Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

@yusuf tunçer Cihazı ne zamandan beri kullanıyorsunuz? Lastik ile trainer silindirinin sıkılık ayarı çok sıkı veya çok gevşek mi acaba.

Scudo
@undefined bende de böyle bir durum oluştu. silindiri lastiğe çok yakınlaştırmıştım. biraz uzaklaştırınca düzeldi ama sebep ondan kaynaklımı bilmiyorum.

@atilayb silindiri fazla yaklaştırmak lastiğe zarar vermeliydi.
Ben de benzer bir hata yapmıştım bir antrenmanda. Hemen lastik kokusu ve lastikte kararma oluştu.
Silindire herhangi bir zarar gelmedi.

@Homer resimde anladığım kadarıyla zaten her yer lastik parçaları. benimde aynıydı lastik siyahtı ve siyah parçaçıklar doluydu.

@yusuf tunçer Cihazı ne zamandan beri kullanıyorsunuz? Lastik ile trainer silindirinin sıkılık ayarı çok sıkı veya çok gevşek mi acaba.
Yaklaşık 200 km dir kullanıyorum Yunus bey, gevşeklik sıkılık konusunda çok emin olmamakla birlikte boşa dönmüyordu lastik. Bir saatlik sürüşlerimde 30 ortalama tutturuyordum sıkılık olarak normal bir değer sanırım,
@Homer markası neydi acaba trainerın, bazıları gördüğüm kadarıyla metal silindir kullanıyor, benimki gibi plastik mi sizinki de

@yusuf tunçer bahsettiğim olay btwin300'de oldu, silindir yeşil renkli sizdekinden farklı olarak ve metal yok. Sonrasında edindiğim Tacx'de ise metal vardı silindir üstünde.

• Beğen
Tepkiler: yusuf tunçer
@yusuf tunçer halen evde kıza ve eşime hizmet ediyor btwin. güncel bir model değil btwin300.
Fotodan da görüleceği üzere herhangi bir deformasyon halen yok. O siyah lekeler önceki mesajımda bahsettiğim hadiseden kalma.
Yine fotoda lastikteki eskimenin kanıtı mavi parçacıkları görebilirsin, silindirin rengi yeşil parçacık yok.

IMG_0118.jpg

Tacx Neo 2T kullanıyorum ses çıkartmıyor gibi birşey, titreşimi kesen mat'lardan kullanırsanız rahatsız edeceğini sanmıyorum. Ama dediğiniz gibi komşunuz ultra cins ise siz ne yapsanız rahatsız olacaktır.
merhaba,
forumda yeni sayılırım.
tacx neo 2t geçen hafta geldi sonunda wiggle'dan ve dün kurdum.
rubleyi takarken tam bi oturmuş hissi vermedi bana ama pedal çevirince de ürün çalışıyor. yalnız zincirin dönerken herbir parçasını hissettiriyor. normal mi? senin deneyimin nasıl?

merhaba,
forumda yeni sayılırım.
tacx neo 2t geçen hafta geldi sonunda wiggle'dan ve dün kurdum.
rubleyi takarken tam bi oturmuş hissi vermedi bana ama pedal çevirince de ürün çalışıyor. yalnız zincirin dönerken herbir parçasını hissettiriyor. normal mi? senin deneyimin nasıl?
Bende bahsettiğiniz gibi durum yok. Kullandığınız ruble oranları bisikletinizdeki ruble ile aynı oranlarda değilse vites ayarı yapmayı deneyin. Genelde zincirin her baklası hissedilme olayı vites ayarsızlığından kaynaklı oluyor diye biliyorum.

• Beğen
Tepkiler: necatiekiz
@necatiekiz Üstündeki ruble yeni, zincir aşınmışsa da her baklayı hissedersiniz.(veya tam tersi). Kendi bisikletinizin üstündeki ruble ve zincir beraber çalışmıştır uzun süre o yüzden bisiklette hissetmezsiniz bu durumu.

• Beğen
Tepkiler: necatiekiz
Bende bahsettiğiniz gibi durum yok. Kullandığınız ruble oranları bisikletinizdeki ruble ile aynı oranlarda değilse vites ayarı yapmayı deneyin. Genelde zincirin her baklası hissedilme olayı vites ayarsızlığından kaynaklı oluyor diye biliyorum.
@necatiekiz Üstündeki ruble yeni, zincir aşınmışsa da her baklayı hissedersiniz.(veya tam tersi). Kendi bisikletinizin üstündeki ruble ve zincir beraber çalışmıştır uzun süre o yüzden bisiklette hissetmezsiniz bu durumu.

Hem Engin Bey, hem Semih Bey teşekkürler.

Aslında şuanda ikiside var.
bisiklet orjinal 105 grupset olsa da rublesi Tiagra 12-30 ruble çıktı.

bende sürekli tak çıkar yapmamak için hem trainer a hemde bisiklete aynı ebatta olsun diye 2 tane 11-25 (1 ultegra, 1 tiagra) ruble aldım.
böylelikle bisikletin rubleyi de upgrade etmiş olmak istedim. (Tiagra'dan, Ultegra'ya)
şuan hem yeni olması hemde 12-30'dan, 11-25'e geçme durumu yani vites ayarsızlığından yapabilir o zaman. ilk fırsatta ilgilenceğim.
yorumlarınız için teşekkürler.

Ben de yeni rubleli bi trainer a geçtim. 11-30 bisiklet standart ruble kullanıyorum. Trainer üstünde 11-28 ruble var , aslında kullandım ama vites geçişleri biraz sert değiştirmem gerekir mi?

@PianoMan Bana göre değiştirmeniz gerekmez. Bisikletinizle kaç km yaptınız bilmiyorum ama daha birkaç aylık olduğunu hatırlıyorum. Zinciri bitirmiş olmamalısınız diye tahmin ediyorum. Shimano zincirlerde 5000 km civarı ömür biçiyor bildiğim kadarıyla. Bu mesafe kullanım koşullarına göre üç aşağı beş yukarı değişebilir tabi. Sürekli yokuş çıkmak ile düz yolda sürmek zincirin maruz bırakılacağı gerilim ve dolayısıyla aşınmasını farklı etkileyecektir. Bir zincirle bir ruble aynı zamanda eskimez. Ruble daha geç aşınır zincire göre. Vites geçişleri ayarla alakalıdır diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: BirLebowski
Merhabalar. Bir konu hakkında sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. İnride 100 trainer sesli çalışma konusunda Decathlon değişim,iade teklif etmisti ama stokta olmadığı için değişim yapılamadı, ben belki gelir diye değişimi yaparim diye bekleyip iade etmemistim. Bugün tekrar aradim fakat stok yok ve büyük ihtimal gelmeyecek dendi. Sizce ben biraz daha beklemelimiyim belki gelir diye yoksa iade edip 700tl nin üstüne biraz ekleyip başka bir trainer almalimiyim? Ne almaliyim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Merhabalar. Bir konu hakkında sizlerin de fikirlerini almak istiyorum. İnride 100 trainer sesli çalışma konusunda Decathlon değişim,iade teklif etmisti ama stokta olmadığı için değişim yapılamadı, ben belki gelir diye değişimi yaparim diye bekleyip iade etmemistim. Bugün tekrar aradim fakat stok yok ve büyük ihtimal gelmeyecek dendi. Sizce ben biraz daha beklemelimiyim belki gelir diye yoksa iade edip 700tl nin üstüne biraz ekleyip başka bir trainer almalimiyim? Ne almaliyim? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

Aleti bir nedenden ötürü sevmediyseniz ve alışamadıysanız, antrenman yapmaya üşenme istememe gibi durumlar daha kolay yaşanacaktır. Maddi durumunuzu zorlamayacaksa, iade edip üstüne bir miktar daha ekleyip içinize sinecek bir şey almanızı öneririm ben.

Hem Engin Bey, hem Semih Bey teşekkürler.

Aslında şuanda ikiside var.
bisiklet orjinal 105 grupset olsa da rublesi Tiagra 12-30 ruble çıktı.

bende sürekli tak çıkar yapmamak için hem trainer a hemde bisiklete aynı ebatta olsun diye 2 tane 11-25 (1 ultegra, 1 tiagra) ruble aldım.
böylelikle bisikletin rubleyi de upgrade etmiş olmak istedim. (Tiagra'dan, Ultegra'ya)
şuan hem yeni olması hemde 12-30'dan, 11-25'e geçme durumu yani vites ayarsızlığından yapabilir o zaman. ilk fırsatta ilgilenceğim.
yorumlarınız için teşekkürler.
12-30dan 11-25e gecmek bisiklette zorlamayacak mi ozellikle sert yokuslarda? Ben 34ten 28e geçince bacaklar biraz zorlandı. Hala %10 üstünde kadansi 70in ustune atamıyorum.

@TrEddieMercury aletten çok memnunum aslında. Bu fiyat aralığında bi özelliklerde baska hic yoktu bende bunu tercih ettim ve memnun da kaldim. Fakat çıkan arızalı durum nedeniyle garantiden değişim istedim, yaklaşık 2 ay önce başladı bu durum o zaman da para iadesi yapalım demişlerdi hatta ben memnun olduğum için değişim istemiştim ama olmayacak gibi. Yerine baska bir trainer bakıyorum ama cok da anlamadığım bir konu. Delta bisikletin trainerleri var mesela en uygun fiyatlı gördüğüm, en uygunu 962tl. İade edersem bunu düşünüyorum mesela ama iyimidir kötümü dür hiçbir fikrim yok

@TrEddieMercury aletten çok memnunum aslında. Bu fiyat aralığında bi özelliklerde baska hic yoktu bende bunu tercih ettim ve memnun da kaldim. Fakat çıkan arızalı durum nedeniyle garantiden değişim istedim, yaklaşık 2 ay önce başladı bu durum o zaman da para iadesi yapalım demişlerdi hatta ben memnun olduğum için değişim istemiştim ama olmayacak gibi. Yerine baska bir trainer bakıyorum ama cok da anlamadığım bir konu. Delta bisikletin trainerleri var mesela en uygun fiyatlı gördüğüm, en uygunu 962tl. İade edersem bunu düşünüyorum mesela ama iyimidir kötümü dür hiçbir fikrim yok

Anladım. Aletten memnun olmanıza sevindim. Aletin garanti süresi minimum 2 yıldır diye tahmin ediyorum. Normal şartlar altında, Türkiye gibi alım gücünün nispeten Avrupa'ya göre daha düşük olduğu bir ülkede, Decathlon'un bu aleti ya da muadili bir aleti tekrar piyasaya çıkarması gerekir. Evet şu an pandemi var, koşullar zor, kur çok arttı vs vs. Ancak 2 yıllık garanti süresi boyunca bu koşullar devam etmeyecek, illa ki bir toparlanma yaşayacağız. Ben o noktada da Decathlon'un tekrar bu aletten ya da dediğim gibi muadili bir cihazı piyasaya sokacağını düşünüyorum. O zamana kadar bekleyip cihazı hatasıyla kabul ederek kullanabilirsiniz belki. Tekrar geldiği zaman da değişim hakkınızı kullanırsınız. (Bunu Decathlon'dan birine teyit ettirmekte de fayda var.) Ya da yurt dışından benzer ya da çok az daha fazla fiyata getirtebileceğiniz opsiyonlar varsa iade edip onlara da yönelebilirsiniz. Delta Bisiklet trainerları konusunda çok fazla insan soru sordu, bir yanıt alamadı. Bir sorun çıkması durumunda Decathlon kadar profesyonel bir muhattap bulamayabilirsiniz ve daha da canınız sıkılabilir.

@TrEddieMercury teşekkür ediyorum. Bende beklemeyi tercih ediyordum ama acaba yanlış mı yapıyorum diye bir türlü emin olmamıştım biraz rahatladım. En iyi seçenek beklemek olacak sanırım

Geri