Scudo Sports

Tour de mariokaldato

Scudo
@mariokaldato
Kron iyi değil mi?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@uslsy
Kron iyi yada kotu diyemem sadece Merida nin yaninda esamesi bile okunmaz

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
@mariokaldato
Anlaşıldı. :)

@uslsy bu arada pedal isini unutmadim. Arkadas hala yanit yazmadi detaylar icin

@sadi imren
Mesajınız için teşekkürler, umarım öyle olur. Hiç bir bilgim yoktu, cumhur abi al dedi iş bitti :)

@uslsy
Teşekkür ederim, bende öyle umuyorum :)

@mariokaldato
Sorma abi, bugün gittim kron alacak olduğum dükkana, şükür kere şükür diyorum gelen kronları gördükten sonra :)
100km Maraton :) fenalık geliyor insana :)
Kendime olan inancım tavan yaptı, bir de ben bunun için bu kadar zahmete acıya katlandıysam gerisi koymaz herhalde :)

Konu sahibi olarak,bu konuyu açmamım nedeni raşit dostumu bursada ziyaret içindi,geçen sene ev yıkılınca kira derdine düştüm,bir türlü nasip olmadı,yalnız 4 ağustos ct performans yarışını seyretmeye geleceğim,uludağa,10.45 çekirgede olacağım klasik yoldan tırmanacağım,21 km eğim sonunda diğer yönden gelen yarışcilari resimleyecegim,raşit dostuma cepten ulaşacağım,ct günü büyük olasılık çalışıyor,
Bu konunun amacı forumda raşit dostumun öykülerini okuyanlar onun için pedallamak isteyebilirler,raşit dostum @Mithrate dostumuza bisiklet konusunda yardımcı olmasınada sevinmiş bulunuyorum,önemli olan hareket,sele üstü hareket,sözlerime burda son verirken,birazdan idmana çıkarak raşit dostum için pedallama yapacağım,bir öykü yazarı olarak bizleri bu forumda gūldűrműştűr,sıkıntılı günlerimize melhem olmuştur,

@Mithrate

Bir de spor faaliyetleri için genel bilgidir, ağrı vs den bahsettiğiniz için yazıyorum. Bu ağrı kaslarda laktik asit birikmesinden kaynaklanır. Bunu tamamen engellemek mümkün olmamakla birlikte minimuma indirip bir de üzerine bu ağrıdan benim gibi yoğun fitness yapanlar keyif alır.

Bu ağrıdan keyif alabilmek için: :komik:
  • Isınma: Bisiklete binerken öncelikle bi 10dk yavaş tempo binin
  • Performans Artırma: Bir anda yüklenmek yerine yavaş yavaş tempoyu artırın.
  • Cool-Down: Sürüşünüz sonrası vaktiniz var ise yine bir 10 dk yok ise 5 dk her dakika temponuzu bir kademe düşürerek soğuma yapın.
  • Esneme: Yoğunluğu yüksek binmelerden sonra muhakkak esneme yapın.

Dediğim gibi bunlar her spor için geçerli. Evden markete gitmek için bahsetmiyorum ama uzun soluklu binmeleriniz sonrası bunu yaparsanız çok faydasını görürsünüz anlık olarak ve gelecekte.

Bir diğer önemli konu da bisiklet bacak arka kaslarınızı (hamstring) biraz kısaltır.
Bu esneme hareketleri o kasları açar.

Keyifli sürüşler.. :)

@uslsy
Verdigin degerli bilgiler icin tesekkur ederim dostum

• Beğen
Tepkiler: uslsy
@uslsy
Bilgileriniz için teşekkür ederim, muhakkak dikkate alacağım. Zira açma-germe hareketlerini unutalı 10 seneden fazla zaman geçmiş :)

@Mithrate çok güzel maşallah.Allah güle güle,kazasız ve belasız binmeyi nasip etsin.çok beğendim bisikletini.

• Beğen
Tepkiler: Mithrate
@Mithrate üzerindeki lastikler maxxis detonator 700-32 olmalı, zırhsızdır büyük ihtimalle normalden daha fazla patlak sorunu oluşturabilir iç lastik ve yama seti almadan tura çıkma derim ayrıca bu lastiklerden sonra 700-28 zırhlı lastiğe geçmeni öneririm. Hem lastikler patlamaz hem daha seri olur bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: Özcan ve Mithrate
@slckats
Çok teşekkür ederim inşallah.

@sadi imren
Üzerindeki lastikler schwalbe'nin marathon plus tour'u, değişmiş tur için. Gelirken bir çok cam kırığına maruz kaldı ama sorun yaşamadım sanırım kaliteli bir lastik. Zaten Cumhur abi lastiğinin kaliteli olduğunu sorun yaşamayacağımı belirtmişti.

Dostum raşit bu gün sele yapacağım ve de istanbulun anadolu yakasının bisiklet yollarının halini resimleyecegim ,ama önce şu 1 'inci köprüye bi gideceğim ,orada bisiklet yolu olurmu ?ona bakacağım, 'inşallah bir gün bu istambollu bisiklet ile işine gitmeyi öğrenir,,,,,resim atalım bakalım buraya ,,,,pek yakında sadettin teksoy gibi oldu :islik::D

@Kudret Kurtcebe ağabey sen bakan olsan bisiklet ve çevre gönüllüsü bakanı olurdun, yeni bisiklet yolları, işe bisiklet ile gidenlere teşvik, bozuk yolların tespiti, yeni neslin bisikletli bir yaşama kazandırılması gibi çok önemli çalışmalara imza atardın :) oyum sana.

@sadi imren eyvallah sadi dostum şimdi bi bakayım ne alemde bisiklet yolları önce 1 'inci köprü sonra bostancı tuzla bisiklet yolunun son hali resimler ile anlatacağım

159396 dosyayı görüntüle

Buraya aynen bisiklet yolu olur tünelden direk bisiklet yolu,bu birinci köprü hakkımızı alacağız inşallah

159397 dosyayı görüntüle

Tünelde dar bir geçiş var sağlı sollu,bura genişletilebilinir

@Kudret Kurtcebe
Selam abi ;)
aviary-image-1527038243579.jpeg

@Kudret Kurtcebe
Selam abi ;)
aviary-image-1527038243579.jpeg

• Beğen
Tepkiler: slckats
@mariokaldato

Bu gün köprüye br çıkartma yaptım,yukarda polis noktasında polis ile konuştum köprüde resim çektirmedi yasak dedi,memleket ne alemde raşit ,,,

:D:D
aviary-image-1527038243579-jpeg.159399

raşit dostum ,sonunda bursadayım,

4 ağustos ct ,sen çalışıyor isen senin adına eğimlere dalacağım,resim olayı bende bitti ,biliyorsun ben cep kullanmam,tablet bozuldu ,maliyet astarından fazla olunca çöp oldu ,,,,kızılderili üsülü duman ile işaret vereceğim sana :koptum:
bu arada 15 'li yumurta oldu 8 lira ,kıyamet başladı ,,,,,:islik::islik::islik::islik:
bize komaz bizim adımız tomas,,,,:p:D

Geri