Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Scudo
Merhabalar. Ben bir süre önce chainreactions.com sitesinden Lifeline t02 model fluid trainer aldım

Şu alet;
SmartSelect_20201217-105827_Chrome.jpg

Decathlon'dan da trainer lastiğini edindim. Smart trainer olmadığı için Aliexpress'den de şu görseldeki Coospo hız ve kadans sensörünü aldım.

SmartSelect_20201217-105658_Chrome.jpg

Bu model şeklinde bir sensor almak zorunda kaldım çünkü hız verisi ve kadans verisini Suunto Spartan Sport saatle eşleştirip oradan alacağım. Fakat Suunto saat hız ve kadansı tek sensör üzerinden almayı destekliyor.

Bunlardan sonra Trainer'i kurdum ve kullanmaya başladım. Gerçi bisikleti değiştirdiğim için tekrar kurmam gerekecek. Özellikle lastik değiştirme işi yorucu :)

20201112_151656.jpg

Şimdi öncelikle Lifeline'dan çok memnunum. Bence ses seviyesi makul. Direnç olarak da gayet iyi.

Suunto saat ile sensorü esleştirdiğimde bana teker çapı sordu ve otomatik olarak 2040 mm gibi bir rakam esleştirdi. Ben neden bu sayıyı çıkardı anlamadım, değiştirdim 700 falan yaptım ama sonra yine 2040 yaptım.

Fakat takıldığım nokta şu, kadans ve hız sensorü de olsa gerçekci bir hız verisi alamayacaģim belli ki.. Zira vites geçişlerini görmesi için powermetre lazım belli ki.. Her ne kadar strava watt hesabı yapsa da o ne kadar doğru o da tartışılır.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Ceasar Bravo Oradaki 2040 değeri mm cinsinden tekerin çevresi. En gerçekçi verile powermetre ile olan veriler beraber zwift sürüşü yaptığımız arkadaşta powermetre var ben değerlerimi biraz ona bakarak ayarlamaya çalışıyorum 3-4 kişi sürüş yaparken normalde bu arkadaşın dışarıda sürdüğümüzde nalını toplayacak arkadaşlar basıp basıp gidiyorlar. Daha önceden de belirttiğim gibi ben 0 eğimde km saatimde gözüken hızla zwift te gözüken hızı eşitlemeye çalışıyorum elbette mantıklı bir kalibrasyon olmayabilir ama aşağı yukarı istediğim değerleri yakalıyor gibiyim.

@Ceasar Bravo Oradaki 2040 değeri mm cinsinden tekerin çevresi. En gerçekçi verile powermetre ile olan veriler beraber zwift sürüşü yaptığımız arkadaşta powermetre var ben değerlerimi biraz ona bakarak ayarlamaya çalışıyorum 3-4 kişi sürüş yaparken normalde bu arkadaşın dışarıda sürdüğümüzde nalını toplayacak arkadaşlar basıp basıp gidiyorlar. Daha önceden de belirttiğim gibi ben 0 eğimde km saatimde gözüken hızla zwift te gözüken hızı eşitlemeye çalışıyorum elbette mantıklı bir kalibrasyon olmayabilir ama aşağı yukarı istediğim değerleri yakalıyor gibiyim.

Hocam şöyle söyleyeyim, 2040 değeri ile, düz yolda aynı kadans ve vitesle standart pedal çevirme tempomla hız olarak makul, kabul edilebilir bir yaklaşık değer yakalıyorum. Ama vites değişimleri falan hiç yansımıyor elbette..

Zwift'e henüz geçmedim. Film izleyerek antreman yapmak hoşuma gidiyor. Bir de bu durumda powermetre olmadan zwift ne kadar mantıklı ve eğlenceli olur bilemedim. En azından sizin arkadaş varmış bir çözüm bulmuşsunuz :)

O kırmızı trainer tekerini nereden buluyorsunuz? Decathlon'daki ise stok denk gelmedi hiç.

bu lastik olayını ne kadar da abartıyorsunuz. trainer alacak insanlar bunu görüp vazgeçiyor hem masraflı hem de zahmetli diye. 2018 ekimde almışım ilk trainerımı schwalbe maraton la kullandım mtb bisikleti. dışarda kullandıktan sonra evde bezle bi temizlik lastiğe, sonra tak trainera. illa trainer lastiği olacak diye bir şart yok. dişli olmasın ve çok kalın lastik olmasın yeter. bu kadar kasmaya gerek yok, eldekilerle tadını çıkarın.

@Rhodiumm Giant stok jantlarımı lastikleriyle beraber satacaktım Allah tan vazgeçmişim. Şimdi hem tranier da hem de dışarıda aynı jant lastiği kullanıyorum. Cole Rollen ve lastiklerini kenara ayırdım tam olarak sezon açıldığında rubleyi değiştir devam et moduna geçeceğim.

@Rhodiumm Giant stok jantlarımı lastikleriyle beraber satacaktım Allah tan vazgeçmişim. Şimdi hem tranier da hem de dışarıda aynı jant lastiği kullanıyorum. Cole Rollen ve lastiklerini kenara ayırdım tam olarak sezon açıldığında rubleyi değiştir devam et moduna geçeceğim.

Oo cole rollen :harika: güzel jantlar şahsen çok memnunum. @bilalfidanboy abi sağ olsun ayarlayıvermişti. Rulmanın numaralarını biliyor musun? Yedek alayım kenara.

Geri