Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Bikeradar'ın iddia ettiğinin aksine giriş seviye bir trainer için aşırı pahalı bulduğum bir ürün. Yılın başında DC Rainmaker'ın tanıtımını yaptığı Jet Black Victory $400 fiyatıyla hemen her seviyeden kullanıcıların ihtiyacını karşılayabilecek özellikleri sunuyor. Granfondo kürsüsü peşinde koşan, düzenli antrenman yapmak için trainer arayışında olan biri olsam tercih edeceğim model bu olurdu. İnceleme videosunu aşağıya ekliyorum.

Scudo
Zwift Cog sadece Zwift üzerinde çalıştığı için başka platformlarda traineri kullanmak mümkün değil. Dolayısıyla zwift cog sadece zwifte mahkum ediyor. Ben her ay zwiftin üyelik ücretini öderim diyenler için, güzel ideal giriş seviyesi bir trainer. Fiyatına göre özellikleri kötü bir seviyede değil.

Rouvy ile de kullanılabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Aldım alıcam derken fırsat olmadı, kickr core 2si çıkmış, bu arada viyanada nereden alabilirim, orada yaşayan var mı grupta?
Screenshot 2025-09-10 at 13.59.06.png

• Beğen
Tepkiler: _Marrusia_
Aldım alıcam derken fırsat olmadı, kickr core 2si çıkmış, bu arada viyanada nereden alabilirim, orada yaşayan var mı grupta? 330206 dosyayı görüntüle
Bende Türkiye'ye gelirken trainer getireceğim. Wahoo bakıyordum, ama son anda karar değiştirip bir tık fazla ödeyerek Wi-fi bağlantısı vs var diye Elite Avanti modelini aldım. Wahoo bu modeline wifi ekleyerek iyi iş yapmış ama halen veri ölçülerini %2 altına indirmemiş, gerçi bizler için çok bir önemi yok ama artık birçok trainer <%1 ölçüm hatasına sahip.

Yeni trainer alacaklar kesinlikle zwift coglu modelleri tercih etsinler. Ses yok birsey yok vites atma derdi yok ruble derdi yok.

Bende Türkiye'ye gelirken trainer getireceğim. Wahoo bakıyordum, ama son anda karar değiştirip bir tık fazla ödeyerek Wi-fi bağlantısı vs var diye Elite Avanti modelini aldım. Wahoo bu modeline wifi ekleyerek iyi iş yapmış ama halen veri ölçülerini %2 altına indirmemiş, gerçi bizler için çok bir önemi yok ama artık birçok trainer <%1 ölçüm hatasına sahip.
wahoonun distrübütörü arkadaşım yurtdışı olsa bile sorun yaşarsam kolay çözerim ek olarak dediğiniz gibi benim gibi bir kullanıcının hata payı pek önemli değil, benim hata payım daha yüksektir :D bu arada zwiftlisini almayı düşünüyorum ben de

bu ziwift cog u suito-t kullanabilirmiz acaba:kötü: zwift olmadan :)
Zwift cog aslında kaset dişli yerine bağlanan, konumu ayarlanabilen tek bir dişliden ibaret. Esas olay uygulamanın "sanal vites değiştirme" yani kontrolcüden talimat gittiğinde trainer direncini değiştirmeyi desteklemesi.

İşte bu Zwift harici uygulamalarda desteklenmiyor. Galiba Rouvy ile uyumlu hale getiren bazı üçüncü parti eklentiler geliştirilmiş ama yasal olmadığı için kavgalı haldeler.

Sadece erg mode kullanılacaksa, yani vites değiştirmek yerine structural training (Türkçesi nedir bilemedim) programı takip edilecekse, bu modu destekleyen tüm uygulamalarda gayet güzel kullanılır. Ancak sim mode söz konusu olunca mecburi istikamet Zwift.

Biri de çıkıp şunun farklı uygulamalar için uyumlu olanını yapmıyor, patenti falan var demek ki.

• Beğen
Tepkiler: sccetin ve cixece
Zwift cog aslında kaset dişli yerine bağlanan, konumu ayarlanabilen tek bir dişliden ibaret. Esas olay uygulamanın "sanal vites değiştirme" yani kontrolcüden talimat gittiğinde trainer direncini değiştirmeyi desteklemesi.

İşte bu Zwift harici uygulamalarda desteklenmiyor. Galiba Rouvy ile uyumlu hale getiren bazı üçüncü parti eklentiler geliştirilmiş ama yasal olmadığı için kavgalı haldeler.

Sadece erg mode kullanılacaksa, yani vites değiştirmek yerine structural training (Türkçesi nedir bilemedim) programı takip edilecekse, bu modu destekleyen tüm uygulamalarda gayet güzel kullanılır. Ancak sim mode söz konusu olunca mecburi istikamet Zwift.

Biri de çıkıp şunun farklı uygulamalar için uyumlu olanını yapmıyor, patenti falan var demek ki.

ERG mod ile kullanılacaksa benim için yeterli antrenmanlarda bana direnci versin kafi

erg modunda kullanılacaksa zwıft cog gerek yok zaten. cogun guzel yanı ıstedıgın bısıkletı takabılmen vites uyum problemını ortadan kaldırıyor.

Zwift Cog, aynı trainer üzerinde hem 11 hem 12 vites bisiklet kullanmayacaksanız, çok gerekli bir şey değil. Sanal vites muhabbetini Zwift Click ya da Zwift Play'iniz olduğu sürece kasetle de kullanabilirsiniz. Ancak diyelim ki yeni bir trainer aldınız, illa ki takacak bir kaset de almanız gerekiyor, o noktada Zwift Cog tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: Sadettin Z.
Zwift Cog, aynı trainer üzerinde hem 11 hem 12 vites bisiklet kullanmayacaksanız, çok gerekli bir şey değil. Sanal vites muhabbetini Zwift Click ya da Zwift Play'iniz olduğu sürece kasetle de kullanabilirsiniz. Ancak diyelim ki yeni bir trainer aldınız, illa ki takacak bir kaset de almanız gerekiyor, o noktada Zwift Cog tercih edilebilir.
Tercih etmemek için bir sebep göremiyorum ben şahsen, tabi zwift kullanacaksanız

Tercih etmemek için bir sebep göremiyorum ben şahsen, tabi zwift kullanacaksanız

Virtual Shifting özelliği için gerekli değil onu demek istemiştim. Sadece Zwift Click alarak Virtual Shifting özelliği kullanılabiliyor. Ayrıca Cog'un ilk çıktığı zamanlar, kasete göre daha sesli olduğu muhabbeti de vardı. Sonrasında Cog'u biraz değiştirdiler, o sorun çözüldü mü bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
wahoonun distrübütörü arkadaşım yurtdışı olsa bile sorun yaşarsam kolay çözerim ek olarak dediğiniz gibi benim gibi bir kullanıcının hata payı pek önemli değil, benim hata payım daha yüksektir :D bu arada zwiftlisini almayı düşünüyorum ben de
Zwift cog aldım bende ekstradan. Takması çıkarması çok kolay aynı kaset gibi takılıyor kolay bir şekilde. 25 bin miles üzerinde ömür biçmişler ziwft cog için.. Uzun yıllar kullanılır yani :)

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Zwift cog aldım bende ekstradan. Takması çıkarması çok kolay aynı kaset gibi takılıyor kolay bir şekilde. 25 bin miles üzerinde ömür biçmişler ziwft cog için.. Uzun yıllar kullanılır yani :)
çok merak ettim.
nasıl bir şey acaba bu :)

1757941801550.png

Ruble gibi değil gibi.

Daha önce Zwift Cog'un başka yazılımlarla virtual shift için kullanılmasının mümkün olmadığını yazmıştım.

Ancak görünen o ki, bunun bir istisnası var. Öncelikle Mywoosh ortamında daha önce farketmediğim, muhtemelen yakın zamanda eklenen MyShift konusunu ele almak gerek. Adından da anlaşılacağı gibi tam olarak Zwift'teki virtual shift'in karşılığı. Sanal olarak trainer direncini artırıp azaltma özelliğini eklemişler. Şuradan konu ile ilgili linki ekleyelim : (link)

Diğer taraftan haliyle Zwift kontrolcüsünün Mywoosh ile uyumlu hale getirilmesi de gerekiyor. Bunun için üçüncü parti bir yazılım geliştirilmiş durumda. Şu videoda vatandaş detayları ile izah etmiş:

Peki elimizde Zwift Cog ve kontrolcüleri yoksa ne olacak? Cog zaten şart değil, bir kaset ile de vites koluna dokunmadan sanal vites değişimi yapılabiliyor. Kontrol için ise tabletten kullananlar dokunmatik ekrandan, klavye kullananlar ise I ve K tuşları ile vitesi yükseltip azaltabiliyor. 300 watt ile yokuş çıkarken nereden bulayım koca klavyeyi diyenler için aklıma mini klavyeler ve programlanabilir bluetooth düğmeler geliyor ama hiç kullanmadığım için nasıl bir performans verir bilmiyorum.

İyi akşamlar. Elite trainer’ın Türkiye’de yetkili servisi var mıdır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

Geri