Scudo Sports

Trainer tavsiyeleri

Evde aile üyelerine ait 3 tane Dahon mariner D 8 var.Uzmanlık sorusu geliyor;Home trainer da katlanır bisiklet kullanılır mı? Hiç görmedim duymadım.Bilgi verebilecek olanı alnından öpücem 😂.Selamlar sevgiler.Bende bu sayede evimde yol yarışımı kullanabileceğim.🤣🤣🤣
Bu aralar üst seviye Trainer bulmanın bile neredeyse imkansız olduğunu biliyorum.İleriye yönelik düşündüm.

Scudo
ben de trainer kullanımı ile ilgili farklı bir soru sorayım..
bugün bütün ekipmanlarım geldi ve ilk sürüşü yaptım. ama hem çok sıcak oluyor (masa üstü fan yetmedi, büyük vantilatöre deneyeceğim yarın), hem de evin içinde çok sıkıcı oluyor...

acaba açık havada trainer kullanan oldu mu aranızda... hazır havalar da biraz rüzgarlıyken, açık hava ve rüzgar acaba daha mı etkili olur...
önceden deneyen oldu mu aranızda?
rüzgardan hasta olmayalım da...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@Machagi
@Noldor arkadasim terasta kullanıyordu. Serinlikten daha onemlisi bulunduğunuz ortama oksijen akışı. Ben cam acarak kullanıyorum. Sıkılmak istemiyorsanız bu isin en pahali cozumu ama en iyisi zwift. Hele arkadas grubunuz varsa tadindan yenmiyor.
(link) bu trainer 20 ve 29 inc arasindaki lastiklerle kullanilabiliyor.

@Machagi
@Noldor arkadasim terasta kullanıyordu. Serinlikten daha onemlisi bulunduğunuz ortama oksijen akışı. Ben cam acarak kullanıyorum. Sıkılmak istemiyorsanız bu isin en pahali cozumu ama en iyisi zwift. Hele arkadas grubunuz varsa tadindan yenmiyor.

Çok teşekkür ederim.👍👏👏👏

@Machagi

ben bi deneyeyim bakalım ne kadar etkili olacak...
zwift'i bugün denedim, ama birşeyler yanlış gidiyor. wahoo ekipmanları (hız, kadans, nabız) kullanarak bağlandım zwifte. ama hız değerim çok saçma ilerliyor. 28-30 arası bir hız ile giderken zwift45 gösteriyor... sonra bir anda 15'e düşüyor... tekrar 50'lere çıkıyor... nabız ve kadansta sıkıntı yok ama hız çok farklı değerler gösteriyor...
acaba yoldaki eğime göre hesap mı yapıyor, o yüzden mi farklı gösteriyor dedim... hız 50'lere çıkınca milletin yanında motorlu gibi geçip gidiyorum, yani yokuş aşağı gibi bir yol olsa herkes orada hızlanmış olurdu, bir tek ben aşırı hızlanıyorum...

ben de vazgeçtim zwiftten... yotube'dan video izlemeyi tercih ettim :)

Elite myetraining programından harita oluşturup sürerken yoldaki eğimi gösteriyor, alet doğru tepkileri de yansıtıyor. Ancak sürüşü stravaya atınca burada eğim 0 gözüküyor bunun sebebi nedir? Zwift sürüşlerinde eğim dahil herşey var ancak ben kendi haritalarımı da sürmek istiyorum ondan myetraining kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Merhabalar herkese,

Ben de kısa süre önce trainer sahibi oldum. Uzunca bir araştırmadan sonra -piyasada çok fazla trainer olmaması araştırmayı çok da uzun tutmadı aslında- 2 model arasında kaldım. İlki Elite Aleno Smart, İkincisi ise Elite Qubo Fluid. Ben Aleno smart almaktan yanaydım. Elite markasının ecnebi forumu var, orada epey zaman geçirdim. Uygun fiyatlı smart trainer'larda kısa süre içinde zwift vb. programlarda sıkça eşleştirme ve hatalı veri okuma problemleri olduğunu öğrendim. Ecnebi forumlarda çokça şikayet var ucuz smart modellerde. Ben de bu yüzden smart olmayan bir trainer alıp, üzerine speed/cadence sensör ile ileride bütçe durumuna göre power metre almaya karar verdim. Bu sayede bu ekipmanlar hem trainer'ımı smart hale getirecek, hem de dışarıdaki sürüşlerde bu elektronikleri bisiklette kullanabileceğim. Bu durum daha çok hoşuma gitti. Dış sürüşlerde tüm elektroniklere sahip olmak benim için smart trainer sahibi olmaya göre çok daha değerli. Bu doğrultuda Elite Qubo Fluid markasında karar kıldım ve üründen çok memnunum. Hem beni oldukça zorluyor hem de çok çok çok az ses çıkarıyor.

Sonuç olarak, herkesin kendi tartısı var ve herkesin kendi artıları ve eksileri var. Smart veya değil, amaca hizmet ediyor mu diye soru sormanızı tavsiye ederim.

Selamlar,

Decathlon'da trainer kalmamış. Trainer alabileceğim başka bir yer var mıdır? Mümkünse decathlon fiyatlarının aralığında olsun, daha makbul olur.

Arkadaslar net soyleyebilirim ki piyasada trainer kalmamis konusmadigim site ve distrübütör kalmadi. Temmuz a kadar smart ya da interaktif bir model bulmak imkansiz gibi. High end urunleri saymıyorum, varsa 8k kadar butceniz bulunabilir tabi :)

Kendi rollerınızı yapın yada @sccetin arkadaşımız yapmayı ve satmayı düşünüyor kendisi ile irtibatta olun :))

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Geri