Şansa bak şimdi. 2-3 sene sonra olsaydı yetişirdim.TCR08'e yetişemem.:kötü:

Avrupa'da bisiklet sürmek istediğim yerler:
1.TCR'nin eski sürümlerinin başlangıç noktası olan Flaman topraklarındaki Muur de Geraardsbergen
muur-1024x639.jpg

2.Paris Roubaix'nin yapıldığı pave sektörler özellikle de Aranberg Ormanları

arenberg2.jpg

3.Lombardia Bölgesindeki Giro il Lombardia'nın düzenlendiği Madonna Del Ghisallo
italy-lombardy-madonna-del-ghisallo-sanctuary-C7TK43.jpg

4.Flence Wallonne yokuşunun yapıldığı Valverde'nin mabedi Mur de Huy yokuşu
fw_020_ASO.jpg

Sürmek istediğim dağlar
1.Alp D'huez
2.Mont Vonteux
3.Col du Tourmalet
4.Monte Zoncolan
5.Angliru

Nasıl ama hepsi de ikonik değil mi?

Geri