Scudo Sports

Transcontinental No:7 2019

Bu yıl bahar klasiklerinden büyük turlara, fondolardan lokal festivallere dek çoğunluk iptal yada ertelenmişken Transcontinental organizasyonu organize edip katılımcı olmak bile bir şans olsa gerek.....
Tüm adaylar ve antrenman süreçleri hakkında bilgi sahibi olabilmek iyi olurdu..
Sosyal medyayı ve kişileri takip etmediğim için bu yolu önermeyiniz lütfen, ama gelişmeleri derli toplu olacak şekilde bu konu başlığında paylaşan olursa minnettar oluruz....

Scudo
@necmeddin kardeşim on beş gün boyunca yapabileceğin km yi tek seferde değil, parçalara bölerek yapacaksın. Tek seferde yapmaya kalkarsan yorucu olur. O zamana kadar bir gün 50 km diğer gün 25 km şeklinde yap. Ama kesintisiz ve ort. km ye takılmadan yap. Kolay olursa bir gün 75 km diğer gün 35 km şeklinde yaparsın. Ama ne olursa olsun (hastalık hariç) mutlaka yap...Son üç gün de dinlen...

@cazci Bizim yarışımız olan ttubr02 yi kastediyorsan eğer, benim km lerim ve kabaca antrenmanlarım şunlar :
Toplamda bu gün itibariyle 11. 000 km mesafem var ve bunu 458 saatte tamamlamışım ve toplam yükseklik kazancı 23.261 metre.. Tek seferde henüz 185 km gittim. Ama 80 ila 115 km arasında çok antrenmanım var ve aralıksız her gün. Bir de tüm antrenmanlarımda molasız km ler çevirdim. Bayram sonrası inşaallah 200, 250 ve 300 km leri denemek istiyorum...Bakalım hayırlısı.

Resim gerçeği yansıtmıyor yanlız

Elbette gerçeği yansıtmıyor.Benimkisi gırgır, senin mütevazi bir insan olduğunu hepimiz biliyoruz.
Benim gözümde sen busun:
Gerçek bir kral, gelmiş geçmiş en büyük kral; efsanevi aslan ''Mr T Mapogo''

maxresdefault.jpg

@necmeddin çaktırma.... Geliyorum gümbür gümbür deeee. Asfaltı aglatacagim deee..... Işin şaka tarafı fiziksel yetersizlik tamam ama mental yeterlilik bir tık daha onde gibime geliyor.. Bu benim kendi düşüncem.

TDF'de saç gibi sakalla yarışanlar vardı. Kıl tüy sizi yavaşlatmaz ama biraz sıcak basabilir.😅

TDF'de Lotto Soudal takımı bacaklarına zamana karşıda bacaklarına Aerogel sürdüğünde UCI aerogelleri banlamıştı.Bence @necmeddin ağabey bacakları traşladıktan sonra sen de sürmelisin.:ssrtcbya:

image-1.jpg
Kıl tüy sizi yavaşlatmaz ama

Sen öyle san.Adamlara tıraşlamak bile yetmiyor.Bir de aerogel sürüyorlar

@ali önder Güzel ve bir o kadar da önemli bir noktayı yakalamışsınız. Mental dayanıklılık bu tür uzun mesafe yarışlarının anahtarı. Öyle yerlerden öyle hava şartlarında geçiliyor ki : bir tanıdık arabayla yanınıza gelip hadi gidelim boş ver yarışı dese gidersiniz gibi. Ama bir söz var " Fırtına sırasında gemiyi terketme imkanı olsaydı hiç kimse okyanusu geçemezdi"...

@Cemal Ç. Kafayı sadece usturaya vurmuyacam :D kafa hacamatı olacağım kafadaki kesikleri gören ya korkudan yol verecek yada roket gibi uzayacak.

Bir hafta sonra tarama hacamatı olur vücudu rahatlatırım. Akabinde dizlerdende hacamat olurum . Kan akışı ve dizdeki bölgeler rahatlar.

Kafa hacamatı olurken dizlere sülük attırırım. Çok etkili bir yöntem. Vücut nazar dahil birçok pislikten kurtuluyor. Tabi işin sünnet yönü de bir başka. Gel gör ki şifa kaynağı bu olaya halkımız uzak kalıyor. Kimyasal ilaçlardan medet umuyor.
Modern tıbba kesinlikle inanıyorum. Ama alternatif tıpta olmalı yanında. En güvendiğim silah hacamat.
Yoksa kafadaki düşünce ve kırıklarım nasıl düzelirdi.:harika:

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
TDF'de Lotto Soudal takımı bacaklarına zamana karşıda bacaklarına Aerogel sürdüğünde UCI aerogelleri banlamıştı.Bence @necmeddin ağabey bacakları traşladıktan sonra sen de sürmelisin.:ssrtcbya:

227786 dosyayı görüntüle

Sen öyle san.Adamlara tıraşlamak bile yetmiyor.Bir de aerogel sürüyorlar
Tam bende onu soracaktım. Bir yerde okumuştum ve saç, sakalın o kadar etki etmediği yazıyordu. Okuyunca bende "bacaklarını niye tertemiz yapıyor bunlar ya" diye düşünmüştüm. Anlam veremedim ama bu usta sporcuların ki hastalık boyutunda sanırım. Saniyenin kaç binde birini hesaplıyorlar.

İnceltiriz bıyıkları 3 numara yaparız yarış sonuna kendine gelir yine.@abidin3714

• Beğen
Buradan duyuruyorum.Allahın izniyle maddi sıkıntı veya zaman sıkıntısı yaşamaz isem 2023 yılındaki Transcontinental Race'a başvuracağım.

@necmeddin Kardeşim bu hacamat dediğin bardak çekme işi mi..? yoksa daha değişik bir şey mi...
Abi ilk önce niyet edilir. Sonra iş bilen usta hacamat türüne göre yeni nesil kupalarla hava ile baskı yapar 5 dakka sonra kupaları alır jiletle kesik atmaya başlar. Kesik atılan bölgeye tekrar kupa vurulur. İşe yaramaz pis kandır cerahattır alınır.

Tarama hacamatı 6 ile 9 bölge arası değişiyor. Ciğerler, böbrekler, kuyruk sokumu ,ve kalp bölgesi sırt tarafından yapılır. Tarama hacamatı olmadan diğer bölgelere yapılan hacamatlar çok etkili olmaz.
Olmadı fotoğraflarını çeker atarım.

• Beğen
@Süper Dede Mümtaz abi bardak çekmeye benziyor bardak çekip jiletle kılcal kesikler atıp tekrar kupa atıyorlar pis kanı ve toksinleri temizliyor belirli bölgeleri var her bölgenin belirli hastalıklara şifası oluyor kisirliktan kalp ve damar hastalıklarına kadar birçok hastalığa şifa olduğu rivayet ediliyor ama yapan kişinin işin erbabı ve temiz olması sart

• Muhteşem
Tepkiler: necmeddin
Yılda en az 2 enfazla 4 defa olurum. Pedal çevirirken dizlerde sıkıntı olmama sebebi diyorum Mümtaz Abi.
@Süper Dede abi ronoldo bile yaptırıyor. Dünyada birçok ünlü sporcu yaptırıyor.

• Beğen
@Süper Dede abi ben tarama hacamati yaptırdım hacamat yapan kişi spor yapıyor musun diye sordu dedim amatör olarak bisiklet binerim belli toksinlerin açık demişti ama her insanın en az 1 kere yaptırması öneriliyor modern tıpta yavaş yavaş kabul ediyor hacamat ve sülük tedavisini bölgesel hacamata gececektim bu virüs patladı cesaret edemedim

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri