Scudo Sports

Trans Continental Tcr 6

@birolcakir
Allah razı olsun Birol kardeşim, darısı sizlerin başına...:)

Scudo
Rüyalarıma bile giren bu yarışa katılacak katılımcılarımıza gönülden başarılar diliyorum..
Her adımı ayrı bir heyecen olan bu yarış ile ilgili tüm hazırlık , antreman , malzemeler , hazırlıklar ve diğer detayları sizden okumak ,varsa YouTube kanalınızdan takip etmek isterim. Eğer kanalınız yoksa oluşturmanızı çok isterim. Önümüzdeki yıllarda bu tarz yarışlamalara katılmak isteyen bisikletseverlere müthiş bir rehber , torunlarınıza harika bir anı olacaktır.

Öz eleştiri de yapmam gerekirse , çoğumuzun arşiv ve data oluşturma hususunda çok bencil olduğumuzu , bizden sonra gelecekleri çok düşünmediğimizi ve çok da paylaşımcı olmadığımızı görüyorum. Çoğu konuda görsel kaynakların hemen hemen hepsi yabancı kaynaklı. Adamlar tahtaya çivi çaksa YouTube yüklüyorlar, paylaşım olayını küçümsemeyip arşivliyorlar. Bence çok da iyi yapıyorlar.

Forumumuzdan bu yarışmaya katılacak 3 yarışmacımızdan rehberlik, kalıcılık ,yol göstericilik ,görsellik ,ulaşılabilirlik ve paylaşılabilirlik açısından ; tüm hazırlık aşamalarından bitişine kadar YouTube paylaşımı yapmalarını içten bir şekilde rica ediyor,hatta yalvarıyorum :srnsml:

Syg.

@Abdullah ozturk
Yazdıklarınız bizleri biraz daha ateşledi diyebilirim. Elimizden geldiğince antrenman ve hazırlık paylaşımları yapacağız inşallah...:)

Gursel Akay <gursel@gurselakaybisiklet.com>
Sal 20.3.2018, 15:01
Siz;

Selam..
Mesajı yeni gördüm..

Neler lazım?

Görüşmek üzere..

İşte Gürsel Akay farkı arkadaşlar, neler lazım diye soruyor...:)

Abdullah Öztürk arkadaşımızın isteği üzere Trans continental race 6 için yaptığım antrenmanları paylaşıyorum. En son 175 km Rize antrenmanından sonra ertesi gün önemli bir bölgenin tahriş olması sebebiyle 32 km nin büyük bölümünü ayakta sürüş yaparak günü geçiştirdim...:) 20.03.2018 günü tempo antrenmanı yaptım. 30 km orta tempo ile başlayıp 25' %85 hr ile kesintisiz tempo yaptım, 15 km kadar mesafe gittim karşıdan hafif esinti vardı. Sonra yine 30 km hafif tempo ile bitirdim. Aslında tempo 2 adetti arası 5' hafif sürüşle ancak tahriş çok can yakıyor onun için bir tane yaptım. Bu gün 60 km gezinti tarzında bir sürüş yaptım. Antrenmanlarımda oldum olası nabız kontrollu olmaya özen gösteriyorum..( 1992 den beri)...:)bir hatırlatma : antrenmanlarda dozaj karvonen formülü ile hesaplanıyor. Şöyle ki : 220- yaş- dinlenik nabız x ant.dozajı + dinlenik nabız = hedef nabız. Yani benim için : 220 -59 = 161- 42 x 0.85 + 42 = 143 hr.

Bu arada Tcr 6 için bisikletimde ruble değişikliğine gittim. 12/36 bir kaset taktım. Önde zaten 50/34 var. Ayrıca alüminyum port bagaj aldım, 50 kg max taşıması var. Tabi o kadar ağırlık yüklersek pert oluruz, en fazla 10 kg düşünüyorum...:)

@mümtaz öztürk hocam, öncelikle torununuza uzun, sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum.

Tahriş için pişik kremi kullanmak şart gibi.. Çinko içerikli kremler çok işe yarıyor.

@kerem.erdogan
Tioccilin diye bir krem var sürüyorum, ama ayrıca dinlenmek gerekiyor ya, işin o bölümü bana uygun değil. Bindikçe yara tazeliyor...:)

@mümtaz öztürk acaba daha yara olmadan sürsek engeller mi acaba? sanmıyorum ama :) pudra falan belki engelleyebilir. ancak ter yüzünden deride çok durmaz.

@kerem.erdogan
Her antrenman öncesi ve sonrası sürüyorum. Bir de selede farklı pozisyonlarda oturup yara olan yere pek stres yüklememeye çalışıyorum. İllaki geçecek inşallah...:)

Bu günkü antrenman : 90 km orta tempo + 3 saat 45' + 24 km ort + 107 hr ort nabız. Hassas yerler sıkıntı yapmadı..:)

Abi bike fit yaptırdın mı sonuçtq binlerce km yol yapacaksınız faydası olabilir

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Emir haberal aslında yaptırmak lazım ama birincisi çok pahalı, ikincisi benim kadro 54 olmalı ki bike fit yaptırayım...:)51 kadroya benim boyumda birine bike fit olmaz...:)

@MehmetAliB. sele, kask ve takım forma istedim....)
En ucuz bisiklet 5-6 binden başlıyor, çekindim ne bileyim...:)

@mümtaz öztürk abi az gitmişsin 250 km'den sonra o ağrılar birden kesiliyor. Tecrübeyle sabittir. 300 km'den sonra artık otomatiğe baglaniyorsun. 300 km'ye kadar dayanirsan gerisi kendi gelir.

Sevgili Birol kardeşim ben zaten her iki yarışta da 24 saatte en fazla 300-350 km gitmeyi planlıyorum. Bunu da iyi bir mola planlamasıyla yapacağım. Şimdilerde, bisikletten hiç inmeden ne kadar gidebiliyorum, ona bakıyorum yani. 180-200 km leri molasız gidebiliyorsam, 70-80 km ler civarında verdiğim 15-20' lık küçük molalarla çok rahat istediğim km leri gidebilirim.. Sonuçta bir iddiam olmadığından yaptığım hesapla en geç 15 günde finişe ulaşırım diye düşünüyorum. Evdeki hesap çarşıya ne kadar uyar , onu da zaman göstericek...:)

Abiler çok özür dileyerek soruyorum birkaç siteye baktım ciddi bir emek kondisyon ve maliyet gerektiren böylesi bir yarışın birincisine herhangi bir ödül verilmesi söz konusu mu ?

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
@Oğuzhan Çaylak ödül yok, ancak dereceye girenlere ufak tefek hediyeler veriyorlar diye biliyorum. En büyük ödül kişinin kendini tanıması olur her halde..:)

Geri