Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Revo
Ben hiçbir şey sarmadan sadece ön tekeri sökerek otobüse koyup getirdim.
Samsun’dan katılmamın en büyük +sı bu oldu bana göre. Kısmen daha yakındım yarış yerine. Bir de en son benim bagaj kondu, çok yer vardı hemde otobüste hiçbir sıkıntı çekmedim. Ancak her halükarda bir dahaki sefere güzel bir gri katlanabilir köpükle önemli yerlerini saracağım. Ne olur ne olmaz, çizilme ve ezilmeler olabilir otobüste.

Scudo
@Oxsy
o zaman kas lifi tiplerini anlatında öğrensin insanlar engin bilgilerinizden faydalansınlar.. biz basit algılamışız siz derin anlatın... tip 1 tip2a tip 2b neymiş hangi kas lifleri altında klasifiyeymiş.. vücuttaki dağılım oranları neye bağlıymış? bilmediğimiz şeyler varsa öğrenelim buyrun dinliyoruz sizi...

bu arada eylül ayında bir yarış veya festival tarzı bir bisiklet organizasyonu varmıdır? transtürkiyeyi kaçırdık madem ötekilere bakalım

Son düzenleme:
@dryakup23 yooo dinlemiyoruz. arkadas dogru olan birseyden bahsetmiş.dean karnesiz denen bir adam var. bu adamal ılgılı bırseyler okumustum ama bir belgeselde bu adamın nıye bu kadar ıyı oldugunu ızledım..adam kosuya baslarken laktık asıt mıktarını olcuyorlar.kosu boyunca olçmeye devam ediyorlar.bakıyorlar kı laktık ast mıktarı artacak ıken gitgide azalıyor.vucut laktık asıtı yakıt olarak kullanıyor .yıannıs kouros adam bambaska birsey..spartathlon da yaptıkları ortada .spartathlon nedir (link) bunların her ikisi de yunanlı.demek kı gen devreye giriyor..hepimiz aynı antremanı yapalım hepimız aynı fızıksel durumda olalım ama sedece birkacımız bir tık önde olacak..burda o kısıye ozel yapılar devreye giriyor. oyuzden ne biz bunu alabilecek kadar ne de bu işi yapacak kadar profosyoneliz. önce ben sonra biz bu işi hobi olarak yapıp arada bir rekabetci duygularımızı ön plana cıkaran macera severleriz. ornegi ultrmaratonlar .burada bsiklet ve kosuyu kastedediyorum.maddi karsılığı var mı yok..ama o manevi karsılığı ..bambaska.

@ali önder
ya tabiki çok haklısınız... ben aslında konuyu kabaca yüzeysel özetledim ki kimse demotive olmasın... yani o bahsi geçen örnekler doğru anatomik ve genetik yapılarımız farklı farklı ama yüzde oranı çok düşük farklılıklar genele bakarsak dedim hepimizde kas grupları benzer (AYNI değil bakın) benzerlikte şöyle hemen hemen çoğumuzun demek istiyorum... sizin TİP2A kas lifiniz bir tık daha fazla olabilir benden ama bende atıyorum TİP2B liflerimi geliştiricek ve güçlendiricek antremanlarla veya çalışmalarla ki buna düzgün beslenme taktikleride dahil edilebilir neticede yakın bir performansa ulaşabilirim tezini savunuyorum.. hüssein bolt efsanesini biliriyoruz adam hep milisaniyelerle alıyor peşindeki adamlar da hemen hemen aynı kas lifi oranlarına veya gücüne sahip ki uzun uzun farklar açamıyor... bisiklette veya başka bir spordada aynısı geçerli dediğniz doğru farklılıklar var ve biz işin zevk eglence keyif kısmındayız yani en azından ben öyleyim... özetle şunu demek istedim farklılılar var ama çok çok bariz ve abartılı değil diye düşünüyorum şahsen ben... buda bir fikir sonucta bilimsel bir verim yok neticede elimde:)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@dryakup23 usaın bolt rekorları kırarken bilimadamlari arastırma yapıyorlar jamaıkalı kosucular uzerinde.sonuc kas lifi ve gen yapıları diğer sporculardan farklı..cok uzun zaman önce birsey okumustum tam hatırlamıyorum.soyle bırseydi herhalde sporcu secımı icin en ust düzeyde spor yapılıyor maxımum nabızlar göruluyor sporcu dinlenmeye alınıyor belli bir sure sonra nabız olculuyor ve kımın nabzı normale veyahut yakınsa bundan ıyı sporcu olur o secılıyor. burda kalp iş yukunu ne kadar surede uzerinden attıgına bakılıyor.motorn kadr saglam.

• Beğen
@ali önder
:) aynı şeyi söylüyorum farklı evet...

gen yapımız ve lif dağılımımız farklı ama.... öyle aham şaham farklar yaratacak kadar değil.... mesele bu

tekrar söylüyorum DAĞILIMI farklı... yapısı ve büyük oranda her insanda lif yapısı AYNI......ayşe teyzede de aynı lif mahmut amcada da aynı lif... kim geliştirirse o kazanıyor... hiç bisiklet sürmeyenle süren bir olurmu.. o zaman niye antreman yapıyoruz??

o zaman herkes gitsin kas biyopsisi yaptırsın kaf liflerine baktırsın ona göre bıraksın bu işi..... kimse öyle yapmıyor ne yapıyor spor salonuna gidiyor bisiklete biniyor yarışmalara katılıyor antremanlar yapıyor kendini geliştirmeye çabalıyor... aa bende bu lif çok azmış bu iş bana göre değilmiş diyip bırakmıyor.... for example FİONA...

• Beğen
Son düzenleme:
Dayanıklılık yarışlarına katkısı olacağını düşündüğüm bir fikir var bende...Mesela tüm katılımcılar tek seferde en uzun ne kadar pedalladılar. Ama önemli olan, molasız, hiç durmadan, ayak yere değmeden ne kadar gittiniz...Benimki merak işte, hem de başlığı gündemde tutmuş oluruz. Hem de biraz hırs yapmış oluruz. Ama herkes strava ya da başka bir uygulama ile ispat etmek zorunda...:harika::) Hadi hepimize kolay gelsin...

@Süper Dede ama hocam gerçekten, domestiğim yok, destek arabası da yok, inip suyu doldurup devam edecem , yarımşar dakikadan bir dakika, strava kayıtlı olacak.

• Beğen
@Şeref Tuzcu
O bir dakikada vücut ne kadar toparlıyor bir bilsen, kısaca " olmaz "....:D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri