Scudo Sports

Trans Türkiye Ultra Bike Race

Üikemizde ultra mesafe bike-packing yarışı yapılması durumunda katılır mısınız...?

• Toplam katılım
    552
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@cember3454
Yolda en uygun yemekler sulu yemeklerdir. Mümkün oldukça sulu yemekleri tercih edin. Evet protein gerekli ama bize daha çok karbonhidrat gerekli. Markete girip abur cubur almayın sizi yarım saat bir saat idare eder üstelik pahallıdırda. Aynı paraya çorba ekmek yesen yarım gün işini görür unutmadan ben böyle sürüşlerde bol meyve tüketirim. Çok değil Gördüğün yerden iki elma al bir iki saat sonra yine karşılaştığın yerden bir iki şeftali gibi. Hem ekonomik hemde çikolatadan alacağın şekeri almış olursun. En önemlisi daha sağlıklı.

Scudo
@Basa Giderim Bilgiler için çok teşekkürler üstat. Ben de şunu merak ediyorum. Lastik olarak ne kullanıyorsunuz ? Birkaç yerde okuduğum kadarıyla patlamaya karşı en dayanıklı olan sanırım schwalbe durano plus. Beni tek düşündürten açıkcası bu. Lastik patlamasın da geç saatte ters bir yerde, geriye kalan herşeyi hallederim diye düşünüyorum.

@Abdülkadir Ergin

Muhakkak izleyenleriniz olmuştur ama izlemediyseniz bu yarışlarla ilgilenenlerin hatta herkesin izlemesini ŞİDDETLE tavsiye edeceğim iki belgesel tadında film mi demeliyim film tadında belgesel mi bilemedim video var.
Sanırım Inspired to ride ücretli olduğu için youtube da sadece fragmanı var ama netflix veya benzeri yollarla izlenebilir. Ben ikisini de trek tv de alt yazılı izledim. Türkçe alt yazılı olarak paylaşabilecekler varsa süper olur.
@Süper Dede eğer izlemediyseniz muhakkak izlemelisiniz ikisini de.
İlki Mike Hall un kendi yapımı sanırım ikincisi de İranlı Reza Pakravanın arkadaşı Steven Pawley ile yaptığı macerayı anlatıyor. İkisi de enfes

Inspired to ride fagman
Inspired to ride imdb (link)

Kapp to cape sanırım parça parça yotube da var.
Kapp to cape imdb (link)

@JusTiMe
Bu seneyi yüzümüzün akıyla yapalım seneye dışa açılacağız...:)

Ben Strava'dan yerli uzun tur meraklılarına denk geldikçe yazmaya başladım. Dün takip ettiğim Tugay Traş isimli bir abiye bahsettim, neden olmasın dedi :) Geçen hafta sabuncubeli antremanında denk gelip uzun bir aradan sonra yüz yüze tanışabildiğim Ünal Demir abiye anlatmıştım, kesin katılacak yarışa. :harika:

Yardımlaşma konusunda sonuç ;
Yarışmacılar arasında normal şartlar haricinde ufak tefek yardımların olması insani olarak normaldir...:)...ancak, uluslar arası kurallara uygun değildir, tespit edilmesi durumunda zaman cezası verilir...:)

@Süper Dede
Hedefi sadece süresi içinde bitirmek olan ve bu tarz tecrübesi 200 km öte gitmemiş benim gibi muhtemel katılımcılar için beraber pedallamak ve küçük yardımlaşma gibi durumlarda yaptırım diskalifiye değilde sıralamayı etkilememesini sağlayacak yaptırımlar olması daha makul olacaktır diye düşünüyorum.

Inspired to ride da da iki italyan birlikte sürüyordu diye hatırlıyorum hatta dizini kanatan abla gıcık olmuştu onlara :)

@Mr. Bağlama
Ben bir çok lastik denedim. En son tubularda karar kıldım. Üstelik yeni almışsanız doğru hava basıncında kullanıyorsanız 4000 km patlama sorunu çekmezsiniz. İster tubular ister clincher kullanın yanınıza 1 adet patlak sonrası sıvısı alın. Bununda en kalitelisi tufo exrteme markasıdır. Ben 2 yıldır paklakla uğraşmıyorum. sadece bazen cimrilikten sanırım uzun süre içinde kalan sıvıyı kullanmaya devam ediyorum. oda patlağı kapatmıyor. yada yarım saat beklemen gerekiyor. ve 60-80 psi dan sonra patlak tekrar açılıyor. Bunlara dikkat ederseniz patlakla uğraşmazsınız.
Bu arada tubularda doğru yöntemi bulana kadar 1 yıl zaman harcadım. Patlak lastiği önce söktüm yamadım diktim yapıştırdım ooo neler denediğimi anlatsam inanamazsınız. :koptum::koptum::koptum:

Ön kayıt olanların isimleri ;
1-Emre Kalaycı / 39-Himmet Ören
2-Ataberk Dönmez / 40-Serkan Ciloğlu
3-Abdulkadir Ergin / 41- Bahri Kaplan
4-Tuluyhan Berke Uslu / 42- Murat Durmuş
5-Serhat C.Çetin / 43- Abdullah Karagöl
6-Salih Güler / 44- Ozan Yavuz
7-İsmail Dağdaş / 45- Soner Yenimol
8-Soner Yazgören / 46- Ömer Fidan
9-Okan Karayas / 47-Yunus Ulusoy
10-Mehmet Sunu / 48- Erhan Güler
11-Kenan Aydoğdu / 49- Gürkan Şiblakay
12-Mümtaz Öztürk / 50- Murat Gökhan Birol
13-Süleyman Çetin / 51- Oktay Karaca
14-Osman Şirin / 52- Egemen Erol
15-Yavuz Karaburun / 53- Abbas Özdemir
16-Niyazi Güngör / 54- Şenol Kadir Köstekçi
17-Birol Çakır / 55-Mustafa Kesgin
18-Serdar Maras / 56- Mustafa Koyuncuoğlu
19-Levent Kaan Yetişgen / 57-Mehmet Nurettin Uyar
20-Mustafa Baltacı / 58- Burhan Turan
21-Cesur Alak / 59- Yunus Özdemir
22-Sercan Baltalı / 60- Adem Aktaş
23-Yunus Emre Cebe / 61-Berkan Tonoz
24-Muzaffer Efendioğlu
25-Melih Kurtuldu
26-Hasan Karaboğa
27-Mehmet Serdar
28-Uğur Kabaağaç
29-Faruk Meto
30-Mehmet Kaplan
31-Emre Karakoyun
32-Ali Kılıç
33-Mehmet Şahin İpek
34-Abdülkadir Ay
35-Ayhan Oksak
36-Ertuğrul Dağcı
37-Ahmet Bilici
38-Hasan Karaboğa

@karanbatu
Zaten diskalifiye değil zaman cezası verilir...:)

Diskalifiye gerektiren durumlar ;
* Bir araca tutunarak gitmek,
*Bir aracın arkasında rüzgardan korunarak gitmek,
*Bir tanıdığının evinde konaklamak,
*Kontrol noktasına uğramamak,
*Bir aracın içinde seyahat ederek gitmek,
*Kasksız yarışmak,
*Arka ve ön ışıklarını yakmadan ve reflektif yelek giymeden gece sürmek ( önce ikaz edilir, tekrarında diskalifiye edilir.)

Her kural, yarışın ve katılanların güvenliği için...:)

@Süper Dede * Bir tanıdığın evinde konaklamak; Buna da diskalifiye harici bi ceza verilse olmaz mı :) İstanbulda evimden başka bi yerde konaklarsam bir daha konaklayamayabilirim :)

Çoğumuz için güzel bi anı olacak bu yarış ve bu anının en güzel parçalarından biri de bu tanıdıkta konaklama kısımları olacaktır. İmkan varsa bu kuralın diskalifiye harici bir ceza ile yaptırım uygulanmasını isterim.

@Süper Dede aşağıdaki videoda gözüken arkadaş yarışa katılsaydı nasıl bir ceza alırdı?
(link)

@salih67
Diskalifiye...:harika:

@CeRKeZ
Eğer size karayolundan daha fazla avantaj sağlıyorsa kullanamazsınız...:)şunu da belirteyim, İstanbul geçişi köprüler yasak olduğundan mecburen vapur...:)

Örnek vermek açısından Karşıyaka'dan İzmir'e giden vapur mesela diskalifiye sayılır sadece istanbul zorunlu olduğundan sıkıntı olmaz :)@CeRKeZ

Aslında kurallar basit...
Diğer yarışçıların faydalanamadığı hiç bir şeyden faydalanamazsınız.
O yüzden dışarıdan yardım almak
Tanıdıkta konaklamak
Köprüden tünellerden ve ücretli yollardan geçmek. YASSAHHH HEMŞERUM :koptum::komik::koptum:
Bu arada E5 (D100) bisikletlilere açık bilginiz olsun.

Bisikletlilerin gidemeyeceği güzergahı öğrenmenin en kestirme yolu. Stravayı açın rota çizin gri ile gösterdiği yollardan gidemezsiniz..

@salih67
Hahahaha bu arkadaşa hiç raslamadım. Benide böyle çeken hiç olmadı çok şükür :D:D:D

@Basa Giderim Eyvallah birol abi öyleyse d010 yerine nerede d100 yolu varsa yolun ortasından giderim

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
@JusTiMe
Ahahahah oda senin ile trafikteki diğer araçların problemi... Aranızda çözersiniz. :koptum::koptum::koptum:

Köprü vapur yoksa boğazdan yüzerek mi geçeceğiz?
:) :) :)

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri