Scudo Sports

trafiğe kapalı yaya yolunda bisiklet sürmek

O değil de dünyanın en pahalı yakıtı bizde ve hala araba sevdasından vazgeçmeyen bir milletimiz var. Bu kendini zehirlemek için üstüne para verip sigara içmek gibi birşey. :)

• Beğen
Tepkiler: Sanberk E
Scudo
@halil ibrahim duran

Ne kadar doğru olduğu tartışılır ancak yaklaşık 6 milyon yıldır insanlar tarafından sorunları çözmekte kullanılıyor.

@Mert Uyguç

Evet ben de şimdi onunla uğraşıyordum :)
(link) da girebiliyorsunuz.

düzenleme: Diğeri de düzelmiş olmalı şu anda :)

@Edip Dinçer

Aynen çok güzel açıklamışsınız

İzmirdede her eyleme katılan insanlara bakıyorum turlarda kendileri hiçbir kurala uymuyor hatta kask bile takmıyorlar.
İnsanları anlamak zooooooooooor...........

• Beğen
Tepkiler: Edip D.
ceza kesmek için plakaya gerek yok.tc kimlik no nuz üzerinden kesebilir

@Mert Uyguç

Ben sizin dediğiniz şeye şöyle bir yorum yapabilirim, bisikletler bazen kendi kurallarını yazıp çizmek zorunda kalıyorlar. Açıkcası ben belirli yerlerde kırmızı ışık yanıyoken bana geçiyorum. Ama eğer bana yeşil yandığında geçsem... Pardon, geçemesem orda öyle bekleriz 4-5 tur daha kırmızı ışık. Ancak bunu tabii ki öyle kalabalık bulvarlarda filan yapmıyorum. Bilinçli şekilde kural çiğniyorum. Bununlada övünmüyorum ama. Mecbur bırakılıyoruz bazen.

@Oğuzhan Kabaçalı

Yanlış anlamayın ama züğürt tesellisi sizinki. Kurallar uyulmak içindir. Şimdiye kadar bilinçli olarak kırmızıda geçmedim hiç, gideceğim yere de bu sebeple geç kalmadım hiç.

• Beğen
Tepkiler: sspl
@alperK

Aslında orada demek istediğim bu değildi, Tc Kimlik numaramız anlımızda yazmıyor :) illa durdurması gerekiyor mu? idi sorum

Kendi kurallarimizi yazıyoruz güzel bir açıklama olmuş. Trafik kurulurken bisiklet dusunulmedigi için hayatta kalmak için buna ihtiyacımız var. Kirmizıda ben de geçiyorum ama öyle alelade değil. Kırmızıda gecisim kendi güvenliğim için iyiyse geçiyorum mecburen. Ancak yayalarin kurallarına da azami dikkat ediyorum. Onlara yeşil yanmisken uzerilerine surmuyorum veya zil calmiyorum bekliyorum ki gecsinler. Kaldırımdan zorunlu olmadıkça gitmiyorum gitsem de hiçbir yayayi zor durumda bırakmamaya çalışıyorum zil dahi calmiyorum. Bu dengeyi iyi kurmamız gerek diye düşünüyorum evet kendi haklarimizi savunalim basklarinin haklarını da göz ardı etmeden. Ancak güvenlik için de kendi kurallarimizi "mecburen" kendimiz yazıyoruz

HTC Desire X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: sspl
Ceza kesen polis yasayı gösterip, makbuz kesti mi? Hatta trafik polisi miydi?
Yoksa "sökül kardeş" mi dedi acaba?

Mevzuatta şöyle denmiş:
Taşıt yolu üzerinde ayrıca yönetmelikte belirtilen haller dışında yaya yollarında park etmek Cezası 80TL, peşin ödenirse 60TL.

Mevzuatta o kadar fazla uygulanmayan kural var ki, size ceza keseni bulup tebrik etmek, bisiklete garezini de öğrenmek lazım.

Ekleme: Yaya yolu mu diyorsunuz, yoksa trafiğe kapalı alan mı? Yaya yoluna dair sadece yukarıda yazdığımı buldum. Trafiğe kapalı alansa, o zaten yasak. Bisiklet de trafiğe dahildir.

@Barış Onur

Sizin alıntı yaptığınız madde parketmek ile ilgili. Bisikletin yaya yolunda gitmesi 66. madde kapsamına giriyor, aslında cezası da 80 değil 172 Lira.

Yayaların da zorunlu haller dışında bisiklet veya taşıt yoluna girmeleri yasak, onun da cezası 80 Lira.

@Tahir Keskin

Keskin sana katılmıyorum! fethiye caddesindeki bisiklet yolunda bisikletten çok yaya var ! Arkadaş arkadan geliyorum korna çalışıyorum çekilirmisin diyorum, adamın bana dediği cevap "yoldan gitsene" e benimde tepem atıyor. Yere bak yere ! Bisiklet yolundan yürüyorsun !!!!!!! diyip geçiyorum. Ha bazen üstlerine sürüyorum o zaman kaçıyorlar ! Bazende gidonu çarptırıyorum !

Saygıda biyere kadar arkadaş, bize saygı varda biz mi onlara göstermiyoruz !

Maalesef öyle yapıyorsun kardeşim. Ben kimseyle tartışmıyorum o yolda. Çok acelem varsa alt yolu kullanırım.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
araçların, kendilerine ayrılan yol varken bisiklet yolunu kullanmaması gerektiği gibi(!) bisiklet yolu varken de bisikletçilerin yaya yolunu kullanmaması lazım..

@Tahir Keskin

Bana saygı göstermeyene benimde saygım yok dostum. İnan bıktım artık

@Tahir Keskin

Furkan B. isimli üye benim demek istediğim şeyleri daha güzel anlatmış. Ayrıca yine belirtiyorum öyle hani saçma sapan yerlerde yapmıyoruz bunları. Yaptığım en saçma şey çok dar bir tek şeritli sokakta yolu kapatmaktır. Ben kurallara uyayımda arabalar her geçişinde beni sıkıştırsın mı? Ya acemi bir şoförse? Kaldırımdan mı gideyim? İlkokulun önü tam çocuklar fırlayacak önüme. İnsanlara zararı olacak hiç birşey yapmıyoruz kesinlikle. Tam aksi insanları ve kendimizi korumaya çalışıyoruz. Bunu bahane edip kendimizide kandırmıyoruz. :) Kazasız sürüşler dilerim. :)

Emniuet şeridi olmayan yolda şeridi kapatmak kural ihlali değil, kuralın kendisi bildiğim kadarıyla.

Bisikletin cok yer kaplamamasi cezayi hice sayamaz aractir sonucta. Yaya yolunda ya da kaldırımda at arabası olsa nasıl tepki vereceğini düşün

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

adam motorla kaldırımdan gider, koşu yoluna girer, bisiklet yolundan sürer, yayaları arasına dala son hız. her hafta yürüyüş yaptığım parkın yaya yolunda sürekli denk geliyor bu zibidiler. polis bisikletle uğraşana kadar bunlarla uğraşsınlar. bisiklet en fazla 20-25km gider hız olarak. motor?

Geri