Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cagatay17
Senin yarışa katılacak yüreğin yok, varsa gel katıl. Ben senin konuşma tarzına karşıyım. Sen ne dediğini bilmiyorsun birader...

Scudo
@cagatay17 '''
Beyler kusura bakmayın bol bol yarışın
amma dert ettiniz.
Ben sadece yarış mantığı bana itici geliyor dedim ay demez olaydım.
Yarışın sabaha kadar yarışın
Ama sidik yapıştırmayı kalın sağlıcakla. '
'hos cumleler degil.seversin ama sevmzsin. kısiyi yarısı ama sidik yapıstırmayın ne demek.yakısıyor mu bu cumleler.kı bu faalıyetin içide olan bir kişi degilsin degiliz. dolayısıyla bunların hırına gurultusune kendi aralarındakı cekişmelerine arkadaslıklarına sadece saygı duyacagız hatalarını kendleri soyleyerek ,tecrubelerinnden nemalanacagız..ha adamı sevmezsın okumazsın yazılanları gruba gırmzsin olur biter.faaliyeti duzenleyeni tanır mısın oturup bisiklet surmuslugun var mıdır.bılmem.ama birileri emek harcadı faalıyeti duzenleyebilmek için birileri de yarıstı.yanı işin içinde degiliz .ucuncu sahıslarız..YAKISMIYOR BİZLERE kendi acımdan degerlendiriyorum benim içinde yarıs degil.trans ultra.eglencesine zevkıne biraz yarıs modunda biraz eglence modunda rakıbim kendim orak gorebilecegim faaliyet.

Burada kimsenin derdi kendi kendine ''format'' çıkarıp bizim ülkemize özel bir organizasyon ortaya çıkarmaya çalışmak değil.Trans Continental Race, Race Across America gibi tüm dünyada kabul görmüş saygı duyulan organizasyonların bir benzerini ülkemizde hakkıyla eksiksiz bir şekilde düzenleyebilmek.Amerikayı neden tekrar keşfetmekle uğraşarak vakit harcayalım ki.Ecnebi dostlarımızın bu organizasyonları düzenleme amaçları , katılımcıların katılma amaçları ne ise o kültürü ülkemizde de oluşturmak.Ne eksik ne fazlası.Çünkü bisiklet bir spor dalı ve dolayısıyla evrensel bir olgu.Bu organizasyona katılanların elbette kişisel amaçlarının içinde rekabetçilik olacaktır.Yeter ki yarış organizatörleri kesin çizgilerle katılımcılar için oyun alanını çizsinler ,denetlesinler ve katılımcılar da bu çizgi çerçevesinde istediklerini yapsınlar.İsteyen yarışsın isteyen farkındalığa dikkat çeksin.

Yalnız şu dikkatimi çekti bu gibi yok efenim yarıştı değildi gibi tartışmalar Granfondolar için de söylenmişti.Uzun uzadıya granfondo tanımlamaları yapıldığını da hatırlıyorum.Tur düzenleniyor dense bu sefer de hadi yarışalım diyen çıkacağı için dünyadaki ultra mesafe dayanıklılık formatı ne ise onun peşinde olmalıyız.

@cagatay17

En başta konu dışına çıktığım için konuyu takip eden üyelerden özür dilerim. @cagatay17 bey yaşınız eminim ki benden büyüktür ama kendi yazmış olduğunuz "Tek bir kelime tek bir fikire bile tahammülünüz Yok" cümlesine itafen yazıyorum gravel sayfasında başta @mariokaldato ve benim gibi düşünüp yazanlara saygınız olmadı ki burada gelip bunu diyorsunuz.

@Süper Dede için bisiklet kısmını geçtim daha önceki konularında hep antrenman yazılarında hep bahsetmiştir daha önceden atletizm ile uğraştığı için buradaki herkes fazla tecrübesi ve bilgisi vardır, bence daha fazla uzatmanın bir manası yok 20 sayfa boyunca o ona bu buna laf eder havanda su döver dururuz.

@Süper Dede
Sayın abim bu sayfayı ilk actiginizdan beri
Okuyorum 130 sayfanın bir çoğunu okudum
Siz yarışa katılanlara ve takip edenlere fikirlerini sorunca bende şahsi tecrübelerime dayanarak
Adi yarışma olmasa daha mı iyi olur dedim
Abi seni tutamadık cok gerginsin
Ne var yani biz böyle karar verdik
böyle deyip üslubunda yazabilirdin
Yarışı siz başlattınız tanımadığınız
Kişi hakkında ahkam yurutmeyin
Size bu üslup zara verir insanlar tahammülsüz bir liderle yola çıkmayı istemez
Superdede olmak zor ama pamuk dede olmak daha zor .
Liderler oyun kurucular kovmaz kazanır
Siz koymayı tercih ediyorsunuz
Ben ve benim gibileri kazanmayı niye tercih etmiyorsun
Istemiyirum git olmaz
Herkese bunu dersen
Seneye katılımcı bulamazsın
Bu yarışda herkes davetli
Yarış olduğunu sen söyledin.
Uzatmayalim selamlar.

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
@Süper Dede yarısa katılacak yuergın varsa bu ne tur cumle.yakısmıyor bu tur cevaplar .ben de yarıscı degilim. ama yarıs yapıyor olsam amator ruhla kı bu ruh herzaman guzeldir oralara katılmam eger yarıscı olsam.bize seyırcilere düsen elinize yureginze saglık.daha ıyısı nasıl olabılr trzında kırıcı olmayan eleştiriler

@Süper Dede
Bakin benim tek satır bu yarışı kötüleyen bir kelimem varsa özürdilerim ama yok
Yarışma kelimesi manası sizin yaptığınız organizasyona uymuyor
Forumda bir birini tanıyan insanlar bir araya gelip uzun bir mesafede bedellerini kendileri ödeyerek yaptıkları kendi güçlerine dayalı bur yolculuk.
Bu organizasyonu bir federasyon
Düzenlese idi ulusal ve ya uluslar arası bir katilim olsa idi ödüllü bir şey olsaydı tamam derim
Arkadaşlar kendi aralarında bir organizasyon yaptı
Buna yarışma demesek nasıl olur dedim
Hay demeyeydim

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
@Süper Dede kim için yazılırsa yzaılsın.biz de forum da bu basılğı takıp ediyoruz.takıp edenlere ve yarısanlara hurmetenalttan alınabilir.guzel yaptıgıı düsündüğüm faaiyeti güzel bitir.hicbir zaman herkesi memnun edemezssin..bu tavırla kaybeden herzaman olur.

• Beğen
Tepkiler: cagatay17
@ali önder
Yok be arkadaşım kimseyi tanımam etmem
Art niyetsiz bir kelime ettik ne bileyim ben böyle olucam kapatıyorum konuyu valla yoruldum kusura bakmayin

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
@cagatay17
Sen 130 sayfanın çoğunu eğer okumuş olaydın, beni tanırdın. Ben bu güne kadar hiç bir yarışçıya kırıcı bir cümle sarfetmedim etmem de. Ama buraya gelip te tüm yapılanları küçümseyerek yok yarışmayın farkındalık yaratın, yok efendim yarış çok tehlikelidir, yok ego vardır..vs...vs. Yarış öncesi bir sürü fikir alış verişi yapıldı, niye çıkıpta bir tane yapıcı bir şey söylemediniz. Forumda her konuya negatif bir yaklaşımınız var ve neredeyse herkesle didişme durumuna geliyorsunuz. Bir de şu yanlışı düzelteyim, ben lider filan değilim. Bizler bu yarışı tüm katılanlarla birlikte organize ettik. Ben ve Bir arkadaşım sadece ön ayak olduk. Bu tür sabote edici konuşmalar sizi kendiliğinden gurubun dışına atar. Dikkat edin guruptan hiç kimse yazdıklarınıza cevap bile vermemiş.

@ali önder
Benim, yarışan kardeşlerimi nasıl sahiplendiğimi onlar anlatsın. Beğenmeyenlere söyleyecek lafım zaten olmaz...

@cagatay17
Yok be arkadaşım kimseyi tanımam etmem
Art niyetsiz bir kelime ettik ne bileyim ben böyle olucam kapatıyorum konuyu valla yoruldum kusura bakmayin
yoruldum basıt kacar.durustce soyluyorum yordunuz.biz ucuncu sahıslarız.bize düsen sadece izlemek bu sıtede ne kadar cok tahammulsuzluk var.kı birbirini tanıyanlar ,birlikte bisiklet surmüşler o kadar az ki..ama tanımayanlar o kadar cok kırıcı laf ediyor ki .birlikte bisiklet surseler ilk inişte tekmeyi basacaklar gibi görnüyor.

@cember3454

@dryakup23

Konu maalesef o kadar basit değil. Bir futbolcunun, bir bisikletçinin, bakkalın, Ayşe teyzenin, kısacası her insanın kas tipleri farklılık gösterir. Kas tipi dediğimiz, Tip 1 , Tip 2a ve Tip 2 b olmak üzere üçe ayrılır. Bu 3 tip kas fibrilinin vücuttaki dağılım oranlarına göre, hangi sporlarda başarılı olup olamayacağınızı önceden bilebilirsiniz.
Başarılı olmak kelimesini , yapıp yapamayacak olarak algılamamak gerekiyor. İsteyen herkes istediği sporu belli bir seviyeye kadar yapar.

Bir haber okumustum uzun zaman once. Amerika’da bir adam milletin luks villalarina, evlerine girip yiyip icip, yatiyormus. Yakalaninca da ben özel mülk kavramina inanmiyorum diyormus. ?

Bu beyefendilerin yarisa inanmiyorum argumanlarini buna benzettim.

@Süper Dede

129. sayafadaki yazılanlar yanlış yere mi yazıldı ?

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
@Oxsy
Hayır canım, bu kadar hararetli tartışmanın arasına yazılınca espri olarak yazdım kardeşim, kusura bakma...:)

@Oxsy desene ortalığın ateşini alayım diye attım ortaya???

Yarışa katılan bisikletçilerin tecrübelerinden faydalanmak istediğim bir konu var : Bisikletlerinizi Hopa'ya nasıl getirdiniz? (uçak, otobüs vs) Daha detaylı olarak; 1. otobüsle getirenler kolilediler mi yada köpükle mi bantladılar? 2.uçakla kolileyip getirmek daha mı güvenli? 3. pedalları sökmeden getiren oldu mu?

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Revo

Ben uçak kullandım. Sağlam bir bisiklet kolisinin içine güzelce ambalajladım aleti. Herhangi bir sıkıntı olmadı, yalnız Ankara aktarmada kapıdan uçağa bagaj yüklemeyi seyrederken bisiklet kolilerinin yere gelişigüzel atıldığını gördüm ki diğer bagajlarda aynı muameleye tabi oluyor. Bir ara bagaj taşıyan traktör neredeyse @hamlet2006 nın kolisini kenarından ezecekti. Birde onun kolisini taşıyıcı banda tepetakla koydular mesela. Üzerine o kadar uyarı yazılmasına rağmen hiiiç oralı değil adamlar. O bakımdan kimseye güvenmeyin iyice sağlama alın paketinizi. Sorun oldu mu olmadı ama hoş değil tabii bu davranışlar..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri