Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Hemen araya bir reklam atayım : Sevgili arkadaşlar, ultra mesafe yarışları tamamen bisiklete gönül vermiş macera tutkunlarının yaptığı yarışmalardır. Bizim farkındalık yaratmakla ilgili hiç bir sıkıntımız yok. Çünkü bizler tamamen kendimizle yarışıp, macerayı her dakikası ve kilometresiyle hücrelerimizde hissetmenin peşindeyiz. Millet farkında olmuş olmamış çok ta tın yani. Ayrıca bu bir ego tatmini de değil. Yarışmaya katılanların tamamı bisiklete aşk derecesinde tutkulu olduğundan katıldı. Bırakmak zorunda kalan arkadaşlarımız da en az bitirenler kadar keyif aldılar. Bu yarışmayı aklınızdan geçirip kurgulamak bile ayrı bir zevktir. Dikkat ederseniz yarışmaya katılanların düşüncelerini merak ettiğimi söyledim. Bunun nedeni damdan düşen birinin halden anlayacağı bir durumdur ultra yarışlar. Turlara benzemez, granfondolara benzemez, hiç bir bisiklet organizasyonuna benzemez. Ultra mesafe yarışında yarışmamış bir kişi, yarışanın neler hissettiğini anlayamaz, anlaması da beklenmez zaten. Tamamen ızdıraba göğüs germektir bizimkisi, insanları hırsa sokan garip ve anlamsız bir şey de değildir bizimkisi....Sevgiler...

Scudo
Zaten her şey en ince detayına kadar(mesela yarışçılara gidilecek bölgede otel,konukevi vb ile anlaşma,bisiklet mağazası ile anlaşma vb,farkındalık mottosu oluşturma ) ayarlanırsa bunun adına ''tur'' deriz.Bizimse amacımız, Mike Hall'ün TCR için dediği gibi ''This is not race,this is an adventure...'' kısmı.İşi biraz daha macera tadında yaşamak. @Süper Dede Mümtaz Ağabeyimizin başından beri anlatmak istediği, amaçladığı işin macera boyutunu ön plana çıkarmak.Değil mi Mümtaz Ağabey?

@hamlet2006
Aynen kardeşim dediğin gibi...Mike Hall'un da dediği gibi : This is not race, this is an adventure...:harika:

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@cember3454
sormadım bu konuda profosyonel bisikletçi dostların görüşünü merak ettim. ayrıca şiddet ve celal de yok algılamada yanlışlık olmuş... ilkokul düzeyi bir bilgi beyaz ve kırmızı kas grubu bunu mu spor hekimine sorucam? biraz insaf:))

Çok gerginlik var rahat olmak lazım
kimse kimsenin yaptığını küçümsemiyor bu spor rahat olun

@Süper Dede
Sayın büyüğüm sevgili abim sizin bu duygularınız farklı platformlarda sabahlara kadar yaşamış bu yüksek yarışma enerjilerini organize etmiş bazen organizelere katılmış, bir damdan düşen olarak yazdım yarışma iyi değildir ben bunu dedim.
Kendinle bile yarışmak iyi değildir.
Abi senin reklam arası yazında çok ego dolu ego yarışamın bonusudur.
sağlıkla kal sayın abim.

Son düzenleme:
@cagatay17
2-3 senedir bisiklete binen biri olarak hangi platformlarda sabahlara kadar yaşayıp yüksek yarışma enerjilerini organize ettiniz bizi aydınlatın lütfen...

@Süper Dede 2020 'de olacak yarış tarihi elbette belli değildir ama yine aynı dönemlerde mi olur ? Yıllık iznimin tarihini kaydırabileceğim söylendi aklımda 2 seçenekten 1.si yarışa değil maceraya katılmak, diğeri de 10 günlük izinde tura çıkmak. 1-2 haftaya spd pedal ve dış lastik işini de çözeceğim. Böyle bir organizasyona katılmak 100 km dahi içinde olsam bile her şeyini geçtim bir anı olarak kalacaktır. 2 günlük iznimde Foçaya gidip gelmeme bile deli gözüyle bakıyorlarken bunu dile getirdim. Başlarda baya dalga geçtiler daha sonrasında "Allah nasip ederde ileri de çoluk çocuk sahibi olduğumda çocuklarıma 10 günlük iznimde her şey dahil otele gittim param boşa gitmesin diye hep yedim içtim havuza girdim mi diyeyim yoksa 10 günde +1000 km bisiklet sürülen tamamı heyecan dolu yer yer bilgi gerektiren sorunlarımı kendim çözdüğüm bir maceraya katıldığımı mı söyleyeyim" dedim o zaman kafalarında biraz kıvılcım oluştu.

@MakRo
Sevgili kardeşim, şu an için henüz netlesen bir şey yok ama Allah kısmet ederse yine aynı zamanlarda yapmayı arzu ediyoruz. Tabii zaman ne gösterir bakicaz. Sağlıcakla kal..

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Trans Türkiye Ultra Bike Race ifadesindeki ''Race'' yani yarış kelimesinin anlamının benim için ne anlam ifade ettiğinden bahsetmek istiyorum.Dikkat ederseniz ''Trans Türkiye Ultra Bike Race'' demedim sadece bu ifadenin bir parçası olan ''Race''den kısaca sözetmek isterim.
Öncelikle yarış ve yarışma kelimelerine soğuk davranıp bu kavramları kötülemeyiniz.Yapılan iş ve aksiyonları daha önemli ya da daha önemsiz kılan onların ölçülebilir olmasıdır.TTUBR ile ilgisi ne olabilir ki?Şöyle ki A noktasından (Hopa) başlayıp B noktasına(Kemer) gideceksiniz ve bunu ölçmemiz gerekecek.Yoldaki çektiğiniz zorlukları ,güzellikleri,mutlulukları ,hüzünleri,acı ,kan,ter ve göz yaşını hissetmemiz,anlamamız ne takip edenler ne de diğer katılımcılar tarafından mümkün olamayacağından ki -zaten bu duygular da subjektif değerler içerdiğinden farklılık gösterir-gelin denmiş sizin bu subjektif ifadelerinizi niteliksel anlamdan objektif olan ve niceliksel olan ,ölçülebilir ifadelere getirelim.Yani sizin finişe geliş tarihinizi ölçelim ve bir sıralama yapalım.Hepsi bu kadar.Eğer ki zaman ile ölçülebilir bir boyuta konmasaydı katılımcıların te Hopa gibi Türkiyenin bir ucundan diğer ucuna gelmesini nasıl denetleyebilecektik ya da bu kadar insanı nasıl motive edebilecektik.Bu zaman sınırlaması olmasa buna ''tur'' bile diyemezdik.Turlarda bile aşağı yukarı şu kadar günde bitireceğim denir.
Aklınıza gelebilecek her türlü yarışma gibi bu yarışmada da kazanılsın ya da kaybedilsin(bu iki ifade bile subjektiftir aslında) yarışanların tümüne önemli deneyimler kazandırır.Bu deneyimleri kazanma,bunlardan ders çıkarma,kendimizi geliştirme bunun sayesinde kazanılır.
Trans Türkiye Ultra Bike Race ise anlam olarak çok daha genel bir ifade;istediğiniz tüm anlamları bu ifadeye yükleyebilirsiniz.Mesela ülkemiz bisiklet kültürüne katkı sağlama,bizim de bisikletliler olarak trafikte var olduğumuzu gösterme,sınırlarımızı keşfetme,günün telaşesinden kaçma,bir çeşit gezi aklınıza artık ne gelirse.

@hamlet2006
Sevgili kardeşim : Yarışların ve özellikle ultra mesafeli maceralı yarışların ne anlam ifade ettiği ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Teşekkür ediyorum, sağlıcakla pedalla...:harika:

Arkadaşlar yazı 130 sayfa olmuş , konuya hakim olan biri özet geçebilir mi?

• Beğen
Tepkiler: tanerhosgor
@Süper Dede
Allah yolundan versin tekerine taş değmesin
Benden 10 yıl öndesin ben yoruldum sen devam et.

Beyler kusura bakmayın bol bol yarışın
amma dert ettiniz.
Ben sadece yarış mantığı bana itici geliyor dedim ay demez olaydım.
Yarışın sabaha kadar yarışın
Ama sidik yapıştırmayı kalın sağlıcakla.

Ben sizin yaşadığınız olaya saygı duyuyorum sonuna kadar destekliyorum keske kondisyonun yetsede ben de katıla bilsem.
Ama adi yarış olunca bu işler biraz değişiyor
Şuan katılım cıların katılmayanların
Keşke itraf edebilseler gruplasmyı kulisleri
Bir tek kelimeye bile tahammülünüz yok
Kendinize itiraf edin guruplaşacaksiniz
kulis yapacaksınız bölüneceksiniz
Liderinizle ters düşeceksiniz
Dediginiz olmadi diye küseceksiniz
Size gösterilmeyen bir tolerans başkasına olunca kutuplara ayrılacaksınız
Yarışmayın
Belkide yaşıyorsunuz
Kaç kişi kızdı ayrıldı
Kackisi o varsa ben yokum dedi
Kaç kişi güvendiğin inandığı adamın aslında
Kendi egosunun peşinde olduğunu farkedip
Küstü
Kusura bakmayın ama yarışmayın sürün.

Son düzenleme:
@cagatay17
Yarış önemli değil sen önce konuşmasını öğren...bir şey bilmemek önemli değil ama biliyormuş gibi yapınca adamın ipini pazara çıkarırlar. Hadi sana güle güle seni bu sayfada istemiyorum.. Sarfettiğin kelimeler ve insanlara hitap şeklin senin nasıl biri olduğunu ortaya koyuyor. Sen git yüksek yarışma enerjilerini organize et. Ama ağzından çıkanı önce kulağın duysun. Ayrıca sana kimse fikrini sormadı...

Işte yarış başladı
Seni bu sayfada istemiyorum
Tek bir kelime tek bir fikire bile tahammülünüz
Yok
herşey ipler sizde olursa yarış olmazki
Madem yarış seviyorsunuz
Ben burda olmalıyım
Seni istemiyorum ne demek
Tek başına yarışamazsın
Saygılar.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.