Merhabalar herkese,
Ben de kısa süre önce trainer sahibi oldum. Uzunca bir araştırmadan sonra -piyasada çok fazla trainer olmaması araştırmayı çok da uzun tutmadı aslında- 2 model arasında kaldım. İlki Elite Aleno Smart, İkincisi ise Elite Qubo Fluid. Ben Aleno smart almaktan yanaydım. Elite markasının ecnebi forumu var, orada epey zaman geçirdim. Uygun fiyatlı smart trainer'larda kısa süre içinde zwift vb. programlarda sıkça eşleştirme ve hatalı veri okuma problemleri olduğunu öğrendim. Ecnebi forumlarda çokça şikayet var ucuz smart modellerde. Ben de bu yüzden smart olmayan bir trainer alıp, üzerine speed/cadence sensör ile ileride bütçe durumuna göre power metre almaya karar verdim. Bu sayede bu ekipmanlar hem trainer'ımı smart hale getirecek, hem de dışarıdaki sürüşlerde bu elektronikleri bisiklette kullanabileceğim. Bu durum daha çok hoşuma gitti. Dış sürüşlerde tüm elektroniklere sahip olmak benim için smart trainer sahibi olmaya göre çok daha değerli. Bu doğrultuda Elite Qubo Fluid markasında karar kıldım ve üründen çok memnunum. Hem beni oldukça zorluyor hem de çok çok çok az ses çıkarıyor.
Sonuç olarak, herkesin kendi tartısı var ve herkesin kendi artıları ve eksileri var. Smart veya değil, amaca hizmet ediyor mu diye soru sormanızı tavsiye ederim.
Selamlar,