Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Evet 😬 telefona bağlamak diye bı olay yok snrm dgdfs o derece anlamıyorum 🙈 Elte kuponu çıktı içinden training programını indirip bağlanmak istedim beceremedim. Sonra Garmin 1040 a bağlarıdi ANT ile. Bı sure o şekil yapcam antrenmanı sonra tablet alınca mywhoosh demiycem

Scudo
Evet 😬 telefona bağlamak diye bı olay yok snrm dgdfs o derece anlamıyorum 🙈 Elte kuponu çıktı içinden training programını indirip bağlanmak istedim beceremedim. Sonra Garmin 1040 a bağlarıdi ANT ile. Bı sure o şekil yapcam antrenmanı sonra tablet alınca mywhoosh demiycem
Telefon ile direk bağlamak sorun yaratıyor.. myETraining app indirim onun üzerinden bağlantıları yapman gerekiyor, bu sayede sorun olmuyormuş..

(link)

323527 dosyayı görüntüle
sorum şu,

trainere bağlı bisikletin pedalında PM olsa,

pedal çevirirken pedaldan gelen güç ile, trainerdan gelen güç değerinin aynı olması beklenir mi.

trainerda rublenin bağlı olduğu milden alıyor değeri, ayna kol göbeği, zincir, ruble sürtünmesi vb kayıplar var, trainer miline gidene kadar.
Birebir aynı olması imkansız gibi bir şey. Powermetre genelde fazla ölçüyor en azından bende öyle. Aşağıda ki ölçüm trainer ölçümü %5 gibi bir fark çıkıyor genelde. Trainer elite direto bu arada.
eeaef508-ca4d-424a-838e-561cc5d2265e.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Aesert ve lrfan
323527 dosyayı görüntüle

Birebir aynı olması imkansız gibi bir şey. Powermetre genelde fazla ölçüyor en azından bende öyle. Aşağıda ki ölçüm trainer ölçümü %5 gibi bir fark çıkıyor genelde. Trainer elite direto bu arada.323529 dosyayı görüntüle
Çok güzel deneme
Ayaklarınıza sağlık, tam da dile getirdiğim buydu
323527 dosyayı görüntüle

Birebir aynı olması imkansız gibi bir şey. Powermetre genelde fazla ölçüyor en azından bende öyle. Aşağıda ki ölçüm trainer ölçümü %5 gibi bir fark çıkıyor genelde. Trainer elite direto bu arada.323529 dosyayı görüntüle
74 vo2 max 👏

• Beğen
Tepkiler: Mithat T.
Evet 😬 telefona bağlamak diye bı olay yok snrm dgdfs o derece anlamıyorum 🙈 Elte kuponu çıktı içinden training programını indirip bağlanmak istedim beceremedim. Sonra Garmin 1040 a bağlarıdi ANT ile. Bı sure o şekil yapcam antrenmanı sonra tablet alınca mywhoosh demincem

Öncelikle hayırlı olsun, ben telefonuma Mywoosh uygulamasını indirdim. Elite Diretı XR telefonu algıladı. Mywoosh’u telefon üzerinden de kullanabiliyorum trainer‘da bilginiz olsun

Elite kutusundan 1 aylık zwift üyeliği çıkmıştır. Onunla bir ay Zwift kullanabilirsin. Bilgisayarın bluetooth özelliği açıksa Zwift in otomatik bağlanması lazım. Bazen 15-20 sn bekleyip bağlandığı da oluyor. Bilgisayarla sorun yaşarsan, telefonuna indireceğin Companion (zwift) uygulamasından da trainer a bağlanıp bilgisayarından sürüş yapabilirsin. Bunun için, bilgisayarında Zwift - Paired Devices ekranında iken sol üst köşedeki "Pair Through Phone" butonun tıklaman yeterli. Telefonda kurulu Companion uygulaması köprü görevi görüyor bu şekilde.
323527 dosyayı görüntüle

Hocam birebir aynı olmasını beklemiyoruz ama %5 fark çok fazla. Fabrika verisi +- %1,5 diyor. Bu konuda Elite ile uzun süre yazıştım, birçok test yaptırdı bana ve sorun yok dedi. Krank'tan çift taraflı ölçen ve düzenli kalibrasyonunu yaptığım yeni Giant Power Pro bende de %5 civarı fazla ölçüyor. Direto XR-t nin güce geç tepki verdiğini gözümle de görebiliyorum. Geçen ay Benimle benzer kiloda ve benzer bisiklete binen bir arkadaşımla yanyana tırmanış yaptık, power verileri aynı çıktı, arkadaşımda garmin vektor3 var.

Elite kutusundan 1 aylık zwift üyeliği çıkmıştır. Onunla bir ay Zwift kullanabilirsin. Bilgisayarın bluetooth özelliği açıksa Zwift in otomatik bağlanması lazım. Bazen 15-20 sn bekleyip bağlandığı da oluyor. Bilgisayarla sorun yaşarsan, telefonuna indireceğin Companion (zwift) uygulamasından da trainer a bağlanıp bilgisayarından sürüş yapabilirsin. Bunun için, bilgisayarında Zwift - Paired Devices ekranında iken sol üst köşedeki "Pair Through Phone" butonun tıklaman yeterli. Telefonda kurulu Companion uygulaması köprü görevi görüyor bu şekilde.

Hocam birebir aynı olmasını beklemiyoruz ama %5 fark çok fazla. Fabrika verisi +- %1,5 diyor. Bu konuda Elite ile uzun süre yazıştım, birçok test yaptırdı bana ve sorun yok dedi. Krank'tan çift taraflı ölçen ve düzenli kalibrasyonunu yaptığım yeni Giant Power Pro bende de %5 civarı fazla ölçüyor. Direto XR-t nin güce geç tepki verdiğini gözümle de görebiliyorum. Geçen ay Benimle benzer kiloda ve benzer bisiklete binen bir arkadaşımla yanyana tırmanış yaptık, power verileri aynı çıktı, arkadaşımda garmin vektor3 var.
Hocam pedal ile trainer ölçüm noktaları farklı
Pedal direk ayak tabanınızdan ölçerken
Trainer milden ölçüyor
Arada sürtünme noktaları ve diğer temas noktaları var o kayıplar trainer ölçüm noktasındaki ölçümü etkiler

Hocam %5 gayet kabul edilebilir bence çok takılmayın.

Trainerinizin terazisine dikkat edin. Duzgun teraziye alirsaniz aradaki fark dahada azalir.

• Beğen
Tepkiler: bytayyar
wahoo kickr core'a direkt 12li kaset takabilir miyim? Shimano 105 CS-R7100 Cassette - HyperGlide | 12-speed - 11-34 mevcut bisikletimin kaseti.
Bu kasetten bir tane daha alıp wahoo'ya takabilir miyim?

wahoo kickr core'a direkt 12li kaset takabilir miyim? Shimano 105 CS-R7100 Cassette - HyperGlide | 12-speed - 11-34 mevcut bisikletimin kaseti.
Bu kasetten bir tane daha alıp wahoo'ya takabilir miyim?
Üzerinde shimano freehub var ve 12sp ile uyumlu.

• Beğen
Tepkiler: FlighT
Merhabalar, yıllar önce kışın evde kendimi diri tutmak için tranier aldım. fakat komşular çamaşır makinesi gibi ses geliyor dediğinden yıllardır kenarda duruyor. Hatta binanın wp grubundan salona çamaşır makinesi kuran kim diye yazanlar olmuştu :D sesi ve titreşimi azaltacak önerileriniz var mı ?

Merhabalar, yıllar önce kışın evde kendimi diri tutmak için tranier aldım. fakat komşular çamaşır makinesi gibi ses geliyor dediğinden yıllardır kenarda duruyor. Hatta binanın wp grubundan salona çamaşır makinesi kuran kim diye yazanlar olmuştu :D sesi ve titreşimi azaltacak önerileriniz var mı ?
Yıllar önce dediğinize göre, tekerden eski tip trainer. Titreşim ve sesi biraz engelleyen mat'lar var ama ne kadar işinize yarar bilemem. Trainerı aşağıdakilerin rahatsız olmayacağı bir konuma koyabilirsiniz. Şayet yer sıkıntısı varsa tek çare interaktif bir trainer almak. Eski trainerlara göre çok daha sessiz çalışıyorlar.

Yıllar önce dediğinize göre, tekerden eski tip trainer. Titreşim ve sesi biraz engelleyen mat'lar var ama ne kadar işinize yarar bilemem. Trainerı aşağıdakilerin rahatsız olmayacağı bir konuma koyabilirsiniz. Şayet yer sıkıntısı varsa tek çare interaktif bir trainer almak. Eski trainerlara göre çok daha sessiz çalışıyorlar.
Evet tekerden, mat var ve tranier lastiğide var ama çözüm bulamadım. Küçücük ev nereye kaçsam aynısı. Bir ara binanın deposunu düşündüm ama ordada internet çekmiyor. Bunun için sinyal güçlendiricide aldım fakat sağlıklı bir internet bağlantısına ulaşamadım. Kirada olduğumdan olurda belki uygun bir eve geçersem diye tutuyorum tranier'i. Belki daha önce benzer şeyler deneyimlemiş olan varsa nasıl çözüm buldular diye merak ediyorum.

Evet tekerden, mat var ve tranier lastiğide var ama çözüm bulamadım. Küçücük ev nereye kaçsam aynısı. Bir ara binanın deposunu düşündüm ama ordada internet çekmiyor. Bunun için sinyal güçlendiricide aldım fakat sağlıklı bir internet bağlantısına ulaşamadım. Kirada olduğumdan olurda belki uygun bir eve geçersem diye tutuyorum tranier'i. Belki daha önce benzer şeyler deneyimlemiş olan varsa nasıl çözüm buldular diye merak ediyorum.
Bu yaptığım sistemi , plywood levhaya daire şeklinde boşluklar açtırarak yaparsanız, işe yarayabilir. Levha dengeli şekilde topların üzerine, trainer da levha üzerine sabitlenecek. İnternette örnekleri vardı.

Trainer tavsiyeleri

Wahoo Kickr Core ve Elite DIRETO XR-T arasında çok arada kaldım. Forumda defalarca konuşulmuş ve genel kanı Elite'de karar kırılmış gördüğüm kadarıyla ama Wahoo'ya daha yakın gibiyim.
Öncelliklerim sessiz çalışması ki sanırım Wahoo burada önde,
titreşim olmaması, Elite burada avantajlı,
ve 12li kaset takılabilmesi. Wahoo'ya takılıyor ama Elite için sanırım ayrı bir freehub almak gerekiyor. Bundan emin değilim.
Fiyatları neredeyse aynı. Ne dersiniz? Bu koşullarda hangisini alırdınız?
Son olarak da şöyle saçma bir kıstasım var. Yurtdışından alıp getireceğim. Bavula sığdırmak.

Wahoo Kickr Core ve Elite DIRETO XR-T arasında çok arada kaldım. Forumda defalarca konuşulmuş ve genel kanı Elite'de karar kırılmış gördüğüm kadarıyla ama Wahoo'ya daha yakın gibiyim.
ve 12li kaset takılabilmesi. Wahoo'ya takılıyor ama Elite için sanırım ayrı bir freehub almak gerekiyor. Bundan emin değilim.
Son olarak da şöyle saçma bir kıstasım var. Yurtdışından alıp getireceğim. Bavula sığdırmak.
Elite 12 li ruble destekliyor diye biliyorum.

• Beğen
İşaretlediklerim , herhangi bir ek hub almadan kullanabilecekleriniz.

1733221205303.png

• Beğen
Düşük Hızda Güç odaklı çalışabilirsin veya Ftp'ine antreman programlarını yapabilirsin.

Ben de binanın bodrumunda kullanıyorum trainerımı. Her dairenin kendine özel odası olunca çok konforlu oluyor. İnternet problemini telefonumun internetini paylaşarak çözdüm. Genelde haftada 2-3 kez kullanıyorum ve internet problemi yaşamıyorum bu sayede. Her kullanımdan önce ücretsiz internet veren sil süpür, salla kazan, çevir kazan gibi şeyleri de denerseniz internetsiz kalmazsınız. Eğer tek probleminiz internetse kendi kullandığım çözümü iletmek istedim. Keyifli pedallamalar dilerim.
1000023624.jpg

Geri